נעים להכיר - שמי אורי, אני בן 38 מפ"ת, ואני חדש כאן (ובעולם הקפה שאיננו נס/שחור).
הרבה שנים שתיתי בבית נס (בלי חלב) והפוך בבתי קפה, והייתי שמח בחלקי.
בתפקיד הקודם שלי בעבודה יצא לי לנסוע הרבה ברחבי העולם (מכירות) ולשתות הרבה קפה בכל מיני מקומות. זה כלל בעיקר קפה פילטר בטיסות ומלונות, ואספרסו במסעדות וחנויות נוחות.
אחת הנסיעות היתה לאיטליה. אמנם כבר הייתי באיטליה לפני כן, אבל אז טרם עמדתי על דעתי (לפחות בנושאי טעם).
תקשיבו, האיטלקים יודעים לעשות אספרסו כמו שאף אחד אחר לא יודע. ולא מדובר רק על בתי קפה מפונפנים. בכל חנות נוחות טעמתי קפה מדהים.
כשחזרתי לארץ התחלתי לקרוא יותר על קפה. כך למדתי על זנים, שיטות הכנה וטעמים.
מפה לשם, הבנתי שזה עסק לא זול שמצריך לא מעט התעסקות (לא בהכרח מפריע לי), ושיש לו המון פרמטרים.
מכיוון שהדבר הקרוב ביותר לקפה שאני כבר מכיר (כאמור, נס) הוא פילטר, החלטתי להתחיל שם.
בתחילת הגל הראשון הזמנתי מטחנה (ניש זירו), ערכה של הריו (ועל הדרך גם ארופרס - רק $30, לא ניקח?), ערימה של פילטרים והתחלתי את המסע.
את הקפה אני קונה אצל אמיגו בפ"ת. חבר'ה נחמדים מאוד והקפה החד-זני שלהם בקליה מקומית ממש טעים.
העניין הוא כזה - למרות שלפעמים יוצא לי מעולה, בפעמים אחרות יוצא לא משהו.
הצלחתי להגיע למצב שהבישול אחיד יחסית (שליטה טובה בטמפ' המים ובקצב ההרטבה), אבל אני חושב שהבעיה היא שאני לא מצאתי את גודל הטחינה הנכון. אני לא יודע לאן לכוון, כי לא ראיתי אף אחד מכין קפה פילטר לפני כן שלא באמצעות יוטיוב, וקשה להעריך את גודל הגרגרים ככה.
אם יש כאן מישהו שמבשל קפה דריפ ב-V60 או ארופרס, ויש לו מטחנה כמו שלי (ניש זירו) - אשמח אם תוכלו לומר לי על איזה מספר אתם טוחנים איזה קפה, כך שיהיה לי רפרנס.
אם יש לכם מטחנה אחרת, אשמח לראות תמונה של הקפה הטחון ליד משהו שאוכל לקבל הערכה של קנה מידה.
אם מישהו מוכן להדריך אותי פעם אחת אני בכלל אהיה מאושר
בהערת צד אוסיף שהאספרסו האיטלקי שהזכרתי למעלה מציק לי כל יום, כך שאני מאמין שאקנה מכונת אספרסו מתישהו בקרוב..
בכל אופן, תודה מראש לעונים!