פלאזמה פנסוניק TH-50PH9 - מעוניין בחוות דעת

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 68
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

- לחברי הפורום שלום, הנני מעוניין לרכוש מסך פלאסמה, 42 או 50 אינץ ברמה גבוהה. ניתקלתי במבצע של יורוקום (ראו לינק : http://www.eurocomdc.co.il ) - פלאזמה 50 אינץ 50PH9 מסידרת דור תשיעי VIERA של פנסוניק +פנסוניק LCD 32 אינץ LX60 ב-19,900 ש"ח. מעוניין לקבל חוות דעת בעיקר לגבי מסך הפלאזמה (הסידרה חדשה, לא היצלחתי למצוא סקירה לגבי המסך הזה), ולגבי כדאיות הדיל הנ"ל.
- לפנסוניק יש מסך פלאזמה 50 אינץ מאותה סידרה אך למיטב הבנתי - מתקדם יותר TH- 50PV600 ויקר יותר (להערכתי בסביבות 24000 ש"ח, אך ייתכן שניתן להוזיל מעט את העלות). שאלתי, מה ההבדלים בין שני המסכים, והאם כדאי לישקול את האופציה הזאת על פני הקודמת.
אודה מראש לכל אינפורמציה רלוונטית .

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

ההבדלים הם תוספת של רמקולים, טיונר וכניסות נוספות בדגם ה-600 שגם מעוצב יותר

דגם ה-PH9 נחשב "מוניטור": כלומר מסך נטו ללא רמקולים (אך עם יציאות לרמקולים חיצונים), ללא טיונר (שאינו ממש שימושי בעידן ממירי יס והכבלים) ועיצוב נקי ומרובע יותר.
ליאור

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ליאור, תודה על התגובה. אם כך אז ההבדלים המשמעותיים הם הרמקולים + הכניסות. בבירור שערכתי - תוספת של רמקולים היא בערך כ-800 ש"ח כך שזאת תוספת יחסית זולה (למרות שבמערכת שלי יש רמקולים איכותיים של B&W, ורמקולים נוספיםהינם מבחינתי nice to have ). לגבי החיבורים - ב-PH9 יש רק חיבור אחד של HDMI לעומת שני חיבורים ב-PV600. הספק מציע חיבור חיצוני (במחיר זניח) שמאפשר 4 כניסות HDMI וטוען שחיבור כזה עשוי אפילו לשפר את איכות התמונה. שאלתי : 1) האם קיימת אפשרות של הפסד כלשהוא בחיבור שכזה (איכות תמונה וכדומה) 2) כמה כניסות רצוי שיהיו בסך הכל ומאיזה סוג ? תודה מראש.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #4 

הי רוני,

בגדול מכשיר חיצוני שיעשה לך מיתוג ל- HDMI זה לא תמיד נוח ואני בטוח שהוא לא ישפר לך את האיכות (אם כבר אז הפוך).
מצד שני יש לך בכלל שני מקורות שדורשים HDMI?

לי יש את ה- PV600, אני בגדול מאוד מרוצה מהמסך, למרות שקצת מרגיז שיש כמה אופציות כיוונון שהורידו שם (כמו HSize ו VSize שכן מופיעות בדגם ה- פרו).

יש כמובן הבדל גדול בעיצוב, ול- PV יש סטנד מטריף (לא כלול) אם זה מתאים לך לעיצוב הבית.

אה, יש בעצם גם חיסרון ב- PV600 שלא ניתן להכניס לה RGBcvS כלומר אם רוצים RGB צריך טרנסקודר (טוב מה זה 300-400 שקל בהוצאה כזאת...), לי זה לא מפריע כי אני עובד עם HTPC.

אתה יכול לקרוא את הביקורת שלי ב: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... t&pid=1800
HiFiMusic IL

ronyi1 פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אלון, תודה על התגובה, קראתי גם את הסקירה שלך. לגבי חיבורי HDMI - אני מתכנן בקרוב להחליף את הדיוידי הקיים בדיוידי HD, ובנוסף חושב על התקנת לווין פרטית, ואני מניח שהיא תכלול ממיר HD, כך ש-2 כניסות הן מינינום. לגבי הסקירה שלך - מאוד מעניין. האם אני צפוי להיתקל בקשיי תלייה על הקיר, וכן בעיות גישה לכניסות של המסך לאחר מכן ? אשמח לטיפים בעניין זה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

תראה, ניתן בהחלט לתלות את המסך על הקיר, כך זה היה בבית הקודם שלי (יש תמונות שמסתובבות באתר אם אתה רוצה אחפש לך), מה שכן מתקן סטנדרטי לא תואם אלא אם אתה משפצר אותו בעזרת כמה שייבות שמשמשות כספייסרים. אבל הכי טוב לתת למתקין שישבור את הראש עם זה בעצמו.

