התייעצות לגבי החלפת רמקולים
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 152
- שם מלא: סער
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
שלום לכולם,
יש לי רמקולים בני 20 של TANNOY, קדמיים, סנטר, סאב אקטיבי וסראונד, כולם מדפיים.
המגבר שלי חדש ופונקציונלי, Onkyo TX-RZ740.
צופה בעיקר בסרטים HDR או 1080, ומוזיקה.
האם החלפת רמקולים או חלקם (נניח ללא סאב) בעלויות סבירות יחסית (נניח בסביבות 6000 ש״ח) יתנו לי הבדל משמעותי באיכות הסאונד או שאין מה לגעת אם לא מתכוון להשקיע סכומים הרבה יותר גדולים?
חשוב שאומר שכרגע לא אוכל להוסיף עוד רמקולים וצריך להישאר עם 5.1 וכמו כן הקדמיים רצוי שיהיו מדפיים ולא רצפתיים, כמו כן רמקולים לא אלחוטיים.
מאמין שאקבל כאן הרבה תגובות אבל נתתי כמה שיותר אינפורמציה כדי להימנע מתגובות פחות רלוונטיות עבורי.
כמו כן מן הסתם אצטרך לשמוע בעצמי לפני רכישה ואשמח לגשת למקום מקצועי, איכותי עם מחירים סבירים ומבחר גדול ככל הניתן כדי לא לטייל בין חנויות שונות, אבל שלב החנויות יגיע לאחר התייעצות כאן וגיבוש עמדה מסויימת.
תודה לכולם.
יש לי רמקולים בני 20 של TANNOY, קדמיים, סנטר, סאב אקטיבי וסראונד, כולם מדפיים.
המגבר שלי חדש ופונקציונלי, Onkyo TX-RZ740.
צופה בעיקר בסרטים HDR או 1080, ומוזיקה.
האם החלפת רמקולים או חלקם (נניח ללא סאב) בעלויות סבירות יחסית (נניח בסביבות 6000 ש״ח) יתנו לי הבדל משמעותי באיכות הסאונד או שאין מה לגעת אם לא מתכוון להשקיע סכומים הרבה יותר גדולים?
חשוב שאומר שכרגע לא אוכל להוסיף עוד רמקולים וצריך להישאר עם 5.1 וכמו כן הקדמיים רצוי שיהיו מדפיים ולא רצפתיים, כמו כן רמקולים לא אלחוטיים.
מאמין שאקבל כאן הרבה תגובות אבל נתתי כמה שיותר אינפורמציה כדי להימנע מתגובות פחות רלוונטיות עבורי.
כמו כן מן הסתם אצטרך לשמוע בעצמי לפני רכישה ואשמח לגשת למקום מקצועי, איכותי עם מחירים סבירים ומבחר גדול ככל הניתן כדי לא לטייל בין חנויות שונות, אבל שלב החנויות יגיע לאחר התייעצות כאן וגיבוש עמדה מסויימת.
תודה לכולם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לדעתי ב 6 אלפיות כל מה שתקבל זה מעבר אופקי ללא שום התקדמות לעומת הרמקולים הקיימים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אז למה לא להגיד מה דגם הרמקולים שלך?Saaron כתב:נתתי כמה שיותר אינפורמציה כדי להימנע מתגובות פחות רלוונטיות עבורי....
שם החברה לא מספיק.
איך אפשר לדעת אם הצעת רמקולים מסויימים תיצור התקדמות או הליכה אחורה לעומת מה שיש לך, בלי לדעת מה יש לך?
ולדעתי - עזוב אותך משאלות מה אחרים היו מציעים.
הכי טוב לשמוע לבד, בלי דעות קדומות, ולא להגביל עצמך רק למה שהציעו בפורום.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1658 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
הסכום שציינת הוא סכום יפה מאוד .מה חסר לך בסאונד שיש לך היום?
הסאב שיש לך וגם הקדמיים לפני 20 שנה נחשבו ללא רעים בכלל ובקולנוע ביתי עם רסיבר שמתחבר אליהם טוב אין סיבה שלא תקבל קולנוע ביתי מצויין.
יתכן שחלק מהציוד כבר לא חדש ו"צלול " כמו פעם .
מה גודל החדר או סלון?ומה חסר לך?
פעמים רבות עם ציוד כמו שלך מספיק כיול חדש וטוב כדי לשנות לגמרי את כל הסאונד.
הסאב שיש לך וגם הקדמיים לפני 20 שנה נחשבו ללא רעים בכלל ובקולנוע ביתי עם רסיבר שמתחבר אליהם טוב אין סיבה שלא תקבל קולנוע ביתי מצויין.
יתכן שחלק מהציוד כבר לא חדש ו"צלול " כמו פעם .
מה גודל החדר או סלון?ומה חסר לך?
פעמים רבות עם ציוד כמו שלך מספיק כיול חדש וטוב כדי לשנות לגמרי את כל הסאונד.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
בדיוק הפוך...Saaron כתב:@Amir64
·סביר להניח שאעשה זאת, אבל בכל מקרה רוצה חוות דעת מאנשים שמבינים יותר ממני ולכן לוקח בחשבון גם את דעתם.
לא רוצה להגיע עם אוזניים ״משוחדות״...
כשאתה מגיע עם שמות שקיבלת בפורום, אתה מגיע עם "אוזניים משוחדות".
אתה מגיע לחנות, שומע 2 רמקולים: א' ו- ב'.
על רמקול א' המליצו בפורום, ועל ב' לא.
אבל לך נראה בחנות ש- ב' נשמע יותר טוב.
אבל רגע... בפורום המליצו על א', אז אולי נקנה אותו? הרי בפורום יש אנשים שמבינים...
ממש אל תהיה בטוח שאנשים בפורום מבינים יותר ממך.
אתה לא מכיר אותם, לא יודע כמה רמקולים הם שמעו בחיים שלהם,
וגם אם הם "מבינים", ומנוסים, אולי פשוט טעמם שונה משלך?
ובדיוק בגלל סיבה זו אני לא אוהב להמליץ על שמות של רמקולים.
למרות שאני חושב שאני "מבין מספיק", אני לא לוקח לעצמי את ה-"זכות" להגיד למישהו אחר שכדאי לו לקנות דווקא רמקול X.
עכשיו, כשרשמת איזה רמקולים יש לך, אז בהחלט אפשר להגיש שהחלפתם יכולה להביא לך שיפור משמעותי.
מדובר באחד הרמקולים הזולים ביותר של טאנוי, באותה תקופה.
הייתי מתרכז קודם כל בהחלפת זוג הקדמיים.
בעדיפות שניה:
אם באס טוב חשוב לך - החלפת הסאב.
אם אתה מסתדר עם הסאב שלך, אז החלפת הסנטר.
החלפת סוראונדים בעדיפות שלישית, אם בכלל.
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
1-יכול להיות שהטעם שלך השתנה ויש טעם בשינוי הזוג הקדמי בלבד.
2-אני במקומך- מתמקד ברסיבר עם כיול של אודסי כמו מרנץ או דנון- משם הייתי בודק אם יש שידרוג בסאונד
2-אני במקומך- מתמקד ברסיבר עם כיול של אודסי כמו מרנץ או דנון- משם הייתי בודק אם יש שידרוג בסאונד
כיף חיים.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

