היי,
בreview הזה של rtings ובמקומות שונים באינטרנט מציינים שהדגם Q80T האירופאי שונה ממקבילו הצפון אמריקאי.
הזוויות צפיה שלו גרועות יותר והlocal dimming שלו גרוע יותר.
הם מציינים שהמקביל האירופאי לQ80T האמריקאי הוא Q85T.
Note that the EU version of the Q80T is different. It doesn't have the ultra viewing angle layer, and it has a worse local dimming feature. The Q85T, which is exclusive to the EU, appears to be the closest model to the one we've tested.
...
מאחר ובישראל בד"כ מייבאים דגמים אירופאים ולא אמריקאים, מישהו יודע האם הQ85T זמין בארץ או מה ניתן לעשות בעניין?
פילוח שוק ידידי, ה א' ב' שלומדים בכל בית ספר למנהל עסקים בעולם: להוציא מכל קבוצה דמוגרפית את המקסימום של כסף או יותר נכון מקסימום של רווח, ז"א פער כמה שיותר גדול בין ההוצאה של החברה לכסף שמתקבל מהלקוח הפוטנציאלי, והתנאים לכך שונים בין קבוצה דמוגרפית אחת לשנייה, אז מפלחים את השוק: פיתרון שונה לכל קבוצה שימקסם את הרווח של החברה.
כמובן אפשר גם לאמץ מחשבה שהחברות העסקיות הללו, שנמצאות בטופ, מונעות מרגשנות ואגו ומפיקות תועלת מלפגוע, להשפיל ולהתעלל בלקוחות. אבל כנראה גישת "הדפקו אותי" אופינית לישראל יותר מאשר מדינות אחרות בעולם המערבי.
תן לי לעכל את הקשר שבין הפיסקה הראשונה שלך לבין המיתוג האוילי של סמסונג, אולי בסוף יפול לי האסימון, כנראה שלא ואז אשאר שוב, כהגדרתך הנבונה, לקוח שהוא אחד מהבכיינים של "דפקו אותי". האמת, במחשבה שניה קצת יצא חומוס ההסבר שלך, גם לא כל כך רלבנטי. אין טעם רב ביצירת תחושה אצל קליינט ממוצע, ודאי לא בזמנים שכל הרשת מוצפת במידע מפורט ומבחנים משווים, שהיצרן מסמל מוצרים בסמלים מבלבלים ושאין קשר מסודר בין דגמים חדשים לישנים, בסופו של ענין היצרן יוצא ניזוק מכך.
נגיד שהבנתי את ההקשר בין משפט למשפט במה שרשמת, עם קצת מאמץ הכל אפשרי.
אני שמח שהחלטת "שההסבר לא רלוונטי", בטח יותר קל לרשום 3 מילים מאשר להיות החברה מספר אחת במכירות טלווזיות בעולם. מציע שתבקש העלאה במשכורת על היכולות המופלאות האלה.
בעולם העסקים יש שפה אחרת ממה שאתה מכיר, אף, אבל אף גורם שלוקח ממך כסף הוא לא תמים ותמיד אבל תמיד הגורם הזה יחפש את הלקוח התמים כדי להוציא ממנו כמה שיותר כסף. ככה זה היה תמיד, ככה זה יהיה תמיד. כשאתה מוביל, ואנשים רוצים אותך - אתה תמיד תנצל את זה לטובתך. ככה שלאנשים מטומטמים יותר או אדישים יותר - החברה תציג *** יותר כל עוד הם ימשיכו לקנות את זה. זו הסיבה שלארץ נתקלים במקרים שמביאים מכוניות שמיועדות לעולם שלישי, עם גירים נחותים ואף מנועים נחותים - כי הצרכן לא ממש חכם וממשיך לשלם. "הרשת מוצפת במבחנים והשוואות"? אתה כנראה לא מכיר את הלקוח הממוצע. בטוח שזה לא אתה או אני.
כל עוד הכסף ממשיך לזרום, למי אכפת מכל השאר? למה להתאמץ ולהשקיע יותר? טוב לב? לא בעולם העסקים.
הלקוח האמריקאי הוא למשל סיפור שונה, והחברות נערכות בהתאם...
