מחפש לקנות 65' חדשה - בחיים לא הייתי כ"כ אובד עצות ומבולבל

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

מתכנן רכישה בחודשיים הקרובים של 65' חדשה לסלון (כרגע יש לי 55 פשוטה של LG ככה שזה יהיה שידרוג משמעותי), בנוסף אני גם עתיד לרכוש את הPS5 החדש בנובמבר כנראה לכשיצא וזה חלק חשוב מהעניין, הייתי דיי סגור על ה LG OLED CX 65 החדשה, עד שראיתי פתאום שאומרים שהיא פחות בהירה מקודמתה, ללא DTS ושכניסת ה HDMI 2.1 שלה מעבירה רק 40GB ולא רק 48 כמו בתקן וזה יכול להשפיע על המשחקים בסוני בעתיד הקרוב, ואני גם גר בדירה שבה הטלויזיה ממוקמות ליד חלון גדול ככה שהאזור של הסלון דיי מואר ואני מבין שה OLED לא בדיוק תשגשג בתנאים כאלה, מצד שני המקבילה של ה QLED של סמסונג ללא DV (אני צופה לא מעט בנטפליקס ומוריד סרטים מהמחשב ומחבר לטלויזיה) , ואני מבין שגם לה יש בעיות ב HDMI 2.1 ושהצבעים שלה קצת מוגזמים לפעמים..
איך בוחרים דגם אלוהים ישמור, צפיתי בהרבה סרטוני השוואה וביקורות ביוטיוב על כל הדגמים הנ"ל.. במקום לבחור במה יותר טוב זה מרגיש כאילו אני מחפש את הדגם עם הכי פחות פשלות וזה הזוי בדגמים שעולים 8-10K והם high end בשנת 2020..

תודה על העזרה
נערך לאחרונה על ידי yuvalsap ב 24/08/2020 22:55, נערך 2 פעמים בסך הכל.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

yuvalsap כתב:מתכנן רכישה בחודשיים הקרובים של 65' חדשה לסלון (כרגע יש לי 55 פשוטה של LG ככה שזה יהיה שידרוג משמעותי), בנוסף אני גם עתיד לרכוש את הPS5 החדש בנובמבר כנראה לכשיצא וזה חלק חשוב מהעניין, הייתי דיי סגור על ה LG OLED CX 65 החדשה, עד שראיתי פתאום שאומרים שהיא פחות בהירה מקודמתה, ללא DTS ושכניסת ה HDMI 2.1 שלה מעבירה רק 40GB ולא רק 48 כמו בתקן וזה יכול להשפיע על המשחקים בסוני בעתיד הקרוב, ואני גם גר בדירה שבה הטלויזיה ממוקמות ליד חלון גדול ככה שהאזור של הסלון דיי מואר ואני מבין שה OLED לא בדיוק תשגשג בתנאים כאלה, מצד שני המקבילה של ה QLED של סמסונג ללא DB (אני צופה לא מעט בנטפליקס ומוריד סרטים מהמחשב ומחבר לטלויזיה) , ואני מבין שגם לה יש בעיות ב HDMI 2.1 ושהצבעים שלה קצת מוגזמים לפעמים..
איך בוחרים דגם אלוהים ישמור, צפיתי בהרבה סרטוני השוואה וביקורות ביוטיוב על כל הדגמים הנ"ל.. במקום לבחור במה יותר טוב זה מרגיש כאילו אני מחפש את הדגם עם הכי פחות פשלות וזה הזוי בדגמים שעולים 8-10K והם high end בשנת 2020..

תודה על העזרה
...
·
קודם כל - כל מה שרשמת נכון.
אבל אולי זה בעצם לא כזה גרוע...

אז ככה:
1. לגבי DHMI2.1 לטובת תמיכה ב-PS5 - זה לא באמת נחוץ, ולא באמת קריטי, כך שאשפר לשים את זה בצד בתור דרישת קדם.

2. אם דגם CX פחות טוב מC9, אז למה לא לקחת את C9 פשוט?

3. מה לגבי דגמי סוני: XH9505 / XH9096?

4. מה זה ה-DB שחסר לך בדגמי סמסונג?