@claudia5
·אני מקבל קולנוע ביתי מצויין, אבל מצויין כפי שהיה לפני 20 שנים כשצפינו ב-DVD עם פורמט שמע של AC3.
מאז החלפתי שני מגברים (את האחרון לפני כחודש) ואני לא מרגיש ממש שיפור באיכות הסאונד שאני אומר לעצמי ״וואו״ כמו שאמרתי לפני 20 שנים.יכול להיות שכן, הוא לא ״צלול״ כמו פעם, ההיגיון שלי אומר שאפשר לשפר איכות על ידי החלפה, גם בסכום שעליו דיברתי, בכל זאת עברו 20 שנים, הציון דלי התיישן ומן הסתם יש לו ירידה באיכות ומצד שני עושים דברים איכותיים יותר היום מן הסתם, זה לא שקניתי לפני 20 שנים רמקולים ברמה הכי גבוהה שיש שאפשר להגיד שהם מדהימים גם היום.
במגבר הקודם (Onkyo 626) היה לי כיול של אודיסי והשמע היה פחות טוב מאשר במגבר הנוכחי.
·אני מקבל קולנוע ביתי מצויין, אבל מצויין כפי שהיה לפני 20 שנים כשצפינו ב-DVD עם פורמט שמע של AC3.
מאז החלפתי שני מגברים (את האחרון לפני כחודש) ואני לא מרגיש ממש שיפור באיכות הסאונד שאני אומר לעצמי ״וואו״ כמו שאמרתי לפני 20 שנים.יכול להיות שכן, הוא לא ״צלול״ כמו פעם, ההיגיון שלי אומר שאפשר לשפר איכות על ידי החלפה, גם בסכום שעליו דיברתי, בכל זאת עברו 20 שנים, הציון דלי התיישן ומן הסתם יש לו ירידה באיכות ומצד שני עושים דברים איכותיים יותר היום מן הסתם, זה לא שקניתי לפני 20 שנים רמקולים ברמה הכי גבוהה שיש שאפשר להגיד שהם מדהימים גם היום.
במגבר הקודם (Onkyo 626) היה לי כיול של אודיסי והשמע היה פחות טוב מאשר במגבר הנוכחי.
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

