טלויזיה מומלצת
- gechts
- חבר ותיק

- תגובות: 2509
- שם מלא: שלומי גכט
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
אתה חייב להגדיר תקציב, ומעבר "להמלצה" כדאי לך ללכת ולהתרשם מהדגמים עצמם אל מול השידורים והתכנים שרלוונטים לך,
יש כאלו שמעדיפים את איכות התמונה והנאמנות למקור של מסכי סוני
או כאלו שאוהבים את השחורים שהQLED של סמסונג מסוגלת לתת (תלוי כמובן ברמת הדגם) אל מול השחור ש LED יכול לתת.
ויש כאלו שמעדיפים את התמונה שפאנל IPS נותן ויעדיפו ללכת על LG למרות שעומק השחורים נחות משל המסכים מבוססי VA אבל זווית הצפייה עדיפה.
תתחיל מלהגדיר תקציב וגודל מועדף ותתכנס למספר סופי וקטן של דגמים שיכולים להיות רלוונטים עבורך
יש כאלו שמעדיפים את איכות התמונה והנאמנות למקור של מסכי סוני
או כאלו שאוהבים את השחורים שהQLED של סמסונג מסוגלת לתת (תלוי כמובן ברמת הדגם) אל מול השחור ש LED יכול לתת.
ויש כאלו שמעדיפים את התמונה שפאנל IPS נותן ויעדיפו ללכת על LG למרות שעומק השחורים נחות משל המסכים מבוססי VA אבל זווית הצפייה עדיפה.
תתחיל מלהגדיר תקציב וגודל מועדף ותתכנס למספר סופי וקטן של דגמים שיכולים להיות רלוונטים עבורך
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@gechts
·
QLED זה עדיין LED, ולכן אין קשר ישיר בין המילה\טכנולוגיית QLED לשחורים.
·
QLED זה עדיין LED, ולכן אין קשר ישיר בין המילה\טכנולוגיית QLED לשחורים.
- gechts
- חבר ותיק

לא שכחתי ולא טעיתי, תפסיקו לחשוב שהכל "שחור ולבן" ושכולם יודעים הכי טוב
לי יש OLED והיה לי QLED לפני.
לQ90R יש שחורים שקרובים מאוד לOLED וברור שזה לא שחור מוחלט כמו מסך שהפיקסל עצמו כווה בשעת צורך
עדיין יש הבדלים והשחור של מסכי ה QUANTUM DOT (בפרט של הסדרות הגבוהות) הוא הקרוב ביותר ל OLED!
לי יש OLED והיה לי QLED לפני.
לQ90R יש שחורים שקרובים מאוד לOLED וברור שזה לא שחור מוחלט כמו מסך שהפיקסל עצמו כווה בשעת צורך
עדיין יש הבדלים והשחור של מסכי ה QUANTUM DOT (בפרט של הסדרות הגבוהות) הוא הקרוב ביותר ל OLED!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20184
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@gechts
·
שחור לא תלוי בהאם המסך הוא QLED או LED, הוא תלוי בסוג הפאנל (VA\IPS) וסוג התאורה האחורית בהם משתמש היצרן. ה-Q90R נותן שחורים טובים, כי מדובר במסך high-end עם פאנל VA ו-FALD בעל המון איזורים.
קח את ה-Q60R לדוגמה, השחורים בו יהיו הרבה פחות טובים, כי אין לו שום סוג של local dimming.
·
שחור לא תלוי בהאם המסך הוא QLED או LED, הוא תלוי בסוג הפאנל (VA\IPS) וסוג התאורה האחורית בהם משתמש היצרן. ה-Q90R נותן שחורים טובים, כי מדובר במסך high-end עם פאנל VA ו-FALD בעל המון איזורים.
קח את ה-Q60R לדוגמה, השחורים בו יהיו הרבה פחות טובים, כי אין לו שום סוג של local dimming.
- gechts
- חבר ותיק

·TheCoolest כתב:@gechts
·
קח את ה-Q60R לדוגמה, השחורים בו יהיו הרבה פחות טובים, כי אין לו שום סוג של local dimming....
מאיפה החלטת שאני אומר שהטכנולוגיה תלויה באם המסך QLED או LED (שהם אגב בדיוק אותם המסכים!) ועדיין ככל שעולים בסדרות של סמסונג בעקבות אזורי התאורה ושימוש בפאנל VA איכותי יותר רמות השחורים עולה
ודווקא בQ60R השחורים למרות היותו EDGE LED טובים מהרבה מסכים מקבילים של LG מאותו LEVEL מבוססי IPS