ספק ל unlimites לגיימינג באירופה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 21
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,
אני כרגע נמצא בבזק+בזב"ל עם חבילת גיימר פלוס. מה שהכי חשוב לי זה פינג ולייטנסי ולאו דוקא מהירות פרופר. לא יכול להגיד שאני מרוצה. יש ימים שאני מרוצה, ויש ימים שהפינגים לא טובים ויש packet loss ניכר (מאומת לפי גרף במשחק, לא רק הרגשה) . לא שילמתי אקסטרא בשביל זה. אם אני לא מקבל חוויה טובה באופן קונסיסטנטי, מבחינתי זה כשלון של השירות גיימרים. מילא אם זאת היתה תופעה נדירה, אבל לאחרונה זה קורה לא מעט. שורה תחתונה, היום מגיע טכנאי של אנלימיטד (אין לי פריסה של משהו אחר בבניין) , בינתיים אני מתחבר ל 015 בתור ספק. יש המלצות למשהו אחר ? הבנתי שיש עוד אופציות מבחינת ספקים. תודה מראש.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

Bump :0?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #3 

@Binder87
·

יש עוד ספקים חוץ מ-015 ו-018? (היום אני כבר לא רואה באתר שלהם רשימה של ספקים)

מבין 015 ו-018, לדעתי ללא ספק להתחיל מ-015. על אף של-015 יש את הבעיות שלהם - שכמה שיודע לי זה לא משפיע על מה שמעניין אותך (פינגים) - אצל 018 בכלל שמים אותך מאחורי NAT ורק ע"י תשלום נוסף על IP קבוע אפשר לצאת ממנו. אם אתה לא מרוצה מ-015 אז שווה לתת צאנס ל-018 (כנראה בתשלום הנוסף על IP קבוע).

בנוסף אתה יכול לעבור לסלקום פייבר על גבי אותה התשתית שאנלימטד מתקינים לך (כמו לעבור ספק רק, כמה שידוע לי, צריך להתקשר לסלקום ולא לאנלימטד). אם אתה לא מרוצה מ-015 שווה לבדוק אותם.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@eran405
·תודה רבה על התגובה. סהכ לפי הבדיקות שלי עד עתה (אתמול חוברתי) , הפינגים מעט גבוהים יותר מאשר בזק בזב"ל. מצד שני, שמה היו לי מדי כמה ימים אירועים של packet loss שהופכים את חווית המשחק ללא אפשרית. אני מעדיף לקבל 15ms יותר בפינג ולא לקבל לוס. בינתיים לא חוויתי לוס עם 015 ולכן אמתין ואראה. ביקשתי גם אייפי קבוע, בכל זאת רצו על זה תשלום של 30 שח, הצלחתי להוריד אותם ל 15. לא יודע אם זה יעשה משהו , אבל אנסה. חבל שאין אצלי בבניין פרטנר פייבר כי למיטב הבנתי שמה יש את החוויה הכי טובה של גיימינג בקטגוריה של הסיבים.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #5 

@Binder87
·

אצל 015 אין שום סיבה לבקש IP קבוע כי הם לא שמים מאחורי NAT, סתם חבל על הכסף. אצל 018 יש מצב בעייתי ומבחינתי לא תקין שמעל תשתית אנלימטד האופציה היחידה לקבל IP ללא NAT הוא לשלם כסף נוסף על IP קבוע. למיטב ידעתי אצל סלקום גם לא שמים מאחורי NAT אז שוב אין סיבה לשלם על IP קבוע.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@eran405
תודה על המידע! אבטל. יש אגב משהו בהגדרות של הראוטר שאני יכול לעשות כדי למקסם ביצועים? זה הראוטר ברירת מחדל שהם נותנים (לא זוכר איזה tp link). המחשב מחובר חוטית כמובן.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

@Binder87
·

הכי טוב, תעשה בדיקת שפיות ע"י חיבור של המחשב ישירות לשקע שהתקינו לך, או אם זה סיב שנכנס לדירה אז ישירות למתאם מדיה, ללא שום ראוטר מחובר. אם אתה רואה שהראוטר מוסיף לפינג אז זה לא תקין וצריך או "לשחק" עם ההגדרות בראוטר או להחליף לראוטר פחות פח (הראוטר אמור להוסיף פחות מ-1ms, אם אתה רואה הבדל של 1ms אולי זה עדיין תקין אבל יותר מזה משהו לא תקין).

