עדכון.
נתחיל מהסוף: אין דיליי בסאונד בר, הוא בסדר גמור! עדיין אין לי חוות דעת על איך שהוא נשמע (וכאמור גם אם הייתה לי היא הייתה שווה לתחת), אבל מבחינת סינכרון, הוא פיקס... חוץ מביוטיוב.
ועכשיו בחזרה להתחלה: שמתי לב לדיליי במקור אתמול כשצפיתי בסרטונים ביוטיוב. כשאנשים דיברו הפה באופן מובהק לא היה מסונכרן עם האודיו. אבל כששמתי לב לזה לא היה לי כוח לחפש את ההגדרות של הסאונד בר, אז חיטטתי בהגדרות של הטלוויזיה, מצאתי אפשרות של סינכרון AV וגיליתי שהיא רק מסוגלת להוסיף עוד דיליי, ולא להפחית אותו. אז כתבתי פה את הפוסט מעל.
היום באתי הביתה והחלטתי לסגור את הנושא: אעשה כל מה שאפשר כדי לתקן את זה, ואם לא אצליח אז אצור קשר עם החנות לגבי החזרה. אז באתי הביתה, פתחתי יוטיוב, מצאתי סרטון של בדיקת סינכרון והתחלתי להשוות בין הסאונד בר לרמרול הפנימי של הטלוויזיה. לא היה צריך מכשירי מדידה משוכללים, ההבדל היה ברור - יש דיליי בסאונד בר.
אז ווידאתי שההגדרות סינכרון בטלוויזיה מבוטלות ונכנסתי להגדרה של הסאונד בר עצמו מהמדריך. וללא שום הפתעה, הוא היה על 0ms, כלומר שוב רק אפשר לקלקל עוד יותר.
בשלב הזה שלחתי הודעה לחנות (חשמל נטו) בוואטסאפ שייצרו איתי קשר, ויתרתי והחלטתי לראות קצת טלוויזיה דרך הממיר של יס.
אבל אז שמתי לב שדווקא אין דיליי... הפה מסונכרן עם האודיו! בדקתי שוב ושוב, השוויתי עם הרמקול הפנימי של הטלוויזיה, וכן... זה מסונכרן. אין בעיה. אני הוזה?
הדלקתי את המחשב שמחובר לטלוויזיה ב-HDMI. בדקתי ביוטיוב דרך המחשב - אין דיליי.
אז הבנתי שהבעיה לא קיימת בכניסות HDMI. אז אולי זה רק באפליקציות של הטלוויזיה? פתחתי את נטפליקס. מצאתי סרטון של בדיקה (מסתבר שהם עשו "סדרה" כזאת). בדקתי, ו... אנחת רווחה. אין דיליי!
חזרתי ליוטיוב (ב-WebOS). בדקתי שוב. הדיליי עדיין קיים. יש באג ביוטיוב ורק ביוטיוב.
אז מה עכשיו? כמעט בטוח שגוגל הם הרשלנים שגרמו לבעיה, לא LG ולא JBL. לא חושב שיש לי עם מי לדבר בנוגע לזה... בכל מקרה, אני ממש שמח שאין בעיה בסאונד בר עצמו ושאוכל ליהנות ממנו, במיוחד בנטפליקס!