בזק תחבר המקטע היבשתי בכבל התת ימי שיחבר בין אסיה לאירופה
https://www.globes.co.il/news/article.a ... oWL128wTqc
איך בפועל זה יעזור לתושבי מדינת ישראל?
האם זה אומר שבזאת באופן סופי נגמרה בישראל הבלעדיות של בזק בנלאומי שרק לה יש את הכבל אינטרנט התת ימי הכי רחב שהכי מומלץ לגיימרים? עם פינג שהוא כמה שיותר טוב?
קישור בנושא למי שלא זוכר יודע על מה אני מדבר
https://www.bezeqint.net/internet/powerngn
אני מאוד מקווה שזה סוף הבלעדיות של בזק בינלאומי בנושא כי כל מי שאני דיברתי איתו אמר לי שזו הסיבה הראשית שבזק בינלאומית מרשה לעצמה לבקש גם מלקוח כספי לשנה מחיר כספי לא זול.
איך בפועל זה יעזור לתושבי מדינת ישראל?
האם זה אומר שבזאת באופן סופי נגמרה בישראל הבלעדיות של בזק בנלאומי שרק לה יש את הכבל אינטרנט התת ימי הכי רחב שהכי מומלץ לגיימרים? עם פינג שהוא כמה שיותר טוב?
קישור בנושא למי שלא זוכר יודע על מה אני מדבר
https://www.bezeqint.net/internet/powerngn
אני מאוד מקווה שזה סוף הבלעדיות של בזק בינלאומי בנושא כי כל מי שאני דיברתי איתו אמר לי שזו הסיבה הראשית שבזק בינלאומית מרשה לעצמה לבקש גם מלקוח כספי לשנה מחיר כספי לא זול.
נערך לאחרונה על ידי רןכהן ב 17/08/2020 20:31, נערך פעם 1 בסך הכל.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
בזק בינלאומי ממזמןןןןןןןןן לא הבלעדית שיש לה כבל תת ימי .
יש לך את הוט
יש לך את חברת החשמל
יש לך את בזק בינלאומי
יש לך את גוגל (ממש בערך בעוד שנה !!)
יש לך את מד נאוטילוס
יש לך את הוט
יש לך את חברת החשמל
יש לך את בזק בינלאומי
יש לך את מד נאוטילוס
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
לכבל החדש הזה יהיה עוד יתרון משמעותי אחד והוא שיפור המהירות מול אתרים המתארחים במזרח הרחוק או אוסטרליה. כיום, על מנת להגיע לשרת באוסטרליה, התקשורת מישראל יוצאת לאירופה ומשם מסתובבת סביב העולם..כאשר הכבל של גוגל יהיה פעיל התקשורת מישראל אל המזרח תהיה ישירה בלי צורך לעבור דרך אירופה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
·NetCHEIF כתב:לכבל החדש הזה יהיה עוד יתרון משמעותי אחד והוא שיפור המהירות מול אתרים המתארחים במזרח הרחוק או אוסטרליה. כיום, על מנת להגיע לשרת באוסטרליה, התקשורת מישראל יוצאת לאירופה ומשם מסתובבת סביב העולם..כאשר הכבל של גוגל יהיה פעיל התקשורת מישראל אל המזרח תהיה ישירה בלי צורך לעבור דרך אירופה....
אז זהו בזאת נגמר היתרון בישראל שהיה הרבה שנים של בזק בינלאומי הכבל התת קרקעי שלהם? שיכול לקבל 7.2 טרה בית מידע? עם פינג שהוא כמה שיותר טוב?
ולדעתך זה שבזק שותפה משמעותית בכבל הזה זה לא יכול לגרום לה בישראל ליתרון הרבה יותר גדול בתחום האינטרנט סיב אופטי מאשר חברות אחרות? למשל שבזק תדרוש הרבה יותר כסף מכל חברת אינטרנט גם אם היא ממדינת ישראל שרוצה גם להשתמש בכבל הבינלאומי הזה? וכותצאה מזה המחיר שמלשמים בישראל לאינטרנט למשל של סיב אופטי יעלה יותר כסף?
אני יודע שיש בישראל חוק שמחייב את בזק לתת לחברות אחרות להשתמש באזורים של בזק גם בשביל התשתית שלהם אבל אני לא בטוח שזה כולל שימוש בכבל עצמו.
