אחרי שהיה כאן טכנאי של סלקום וחיבר אותי טען (והיה נשמע לי הזוי) שניתן להשתמש רק בציוד שלהם.
האם הוא טועה?
הראוטר מחובר לקיר (לתוך קופסא) בעזרת כבל Ethernet. הסיבה שאני בעצם שואל, היא שביצועי Wifi של הנתב שלהם מאכזבים, ועל כן הייתי רוצה לדעת מה האלטרנטיבות שלי.
האם כל ראוטר אחר יעשה את העבודה? (בתנאי שתומך במהירויות כמובן)
האם אני צריך לשמור את הראוטר של סלקום שישמש כמודם?
אני פחות מחפש המלצות על נתבים ספציפית (למרות שאם בא לכם להמליץ אשמח לקבל המלצה) אלא יותר מה אני צריך לשים לב על מנת שהראוטר יתמך ע"י התשתית.
תודה מראש!
ראוטר חלופי לסלקום פייבר?
@barlerer
·
תלוי איזה תשתית יש בבניין ואיך אתה מגדיר "ציוד", אבל ככה או ככה תמיד יש אפשרות להשתמש בראוטר פרטי.
בהנחה שנכנס סיב לדירה, לפי התיאור שלך יש "קופסא", שבו נקרא לה מתאם מדיה, שמצד אחד הסיב מתחבר ומצד שני יש חיבור ethernet. בסלקום פייבר אתה מזוהה לפי הציוד שמתחבר לסיב ולכן אתה לא יכול להחליף את הקופסא ולא יכול להשתמש בציוד פרטי שיתחבר ישירות לסיב. אתה כן יכול לחבר כל ציוד שתבחר לכבל רשת בהנחה שתגדיר בו הגדרות מתאימות. אם אני לא טועה סלקום פייבר עובדים על חיבור pppoe (ואין אפשרות לחיבור DHCP), ותצטרך ציוד שתומך במהירות הרלוונטית ב-pppoe.
במקרים שיש סיב שנכנס ישירות לראוטר שסלקום סיפקו, אז צריך לקבל מהם מתאם מדיה בנפרד (אחרת אי אפשר להשתמש בראוטר פרטי, לפחות לא במקום הראוטר שלהם).
אם אנלימטד התקינו את התשתית בבניין לפני שסלקום קנו אותם, אז יש לך כבל רשת שנכנס לדירה ואתה יכול לחבר ציוד רשת פרטי ישירות לשקע שהתקינו. בתשתית זו החיבור הוא DHCP ולכן כל ציוד רשת יעבוד בלי בעיות.
·
תלוי איזה תשתית יש בבניין ואיך אתה מגדיר "ציוד", אבל ככה או ככה תמיד יש אפשרות להשתמש בראוטר פרטי.
בהנחה שנכנס סיב לדירה, לפי התיאור שלך יש "קופסא", שבו נקרא לה מתאם מדיה, שמצד אחד הסיב מתחבר ומצד שני יש חיבור ethernet. בסלקום פייבר אתה מזוהה לפי הציוד שמתחבר לסיב ולכן אתה לא יכול להחליף את הקופסא ולא יכול להשתמש בציוד פרטי שיתחבר ישירות לסיב. אתה כן יכול לחבר כל ציוד שתבחר לכבל רשת בהנחה שתגדיר בו הגדרות מתאימות. אם אני לא טועה סלקום פייבר עובדים על חיבור pppoe (ואין אפשרות לחיבור DHCP), ותצטרך ציוד שתומך במהירות הרלוונטית ב-pppoe.
במקרים שיש סיב שנכנס ישירות לראוטר שסלקום סיפקו, אז צריך לקבל מהם מתאם מדיה בנפרד (אחרת אי אפשר להשתמש בראוטר פרטי, לפחות לא במקום הראוטר שלהם).
אם אנלימטד התקינו את התשתית בבניין לפני שסלקום קנו אותם, אז יש לך כבל רשת שנכנס לדירה ואתה יכול לחבר ציוד רשת פרטי ישירות לשקע שהתקינו. בתשתית זו החיבור הוא DHCP ולכן כל ציוד רשת יעבוד בלי בעיות.
אני לא בטוח אם אנלימיטד התקינו את התשתית או סלקום, אבל כן זה בערך מתאר את זה.eran405 כתב:@barlerer
·
במקרים שיש סיב שנכנס ישירות לראוטר שסלקום סיפקו, אז צריך לקבל מהם מתאם מדיה בנפרד (אחרת אי אפשר להשתמש בראוטר פרטי).
אם אנלימטד התקינו את התשתית בבניין לפני שסלקום קנו אותם, אז יש לך כבל רשת שנכנס לדירה ואתה יכול לחבר ציוד רשת פרטי ישירות לשקע שהתקינו. בתשתית זו החיבור הוא DHCP ולכן כל ציוד רשת יעבוד בלי בעיות....
כאשר אני והטכנאי בדקנו מהירות, חיברנו את המחשב שלי ישירות לקופסא בקיר, והיה חיבור מלא. (מהירות וגלישה באתרים)
·