פלזמה של פיוניר - שאלה כללית
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78935
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
liorelias,
לי אין את התחושה שהרוב כאן בעד LCD. לדעתי כל אחד צריך לשפוט לפי הצרכים שלו (מרחק צפיה, רזולוציה, תקציב וכו').
לי אין את התחושה שהרוב כאן בעד LCD. לדעתי כל אחד צריך לשפוט לפי הצרכים שלו (מרחק צפיה, רזולוציה, תקציב וכו').
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
היי ליאור,liorelias כתב:שלום
האם כדאי להשקיע כ- 16,000 ש"ח בפלזמה של פיוניר?
אני שואל מכיוון שלאחר עיון פה באתר נראה לי שהרוב בעד LCD אבל לפיוניר אין LCD אבל הבנתי שהפלזמות שלהם מעולות...
לדעתי אין תשובה חד משמעית, לכל אחד מאיתנו יש רצונות והשקפות שונות.
NEW_WAVE למשל יגיד לך שאין כמו LCD. וגם התשובה שלו לגבי פלזמות שנותנות את אותה התמורה עבור 10K לא כל כך מדוייקת.
אנשים פדנטים ובעלי עין רגישה יגידו לך שהתוספת שווה את ההשקה.
אחרים יגידו שבשביל שחורים קצת יותר טובים וצבעים יותר טובים לא כדאי להוסיף עוד 60%
יש כאלה שהיו רוצים אך התקציב שלהם מוגבל.
לכן יש לשקול כמו שעופר ציין את כל הנתונים יחד וגם ללכת ולראות בעין שלך ואז אני בטוח שתהייה בשל לקבל את ההחלטה הטובה ביותר ממה שלמדת בפורום + הדעה האישית שלך.
שיהיה בהצלחה
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- benny_1234
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 467
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שאלה טובה
והתשובה ,
אני אישית מאוד אוהב את פיוניר.
לגבי האיכויות וההעדפות האישיות ,
אני בטוח שגם אלו המצדדים ב lcd או בכל מוצר אחר לא טוענים שפיוניר לא מוצר מהמשובחים שיש,
הטענה היחידה היא לגבי המחיר ומה אפשר להשיג בשוק המחירים דומים.
ושוב אנו חוזרים לעיניין המחיר - כמה זה שווה אם בכלל זה לך ולכיסך ,
אני אישית נהנה מכל רגע .
אני אישית מאוד אוהב את פיוניר.
לגבי האיכויות וההעדפות האישיות ,
אני בטוח שגם אלו המצדדים ב lcd או בכל מוצר אחר לא טוענים שפיוניר לא מוצר מהמשובחים שיש,
הטענה היחידה היא לגבי המחיר ומה אפשר להשיג בשוק המחירים דומים.
ושוב אנו חוזרים לעיניין המחיר - כמה זה שווה אם בכלל זה לך ולכיסך ,
אני אישית נהנה מכל רגע .
shraga007
אני גם בעד פלאזמות ,בתנאי שלא יתקלקלו ,זאת הסיבה שאני סבור שהחברות הגדולת מנסות לעבור ל LCD ,היא אמינות של המוצר לאורך זמן וכמות הבלאי הנוצרת ביצור או אצל הלקוח בטווח שנה ,כתוצאה מכך יש השפעה על הדו"חות הכלכליים והמונטין של החברה.
הייתה לי הזדמנות ואני ראיתי במשך שעה 5 סוגי פלאזמות ,בחנתי אותם לפי ראות עיני
בסיטאציות חשכות או נוף ,ניסיתי לשים דגש על הפרטים הקטנים בנוף או בחושך .
ההתרשמות שלי היא שפיונר לא הרשימה יותר מהשאר .
מה רע בפנסוניק PV 60 או LG או SAMSUNG או HITACHI .
סביב 10-12K
אני גם בעד פלאזמות ,בתנאי שלא יתקלקלו ,זאת הסיבה שאני סבור שהחברות הגדולת מנסות לעבור ל LCD ,היא אמינות של המוצר לאורך זמן וכמות הבלאי הנוצרת ביצור או אצל הלקוח בטווח שנה ,כתוצאה מכך יש השפעה על הדו"חות הכלכליים והמונטין של החברה.
