היי,
רציתי לשתף בתקלה בסוני XF9005, ובחוויה סביב התיקון שלה (לטובת מי שנתקל בתקלה דומה או מי שתוהה לגבי השירות לטלויזיות סוני לאחר המעבר מאלקטרוניקס פרו לברימאג).
התקלה:
ביום שישי הטלויזיה הפסיקה להגיב לשלט. הטלויזיה בת קצת פחות משנה. החלפת סוללות בשלט לא עזרה (טריוויאלי אבל שווה לציין).
היה ניתן לתפעל בצורה בסיסית מאוד דרך הכפתורים הפיזיים בטלויזיה. לא ניסיתי יותר מידי, אבל היה נראה שזה בעיקר עבור שינוי עוצמת השמע, החלפת תחנות, ובחירת ה- input, אך ללא שליטה באפליקציות (בעייתי אצלינו כי 90% מהשימוש הוא באפליקציית נטפליקס. חיברנו לפטופ).
כמובן שאחרי קריאה ברשת ניסיתי כמה דברים בעצמי. ספויילר - אף אחד מהם לא עזר: ניתקתי את הטלויזיה מהחשמל למשך 5 דקות, הוצאתי את הסוללות מהשלט ולחצתי במשך 5 שניות כל כפתור ההדלקה/כיבוי, לחצתי על כל הכפתורים כדי לוודא שאף אחד לא תקוע.
בהמשך פתחתי את המצלמה בטלפון וכיוונתי אל השלט תוך לחיצה על כפתורים. מסתבר שכך אפשר לראות את נורת ה- IR, מה שמצביע על כך שהתקלה היא לא בשלט. (ראיתי התייחסות ברשת לתקלה דומה יחסית שהיתה בעינית ה- IR ודרשה את החלפתה).
תוך כדי הבדיקה היה נראה שהכפתור היחיד שכן עובד הוא הפקודות הקוליות. (מוזר. כנראה לא רלוונטי).
תיקון התקלה:
כאמור, התקלה קרתה ביום שישי בבוקר.
השירות של ישפאר לא פעיל בימי שישי.
בראשון בבוקר תפסתי את השירות של ישפאר (ללא חיווי על מיקום בתור או זמן המתנה משוער, וללא אפשרות להשאיר טלפון כדי שיחזרו אלי. בפועל ענו לאחר 10 דקות המתנה).
תיארתי את התקלה לנציגת שירות הלקוחות, שאמרה בעצמה שייתכן והתקלה לא בשלט אלא בעינית, ושהטכנאי שיבוא יביא איתו שלט ועינית ואם זו הבעיה התיקון יהיה במקום. (אישית התרשמתי מהבקיאות של הנציגה, אך קצת הוטרדתי מכך שאולי מדובר בתקלה נפוצה בטלויזיות של סוני, עד כדי כך שנציגי שירות מאבחנים אותה בטלפון...).
תיאמו לי טכנאי ליום רביעי בבוקר (חלון זמן של 4 שעות. בכל מקרה הייתי בבית אז לא ניסיתי לברר לגבי זמינות בשעות אחרות / ימים אחרים). קיבלתי סמס אישור מברימאג על כך שתואם ביקור טכנאי (בו צויין התאריך אך לא השעה. מוזר).
ביום רביעי (היום) הגיעו שני טכנאים נחמדים (לאחר שוידאו טלפונית שאני אכן בבית, כמקובל). רצו להניח את הטלויזיה על הספה, אך התעקשתי שיניחו על שולחן אוכל גדול עם שמיכה עליו, שהכנתי מראש (קריאה בפורום הלחיצה אותי לגבי זה שמניחים טלויזיות על משטחים לא ישרים ונוצר לחץ לא בריא על הפאנל). החליפו עינית IR ווידאו שהשלט חזר לעבוד. סה"כ היו אצלי פחות מרבע שעה.
סוני XF9005 - תקלה וחווית שירות
מממ... אוקי,
האמת שבדרך כלל הציפיה שלי באשכול כזה שאו שהיה גרוע במיוחד או שיהיה יוצא מגדר הרגיל, אבל סתם דיווח על צחצוח שיניים בבוקר, תקלה שכיחה, קיבלת שירות סביר כפי שנדרש, אז... קצת קשה לי להבין את מטרת הפרסום, אבל תודה בכל זאת
האמת שבדרך כלל הציפיה שלי באשכול כזה שאו שהיה גרוע במיוחד או שיהיה יוצא מגדר הרגיל, אבל סתם דיווח על צחצוח שיניים בבוקר, תקלה שכיחה, קיבלת שירות סביר כפי שנדרש, אז... קצת קשה לי להבין את מטרת הפרסום, אבל תודה בכל זאת