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 130
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #8 

@Binder87
·

בבזק בינלואמי גיימר יש פינגים גבוהים ופקט לוס? באיזה משחקים?

לגביי השאלה עצמה, אני לא לקוח אנלימיטד אז אין לי תשובה, אבל באופן כללי קח בחשבון שככל הנראה אין ספק מושלם. מהבדיקות שעשיתי בעזרת כמה חברים שמנויים בתשתיות וספקים שונים, יכול להיות שאצל ספק מסויים תקבל פינג גבוה או אפילו פקט לוס במשחק ספציפי (ואפילו מול שרתים ספציפים במשחק ספיציפי) ובשאר המשחקים הפינג יהיה נמוך ללא פקט לוס.

אשמח גם לדעת מה הפינג/פקט לוס שאתה מקבל כרגע ב-015, וכמובן על איזה משחקים מדובר.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@ptrToPtr
·
אני משחק csgo, ורק csgo, ככה שמה שקורה שם בלבד מעניין אותי.
לצערי הרב לפחות פעם-פעמיים בשבוע בשעות הערב המאוחרות, אני חווה פינגים לא יציבים/פאקט לוס שני מאחוז שניים ועד פלוקטואציות לעשרות אחוזים. חבר שמשחק איתי במקביל ומחובר דרך הוט לא היה חווה את אותם אירועים ככה שאני יכול לבודד את בזק/בזבל כגורם האחראי. מיותר לציין ש csgo זה משחק שאי אפשר לשחק בו תחרותית גם עם אחוז אחד של לוס. כל המטרה לשמה שילמתי תוספת על גיימר פלוס בבזב"ל היתה כדי להמנע ממצבים כאלה. בינתיים טרם חוויתי דברים דומים עם 015 , כמובן שעוד מוקדם מדי לדעת. מה שכן, כמו שכתבתי, הפינגים הממוצעים גבוהים יותר ממה שהייתי מקבל בבזק כאשר לא היו שמה בעיות.

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@Binder87
·

מה הפינג הממוצע ב-015 לעומת בזק בינלאומי?

אם מדובר במשחק ספציפי ועוד באופן תחרותי, אני הייתי משווה לעומק (פינגים בשעות שונות של היום) בין כל הספקים שיכולים לספק לי שרות ובוחר את הטוב ביותר... גם אם מדובר בתשתית "פחות טובה".

יחד עם זאת קח בחשבון שהנתונים יכולים להשתנות בהמשך הדרך. לי היו פקט לוסים מטורפים (50% ומעלה לפעמים) בוורזון במשך חודשים, שנעלמו להם יום אחד בהיר (יחד עם צניחה דרסטית בפינג). אני מניח שהספקים משנים ניתובים מכל מיני סיבות מידי פעם ולכן קשה לסמוך שמספרים של היום ישארו גם מחר, ולכן תשתיות שאינן סיבים עדיפות לך מהסיבה שיש מגוון רחב של ספקים לבחור ביניהם, מה שלא קיים בתשתית סיבים כמובן.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@ptrToPtr
·
מסכים איתך לחלוטין. אני שוקל לנסות 018 לתקופה לראות אם יש הבדל שמה, אם כי למיטב הבנתי 015 יותר טובים לגיימינג , יש על זה די קונצנזוס. בנוסף, לפי מה שמסרו לי מאנלימיטד , אמורות להצטרף ספקיות נוספות בהמשך. מבחינת ההבדל בפינג, נע בין 5 ל 15 לכל היותר . לא הרבה, אבל כשאתה משחק תחרותית מול אנשים עם פינג 20 בממוצע, אתה רוצה למזער את הפער כמה שאפשר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

Binder87 כתב: אני משחק csgo, ורק csgo, ככה שמה שקורה שם בלבד מעניין אותי.
...
האם יש לך IP שאפשר לבדוק מולו פינג ו/או להשוואת את הניתוב של ספקים שונים מולו?