הייתה לי הזדמנות ואני ראיתי במשך שעה 5 סוגי פלאזמות ,בחנתי אותם לפי ראות עיני
בסיטאציות חשכות או נוף ,ניסיתי לשים דגש על הפרטים הקטנים בנוף או בחושך .
ההתרשמות שלי היא שפיונר לא הרשימה יותר מהשאר .
מה רע בפנסוניק PV 60 או LG או SAMSUNG או HITACHI .
סביב 10-12K
- oferlaor
- מנהל

NEW_WAVE,
הרגת אותי עכשיו, יש איזה מידע שאתה יודע שאנחנו לא יודעים שפלזמות מתקלקלות יותר?
אני היום בפלזמה הרביעית שלי (שדרוגים בלבד) כל אחת ואחת מהקודמות מצאו בית טוב (הראשונה כמעט בת 8 עדיין עובדת ללא בעיה אצל חבר בבית שלו, לא רואים משהו, אבל אין פיקסל אחד דפוק!!!)
אתה מנסה להטיל רפש בטכנולוגיה שלמה כאשר אין לכך שום בסיס מדעי, סטטיסטי או אחר.
אני לא מכיר אף חברה "שמנסה לעבור ל-LCD". תראה לי יצרן אחד של פלזמה שמנסה לעבור ל-LCD...
הרגת אותי עכשיו, יש איזה מידע שאתה יודע שאנחנו לא יודעים שפלזמות מתקלקלות יותר?
אני היום בפלזמה הרביעית שלי (שדרוגים בלבד) כל אחת ואחת מהקודמות מצאו בית טוב (הראשונה כמעט בת 8 עדיין עובדת ללא בעיה אצל חבר בבית שלו, לא רואים משהו, אבל אין פיקסל אחד דפוק!!!)
אתה מנסה להטיל רפש בטכנולוגיה שלמה כאשר אין לכך שום בסיס מדעי, סטטיסטי או אחר.
אני לא מכיר אף חברה "שמנסה לעבור ל-LCD". תראה לי יצרן אחד של פלזמה שמנסה לעבור ל-LCD...
אני אישית לא עשית מחקר אמפירי,אבל זאת תשובה של מישהו בתחום מוצרי הבדיקה של הצגים , הוא הסביר לי שמבחינת עלות יצור ובלאי מהיצור במפעל עד טווח של שנה ,
ה LCD יותר רווחי ,
אבל אתה מוזמן לתת תשובה למה באמת לא כדאי כלכלית
לחברות המייצרות פלאזמה לעבור ל LCD .
קראתי (באתר AV ) ש לאחרונה LG סגרה את המפעל של מסכי פלזה ב- Gumi "שיפור של יעילות והקטנת עליות" וגם היטאצ'י מחפשת קונים . גם סוני סגרה את המפעל ,גם שארפ
מה כולם טועים !!!.
אין לי שום דבר טכנולגית נגד הפלאזמה נהפכו ,באמת שרואים טוב .
ה LCD יותר רווחי ,
אבל אתה מוזמן לתת תשובה למה באמת לא כדאי כלכלית
לחברות המייצרות פלאזמה לעבור ל LCD .
קראתי (באתר AV ) ש לאחרונה LG סגרה את המפעל של מסכי פלזה ב- Gumi "שיפור של יעילות והקטנת עליות" וגם היטאצ'י מחפשת קונים . גם סוני סגרה את המפעל ,גם שארפ
מה כולם טועים !!!.
אין לי שום דבר טכנולגית נגד הפלאזמה נהפכו ,באמת שרואים טוב .
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 16/07/2007 16:45, נערך 3 פעמים בסך הכל.
NEW_WAVE
לדעתי, עופר לא צריך לתת תשובה למה לא כדאי כלכלית לחברות המייצרות פלזמה לעבור ל LCD, כפי שביקשת ממנו.
לעומת זאת, לדעתי אתה צריך לתת תשובה למה כן כדאי להם - הרי אתה העלית את הטענה ולא הוא!!
מי שטוען - שיוכיח.
לדעתי, עופר לא צריך לתת תשובה למה לא כדאי כלכלית לחברות המייצרות פלזמה לעבור ל LCD, כפי שביקשת ממנו.
