כבל טלפון - דרופ כבל?
-
DonkeyKong
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 173
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני רוצה לחדש לקראת את החורף את הכבל טלפון בחלק החיצוני שלו. להכניס אותו מתחת לקיר ולהעביר אותו דרך קירות בדירה (על הקיר אין צינורות השלחה).
אני רואה בכמה מקומות התייחסות לזה שהכבל העדיף הוא דרופ כבל, אבל אני לא מצליח להבין איזה כבל זה בדיוק ומה הוא שונה מכבל טלפון 4 גידים סטנדרטים שמוכרים בכל מקום.
מישהו יכול להרוויח מה היתרונות בדרופ כבל?
אני רואה בכמה מקומות התייחסות לזה שהכבל העדיף הוא דרופ כבל, אבל אני לא מצליח להבין איזה כבל זה בדיוק ומה הוא שונה מכבל טלפון 4 גידים סטנדרטים שמוכרים בכל מקום.
מישהו יכול להרוויח מה היתרונות בדרופ כבל?
- shmulikmazor
-
- מוקפא

- תגובות: 198
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
לא מכיר את המושג דרופ כבל, אבל כבלים להשחלה הם כבלים בעלי גידים קשיחים יותר ולא גמישים.
כנראה העובי של הכבל. כבל דרופ יותר עבה.
ראיתי באתר של טלראן כבל טלפון 0.5, וכבל דרופ 0.8
לא ברור מאיפה הגיע השם, אולי כמו בתקשורת SDH (אנלוגית ישנה) שיש מטריצה ויש add/drop שאתה יכול "להוריד" רוחב פס לקו טלפון בודד E1.
ראיתי באתר של טלראן כבל טלפון 0.5, וכבל דרופ 0.8
לא ברור מאיפה הגיע השם, אולי כמו בתקשורת SDH (אנלוגית ישנה) שיש מטריצה ויש add/drop שאתה יכול "להוריד" רוחב פס לקו טלפון בודד E1.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
·DonkeyKong כתב:אני רוצה לחדש לקראת את החורף את הכבל טלפון בחלק החיצוני שלו. להכניס אותו מתחת לקיר ולהעביר אותו דרך קירות בדירה (על הקיר אין צינורות השלחה).
מישהו יכול להרוויח מה היתרונות בדרופ כבל?...
כבל drop , זה כבל שמחבר בין הארון תקשורת של הספק התשתית, במקרה זה של בזק, לבין המבנה של הלקוח. כבל זה יכול להיות מסוגים רבים, כמו למשל כבל DROP עם messenger , אם נדרש ובדרך כלל בישראל יהיה גם Gel Filled. כבל זה, תמיד מגיע עם מיגון חיצוני קשיח. כבל כזה יהיה בדרך כלל גם של 4 זוגות של גידים או יותר
מכאן כל אחד יכול כבר לבחור לשימוש שלו את מה שהוא צריך.
-
DonkeyKong
-
- חבר פעיל מאוד

@sys_admiin תודה על ההסבר.
הדרופ מיותר לגמרי במקרה הזה. הכבל הוא כולו בתוך הדירה. אני לא צריך שהוא יהיה קשיח או מלא בג'יל, אני מצמיד אותו לפאנל גם ככה. יהיה לו חלק קטן בחוץ במרפסת עד לחיבור עם הכבל של בזק, אבל זה חלק מוגן מרוח וגשם.
אחרי עוד חפירה מסתבר שזה יכול להיות שזה הגיע מאנגלית ששם drop cable משמש לכבל שמיועד להתקנה אווירית כלומר באמת בחיבור בין העמוד לבניין.
הדרופ מיותר לגמרי במקרה הזה. הכבל הוא כולו בתוך הדירה. אני לא צריך שהוא יהיה קשיח או מלא בג'יל, אני מצמיד אותו לפאנל גם ככה. יהיה לו חלק קטן בחוץ במרפסת עד לחיבור עם הכבל של בזק, אבל זה חלק מוגן מרוח וגשם.
אחרי עוד חפירה מסתבר שזה יכול להיות שזה הגיע מאנגלית ששם drop cable משמש לכבל שמיועד להתקנה אווירית כלומר באמת בחיבור בין העמוד לבניין.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
@DonkeyKong
·
זה הסתבר לא נכון, בגלל ש drop cable לא הגיע כלל מאנגלייה, אלה שהוא משמש בכל מדינות העולם, מארה''ב ועד הפדרצייה הרוסית. drop cable כמובן גם לא ייחודי בזה שהוא משמש "בחיבור בין העמוד לבניין", אלה שזה רק סוג מסויים של drop cable, שמגיע עם messenger לצורך כך. drop cable יכול להגיע מאתים להתקנות שונות מהשחלה בכנים מוכנים מראש ועד לאפשרות של התמנה ישירה שלו. כמובן drop cable, הוא לא רק כבל לתשתיות טלפון, אלה שזה גם כבל קואקס של טלוויזייה בכבלים או סיב אופטי וכו'.
מה הוא בידיוק drop cable, אני כבר הסברתי בתגובה הקודמת שלי.
צירפתי צילומים של סוגי drop cable שונים, אופטיים וקואקס:

·
זה הסתבר לא נכון, בגלל ש drop cable לא הגיע כלל מאנגלייה, אלה שהוא משמש בכל מדינות העולם, מארה''ב ועד הפדרצייה הרוסית. drop cable כמובן גם לא ייחודי בזה שהוא משמש "בחיבור בין העמוד לבניין", אלה שזה רק סוג מסויים של drop cable, שמגיע עם messenger לצורך כך. drop cable יכול להגיע מאתים להתקנות שונות מהשחלה בכנים מוכנים מראש ועד לאפשרות של התמנה ישירה שלו. כמובן drop cable, הוא לא רק כבל לתשתיות טלפון, אלה שזה גם כבל קואקס של טלוויזייה בכבלים או סיב אופטי וכו'.
מה הוא בידיוק drop cable, אני כבר הסברתי בתגובה הקודמת שלי.
צירפתי צילומים של סוגי drop cable שונים, אופטיים וקואקס:

-
DonkeyKong
-
- חבר פעיל מאוד

מעניין מאוד. תודה!
למה עוזר הג'ל בדיוק?
למה עוזר הג'ל בדיוק?