התייעצות לגבי רכישת מסך מחשב

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
eyalgottfried פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

הסמסונג 20 אינץ' הוותיק שלי החליט לסיים את דרכו ולפרוש לי אז אני מסך מחשב חדש.

כמו המסך גם כרטיס הגרפי שלי וותיק למדי -> Radeon HD7850, שמפתיע אותי שאני מצליח איתו לשחק בפורטנייט, NBA 2K, משחקי XBOX (למחשב) ואחרים ללא כול תקיעות או כול דבר אחר.

שאלותיי:
1. אני לא יודע עוד כמה זמן הכרטיס הגרפי ימשיך לשרת אותי נאמנה, השאלה אם כדאי ללכת על מסך איכותי יותר, שיריץ קצב רענון של 144hz אע"פ שכרטיס המסך שלי לא מסוגל לתת יותר מ-75hz? כלומר האם ייהיו בעיות עם זה שהמסך לא ירוץ במלוא עוצמתו?

2. אם התשובה לסעיף 1 היא לא אז על מה תמליצו על מסך עם קצב רענון של 75hz (זה המקסימום שהכרטיס יכול לתת)?
3. אם התשובה לסעיף 1 היא כן, ובהנחה שאולי עוד שנה כבר אהיה מוכרח להחליף את כרטיס המסך, הכוונה תהיה להישאר בתחום של 750-1000 ש"ח לכרטיס מסך. בהתבסס על זה, איזה מסך הייתם ממליצים שיהיה מתאים לכרטיס העתידי שיגיע?

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

התייעצות לגבי רכישת מסך מחשב

שליחה #2 

הסמסונג 20 אינץ' הוותיק שלי החליט לסיים את דרכו ולפרוש לי אז אני מסך מחשב חדש.

כמו המסך גם כרטיס הגרפי שלי וותיק למדי -> Radeon HD7850, שמפתיע אותי שאני מצליח איתו לשחק בפורטנייט, NBA 2K, משחקי XBOX (למחשב) ואחרים ללא כול תקיעות או כול דבר אחר.

שאלותיי:
1. אני לא יודע עוד כמה זמן הכרטיס הגרפי ימשיך לשרת אותי נאמנה, השאלה אם כדאי ללכת על מסך איכותי יותר, שיריץ קצב רענון של 144hz אע"פ שכרטיס המסך שלי לא מסוגל לתת יותר מ-75hz? כלומר האם ייהיו בעיות עם זה שהמסך לא ירוץ במלוא עוצמתו?

2. אם התשובה לסעיף 1 היא לא אז על מה תמליצו על מסך עם קצב רענון של 75hz (זה המקסימום שהכרטיס יכול לתת)?
3. אם התשובה לסעיף 1 היא כן, ובהנחה שאולי עוד שנה כבר אהיה מוכרח להחליף את כרטיס המסך, הכוונה תהיה להישאר בתחום של 750-1000 ש"ח לכרטיס מסך. בהתבסס על זה, איזה מסך הייתם ממליצים שיהיה מתאים לכרטיס העתידי שיגיע?

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 198 פעמים

שליחה #3 

יש לך טעות הכרטיס לא מוגבל ב-FPS, המסך יגביל.
מעבר לכך, הכל תלוי במשחק, רזולוציה, כרטיס המסך והמסך.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #4 

האם השימוש הוא גיימינג (סביר שלו עם הכרטיס מסך הזה) או בעיקר משרדי ? האם החדר מואר (בעיקר תאורה ישירה על המסך) ? מה התקציב שלך ?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4808
נתן תודות: 347 פעמים
קיבל תודות: 771 פעמים

שליחה #5 

למה לפתוח פעמיים ? מקווה שאחד המנהלים ימחק ויאחד.

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3632
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

לדעתי- תקנה את המסך הכי טוב שבתקציב שלך
את המחשב ו/או כרטיס המסך תוכל לשדרג תמיד בעתיד ובסבירות גבוהה שכנראה שתעשה את זה, למסך יש משך חיים הרבה יותר ארוך מלחומרה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #7 

@eyalgottfried
·

למען הסדר הטוב אני מעביר את התגובה לשירשור השני שפתחת, בתקווה ששירשור זה ימחק.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #8 

@eyalgottfried
·

דבר ראשון אם אתה מחפש המלצות רלוונטיות על מסכים תספק קצת פרטים כמו: איזה גודל מסך את מחפש, תקציב, שימושים וכו'. האם בכלל השימוש העיקרי הוא גימינג והאם אתה חושב שבאמת תרגיש את ההבדל בין רענון של 60Hz לרענון יותר גבוה (של נגיד 144Hz)? אם השימוש העיקרי אינו גימיינג סדרת ה-ultrasharp של dell ממש מצויינת ואני ממליץ בחום (הם טובים גם לגיימינג אבל זה לא היעוד העיקרי שלהם ולכן למיטב ידעתי אין להם דגמים עם קצב רענון גבוה).

לעניין שאלה 1, זה לא בדיוק "שהמסך לא ירוץ במלוא עוצמתו" אלא שהמסך יוריד את קצב הרענון שלו לפי הסיגנל שהוא מקבל, שאין שום בעיה עם זה חוץ מזה שהשקעת כסף במסך של נגיד 144Hz ואתה לא מנצל את התכונה הזו שלו. יותר מזה, אפילו אם וכאשר יהיה לך כרטיס מסך מתאים, בתקווה שהכרטיס מסך והמסך תומכים ב-free sync או g sync אז הכטיס מסך מתאים את קצב הריענון של המסך לקצב שבו הוא מסוגל לייצר פריימים, שיכול להיות נמוך משמעותית מ-144Hz. ראה עוד פרטים על קצב רענון לדוגמא כאן:
https://www.rtings.com/monitor/tests/mo ... fresh-rate

שם לב שרב הסרטים שאתה רואה הם באיזור ה-30FPS (או פחות), וה-HD7850 ש"מפתיע אותי שאני מצליח איתו לשחק בפורטנייט, NBA 2K, משחקי XBOX (למחשב) ואחרים ללא כול תקיעות או כול דבר אחר" כנראה לא מספק 60FPS, בטח לא באופן קבוע ויציב, ועדיין אתה לא מרגיש שום בעיה. לטעמי האישי יש דברים יותר חשובים במסך מעבר לקצב רענון (מצד שני את המעט גיימינג שאני עושה, אני בעיקר עושה על הטלויזיה, שדרך אגב היא כמובן "רק" 60Hz...).

חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

@eran405
האמת שבמקרה של מסך מחשב לא ידעתי איפה יותר נכון להעלות כי זה לא ממש מחשב ולא חומרה של מחשב.

בבכול מקרה, מה דעתכם?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #10 

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”