נערך לאחרונה על ידי רןכהן ב 17/08/2020 20:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
·dvb-acavish כתב:בזק בינלאומי ממזמןןןןןןןןן לא הבלעדית שיש לה כבל תת ימי .
יש לך את הוט
יש לך את חברת החשמל
יש לך את בזק בינלאומי
יש לך את מד נאוטילוס...
אני יודע שלכל חברת אינטרנט יש גישה לכבל תת ימי, אבל אני התכוונתי לכבל תת ימי שיכול לקבל בשניה אחת הרבה מאוד מידע כמו שיש לבזק בינלאומי עם פינג שהוא כמה שיותר טוב.
- dvb-acavish
- חבר ותיק

- תגובות: 1178
- נתן תודות: 138 פעמים
- קיבל תודות: 49 פעמים
·בזק בינלאומי שברו את המונופול של MED-1,רןכהן כתב:·......
אני יודע שלכל חברת אינטרנט יש גישה לכבל תת ימי, אבל אני התכוונתי לכבל תת ימי שיכול לקבל בשניה אחת הרבה מאוד מידע כמו שיש לבזק בינלאומי עם פינג שהוא כמה שיותר טוב....
אבל הם ממש לא החברה הבלעדית עם הכבל הכי מהיר והכי טוב ,
למיטב ידיעתי : כל הכבלים שבאו אחריה הם לא פחות טובים.
- NetCHEIF
- גורו רשתות

- תגובות: 2678
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 595 פעמים
- יצירת קשר:
אתה מפספס שני דברים עקרוניים:רןכהן כתב:·......
אז זהו בזאת נגמר היתרון בישראל שהיה הרבה שנים של בזק בינלאומי הכבל התת קרקעי שלהם? שיכול לקבל 7.2 טרה בית מידע? עם פינג שהוא כמה שיותר טוב?
ולדעתך זה שבזק שותפה משמעותית בכבל הזה זה לא יכול לגרום לה בישראל ליתרון הרבה יותר גדול בתחום האינטרנט סיב אופטי מאשר חברות אחרות? למשל שבזק תדרוש הרבה יותר כסף מכל חברת אינטרנט גם אם היא ממדינת ישראל שרוצה גם להשתמש בכבל הבינלאומי הזה? וכותצאה מזה המחיר שמלשמים בישראל לאינטרנט למשל של סיב אופטי יעלה יותר כסף?
אני יודע שיש בישראל חוק שמחייב את בזק לתת לחברות אחרות להשתמש באזורים של בזק גם בשביל התשתית שלהם אבל אני לא בטוח שזה כולל שימוש עצמו....
1. יחסית למדינה קטנה כמו ישראל, לחברות רבות יש כבלים בין לאומיים. המונופול של בזק בעניין הזה נשבר כבר לפני שנים רבות והוא לא רלוונטי היום.
2. הכבל החדש שנפרס הוא בבעלות גוגל וטלקום איטליה. בזק היא לא הבעלים שלו. היא בסך הכל קבלו משנה שפורס את המקטע הקווי בין אילת לים התיכון (נקודת הנחיתה עדיין לא נקבעה סופית וגם לגביה מנהל מכרז).
·
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.
·NetCHEIF כתב:
אתה מפספס שני דברים עקרוניים:......
1. יחסית למדינה קטנה כמו ישראל, לחברות רבות יש כבלים בין לאומיים. המונופול של בזק בעניין הזה נשבר כבר לפני שנים רבות והוא לא רלוונטי היום.
2. הכבל החדש שנפרס הוא בבעלות גוגל וטלקום איטליה. בזק היא לא הבעלים שלו. היא בסך הכל קבלו משנה שפורס את המקטע הקווי בין אילת לים התיכון (נקודת הנחיתה עדיין לא נקבעה סופית וגם לגביה מנהל מכרז).
·...
במה שידוע לך בכבל בסוג ואורך כזה בתכנון שרוצים לעשות מתי שהוא יופעל כמה רוחב פס יהיה אפשר להעביר בו?
(חיפשתי באינטרנט ולא הצלחתי למצוא את המפרט הטכני המלא של הכבל שרוצים להניח במכרז לפרויקט הזה)
אמרו לי שכדי לקבל מחוץ לארץ פינג מאוד נמוך צריך שמהירות האינטרנט תהיה מעל מהירות האור כדי לשבור את ההתנגדות מרחק פעולת האינטרנט, ידוע לך על ניסוי שעושים של סיב אופטי שיותר מהיר ממהירות האור? זה יעזור לדעת יותר על העתיד הקרוב בנושא פינגים מחוץ לארץ.