אל תיתמם, מיתוג מבלבל זו אסטרטגיית שיווק רלוונטית. כמו כל אלו שקונים מעבד לפי I3 I5 I7 למרות שאין קשר בין זה לבין ביצועים שכן יש I3 חזק מI7 ויש I5 חזק מI7
אמנם המטרה פה היא דווקא לפשט, אבל בפועל זה לא עוזר לצרכן להבין מה באמת חזק יותר.
אני גם לא חושב שלקרוא לדגם X בשם 9 בארץ אחת ובשם 8 בארץ אחרת בעוד דגם Y נקרא 7 בארץ אחת ו9 בארץ אחרת באמת מניב רווחים גבוהים יותר, אנשי שיווק לא פעם מבצעים החלטות הזויות ומפגרות, הם פשוט יודעים לשווק את עצמם ועבודתם גם מול הבוסים שלהם זה הכל.
שיווק כזה הוא זדוני וערמומי, לגרום לאדם X במדינה ענייה לחשוב שהוא קונה סדרה 9 כמו בנאדם Y מהמדינה העשירה.
בפועל זה פשוט מקשה עלינו לבצע השוואת דגמים
נערך לאחרונה על ידי yossi_s1 ב 20/08/2020 22:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
ושוב, לא הכל שחור ולבן כמו שאתה רואה את זה.
ניקח שוב את דוגמת אינטל... בעשור האחרון הם היו בעלי נתח השוק הגבוה ביותר במעבדים. כמובן שאנשי השיווק כמוך יגידו שהשיווק שלהם עובד חזק ומעולה
רק שבפועל גם איש השיווק הכי כושל בעולם היה יכול לטעון את זה, שכן לא הייתה חלופה לאינטל. וזה גם לדעתי מה שקורה עם סאמסונג. עד היום לא היו חלופות טובות במיוחד.
עכשיו ככל שהסינים נכנסים סאמסונג מתחילים לטעון שלא שווה להם לייצר מסכים והם מעבירים את הייצור של המסכים שאינם היי אנד לקבלנות סינית ככה שנראה שהשיווק לא עובד כלכך
אבל שלא יהיה ספק, אני לא ממש חולק על מה שרשמת, בסך הכל נכון. פשוט הוא התלונן כצרכן ובצדק ואתה הבאת את נקודת מבטה של החברה. למה שהצרכן ירגיש אמפתיה עם זה שדופקים אותו כדי ליצור עוד רווחים. הוא צודק לגמרי
זה אכן שחור ולבן. יש מצליח ולא מצליח, יש מוביל ולא מוביל.
אין אלטרנטיבות? מעולה, תמצוץ את הדם מהסיטואציה עד הסוף ותוציא כל שנה מעבד שזהה כמעט לחלוטין לדגם מהשנה שעברה, גם ככה יקנו, למה להשקיע יותר כסף ולבזבז משאבים?
אתה חייב להבין דבר אחד: מה שמדבר זה כסף ולאורך זמן, זו הסיבה היחידה שהחברות הללו קיימות ואם הולך להם ואתה לקוח מובטח - הם לא ישקיעו יותר בלקנות אותך. אף אחד לא מנסה לייצר את המוצר המושלם, זה לא אומנות. כולם מנסים לייצר את המוצר "שאתה תקנה", וכל עוד אתה קונה את שלהם ולא משהו אחר, אז הסטטיסטיקה מדברת.
זו המציאות העסקית וכמובן שהצרכן לא צריך להרגיש אמפתיה, הרי זה לא שהעסק לרוב עובד לטובתו. אבל הצרכן צריך לזכור שזה מטומטם להלחם בתחנות רוח. אם משהו לא טוב, פשוט קונים משהו ממישהו אחר שמציע משהו כן טוב. אם אין אלטרנטיבה, הביקורות המוצדקת פשוט לא תוביל לשום מקום, כמו שמישהו אמר פה: זה נקרא להתבכיין.
ice2k כתב:נגיד שהבנתי את ההקשר בין משפט למשפט במה שרשמת, עם קצת מאמץ הכל אפשרי.
אני שמח שהחלטת "שההסבר לא רלוונטי", בטח יותר קל לרשום 3 מילים מאשר להיות החברה מספר אחת במכירות טלווזיות בעולם. מציע שתבקש העלאה במשכורת על היכולות המופלאות האלה.