5. באופן כללי:
אין מה לעשות, אין טלויזיה מושלמת. אף פעם לא היתה קיימת.
פשוט פעם לא היה לך את מוקדי הידע והביקורות שיש לך כיום, שמאפשרים לך לדעת את החסרונות בכל טלויזיה - אז היה נראה לך שכל טלויזיה שאתה קונה, כל עוד היא טובה יותר מהטלויזיה הישנה שלך, אז היא מושלמת.
היום יש לך יותר ידע - ועם הידע בא הכאב ראש.
אז נכון, אפשר להסתכל על זה בתור ״לבחור את הטלויזיה עם הכי מעט חסרונות/בעיות״.
ואפשר להסתכל על זה בתור ״לבחור טלויזיה כשאתה יודע מראש את כל החסרונות שלה, ולא צריך לגלות אותם לבד אחרי זה״.

yuvalsap פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #3 

@mdk_25
·ערכתי...התכוונתי DV (דולבי ויז'ן..שהבנתי שזה הפורמט הכי נפוץ היום אז זה מינוס דיי רציני).
לגביי ה HDMI 2.1 הבעייתי של ה CX..אני באמת לא מומחחה בתחום אבל ביקורות שראיתי אמרו שאי אפשר להקל ראש בזה מבחינת הגיימינג כי זה לא יוכל לספק באמת 4K 120hz :4:4:4 בתעבורה של 40GB ולא 48...והרבה כאלו שמנסים לבטל את זה כלאחר יד הם מטעם LG וכו'... שוב אני באמת לא מומחה ולא מבין כל מה שאני רושם אני יותר חוזר על דברים..אבל זה חשוב לי בקטע הזה.
חשבתי קצת על ה C9, עדיין מוכרים אותה? יש לי קושי פסיכולוגי לקנות דגם "מיושן" עם מעבד ותכונות יותר ישנות מהקיים בדור החדש..בטח אם אני יודע שהתמונה יותר טובה בחדש.
בקיצור אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת..זה מסובך וקצת מבאס את תהליך הרכישה אבל it is what it is...

jaksirak
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1397
שם מלא: קובי כהן
נתן תודות: 139 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #4 

שני הסנט שלי: מקומו המכובד של DV מונח במקומו. אך אני יכול להעיד שלי יש את ה QLED. ובחיי שאני רואה תמונה מעלפת. ללא DV. וכן, צפיתי אצל חברים ב DV אבל כנראה העין שלי ספי ציפית לא הרגישה הבדל. תמונה מהממת בשני המקרים.
אגב בסרטים שאתה רואה (לא דרך נטפליקס) יהיה לך לרוב HDR 10+

ל QLED יתרון בסלון מואר, כך אומרים.
ויש את הסוני כמו שהציעו פה. לא הייתי פוסל אותם. מציע ללכת ולבחון תכנים בכל אחד מהמסכים
בברכה קובי כהן

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #5 

yuvalsap כתב:@mdk_25
·ערכתי...התכוונתי DV (דולבי ויז'ן..שהבנתי שזה הפורמט הכי נפוץ היום אז זה מינוס דיי רציני).
לגביי ה HDMI 2.1 הבעייתי של ה CX..אני באמת לא מומחחה בתחום אבל ביקורות שראיתי אמרו שאי אפשר להקל ראש בזה מבחינת הגיימינג כי זה לא יוכל לספק באמת 4K 120hz :4:4:4 בתעבורה של 40GB ולא 48...והרבה כאלו שמנסים לבטל את זה כלאחר יד הם מטעם LG וכו'... שוב אני באמת לא מומחה ולא מבין כל מה שאני רושם אני יותר חוזר על דברים..אבל זה חשוב לי בקטע הזה.
חשבתי קצת על ה C9, עדיין מוכרים אותה? יש לי קושי פסיכולוגי לקנות דגם "מיושן" עם מעבד ותכונות יותר ישנות מהקיים בדור החדש..בטח אם אני יודע שהתמונה יותר טובה בחדש.
בקיצור אני מסכים עם הרבה ממה שכתבת..זה מסובך וקצת מבאס את תהליך הרכישה אבל it is what it is...
...
·
1. אני לא יודע אם DV זה הפורמט הנפוץ או לא, אבל אני יודע שהוא לא היחיד.
למיטב ידיעתי אף יצרן היום לא תומך ב-HDR10 וגם DV. כל אחד בוחר אחד מהם.
אז טלויזיה שתתמוך ב-DV לא תתמוך ב-HDR10 וההפך.
נטפליקס ספציפית תומך גם ב-HDR ללא DV.
ואמזון פריים תומך כמעט אך ורק ב-HDR10 וכמעט ולא תומך ב-DV.
כך שאני לא אומר שזה לא חשוב, אבל נשמע לי שזה פשרה בשני המקרים, אז אולי לא כזה קריטי.

