בדיקת גבול/כמות המגה אינטרנט לפי רכיב בלפטופ
היי מומחים,
נציג תמיכה טכנית של האינטרנט שלי הראה לי בעבר נתון/מידע שמצויין על אחד מהגדרות המחשב או המאפיינים שלו, את כמות המגה שהלפטופ שלי יכול לקבל. זה הראה 100 מגה (ההגדרה/חלון שהנציג הוביל אותי אליו היה כמובן באנגלית).
כלומר חבילה של 200 מגה למשל לא תועיל על המחשב שלי. ניסיתי שוב להתקשר לתמיכה היום ולא ידעו על מה אני מדבר. יכול להיות שנפלתי בעבר על נציג שמבין עניין וכיום אין אל מי לדבר.
מישהו מכם יודע למה אני מתכוון ויכול להסביר לי איפה הנתון הזה נמצא? אני רוצה לוודא את זה שוב, ולדעת לפני שאני קונה מחשב חדש בקרוב שבאותו רכיב/נתון אני אוכל לדעת לפני או לשאול את איש המכירות, לגבי כמות המגה שאותו מחשב יכול לקבל. בשאיפה שהוא בעצמו יידע לבדוק לי.
מסתבר שהרבה אנשים לא יודעים שיש דבר כזה וזה מאפיין חשוב מאוד בשאלת רכישת דגם מסויים, או הרכיבים שיכולים להריץ בו את האינטרנט במגה שאתה רוכש אח"כ בחבילת אינטרנט.
תודה רבה!
נציג תמיכה טכנית של האינטרנט שלי הראה לי בעבר נתון/מידע שמצויין על אחד מהגדרות המחשב או המאפיינים שלו, את כמות המגה שהלפטופ שלי יכול לקבל. זה הראה 100 מגה (ההגדרה/חלון שהנציג הוביל אותי אליו היה כמובן באנגלית).
כלומר חבילה של 200 מגה למשל לא תועיל על המחשב שלי. ניסיתי שוב להתקשר לתמיכה היום ולא ידעו על מה אני מדבר. יכול להיות שנפלתי בעבר על נציג שמבין עניין וכיום אין אל מי לדבר.
מישהו מכם יודע למה אני מתכוון ויכול להסביר לי איפה הנתון הזה נמצא? אני רוצה לוודא את זה שוב, ולדעת לפני שאני קונה מחשב חדש בקרוב שבאותו רכיב/נתון אני אוכל לדעת לפני או לשאול את איש המכירות, לגבי כמות המגה שאותו מחשב יכול לקבל. בשאיפה שהוא בעצמו יידע לבדוק לי.
מסתבר שהרבה אנשים לא יודעים שיש דבר כזה וזה מאפיין חשוב מאוד בשאלת רכישת דגם מסויים, או הרכיבים שיכולים להריץ בו את האינטרנט במגה שאתה רוכש אח"כ בחבילת אינטרנט.
תודה רבה!
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
https://www.windowscentral.com/how-dete ... windows-10
זו המהירות שבה המחשב מתקשר עם הסוויץ' שהוא מחובר אליו.
היא יכולה להיות נמוכה מהיכולת האמיתית של כרטיס הרשת הקיים במחשב, למשל בגלל בעיית כבל לא תקין.
כדי לדעת למה כרטיס הרשת במחשב מסוגל, צריך לדעת את דגם כרטיס הרשת הקיים במחשב.
חיפוש בגוגל בהרבה פחות מילים מביא לך את התשובה איך יודעים מה סוג כרטיס הרשת במחשב, ואיך יודעים באיזו מהירות המחשב מתקשר עם הרשת.
זו המהירות שבה המחשב מתקשר עם הסוויץ' שהוא מחובר אליו.
היא יכולה להיות נמוכה מהיכולת האמיתית של כרטיס הרשת הקיים במחשב, למשל בגלל בעיית כבל לא תקין.
כדי לדעת למה כרטיס הרשת במחשב מסוגל, צריך לדעת את דגם כרטיס הרשת הקיים במחשב.
חיפוש בגוגל בהרבה פחות מילים מביא לך את התשובה איך יודעים מה סוג כרטיס הרשת במחשב, ואיך יודעים באיזו מהירות המחשב מתקשר עם הרשת.
אז מצאתי את הנתון הזה
@HT-Assaf
·
אבל רק בחיבור כבל ישיר לראוטר אני רואה 1gbs.
על האלחוטי זה לא נראה נתון רק אתה המהירות הוכחית.
אני מחובר אלחוטית כל הזמן.
לכן באותה שיחה עם הנציג הפחתתי תחבילה מ-200 ל-100 מגה. טען שלא אוכל לקבל יותר מזה בכל מקרה.
יש לי ראוטר של הוט בוקס.
הלפטופ בן 3 בערך- אסוס דגם x555LJ
ראיתי ש- 1gbs = מגה1000, אז איך זה הגיוני שרק 100 אני יכול איתו?
·
אבל רק בחיבור כבל ישיר לראוטר אני רואה 1gbs.
על האלחוטי זה לא נראה נתון רק אתה המהירות הוכחית.
אני מחובר אלחוטית כל הזמן.
לכן באותה שיחה עם הנציג הפחתתי תחבילה מ-200 ל-100 מגה. טען שלא אוכל לקבל יותר מזה בכל מקרה.
יש לי ראוטר של הוט בוקס.
הלפטופ בן 3 בערך- אסוס דגם x555LJ
ראיתי ש- 1gbs = מגה1000, אז איך זה הגיוני שרק 100 אני יכול איתו?
·זה ברור לחלוטיןKnight669 כתב:יש הבדל בין יכולות של כרטיס רשת אלחוטי לכרטיס רשת פנימי.
אצלי למשל בלפטופ המחשב מסוגל לרוץ על 1000 מגה בחוטי, אבל באלחוטי הוא עוצר ב40-45...
בכל מקרה הבנתי בגדול תעניין ומצאתי תמקום לבדוק את זה.
תודה.