בעולם העסקים יש שפה אחרת ממה שאתה מכיר, אף, אבל אף גורם שלוקח ממך כסף הוא לא תמים ותמיד אבל תמיד הגורם הזה יחפש את הלקוח התמים כדי להוציא ממנו כמה שיותר כסף. ככה זה היה תמיד, ככה זה יהיה תמיד. כשאתה מוביל, ואנשים רוצים אותך - אתה תמיד תנצל את זה לטובתך. ככה שלאנשים מטומטמים יותר או אדישים יותר - החברה תציג *** יותר כל עוד הם ימשיכו לקנות את זה. זו הסיבה שלארץ נתקלים במקרים שמביאים מכוניות שמיועדות לעולם שלישי, עם גירים נחותים ואף מנועים נחותים - כי הצרכן לא ממש חכם וממשיך לשלם. "הרשת מוצפת במבחנים והשוואות"? אתה כנראה לא מכיר את הלקוח הממוצע. בטוח שזה לא אתה או אני.
כל עוד הכסף ממשיך לזרום, למי אכפת מכל השאר? למה להתאמץ ולהשקיע יותר? טוב לב? לא בעולם העסקים.
הלקוח האמריקאי הוא למשל סיפור שונה, והחברות נערכות בהתאם...
...
·מיתוג היא תורה שלמה, בשמה ובשם פרותיה המוכחים נעשות לא מעט עוולות, מצוי קצת בתחום הזה. היא מנצלת חולשות מובנות של הטבע האנושי ומדובר בתורת שיווק ותיקה מאוד ואפקטיבית מאוד. ההסבר שלך שמנסה להתחבר ולהסביר לפשוטים "לא מצויים" כמוני את יסודות התורה, אינו רלבנטי מכיוון שהכיוון שבוחרים בסמסונג אינו אימוץ של כללי מיתוג מקובלים, אלא של בילבול שנובע קרוב לודאי ( אם כי אין לי ידיעה ) מהעובדה שקיימים דגמים שונים המיועדים לשווקים שונים וזוכים לסימול על פי השוק המיועד, מה שמשאיר באופן בלתי נמנע קליינט ממוצע במצב של חוסר הבנה מה הוא בדיוק קונה והאם הדגם שהוא חושב שקנה באמת מתקדם יחסית למה שסבר על פי סימולו. לראיה כל השאלות בענין שעולות כאן, כמו במקומות אחרים והתשובות הלעיתים מתסכלות שמבהירות עד כמה קיים קאוס בענין הזה אצל סמסונג. העובדה שהם מוכרים יפה היא לא בגלל הסיפור הזה, אלא למרותו, והיא תוצאת ההנחה שהם מייצרים תוצרת איכותית במחירים סבירים, אבל לעורר אנטגוניזם אצל קליינטים בשל סימול מבולבל ונטול הגיון בסיסי, לא באמת מוסיף.
מבין את מה שאתה אומר וזה בטח לא דבר שלטובתינו הצרכנים. אני מסתכל יותר מנקודת המבט של חברה שמובילה את השוק ואיך היא רואה את הרווח הפוטנציאלי של המהלך, חברה מובילה היא בעלת הרבה יותר גמישות בהחלטות מאשר חברה שלא.
אני אישית חושב שהמהלך הוא בעל זווית רחבה הרבה יותר ונועד לעודד את ה 8K שכרגע הוא יתרון תחרותי אצל סמסונג. משהו שמאפשר לסמסונג להעלות שוב מחירים אחרי ירידה די דרסטית במחירים והרווחיות בשנים האחרונות. אי אפשר לקחת את ה Q90 ולהוסיף לה 8K ואז להעלות את המחיר, מצד שני אי אפשר להשאיר את הQ90 בצורה שתאיים על ה8K, אי אפשר גם להוריד אותה לגמריי ולהשאר בשמות הישנים וליצור פער כספי שרק ירחיק את האנשים. כמובן שבסוף הכל רע לנו כי זה מקפיץ את המחירים או לחלופין מוריד את האיכות. הסיבה היחידה שסמסונג יכולה לעשות דבר כזה מעצבן היא כי היא חברה מובילה עם קהל צרכנים שילך אחריה בעיניים עצומות. בינתיים השינוי הזה יכניס לה עוד קצת אוויר לנשימה עד שהיא תפתח משהו חדש שיקפיץ שוב את המחירים. כנראה סמסונג לא חוששת לאבד לקוחות מהמהלך הזה, לפחות לא בצורה שתעלה על העלייה ברווחים.