לעומת זאת, לדעתי אתה צריך לתת תשובה למה כן כדאי להם - הרי אתה העלית את הטענה ולא הוא!!
מי שטוען - שיוכיח.
ופעם, כשהכל יהיה יותר פשוט, אפילו המילה, אומר לך משהו שלא נראה חשוב אבל נשמע נפלא.
- shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
NEW_WAVE היקר,NEW_WAVE כתב:קראתי (באתר AV ) ש לאחרונה LG סגרה את המפעל של מסכי פלזה ב- Gumi "שיפור של יעילות והקטנת עליות" וגם היטאצ'י מחפשת קונים . גם סוני סגרה את המפעל ,גם שארפ
....
לסוני ושארפ מעולם לא היו מפעלי פלאזמה משלהם, סוני קנו את הפנאלים מפוג'יטסו ושארפ מעולם לא ייצרו פלאזמות אלא הצהירו בריש גלי שהם הולכים חזק על LCD כדי להיות המובילים בתחום, זו הגם הסיבה שראינו שגם ישפאר וגם טכנו ראלקו היבואניות של סוני ושארפ בהתאמה "מלכלכים" על הפלאזמות בכל מקום אפשרי בתקשורת ובאינטרנט.
לגבי היטאצ'י אני לא ממש משוכנע שהם סגרו מפעלים הפלזמות שלהם הם מן המובילות בשוק.
אשמח לראות שאני טועה אם תצרף קישור.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- oferlaor
- מנהל

גם אתה וגם מנכ"ל ישפאר קראתם את זה. מה שלא ברור הוא כמה ה-IMPACT של זה על יצור הפלזמות בכלל ושל LG בפרט. התשובה היא כמעט ואין. המפעל פצפון, לא יעיל והיה צריך להיפטר ממנו. זה שאתה מסיק מזה מסקנות זו בעיה שלך, לא בעיה שלהם (הם רק מתייעלים...).קראתי (באתר AV ) ש לאחרונה LG סגרה את המפעל של מסכי פלזה ב- Gumi "שיפור של יעילות והקטנת עליות"...
האמת היא שמדובר "רק" ב-70K מסכים בחודש שמיוצרים שם. מדובר על מפעל די כושל, וזה מעט מאוד ביחס לכמויות הפלזמה שמיוצרות כיום (במיוחד על ידי LG).
בנוסף, LG מושקעת חזק ב-LCD כיום (היא מייצרת מסכים עבורה במשותף עם פיליפס).
מדובר על מפעל ALIS שפשוט מייצר פלזמות גרועות במיוחד. המפעל היה בבעלות משותפת של FUJITSU והיטצ'י, פוג'יטסו (שפיתחה את ALIS) יצאה מהסיפור הזה (כיום FUJITSU SIEMENS משתמשים בפאנלים של המפעל, אבל כמעט אף אחד אחר לא). המפעל לא תחרותי. אין לי מושג אם יסגרו אותו או שמישהו יקנה אותו, אבל הוא לא מייצר מסכים תחרותיים.וגם היטאצ'י מחפשת קונים ....
שטויות. לסוני מעולם לא היה מפעל פלזמות. פוג'יטסו יצרה עבורה מסכים (בטכנולוגית ALIS, שכאמור, די בעייתית). סוני מושקעת חזק ב-LCD ולכן אין לה טעם לפצל את ההשקעה שלה גם לכיוון של פלזמה.גם סוני סגרה את המפעל ,גם שארפ...
לגבי שארפ, שארפ מעולם לא החזיקו מפעל או היו שותפים במפעל של פלזמה, זה סתם המצאה שלך.
מעניין עופר ,כולם טועים מדברים שטויות וממצאים.
אני לא ממציא כלום,אני דיי אמין וכותב ללא מורא .
תאכלס היה פלאזמה תחת המותג סוני נקודה וזה נפסק ,כצרכן לא מעניין מי ייצר, אלא למה מותג כמו סוני סגר את הגולל על הפלאזמות ובחר להתמקד ב LCD .