מצאתי את האתר הזה:
https://gameserverping.com/csgo
השאלה כמה הוא אמין ומייצג באמת את המצב. לדוגמא תמיד כשאני מתחיל את הבדיקה יש פינגים מאד גבוהים בצורה קיצונית ולוקח כמה שניות עד שזה מתייצב, בנוסף אם אני מנסה לעשות משהו אחר במקביל במחשב התוצאות משתבשות (בודק דרך firefox). בנוסף ה-share pings לא עובד לי אז בתקווה תאמין לי לתוצאות שאציין.
עם אנלימטד + 015, אני מקבל באופן די יציב 60-62ms, עם קפיצות מידי פעם ל-65-80ms. זאת בשעות העומס (שישי 9 בערב). האם זה מתאים לתוצאות שאתה מקבל במשחק עצמו?
ראיתי גם קפיצה ל-400ms אבל לדעתי זה חוסר יציבות של הבדיקה עצמה ולא תוצאה אמיתית. לדוגמא WinMTR ל-8.8.8.8 שגם באירופה אני יכול לשתף:

קוד: בחירת הכל

|------------------------------------------------------------------------------------------|
|                                      WinMTR statistics                                   |
|                       Host              -   %  | Sent | Recv | Best | Avrg | Wrst | Last |
|------------------------------------------------|------|------|------|------|------|------|
|                             192.168.8.1 -    0 |  607 |  607 |    0 |    0 |    5 |    0 |
|                           185.110.110.1 -    0 |  607 |  607 |    2 |    2 |   15 |    3 |
|                            192.168.2.16 -    0 |  607 |  607 |    2 |    2 |   15 |    3 |
|                            192.168.2.21 -    0 |  607 |  607 |    2 |    2 |   15 |    3 |
|                  ffm-b10-link.telia.net -    0 |  607 |  607 |   56 |   57 |   82 |   57 |
|                  ffm-bb1-link.telia.net -    0 |  607 |  607 |   57 |   57 |   59 |   57 |
|                   ffm-b1-link.telia.net -    0 |  607 |  607 |   56 |   59 |   98 |   58 |
|     google-ic-319727-ffm-b1.c.telia.net -    0 |  607 |  607 |   56 |   57 |   59 |   57 |
|                            72.14.237.61 -    0 |  607 |  607 |   58 |   59 |  155 |   58 |
|                          142.250.46.247 -    0 |  607 |  607 |   57 |   57 |   77 |   58 |
|                              dns.google -    0 |  607 |  607 |   56 |   56 |   59 |   57 |
|________________________________________________|______|______|______|______|______|______|
   WinMTR v0.92 GPL V2 by Appnor MSP - Fully Managed Hosting & Cloud Provider
(אפשר לראות שעל פני 10 דקות הפינג יציב לגמרי על 56-57ms והקפיצה הכי גדולה שהייתה היא ל-59ms, אז קפיצה של 400ms לשרת של csgo לא נראית לי "אמיתית")

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

@eran405
·
האתר בסדר, מה שמעניין שם זה central eu ו Luxembourg, שאלה השרתים עם הפינג הכי נמוך ולכן אני יכול להשוות לפיהם. שורה תחתונה אבל , מה שמשנה זה מה שקורה בפועל ולא תיאורטית. יש לי שרתים שנמצאים ב favourites שלי ששמה אני מתאמן (שרתי dm) ואת השרתים הרשמיים של המשחקים התחרותיים, שזה נעשה או דרך valve או דרך faceit שהם אלה שבוחרות את השרת עליו תשחק בסוף, ובכל התרחישים האלה שציינתי הפינג מעט גבוה יותר באנלימיטד.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #14 