@Amir64
·אני אף פעם לא אקנה מה שאומרים כי זה מה שאמרו או מה שהרוב קונה (שיטת העדר), ביקשתי המלצות כדי לקבל כיוון והכוונה אחרת אתפזר מאד כנראה.
כשביקשתי המלצה זה היה בעיקר כדי לדעת מה איכותי ומומלץ היום (כחברה בעיקר ופחות כדגם) מבחינת איכות המוצר, עמידות לאורך זמן, תקלות וכו.
אשמח להסבר (אם לא קשה) מדוע המלצת להחליף לפי הסדר שבו המלצת (קדמיים, סאב ואז סנטר ואפילו לא לגעת בסראונד).
תודה.
·אני אף פעם לא אקנה מה שאומרים כי זה מה שאמרו או מה שהרוב קונה (שיטת העדר), ביקשתי המלצות כדי לקבל כיוון והכוונה אחרת אתפזר מאד כנראה.
כשביקשתי המלצה זה היה בעיקר כדי לדעת מה איכותי ומומלץ היום (כחברה בעיקר ופחות כדגם) מבחינת איכות המוצר, עמידות לאורך זמן, תקלות וכו.
אשמח להסבר (אם לא קשה) מדוע המלצת להחליף לפי הסדר שבו המלצת (קדמיים, סאב ואז סנטר ואפילו לא לגעת בסראונד).
תודה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

המגבר שלך חדש ואין צורך להחליף אותו.מה שנשאר זה קדמיים ,סנטר וסאב.אם אתה מרגיש שבנמוכים המצב טוב והצליל ממלא יפה את החדר אז תוציא את הסאב מהרשימה.בקולנוע ביתי לסנטר יש חשיבות רצינית .
אם אתה שומע סטראו טוב ואתה מרוצה מהקדמיים אז לא להחליף אותם עדיין.
האונקיו נותן בדרך כלל צליל חם אז תבין את הכיוון שאתה תקבל.
אם החדר לא גדול תנסה לבדוק רמקולים מדפיים אחרים או סנטר שונה.אם הסטראו גם כבר לא טוב לאוזנייך אז זה הזמן להחליף את הקדמיים.
אם אתה שומע סטראו טוב ואתה מרוצה מהקדמיים אז לא להחליף אותם עדיין.
האונקיו נותן בדרך כלל צליל חם אז תבין את הכיוון שאתה תקבל.
אם החדר לא גדול תנסה לבדוק רמקולים מדפיים אחרים או סנטר שונה.אם הסטראו גם כבר לא טוב לאוזנייך אז זה הזמן להחליף את הקדמיים.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אני גר בצפון ומכיר את החנויות השונות.בהחלט יש כאן חנויות טובות.אתה מוזמן לקפה אצלי לשמוע את הציוד שלי ולהגיד מה חסר לך.אם תאוהב יהיה קל יותר לכוון אותך
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

נשר
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

חנויות מצויינות שאני מכיר בצפון הם: לגאסי אודיו של שרדי ,חנות מצויינת,אניגמה של ישראל ,סטראושופ בצומת ולקן .
כולם נותנים שרות מצויין ואולי אפילו יסכימו לביקור ביתי .
כולם נותנים שרות מצויין ואולי אפילו יסכימו לביקור ביתי .
-
Saaron
-
- חבר פעיל מאוד

ערב טוב.
קיבלתי עזרה והכוונה מ״claudia5״, הזמין אותי אליו ועזר לי להתמקד במה חסר לי ומה לדעתו יעזור יעזור לי להגיע לזה, קבעתי פגישה בפיוצ׳ר עם מאי, הגעתי לשם אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית וידעתי במה להתמקד.קיבלתי ״אירוח״ והדגמה ברמה גבוהה ומקצועית להפליא ויצאתי משם עם 4 רמקולים:
סאב - SVS PB2000 Pro
סנטר - SVS Ultra
זוג קדמי - SVS Ultra
מיותר לציין לדעתי שהסאונד מדהים, גם בהשוואה למוצרים אחרים שהושמעו לי באירוח.
תודה לאש שעזר ולמאי על מכירה מקצועית ומהנה ושירות מעולה.
קיבלתי עזרה והכוונה מ״claudia5״, הזמין אותי אליו ועזר לי להתמקד במה חסר לי ומה לדעתו יעזור יעזור לי להגיע לזה, קבעתי פגישה בפיוצ׳ר עם מאי, הגעתי לשם אחרי שעשיתי קצת שיעורי בית וידעתי במה להתמקד.קיבלתי ״אירוח״ והדגמה ברמה גבוהה ומקצועית להפליא ויצאתי משם עם 4 רמקולים:
סאב - SVS PB2000 Pro
סנטר - SVS Ultra
זוג קדמי - SVS Ultra
מיותר לציין לדעתי שהסאונד מדהים, גם בהשוואה למוצרים אחרים שהושמעו לי באירוח.
תודה לאש שעזר ולמאי על מכירה מקצועית ומהנה ושירות מעולה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9043
- נתן תודות: 1582 פעמים
- קיבל תודות: 1352 פעמים
@Saaron
תתחדש ותהנה !!
תתחדש ותהנה !!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.