קניית מטחנת קפה ראשונה שתעבוד עם Breville Barista Express

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
Mamaof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

די מתחיל בתחום נהנה מאוד לקרוא בפורום ושמח להצטרף לקהילה :)

כיום משתמש ב-Breville Barista Express, שותה אספרסו וגם קפוצ'ינו. כעת שוקל לקנות מטחנה נפרדת מתוך ההבנה שזאת אחת מנק' החולשה המרכזיות שיש למכונה ויש לה הרבה מאוד השפעה על הקפה.

אשמח להמלצות על מטחנות קפה מעולות עד תקציב של 2,500 ש"ח.
אם יש מכונות באותה הרמה או רמה דומה באזור ה-1,500 ש"ח, עדיף.

אשמח גם לדעת מה הם הדברים שכדאי לוודא שיש במטחנה, על מה להסתכל ומה לחפש.
תודה רבה לכולם וסוף שבוע נעים!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן
נתן תודות: 271 פעמים
קיבל תודות: 496 פעמים

שליחה #2 

- אם חשוב לך טחינה on-demand (כלומר ישירות מההופר), אחריות מקומית ושקט (במובן של דציבלים) - לך על ה-Eureka Mignon Specialita. על ה-Eureka Mignon הרגילה הייתי מדלג. אין לה טיימר דיגיטלי ומצבים לבודד וכפול, ולדעתי אלה דברים מינימליים לטחינה on-demand נוחה.
- אם חשוב לך טחינה on-demand עם אגירה מינימלית ונוחות מקסימלית - לך על ה-Sette 270Wi
- אם אתה מעוניין לבצע single-dosing (כלומר לשקול ידנית כל מנת פולים לפני שאתה טוחן), התקציב מאפשר ויש לך סבלנות לחכות למשלוח - לך על ה-Niche Zero. יש די קונצזוס שהיא המטחנה האולטימטיבית למשתמש ביתי שמעדיף single-dosing.
- אם לא החלטת עדיין אם אתה מעוניין בטחינה on-demand או single-dosing, לך על ה-270Wi. היא מעולה בשניהם. החיסרון היחידי שלה הוא רעש. היא לא מטחנה שאתה רוצה להפעיל אחרי שבני הבית הלכו לישון. "חיסרון" נוסף הוא שהדגם הקודם בסדרה (270W) סבל מחבלי לידה ובעיות אמינות, ויש אנשים שלא מסוגלים לשים את זה מאחור. אני כבר כמעט שנתיים עם ה-270Wi ומרוצה עד הגג.

מבין השלוש, רק ה-Eureka נמכרת בארץ. את השתיים האחרות אפשר להזמין מחו"ל.

Mamaof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@boren
תודה רבה על התגובה המפורטת!
נראה שהSette מעבר לתקציב לפי מה שאני רואה (לפי אמזון או כאן: https://www.jetblackespresso.com.au/sho ... ette-270wi)
הבנתי שיש הרבה משתמשים שידווחו שיש לה בעיית חשמל סטטי, זה בגרסה הישנה?

ושאלה נוספת - הסיבה שלא ציינת מטחנות כדוגמת הK3 או Caedo E5P זה משום שהן ללא טיימר?

מבחינה פרקטית single dosing נשמע לי די מציק ואכן הייתי מעדיף כמה שיותר אוטומציה, במיוחד בשביל הגברת.

תודה רבה שוב!

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

לא נתקלתי מעולם בבעיות חשמל סטטי עם ה-270Wi. אולי זה קשור לרמת יובש באוויר.

ה-K3 היא מטחנה לא רעה, אבל עם אגירה די משמעותית ועם טיימר אנלוגי עם מצב בודד. זו המטחנה ששידרגתי ממנה ל-270Wi. ההבדל בכל הפרמטרים משמעותי מאוד לטובת הסטה.

ה-E5P היא מטחנה עם אגירה משמעותית וללא טיימר. אני לא רואה סיבה לקנות אותה, בטח לא במחיר שהיא עולה. אם אתה לא מעוניין ב-single dosing אז אל תשקול אותה (pun not intended).

ההבדל במחיר בין 270Wi ביבוא אישי לבין Specialita בקניה בארץ הוא כ-300 ש"ח. אם הסכום הזה משמעותי לך על ה-Specialita. היא אחלה מטחנה ללא חסרונות משמעותיים.

Mamaof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@boren
תודה שוב על התגובה. יש מקום מסויים שמומלץ להזמין ממנו את הSette או את ה-SPECIALITA אם אחליט ללכת עליהן?

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

תבדוק את האתר היווני הזה:

https://www.barista.gr/en/baratza-sette ... s-aleshs-2
https://www.barista.gr/en/eureka-mignon-specialita

לאחרונה מישהו (לא זוכר מי) כתב כאן בפורום שהוא הזמין מכונה מהם ושמחיר המשלוח היה הוגן. המחיר של המטחנות בניקוי מע"מ EU נראה לי סביר.

אני ועוד 4 חברי פורום אחרים קנינו מ-jetblackespresso.com.au, ולרובנו זה עבר חלק (והמחיר היה מצויין). לאחד מאיתנו היה פחות מזל והמטחנה הגיעה DOA. השירות שהוא קיבל בהחלפה היה די מאכזב (פרטים כאן), אז לא בטוח שהייתי ממליץ לקנות מהם.

Mamaof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@boren
יצרתי קשר עם בעל האתר היווני, אמר שיהיה להם את המכונה באמצע-סוף ספטמבר ואם אעשה הזמנה כבר עכשיו (pre order) אז הוא יעשה לי הנחה נוספת והמכונה תעלה, כולל משלוח, 450 אירו.

האם ניקוי המע"מ שהזכרת זה משהו שיורד אוטומטית? משהו שאני צריך לעשות אקטיבית?

להבנתי כרגע המחיר הסופי יהיה 450 אירו (1800 שקל~) + 17% מע"מ בארץ, נכון?

תודה רבה שוב על כל העזרה :)

hofitz0r
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 85
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #8 

Mamaof כתב:@boren
יצרתי קשר עם בעל האתר היווני, אמר שיהיה להם את המכונה באמצע-סוף ספטמבר ואם אעשה הזמנה כבר עכשיו (pre order) אז הוא יעשה לי הנחה נוספת והמכונה תעלה, כולל משלוח, 450 אירו.

תודה רבה שוב על כל העזרה :)
...
היי, על איזה מכונה מדברים? לא הצלחתי להבין

Ohrf02
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

Mamaof פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

@hofitz0r
סליחה אם לא הייתי ברור, על ה Sette 270Wi

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

Mamaof כתב:@boren

...
450 יורו זה המחיר ללא מע"מ שמיועד למי שאינו אזרח ה-EU. אני מניח שאם תסכים להצעה אז הוא יישלח לך פרטים איך ומתי לשלם. המחיר אגב מעולה.
...
בד"כ חברות השילוח מדביקות עוד עמלות בכניסה לארץ. אם תחשב 23% אחוז במקום 17% תקבל סכום יותר קרוב למציאות, כלומר כ-2200 ש"ח. זול ב-500 ש"ח מהמחיר הזול ביותר שראיתי באמזון (כמדומני שבאמזון צרפת).

GuySchachter
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #12 

במידה ואכן מתראגנת רכישה ל sette במחיר המדובר יכול להיות שארצה להצטרף גם :)

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”