תליית טלוויזיה סוני XH95 75 קרוב לקיר
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 162
- שם מלא: Gal Ben-Haim
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
אני לפני רכישת הטלוויזיה הנ״ל. אנחנו במהלך שיפוץ ובונים קיר טלוויזיה מגבס.
האדריכלית המליצה להביא את מתקן התליה לפני ולחצוב נישה בקיר כדי להשקיע מעט את המתקן ולקרב את הטלוויזיה לקיר.
מישהו עשה דבר כזה? האם זה פתרון טוב או שכדאי לחילופין לקנות מתקן תלייה עם פרופיל קטן?
יש המלצות למתקנים כאלה?
תודה!
האדריכלית המליצה להביא את מתקן התליה לפני ולחצוב נישה בקיר כדי להשקיע מעט את המתקן ולקרב את הטלוויזיה לקיר.
מישהו עשה דבר כזה? האם זה פתרון טוב או שכדאי לחילופין לקנות מתקן תלייה עם פרופיל קטן?
יש המלצות למתקנים כאלה?
תודה!
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
תראה, יש בזה מין ההגיון.
לעשות נישה לטלוויזיה עצמה, הייתי פחות ממליץ כי זה יוצר לך מגבלה בעתיד אם תרצה להחליף מסך.
נישה קטנה, רק לזרוע, שכל מסך בוודאות יכסה יכול להיות פתרון לא רע בכלל.
אבל כשהמסך צמוד אתה נכנס לבעיה פוטנציאלית עם החיבורים (לכל הפחות חשמל וHDMI) ולעשות משהו שיתאים דווקא למסך הזה, אולי ידפוק אותך בעתיד כשתחליף מסך.
לעשות נישה לטלוויזיה עצמה, הייתי פחות ממליץ כי זה יוצר לך מגבלה בעתיד אם תרצה להחליף מסך.
נישה קטנה, רק לזרוע, שכל מסך בוודאות יכסה יכול להיות פתרון לא רע בכלל.
אבל כשהמסך צמוד אתה נכנס לבעיה פוטנציאלית עם החיבורים (לכל הפחות חשמל וHDMI) ולעשות משהו שיתאים דווקא למסך הזה, אולי ידפוק אותך בעתיד כשתחליף מסך.
בעשר השנים האחרונות אני מתקין למשפחה המורחבת מסכים על בסיס ברזל שטוח, מגולוון, בעובי 3 מ"מ, רוחב 4 ס"מ, אורך בהתאם למסך.
המסך מורחק כ 3 מ"מ בלבד מהקיר.
בתמונות- מסך 65" שנתלה לפני כשנתיים.
אני לא איש מקצוע בתחום, אבל, אולי התמונות יעזרו לכוון איש מקצוע להתקנה דומה.
אני לא איש מקצוע בתחום, אבל, אולי התמונות יעזרו לכוון איש מקצוע להתקנה דומה.
@Arie10
·
למסך צריך שתי חתיכות ברזל שטוח כמו בתמונה.
הקדח שבחלק העליון,בקוטר של כ 15 מ"מ יאחז בבורג שמוברג לקיר.
שני חורים נוספים משמשים להברגת הבורג שמחבר את הברזל למסך(בצילום יש 4 קדחים קטנים , כדי שיתאימו לשני מסכים בגודל שונה).
שים לב !
המסך יקר, ופגיע ! .. לא הייתה לי כוונה שתייצר ותתקין לבד.
תראה את התמונות למתקין מסכים, בטוח שיבין למה הכוונה.
·
למסך צריך שתי חתיכות ברזל שטוח כמו בתמונה.
הקדח שבחלק העליון,בקוטר של כ 15 מ"מ יאחז בבורג שמוברג לקיר.
שני חורים נוספים משמשים להברגת הבורג שמחבר את הברזל למסך(בצילום יש 4 קדחים קטנים , כדי שיתאימו לשני מסכים בגודל שונה).
שים לב !
המסך יקר, ופגיע ! .. לא הייתה לי כוונה שתייצר ותתקין לבד.
תראה את התמונות למתקין מסכים, בטוח שיבין למה הכוונה.
נערך לאחרונה על ידי rosenyo ב 24/10/2020 6:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
@bsphere
הפתרון שהאדריכלית הציעה הוא פתרון לא רק כלל היות ובעייתי לתלות טלויזיה על גבס, צריך לחבר לפי הניצבים, לכן ליצר חור בגבס וחבר ישר לקיר זה רעיון לא רע, אך צריך לראות שיש לך מספיק מקום בשביל חיבור של כל הכבלים, פתרון שישלים והוא קצר יקר זאת זרוע מתכוונת למימד העומק וכך כשרוצים גישה לחלק האחורי מוציאים את הטלויזיה קדימה.
