כבל טלפון - דרופ כבל?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
DonkeyKong פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 173
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה לחדש לקראת את החורף את הכבל טלפון בחלק החיצוני שלו. להכניס אותו מתחת לקיר ולהעביר אותו דרך קירות בדירה (על הקיר אין צינורות השלחה).

אני רואה בכמה מקומות התייחסות לזה שהכבל העדיף הוא דרופ כבל, אבל אני לא מצליח להבין איזה כבל זה בדיוק ומה הוא שונה מכבל טלפון 4 גידים סטנדרטים שמוכרים בכל מקום.

מישהו יכול להרוויח מה היתרונות בדרופ כבל?

shmulikmazor
מוקפא
מוקפא
תגובות: 198
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #2 

לא מכיר את המושג דרופ כבל, אבל כבלים להשחלה הם כבלים בעלי גידים קשיחים יותר ולא גמישים.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

האנשים שאומרים דרופ זה בטח אותם אנשים שאומרים על כבל CAT7 אדום - כבל גיגה

HT-Assaf
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1238
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 141 פעמים

שליחה #4 

כנראה העובי של הכבל. כבל דרופ יותר עבה.
ראיתי באתר של טלראן כבל טלפון 0.5, וכבל דרופ 0.8

לא ברור מאיפה הגיע השם, אולי כמו בתקשורת SDH (אנלוגית ישנה) שיש מטריצה ויש add/drop שאתה יכול "להוריד" רוחב פס לקו טלפון בודד E1.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #5 

DonkeyKong כתב:אני רוצה לחדש לקראת את החורף את הכבל טלפון בחלק החיצוני שלו. להכניס אותו מתחת לקיר ולהעביר אותו דרך קירות בדירה (על הקיר אין צינורות השלחה).

אני רואה בכמה מקומות התייחסות לזה שהכבל העדיף הוא דרופ כבל, אבל אני לא מצליח להבין איזה כבל זה בדיוק ומה הוא שונה מכבל טלפון 4 גידים סטנדרטים שמוכרים בכל מקום.

מישהו יכול להרוויח מה היתרונות בדרופ כבל?
...
·

כבל drop , זה כבל שמחבר בין הארון תקשורת של הספק התשתית, במקרה זה של בזק, לבין המבנה של הלקוח. כבל זה יכול להיות מסוגים רבים, כמו למשל כבל DROP עם messenger , אם נדרש ובדרך כלל בישראל יהיה גם Gel Filled. כבל זה, תמיד מגיע עם מיגון חיצוני קשיח. כבל כזה יהיה בדרך כלל גם של 4 זוגות של גידים או יותר
מכאן כל אחד יכול כבר לבחור לשימוש שלו את מה שהוא צריך.

DonkeyKong פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

@sys_admiin תודה על ההסבר.
הדרופ מיותר לגמרי במקרה הזה. הכבל הוא כולו בתוך הדירה. אני לא צריך שהוא יהיה קשיח או מלא בג'יל, אני מצמיד אותו לפאנל גם ככה. יהיה לו חלק קטן בחוץ במרפסת עד לחיבור עם הכבל של בזק, אבל זה חלק מוגן מרוח וגשם.
אחרי עוד חפירה מסתבר שזה יכול להיות שזה הגיע מאנגלית ששם drop cable משמש לכבל שמיועד להתקנה אווירית כלומר באמת בחיבור בין העמוד לבניין.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #7 

@DonkeyKong
·
זה הסתבר לא נכון, בגלל ש drop cable לא הגיע כלל מאנגלייה, אלה שהוא משמש בכל מדינות העולם, מארה''ב ועד הפדרצייה הרוסית. drop cable כמובן גם לא ייחודי בזה שהוא משמש "בחיבור בין העמוד לבניין", אלה שזה רק סוג מסויים של drop cable, שמגיע עם messenger לצורך כך. drop cable יכול להגיע מאתים להתקנות שונות מהשחלה בכנים מוכנים מראש ועד לאפשרות של התמנה ישירה שלו. כמובן drop cable, הוא לא רק כבל לתשתיות טלפון, אלה שזה גם כבל קואקס של טלוויזייה בכבלים או סיב אופטי וכו'.
מה הוא בידיוק drop cable, אני כבר הסברתי בתגובה הקודמת שלי.
צירפתי צילומים של סוגי drop cable שונים, אופטיים וקואקס:

תמונה

DonkeyKong פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

מעניין מאוד. תודה!
למה עוזר הג'ל בדיוק?

שלח תגובה