לגבי שארפ לא המצאתי כלום ,אני זוכר שבתחילת הדרך היה פלאזמה תחת המותג
שארפ והם החליטו שזה לא כדאי והשקיעו במפעל חדש ל LCD .
הנה הדגם הכושל.
http://www.sharpusa.com/products/showca ... -0,00.html
אני לא ממציא כלום,אני דיי אמין וכותב ללא מורא .
תאכלס היה פלאזמה תחת המותג סוני נקודה וזה נפסק ,כצרכן לא מעניין מי ייצר, אלא למה מותג כמו סוני סגר את הגולל על הפלאזמות ובחר להתמקד ב LCD .
הנה הדגם הכושל.
- oferlaor
- מנהל

NEW_WAVE,
לא כולם... רק אתה...
שארפ מעולם לא יצרו פלאזמות, היו ארבעה יצרני פלזמות ביפן בלבד: מיצושיטה, NEC, פיוניר ו-FUJITSU (במשותף עם היטאצ'י).
שארפ מעולם לא יצרו פלאזמות.
לגבי סוני. תאכלס, מדובר על פלאזמות של פוגי'טסו עם מארז של סוני. מעולם לא היה להם מפעל לפלזמות הם מעולם לא יצרו פלזמות. מצד שני הם דווקא כן מייצרים מסכי LCD ביחד עם סמסונג (מפעל משותף) ומושקעים חזק מאוד ב-LCD.
רצוי מאוד לדייק בעובדות.
ונחזור לנושא שהתחיל את הפולמוס הזה, רמזת (רמז די עבה) שיש לפלזמות בעיות אמינות. זו כמובן השמצה של טכנולוגיה ללא כל בסיס עובדתי. תביא מידע אמיתי ונתייחס לזה בהתאם. שמועות שמקורותן לא ברורים לא מקובלים עלי (במיוחד לאור כמה מאמרים מיוזמת חברות יבואני ה-LCD לאחרונה שסימנו את הפלזמה כמטרה קלה).
לבסוף, אם "כולם" אומרים שפלזמה גרוע, זה לא אומר שפלזמה זה גרוע... עובדות לא נקבעות על ידי סקר דעת קהל (לכן לא צריך להתייחס לסקרים של מוצרים טובים, אלא רק על סקרים על שביעות רצון בלבד). פעם אמרו "כולם" שהעולם שטוח אבל זה לא הפך את העולם באמת לשטוח...
לא כולם... רק אתה...
שארפ מעולם לא יצרו פלאזמות, היו ארבעה יצרני פלזמות ביפן בלבד: מיצושיטה, NEC, פיוניר ו-FUJITSU (במשותף עם היטאצ'י).
שארפ מעולם לא יצרו פלאזמות.
לגבי סוני. תאכלס, מדובר על פלאזמות של פוגי'טסו עם מארז של סוני. מעולם לא היה להם מפעל לפלזמות הם מעולם לא יצרו פלזמות. מצד שני הם דווקא כן מייצרים מסכי LCD ביחד עם סמסונג (מפעל משותף) ומושקעים חזק מאוד ב-LCD.
רצוי מאוד לדייק בעובדות.
ונחזור לנושא שהתחיל את הפולמוס הזה, רמזת (רמז די עבה) שיש לפלזמות בעיות אמינות. זו כמובן השמצה של טכנולוגיה ללא כל בסיס עובדתי. תביא מידע אמיתי ונתייחס לזה בהתאם. שמועות שמקורותן לא ברורים לא מקובלים עלי (במיוחד לאור כמה מאמרים מיוזמת חברות יבואני ה-LCD לאחרונה שסימנו את הפלזמה כמטרה קלה).
לבסוף, אם "כולם" אומרים שפלזמה גרוע, זה לא אומר שפלזמה זה גרוע... עובדות לא נקבעות על ידי סקר דעת קהל (לכן לא צריך להתייחס לסקרים של מוצרים טובים, אלא רק על סקרים על שביעות רצון בלבד). פעם אמרו "כולם" שהעולם שטוח אבל זה לא הפך את העולם באמת לשטוח...
נערך לאחרונה על ידי oferlaor ב 16/07/2007 19:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני בטוח שאחרי שראו את העבודות שציינתי לעיל ,הרוב הדומם מבין שיש לי מילה .