2. אני לא הייתי מאמין לאף אחד שטוען ש-HDMI2.1 קריטי ל-PS5.
מ-2 סיבות פשוטות:
א. PS5 עוד לא יצא בכלל, וכך גם המשחקים שלו, כך שכל מי שטוען שהוא יודע כמה HDMI2.1 חשוב ל-PS5 פשוט משקר.
ב. מניסיון העבר אני יכול להגיד ש-Xbox One תמך גם בFPS מעל 60 וגם ב-VRR.
כמה משחקים בכל ההיסטוריה (מתוך האלפים ששוחררו אליו מאז שהוא יצא) השתמשו באפשרויות האלה?
אז סך כל המשחקים שתמכו ב-VRR מאז ומעולם עומד על 11.
סך כל המשחקים שתומכים בFPS מעל 60 הוא: 1.
כך שמי שקנה טלויזיה תומכת 120Hz ו-VRR בשביל "לנצל את יכולות ה-Xbox One״ היה יכול לשחק במשחק אחד בלבד שידע לנצל את היכולות האלה.

אז כל הדברים שרשמת על 40GB מול 48GB אולי נכונים לחלוטין.
אבל יש 2 שאלות הרבה יותר חשובות:
1. כמה בכלל זה משפר את נראות המשחק (האם זה בכלל נראה לעין בצורה מזערית?)
2. כמה משחקים יצאו ל-PS5 בכל ההיסטוריה שלו שיצליחו לנצל את היכולות האלה? (וכמה מהם אתה תרצה לשחק)

אז עכשיו תחשוב כמה מחשבה וויכוחים אנשים מבזבזים על אפשרות שאולי בכלל לא נראית לעין, ויכול להיות שלא תהיה רלוונטית בכלל ל-99.9% מהמשחקים שיצאו לקונסולה...

3. לגבי קניית דגמים מיושנים.
אז אני אישית דווקא מעדיף דגמים בני שנה, בגלל עניין ה-value-for-money, שמאשפר לך לקבל דגם יחסית חדש (הרי עוד 5 שנים, מה זה ישנה אם הטלויזיה שלך בת 5 או בת 6), ולשלם עליו הרבה פחות.
אבל זה כבר בגדר ״על טעם ועל ריח״...

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1793
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #6 

אל תשכח גם בבדיקה מכיוון שהמסך קרוב לחלון מלבד התאורה לבדוק גם את ההשתקפות על המסך

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #7 

@mdk_25
·
מסכים עם הגישה הזו של מכשיר בן שנה. לעיתים זה אפילו יתרון מאחר ואתה מקבל מכשיר עם "ותק" מסויים שכל הבעיות שלו ידועות מראש. הסיכוי שתתאכזב ממכשיר חדש גבוה הרבה יותר מאשר ממכשיר בן שנה.

לגבי הפורמטים, תיקון קטן המכשירים לא תומכים גם ב-DV וגם ב-+HDR. כל מכשיר שתומך ב-DV תומך גם ב-HDR (בלי ה +). נטפליקס משדרים את התוכן שלהם ב-DV לעומת אמזון פריים שמשדרים ב- +HDR. אם זה כל כך חשוב לך לקבל את כל הפורמטים, קנה ב-50$ את ה- amazon fire tv stick 4k שתומך.

בהצלחה!

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1793
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #8 

@gvid
·זה לא משנה שהamazon fire tv stick 4k תומך בכל הפורמטים , הטלויזיה לא תומכת

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #9 

@dudis
·
אם הטלוויזיה לא תומכת בפורמט מסויים אבל יש לה את היכולת לפורמט האחר אז מתבצעת אופטימיזציה של הפורמט. למשל, אם משודר +HDR בטלוויזיה שתומכות ב-DV ולא ב-+HDR האיכות שתתקבל תהיה טובה יותר מ-HDR וקרובה מאוד ל-DV ולהיפך.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”