חיבור ראוטר ישן כAP

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
gilke פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 10
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, יש לי כרגע מודם-ראוטר של סלקום. קליטת הוייפיי שלו לא הכי משהו בלשון המעטה.
יש לי ראוטר ישן (edimax br-6524n) שניסיתי להגדיר אותו כAP כאשר הוא מחובר קווית אל הראוטר של בזק (מעוניין ליצור עוד רשת אלחוטית חדשה בשם שונה)
כשאני מתחבר קווית אל האדימקס, אני מקבל מהירות גבוהה - ז"א שהחיבור עובד.
אבל כשאני מתחבר אל הרשת האלחוטית החדשה - למרות שהאות חזק - המהירות צונחת באופן דרסטי.
האם מה שאני עושה בכלל אפשרי? (ההיגיון אומר שכן - אבל אי אפשר לדעת)
מה יכולה להיות הסיבה להנחתה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@gilke
·

דבר ראשון זה בהחלט אפשרי ואם אני מבין נכון גם עובד לך, רק שמסיבה לא ברורה בחיבור האלחוטי מאד נמוכה? (או האם אתה מתכוון למשהו אחר ב"המהירות צונחת באופן דרסטי")?

לגבי המהירות, איך אתה בודק ואיזה מהירות את מקבל בחיבור קווי ואיזה מהירות בחיבור אלחוטי? איזה מהירות סינכרון מופיעה במאפיינים של החיבור האלחוטי? כך בחשבון שהראוטר שציינת מאד מיושן עם קצב תיאורתי מקסימלי של 300 מגהביט באלחוטי, מה שאומר שפועל תקבל בתנאים אופטימליים 50-100 מגהביט (הקצב התיאורתי זה לא משהו שאפשר להתקרב אליו בחיבור אלחוטי).

נקודות נוספות:

א. בפוסט הבא יש הוראות מפורטות של איך לחבר ולהגדיר ראוטר לשימוש כ-AP בלבד. אמנם זה כיביכול עובד אצלך אבל עדיין שווה לעבור ולראות האם חיברת/הגדרת נכון:
https://www.hometheater.co.il/vp3045112#3045112

ב. חשוב לשם לב שאם יש שימושים אחרים ברשת במקביל, במיוחד ברשת אלחוטית, זה יכול להשפיע אפילו בצורה קיצונית על התוצאות. תוודא שאתה עושה בדיקה נקיה ושאין שימושים אחרים ברשת, גם מאותו המכשיר וגם ממכשירים אחרים.

ג. אני יכול רק לנחש שאתה בודק מהירות דרך speedtest או משהו דומה (לא פירטת איך אתה בודק). דרך כזאת אמנם פשוטה ונוחה אבל בודקת ביחד את החיבור מהמכשיר עד ל-AP, מה-AP לראוטר, מהראוטר למודם (אם יש מודם נפרד), את החיבור של התשתית עד לספק, את החיבור של הספק לשרת שמולו אתה בודק ולבסוף גם את הביצועים/עומס על השרת שמולו אתה בודק. ברב המקרים אתה מצפה שהצוואר בקבוק יהיה התשתית של האינטרנט ולכן בדיקה נחשבת כבדיקה של "מהירות האינטרנט" (או יותר מדיוק המהירות של התשתית של האינטרנט).

במקרה שלך אתה רוצה להבין האם ולמה החיבור האלחוטי לא תקין ובשביל זה הרבה יותר אינפורמטיבי להשתמש בבדיקת מהירות בתוך הרשת המקומית, לדוגמא בעזרת תוכנה כגון iperf3. עוד יתרון של בדיקה בתוך הרשת המקומית הוא שהבדיקה לא מוגבלת בקצב של תשתית האינטרנט (אני לא בטוח אם זה רלוונטי במקרה שלך).

בלינק הבא יש הסבר מפורט על איך לעשות בידוד לתקלה מהסוג שלך בעזרת iperf3:
https://www.hometheater.co.il/vp3049430#3049430

genich
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

כנראה שפשוט ומאחר שהראוטר ישן, הוא מתחבר בתקן N.
הקווי לא מושפע ואילו באלחוטי מתקבלות מהירויות נמוכות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”