לך תתמודד עם מציאות ............. בדרך לא דרך.
לך תתמודד עם מציאות ............. בדרך לא דרך.
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 16/07/2007 19:08, נערך 4 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- oferlaor
- מנהל

לגבי המודל שציינת, זה פיוניר עם מדבקה של SHARP.
אני גם יכול להביא מסך שכתוב עליו עפר ואז להפסיק להביא אותו ונגיד שעוד יצרן פלזמה נסגר...
כאמור, לא היו לאף אחד מהשניים מפעל לסגור...גם סוני סגרה את המפעל ,גם שארפ...
אני גם יכול להביא מסך שכתוב עליו עפר ואז להפסיק להביא אותו ונגיד שעוד יצרן פלזמה נסגר...
אתה בורח למקומות הלא נכונים לדעתי, אולי כדי לצאת טוב ,
אבל שוב המהות היא החשובה בעיניי ולא איפה מייצרים אותם.
כלומר השאלה היא למה חברות מכובדות כמו סוני ושארפ
בחרו כמדיניות ואסטרגיה לסתום את הגולל על נושא הפלאזמות תחת חסותן ובחרו להתמקד ביצור LCD.
אילו חשבו שמדובר במוצר כדאי היו הולכים אם זה קדימה או לכל הפחות היו ממשיכים את הקיים והתשובה היא שהם בחרו לסתום את הגולל בכל הקשור לפלאזמות .
אבל שוב המהות היא החשובה בעיניי ולא איפה מייצרים אותם.
כלומר השאלה היא למה חברות מכובדות כמו סוני ושארפ
בחרו כמדיניות ואסטרגיה לסתום את הגולל על נושא הפלאזמות תחת חסותן ובחרו להתמקד ביצור LCD.
אילו חשבו שמדובר במוצר כדאי היו הולכים אם זה קדימה או לכל הפחות היו ממשיכים את הקיים והתשובה היא שהם בחרו לסתום את הגולל בכל הקשור לפלאזמות .
נערך לאחרונה על ידי NEW_WAVE ב 16/07/2007 19:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

NEW_WAVE,
אתה עושה פרשנות שלא מחזיקה מים.
מדובר בשתי חברות שיש להן השקעות גדולות ב-LCD אבל 0 השקעה בפלזמה.
לכן, הרווחיות שלהן ב-LCD יותר משמעותית מאשר הרווחיות בפלזמה.
אם אני מייצר לוחות עץ ומוכר תחת שמי ב-10$, נגיד שהן עולות לי 5$ כל חתיכה, אז הרווח שלי מכל חתיכה היא 5$.
עכשיו נגיד שאני מפורסם ומתחיל למכור לוחות של שעם. הרי יש לי כבר לקוחות, שם טוב וערוצי שיווק. אני לא מייצר שעם, ולכן אני רוכש אותן ב-9$ (היצרן עדיין צריך לעשות רווח) ומוכר ב-12$.
עכשיו ברור שעדיף לי להמשיך למכור את לוחות העץ (כי הרווח שלי לחתיכה יותר טוב). אני משכנע את הלקוחות שלי לרכוש לוחות עץ ואלה שבכל זאת מתעקשים על שעם, אני אמכור בכ"ז וגם ארוויח.
עכשיו, אם אני מגיע למסקנה שבסה"כ ארוויח יותר כסף מלהפסיק את הדבר הזה (כי מתברר לי שהשעם הולך לא רע ומפריע לרווחיות של העץ) אז יתכן שאפסיק...
במקרה של סוני, צריך טיפה לראות במה עסקה החברה ולגבי הדוחות הכספיים שלה. אני לא חושב שעשית את זה. אני דווקא כן. החברה הפסידה המון כסף, וכתוצאה מכך חיפשה דרכים לצמצם פעילות. הם הפסיקו את קו ה-QUALIA (למרות שהיו שם דברים מדהימים טכנולוגית), פיטרו המון אנשים בחברה, וסגרו כל פעילות שלא היתה מספיק רווחית (כולל חטיבת הפלזמות). צריך לזכור שסוני מעולם לא היתה שחקן גדול בתחום הפלזמות, כלומר, המכירות שלהם בתחום הפלזמות מעולם לא היו חזקות (הם תמיד קידמו את נושא ה-LCD יותר, מה גם שהם בחרו ספק פאנלים פלזמה גרוע למדי בגלל שיקולים פוליטיים אבל גם ענייניים כגון מדיניות תמחור).