רמקולים, לא עושים ניסוי כזה כי זה לא אפשרי. אין משהו שיותר מהיר ממהירות האור...רןכהן כתב:אמרו לי שכדי לקבל מחוץ לארץ פינג מאוד נמוך צריך שמהירות האינטרנט תהיה מעל מהירות האור כדי לשבור את ההתנגדות מרחק פעולת האינטרנט, ידוע לך על ניסוי שעושים של סיב אופטי שיותר מהיר ממהירות האור? זה יעזור לדעת יותר על העתיד הקרוב בנושא פינגים מחוץ לארץ....
חוץ מזה, תחשוב קצת, על מה מבוסס סיב אופטי?…
Batnun
.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73285
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3160 פעמים
·רןכהן כתב:·......
אמרו לי שכדי לקבל מחוץ לארץ פינג מאוד נמוך צריך שמהירות האינטרנט תהיה מעל מהירות האור כדי לשבור את ההתנגדות מרחק פעולת האינטרנט, ידוע לך על ניסוי שעושים של סיב אופטי שיותר מהיר ממהירות האור? זה יעזור לדעת יותר על העתיד הקרוב בנושא פינגים מחוץ לארץ....
בוודאי. כבר פיתחו טכנולוגיה מהירה מהאור, קוראים לזה הצפצוף של ההוא מאחוריך ברמזור. הטכנולוגיה הזו כ"כ מהירה שהצפצוף מגיע עוד לפני שהאור הירוק מגיע לרישתית של הנהג שמאחוריך ומפעיל את הצופר שלו. הבנתי שבקרוב זה ייושם גם בתחום המחשוב לשבירת מהירות האור.
ולגבי "שבירת התנגדות מרחק פעולת האינטרנט" - כבר היום יש חברות שמספקות לזה פתרון. נניח שאתה רוצה לחפש בגוגל "מה מהיר יותר ממהירות האור?", במקום לפתוח דפדפן, להקיש את החיפוש, לחכות עד שהחיפוש יגיע לשרתים של גוגל בצד השני של העולם ויחזור את כל הדרך הזו אליך חזרה, ישנה חברה שאתה יכול פשוט להתקשר אליה, לשאול את השאלה והם יחפשו עבורך את התשובה באנציקלופדיה בריטנקיה וימסרו לך אותה מיידית בטלפון.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
דאגלס אדמס בחן את נושא מהירות האור כבר לפני המון שנים. ידוע לכולם שהדבר היחיד שנע מהר יותר מאור זה חדשות רעות. גם עשו ניסוי לעבוד עם זה פעם ובנו חללית שמונעת בחדשות רעות. זה עבד. היא הגיעה ממש ממש מהר, אפילו לפני האור לכל מיני מקומות אבל אז התעוררה בעיה חדשה - אף אחד לא רצה שהחללית הזו תגיע אליו כי הם תמיד הביאו איתם חדשות רעות...רןכהן כתב:אמרו לי שכדי לקבל מחוץ לארץ פינג מאוד נמוך צריך שמהירות האינטרנט תהיה מעל מהירות האור כדי לשבור את ההתנגדות מרחק פעולת האינטרנט, ידוע לך על ניסוי שעושים של סיב אופטי שיותר מהיר ממהירות האור? זה יעזור לדעת יותר על העתיד הקרוב בנושא פינגים מחוץ לארץ..........
אז, בינתיים הוחלט מערכתית שאנחנו נשארים בתחום מהירות האור.
·Batnun כתב:רמקולים, לא עושים ניסוי כזה כי זה לא אפשרי. אין משהו שיותר מהיר ממהירות האור.........
חוץ מזה, תחשוב קצת, על מה מבוסס סיב אופטי?…![]()
Batnun
....
אני יודע שעל אור אבל היה נראה לי שאולי מפתחים סיב אופטי עם מאיץ שמגביר יותר את האור שמעורב בו.
כמו שקודם היה אור רגיל ואחר כך פיתחו אור שמאיץ במקרה הזה את רמת הקרינה מה שנקרא אור לייזר.
תודה בכל אופן על התשובה שלך.