@Binder87
·

אם אין לך IP שאפשר לבקש מאנשים להשוואת, תצטרך לעבור בין הספקים השונים ולבדוק מה המצב בכל אחד. כמה שידוע לי כרגע האופציות מעל תשתית אנלימטד הם 015, 018 שצריך לשלם על IP קבוע וסלקום שצריך להתחבר דרך סלקום פייבר אבל זה אותה התשתית אז בעצם זה רק להחליף ספק, בנוסף אם יש לסלקום חבילת גיימר הייתי מנסה גם אם וגם בלי גיימר.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@eran405
·
סלקום כבר הצטרפו רשמית כספק לאנלימיטד? אני לא חושב שהציגו בפנייה את האופציה.
אני אפרסם בהמשך כמה כתובות ip ואשמח אם מישהו ישווה .

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

Binder87 כתב: סלקום כבר הצטרפו רשמית כספק לאנלימיטד?
...
כן. סלקום קנו את אנלימטד והיום אנלימטד משתמשת כתשתית של סלקום פייבר. טכנית אם אתה רוצה את סלקום אתה מדבר ישירות עם סלקום ואם אתה רוצה ספקים אחרים מעל תשתית אנלימטד אתה מדבר עם אנלימטד (כלומר דרך המוקד של אנלימטד לא תוכל להתחבר לסלקום). מעשית זה הרי אותה התשתית, אז זה בעצם החלפת ספק (רק שאתה מדבר עם המוקד של סלקום).

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@eran405
·
הבנתי. תודה רבה על המידע. ולסלקום יש מסלול גיימרים?
האם יש פה מישהו שמשתמש בזה לצורך השוואת פינגים ?

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@Binder87
·

אין לסלקום (נטוויז'ן למעשה) מסלול גיימר. יש אפשרות לקבל כתובת IP קבועה בעלות של 10 שקלים בחודש, ועל פניו אין קשר בין זה לבין מסלול גיימר, אבל לי אישית זה הוריד את הפינג בפיפ"א 20 בערך ב-20MS. יכול להיות שהיום גם בלי IP קבוע אקבל פינג כזה, אין לי מושג.

Binder87 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

אז רק לעדכן- קודם כל , אחרי הרבה השוואות , לפחות ב csgo, הפינגים של בזק בזבל תמיד יותר נמוכים, לעיתים באופן משמעותי (15ms או במקרים קיצוניים אפילו 20ms).
גם עם אנלימיטד בשעות הערב המאוחרות הופיעה תופעת הפקט לוס המינורי אך משמעותי. הבנתי שיש כאן אישיו ככל הנראה אצלי באופן אישי. אחרי הרבה קריאה וחיפוש שביצעת, אני שמח לבשר שפתרתי את הבעייה.
הבעייה הייתה בגודל ה MTU אצלי...כמו אצל כולם בברירת מחדל, הערך היה 1500. אחרי נסיונות של הרצת
[ping [url/ip] -f -l [mtu size גיליתי שהערך הכי גדול של mtu שאני יכול להריץ ולשלוח את כל הפאקטים בהצלחה הוא 1460. לפי המדריך שקראתי צריך להוסיף לערך הזה 28 ולקבוע את מה שיוצא כ mtu הסופי. כמובן שבנתב B אין אפשרות להגדיר mtu כי כנראה עפ בזק הצרכן מטומטם (ייאמר לזכות אנלימיטד שהראוטר אותו הם מוכרים בברירת מחדל כן מאפשר), אז הגדרתי אותו ברמת כרטיס הרשת דרך פקודה ב cmd ל 1488. הפלא ופלא, הפאקט לוס נעלם לחלוטין....לא האמנתי שאצליח לפתור את הבעייה, אבל בסופו של דבר סוף סוף התופעה המרגיזה היא עכשיו נחלת העבר.

ptrToPtr
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

@Binder87
·

שמח לשמוע שהצלחת לפתור את הבעיה.
תוכל לפרט בבקשה את ערכי הפינג שאתה מקבל באנלימיטד אל מול בזק? לא רק את ההפרש ביניהם. תודה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”