לגבי שארפ, הם מעולם לא התחילו (פאנל אחד שהם הדביקו עליו את השם שלהם על מסך ענתיקא של פיוניר זה לא רלוונטי בכלל).
זה כמו שאני אקרא את העובדה שהירידה במחירים שהיתה בעונת החגים בארה"ב מסמנת את כך שכל חברות ה-LCD שוקעות (כי רבות מהן הפסידו כסף בעונת החגים). זה כמובן תמונה מאוד לא מייצגת, הם הפסידו בכוונה בכדי לתפוס נתח שוק בארה"ב...
בקיצור, התמונה משתנה ומתעוותת לפי צורת המשקפיים שאתה בוחר ללבוש.
אני משתדל ללבוש משקפיים שקופים.
אתה עושה פרשנות שלא מחזיקה מים.
מדובר בשתי חברות שיש להן השקעות גדולות ב-LCD אבל 0 השקעה בפלזמה.
לכן, הרווחיות שלהן ב-LCD יותר משמעותית מאשר הרווחיות בפלזמה.
אם אני מייצר לוחות עץ ומוכר תחת שמי ב-10$, נגיד שהן עולות לי 5$ כל חתיכה, אז הרווח שלי מכל חתיכה היא 5$.
עכשיו נגיד שאני מפורסם ומתחיל למכור לוחות של שעם. הרי יש לי כבר לקוחות, שם טוב וערוצי שיווק. אני לא מייצר שעם, ולכן אני רוכש אותן ב-9$ (היצרן עדיין צריך לעשות רווח) ומוכר ב-12$.
עכשיו ברור שעדיף לי להמשיך למכור את לוחות העץ (כי הרווח שלי לחתיכה יותר טוב). אני משכנע את הלקוחות שלי לרכוש לוחות עץ ואלה שבכל זאת מתעקשים על שעם, אני אמכור בכ"ז וגם ארוויח.
עכשיו, אם אני מגיע למסקנה שבסה"כ ארוויח יותר כסף מלהפסיק את הדבר הזה (כי מתברר לי שהשעם הולך לא רע ומפריע לרווחיות של העץ) אז יתכן שאפסיק...
במקרה של סוני, צריך טיפה לראות במה עסקה החברה ולגבי הדוחות הכספיים שלה. אני לא חושב שעשית את זה. אני דווקא כן. החברה הפסידה המון כסף, וכתוצאה מכך חיפשה דרכים לצמצם פעילות. הם הפסיקו את קו ה-QUALIA (למרות שהיו שם דברים מדהימים טכנולוגית), פיטרו המון אנשים בחברה, וסגרו כל פעילות שלא היתה מספיק רווחית (כולל חטיבת הפלזמות). צריך לזכור שסוני מעולם לא היתה שחקן גדול בתחום הפלזמות, כלומר, המכירות שלהם בתחום הפלזמות מעולם לא היו חזקות (הם תמיד קידמו את נושא ה-LCD יותר, מה גם שהם בחרו ספק פאנלים פלזמה גרוע למדי בגלל שיקולים פוליטיים אבל גם ענייניים כגון מדיניות תמחור).
לגבי שארפ, הם מעולם לא התחילו (פאנל אחד שהם הדביקו עליו את השם שלהם על מסך ענתיקא של פיוניר זה לא רלוונטי בכלל).
זה כמו שאני אקרא את העובדה שהירידה במחירים שהיתה בעונת החגים בארה"ב מסמנת את כך שכל חברות ה-LCD שוקעות (כי רבות מהן הפסידו כסף בעונת החגים). זה כמובן תמונה מאוד לא מייצגת, הם הפסידו בכוונה בכדי לתפוס נתח שוק בארה"ב...
בקיצור, התמונה משתנה ומתעוותת לפי צורת המשקפיים שאתה בוחר ללבוש.
אני משתדל ללבוש משקפיים שקופים.