עזרה בהגדרת deco m5

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dorp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי, ניסיתי לחפש ולא מצאתי (או שלא הבנתי עד הסוף...)
אני מחובר לסיבים של סלקום ב500 מגה, הראוטר שלהם (segemcom fast5657il) עושה מבחינתי את העבודה ונותן 450-500 מגה בוייפי קבוע לאיזור יחסית נרחב.
רכשתי את הm5 על מנת שיהיה כיסוי בכל חלקי הבית ויותר מזה, על מנת שבכל הבית תהיה רשת אחת.
בכל חדר בבית יש לי חיבור מוקה שגם הוא מעביר את ה500 מגה בצורה חלקה (נבדק בחיבור ישיר למחשב).
חיברתי m5 אחד לראוטר ביציאת האינטרנט הרגילה והוא אכן נתן 450 מגה+. את שתי היחידות האחרות הייתי רוצה לחבר למוקה בשני חדרים שונים על מנת שגם הן יתנו מהירות כזו אבל לא הצלחתי להבין איך אפשר לעשות את זה (מקווה שזה אפשרי..) ובחיבור האלחוטי ביניהם למרות המרחק הלא רב המהירות צונחת (4 מטר אלכסוני שמופרד על ידי קיר בין היחידה הראשית למשנית)
השאלה שלי זה איך אם בכלל אני יכול להגיע למצב שבו אני מחבר 3 יחידות, 1 לראוטר של סלקום ו2 ל2 מוקות בשני חדרים אחרים כך שיהיה לי וייפי חזק בכל המקומות האלה תחת שם אחד ומעבר חלק ביניהם (roming).
אשמח לעזרה,
תודה רבה!

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4936
נתן תודות: 516 פעמים
קיבל תודות: 689 פעמים

שליחה #2 

@dorp
את ההגדרה הראשונית (מניח שאת זה עשית) אתה מבצע עם יחידה אחת מחוברת קוית לנתב ושתי יחידות מחוברות אלחוטית.
בסיום ההתקנה ולאחר שכל היחידות מוגדרות חבר את כבל הרשת מיחידות המוקה אל שתי היחידות שהגדרת אלחוטית.
זהו ...!
שים לב כמובן שהמהירות שתקבל מיחידות ה M5 המחוברות למוקה תואמת את המהירות שיוצאת מהם :D
400-500 היא בדרכ המהירות המקסימלית שתקבל אם הכל אופטימלי.
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

dorp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@sigamore
·
היי, תודה על המענה המהיר!
זה בדיוק מה שעשיתי אבל עדיין המכשיר השני והשלישי התעקשו להיות מחוברים אלחוטית (באפליקציה היה כתוב שהם מקבלים את האות מהמכשיר הראשי), איפה טעיתי? ואולי אני צריך לשנות משהו בהגדרה של המכשיר של סלקום או כשאני מגדיר את המכשירים עצמם ? (בחרתי בdynamic ip למרות שאין לי מושג מה בדיוק זה אומר)
ולא יודע מה קצה גבול היכולת של המוקות אבל בחיבור ישיר מהן עם כבל למחשבים הן נותנות 450-500 מגה כך שאת היכולת להעביר את זה בוודאות יש להם

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #4 

אתה צריך לבחור AP (נקודת גישה) ולא dynamic ip, הראוטר שלך ממשיך לנהל את הרשת ואתה הגדרת שהM5 ינהל את הרשת.
למה אתה חושב שהחיבור הוא WIFI בין היחידות ? שתי היחידות יכולות להיות מחוברות ליחידה הראשית וזה תקין.

כדי לדעת אם החיבור הוא WIFI או קוי צריך לראות באותה שורה של מקור האות אם כתוב אתרנט או את תדרי הWIFI שמשמשים לחיבור.
אולי המוקות חוסמות את תקשורת הבקרה בין היחידות, אצלי מחובר מהראוטר/סוויצ' קווי ליחידות ועובד תקין.

dorp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@a_yaron
·
תודה! אנסה תיכף שוב.
אז מה אני אמור לעשות בהגדרה הראשונית ?
https://ibb.co/WptvS42 (לא הצלחתי לעלות לפורום)
ואני חושב שזה על הרשת כי זה מה שהממשק אמר, הוא כתב שהוא מחובר לראשון והראה את הקליטה

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

@dorp
·שום דבר מהמסך שבצילום, במסך הקודם לזה לבחור AP.
כנס למתקדם, מצב הפעלה ושנה שם לAP/נקודת גישה

dorp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

a_yaron כתב:@dorp
·שום דבר מהמסך שבצילום, במסך הקודם לזה לבחור AP.
כנס למתקדם, מצב הפעלה ושנה שם לAP/נקודת גישה
...
·
ניסיתי שוב ואכן זה עובד יותר טוב עכשיו אבל עדיין בחיבור לאחת המוקות אני מקבל חיבור לא יציב, לפעמים 5 מגה הורדה ולפעמים 400 ובשני זה יציב יותר.
מדובר על אותן מוקות שסלקום הביאו לי וכאשר אני מחבר את המוקה בחיבור ישיר למחשב אני מקבל 500.
רעיונות?

dorp פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@sigamore
@a_yaron
·
עדיין לא ממש הצלחתי, יש מצב שהמוקה של סלקום מגבילה את המהירות למאשים שלא שלה?
אם אני מחבר כבל רשת מהמוקה למחשב ישירות מקבל מהירות טובה, אם אני מחבר לdeco יש מהירות טובה לדקה שתיים ואז היא צונחת

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

לא נגעתי במוקה מעולם, לא יכול לעזור.
אתה יכול לחבר עם כבל רשת באופן זמני לבדיקה בלי המוקה ?

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10066
נתן תודות: 570 פעמים
קיבל תודות: 589 פעמים

שליחה #10 

תקרא את השרשור הזה, אולי זה יעזור לך.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78828
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #11 

החיבור בין היחידות צריך להנות בלתי אמצעי. כלומר או אלחוטי או כבל רשת ישיר. אל תנסה מוקה בדרך.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”