בהצלחה
@rosenyo
באמת מעניין הפתרון שלך אך לא ברור איך על לוחית את מבצעים הברגה לשני צדדים שונים כשאין מרווח כלל.
הפתרון שהאדריכלית הציעה הוא פתרון לא רק כלל היות ובעייתי לתלות טלויזיה על גבס, צריך לחבר לפי הניצבים, לכן ליצר חור בגבס וחבר ישר לקיר זה רעיון לא רע, אך צריך לראות שיש לך מספיק מקום בשביל חיבור של כל הכבלים, פתרון שישלים והוא קצר יקר זאת זרוע מתכוונת למימד העומק וכך כשרוצים גישה לחלק האחורי מוציאים את הטלויזיה קדימה.
בהצלחה
@rosenyo
באמת מעניין הפתרון שלך אך לא ברור איך על לוחית את מבצעים הברגה לשני צדדים שונים כשאין מרווח כלל.
-
bsphere
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 162
- שם מלא: Gal Ben-Haim
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 16 פעמים
הקיר עדיין לא בנוי ועדיין אין לי את הטלוויזיה. איך אני יכול מראש לדעת שיהיה לי מקום לכל הכבלים ושהמתקן השקוע ממוקם טוב ביחס לטלוויזיה ושהיא יכולה להתפס עליו?
אפשר קישורים למתקנים צמודי קיר שניתן להרחיק את הטלוויזיה כדי להגיע לכבלים? מבחינתי זאת המטרה היחידה של הרחקה ולא כיוון הטלוויזיה לצפיה..
אפשר קישורים למתקנים צמודי קיר שניתן להרחיק את הטלוויזיה כדי להגיע לכבלים? מבחינתי זאת המטרה היחידה של הרחקה ולא כיוון הטלוויזיה לצפיה..
נערך לאחרונה על ידי bsphere ב 19/08/2020 17:24, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·rosenyo כתב:בעשר השנים האחרונות אני מתקין למשפחה המורחבת מסכים על בסיס ברזל שטוח, מגולוון, בעובי 3 מ"מ, רוחב 4 ס"מ, אורך בהתאם למסך.
אני לא איש מקצוע בתחום, אבל, אולי התמונות יעזרו לכוון איש מקצוע להתקנה דומה....
אני מניח שהתכוונת ל 3 ס"מ מהקיר (לא מ"מ). בתמונה זה נראה אפילו יותר.
בכל מקרה, רוב הזרועות צמודות הקיר בעומק 3 ס"מ מהקיר.
..את שני סרגלי המתכת מצמידים עם 4 ברגים למסך.
שני ברגים מסיביים מוברגים לקיר , כשמשאירים אותם לא מהודקים(!), עם רווח של כ 2 ס"מ מהקיר, כך שהם משמשים כ "ווים" להשחלה לתוך הקדח העליון בקצה הסרגל ( ..לפני שמקבעים אותם לקיר, לבדוק אם הראש של הבורג ניתן להשחלה בקלות לקדח שבראש סרגל המתכת).
המסך תלוי ללא לחצים כמו במתקני תלייה נפוצים.
שני ברגים מסיביים מוברגים לקיר , כשמשאירים אותם לא מהודקים(!), עם רווח של כ 2 ס"מ מהקיר, כך שהם משמשים כ "ווים" להשחלה לתוך הקדח העליון בקצה הסרגל ( ..לפני שמקבעים אותם לקיר, לבדוק אם הראש של הבורג ניתן להשחלה בקלות לקדח שבראש סרגל המתכת).
המסך תלוי ללא לחצים כמו במתקני תלייה נפוצים.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14354
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
·bsphere כתב:אני לפני רכישת הטלוויזיה הנ״ל. אנחנו במהלך שיפוץ ובונים קיר טלוויזיה מגבס.
יש המלצות למתקנים כאלה?
תודה!...
כאמור, אין טעם בקומבינות מיותרות.
זרועות/מתקן תליה סטנדרטי עם פרופיל נמוך הוא בעובי החל מ 3 ס"מ.
אם רוצים את המסך כמה שיותר בקו אפס עם הקיר, צריך נישה של כ 3 ס"מ.
שים לב שבמקרה כזה, יהיה קשה מאוד לתלות את המסך בלי מרחב למשחק.
לכן מומלץ מאוד זרוע נפתחת (אקורדיון) כגון P6 וליצור נישה לזרוע ( לא למסך) של כ 6 ס"מ כי הפרופיל שלה עבה יותר. במקרה כזה יהיה קל לתלות את המסך וגם תהיה גישה לחיבורים ולכבלים מכוון שהזרוע נפתחת החוצה ולאחר מכן נסגרת ונצמדת לקיר עם המסך.
בהצלחה.