רוצה הבהרה בקשר לפיצ'ר שניקרא NR- NATIVE RATE / RESOLUTION
תגידו לי אם הבנתי את זה נכון... נגיד ואני קונה LCD 32 כגון הסמסונג R81 אשר עובדת על רזולוציה של 1366x768 , אני מחבר אותה למחשב ומציג סרט באיכות 720P כלומר רזולוציה של 1280x720 אז בזכות הפיצ'ר הזה אני יכול להציג על הטלוויזיה רזולוציה של 1280x720 כך שפיקסל מהמקור יהיה תואם לחלוטין לפיקסל על גבי המסך וכך יהיה בעצם פסים שחורים בצדדים של המסך אך האיכות תהיה יותר גבוהה בגלל התאימות המלאה ל720P והתוכן לא ימתח ל 1366x768 , האם אכן כך הדבר ?
- sickboy666
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
נושא הנפוץ יותר הינו Pixel mapping. תעשה קצת חיפושים באתר. דיברו על זה בעבר.
למשל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=236206
למשל:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=236206
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
EvilSting,
ממש לא..
אם הסרט הוא 720P (כלומר 1280 על 720) והמסך הוא 1366 על 768, אז אתה צריך לעשות UPSCALING.
רוב הסיכויים שהמחשב יעשה את זה טוב יותר. לכן NATIVE RATE אומר שהמחשב יוציא 1366 על 768 (המסך כמובן צריך להיות תואם לזה) ואז כל נקודה שהמחשב מוציא מתפרש כנקודה על גבי המסך. עכשיו המחשב דואג לעשות את ה-UPSCALE במקום המסך.
ממש לא..
אם הסרט הוא 720P (כלומר 1280 על 720) והמסך הוא 1366 על 768, אז אתה צריך לעשות UPSCALING.
רוב הסיכויים שהמחשב יעשה את זה טוב יותר. לכן NATIVE RATE אומר שהמחשב יוציא 1366 על 768 (המסך כמובן צריך להיות תואם לזה) ואז כל נקודה שהמחשב מוציא מתפרש כנקודה על גבי המסך. עכשיו המחשב דואג לעשות את ה-UPSCALE במקום המסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
EvilSting המטרה של NR היא לעקוף את מעבד הווידאו הפנימי של המסך. שליחת אות ברזולוציה התואמת 1:1 למספר הפיקסלים שיש למסך היא הדרך המקובלת לבצע זאת.
למי זה טוב: למי שיש לו מעבד ווידאו ייעודי חיצוני או מי שמשתמש במסך בתור מסך מחשב או למי שיש מחשב HTPC ושלדעתו המחשב מבצע עבודת upscaling טובה ממה שהמסך מציע.
למי זה לא מתאים: למי שאין לו מסך המסוגל לקבל NR - וזה בעצם רוב המסכים הנמכרים בארץ - מי שמרוצה מהעבודה שמבצע מעבד הווידאו הפנימי של המסך ולמי שאינו מוכן להשקיע כמה שעות של קריאה, הבנת הנקרא והתעסקות בציוד כי גם היום קבלת NR וכיול המסך לקבלת הצבעים הנכונים זה לפעמים תסבוכת לא קטנה.
למי זה טוב: למי שיש לו מעבד ווידאו ייעודי חיצוני או מי שמשתמש במסך בתור מסך מחשב או למי שיש מחשב HTPC ושלדעתו המחשב מבצע עבודת upscaling טובה ממה שהמסך מציע.
למי זה לא מתאים: למי שאין לו מסך המסוגל לקבל NR - וזה בעצם רוב המסכים הנמכרים בארץ - מי שמרוצה מהעבודה שמבצע מעבד הווידאו הפנימי של המסך ולמי שאינו מוכן להשקיע כמה שעות של קריאה, הבנת הנקרא והתעסקות בציוד כי גם היום קבלת NR וכיול המסך לקבלת הצבעים הנכונים זה לפעמים תסבוכת לא קטנה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אז המצאתי פיצ'ר חדש לגמרי
... בכל אופן , אז מה היא האפשרות הכי טובה היום לראות תכנים ב 720P ?
כי טלוויזיות כאלה לא ממש נפוצות במיוחד בארץ
כי טלוויזיות כאלה לא ממש נפוצות במיוחד בארץ
TV: Samsung UA46ES6200M
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אפשרות טובה יותר ביחס למה בדיוק? אני מאוד מסופק אם ממרחק של 3 מטר אפשר בכלל לראות הבדל בין מסך 32 אינטש שמבצע את פעולת ה upscaling מ 720 שורות ל 768 באמצעות המעבד הפנימי שלו לבין מסך 32 אינטש אחר שמקבל אות שנשלח אליו כ 1366x768 לאחר שעבר עיבוד במעבד חיצוני או במחשב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים
EvilSting,
מסך HD READY רגיל יעשה את העבודה מצויין.
קח מסך כזה, זוג צעיר המפתחות בפנים.
מסך HD READY רגיל יעשה את העבודה מצויין.
קח מסך כזה, זוג צעיר המפתחות בפנים.
הייתי מוסיף שאם אתה מנסה לנגן סרט בפורמט 1080i/p, אז בלי NR אתה מפסיד את ההבדל הזה בפיקסלים, כלומר במקום שהמחשב יעשה DOWNSCALE ל-1366X768, המחשב בעצם עושה DOWNSCALE ל-1280X720, ואז המסך עושה שוב UPSCALE ל-1366X768.oferlaor כתב:EvilSting,
ממש לא..
רוב הסיכויים שהמחשב יעשה את זה טוב יותר. לכן NATIVE RATE אומר שהמחשב יוציא 1366 על 768 (המסך כמובן צריך להיות תואם לזה) ואז כל נקודה שהמחשב מוציא מתפרש כנקודה על גבי המסך. עכשיו המחשב דואג לעשות את ה-UPSCALE במקום המסך....
אני חושב שאפשר בהחלט להגיד שהאופציה הראשונה עדיפה.