כאשר המסך תלוי אין שום דרך לשנות חיבורים מאחור (אבל יש פאנל של חיבורים מקדימה למוצרים ארעיים).

פתרון אלגנטי לשני הנושאים זה מתקן תליה עם זרוע מפרקית שפותרת את שתי הבעיות וגם נותנת אפשרות לכוונן את הזוית לדוגמה אם רוצים לצפות מפינת האוכל וכו'...
HiFiMusic IL

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6362
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 200 פעמים

שליחה #7 

ואני אומר איך המהנדסים בפנאסוניק לא חשבו על זה???
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

הם ייעדו את המסך הזה לשבת על הסטנד לדעתי זה יותר נפוץ בארה"ב...
HiFiMusic IL

glzr
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 51
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #9 

יש לי את הפנסוניק TH-50PH9UK ביחד עם המודול הכפול הנ"ל:(קומפוננט וקומפוזיט)
http://www.bhphotovideo.com/c/product/3 ... Board.html

האם אני עדיין צריך טרנסקודר כדי לחבר את הממיר של יס בRGB ? האם מספיק לקנות כבל סקארט - rgb ?

תודה מראש

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה #10 

כתוב שם RGB
ליאור

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

Re: פלזמה פנסוניק TH-50PH9 - מעוניין בחוות דעת

שליחה #11 

ronyi1 כתב:- לחברי הפורום שלום, הנני מעוניין לרכוש מסך פלאסמה, 42 או 50 אינץ ברמה גבוהה. ניתקלתי במבצע של יורוקום (ראו לינק : http://www.eurocomdc.co.il ) - פלזמה 50 אינץ 50PH9 מסידרת דור תשיעי VIERA של פנסוניק +פנסוניק LCD 32 אינץ LX60 ב-19,900 ש"ח. מעוניין לקבל חוות דעת בעיקר לגבי מסך הפלאזמה (הסידרה חדשה, לא היצלחתי למצוא סקירה לגבי המסך הזה), ולגבי כדאיות הדיל הנ"ל.
- לפנסוניק יש מסך פלזמה 50 אינץ מאותה סידרה אך למיטב הבנתי - מתקדם יותר TH- 50PV600 ויקר יותר (להערכתי בסביבות 24000 ש"ח, אך ייתכן שניתן להוזיל מעט את העלות). שאלתי, מה ההבדלים בין שני המסכים, והאם כדאי לישקול את האופציה הזאת על פני הקודמת.
אודה מראש לכל אינפורמציה רלוונטית .
...
המלצתי לך במילה אחת: תיקנה
ובשתי מילים: אל תיקנה.

כשיש לך את הסמסונג PS50Q91H בכ- 12K שלפחות שתי מקורות שונים ובלתי תלויים טוענים שהיא בקליבר של הפאנאסוניק דור 10 (שעדיין אין בארץ) למה שתלך על המוניטור פאנא דור 9 ב- 20K? בגלל דובי הקוטב שבפרסומת? התימחור של יורוקום לא קשור למציאות.

odedia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 471
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

כשיש לך את הסמסונג PS50Q91H בכ- 12K שלפחות שתי מקורות שונים ובלתי תלויים טוענים שהיא בקליבר של הפאנאסוניק דור 10 (שעדיין אין בארץ) למה שתלך על המוניטור פאנא דור 9 ב- 20K? בגלל דובי הקוטב שבפרסומת? התימחור של יורוקום לא קשור למציאות.
...
יותר בכיוון של 13,500 שקלים לפי מה שאני הצלחתי להתמקח... ייתכן שסמליין העלו את המחירים או שאילצו את המשווקים למחיר גבוה יותר.

בכל מקרה, אני עדיין חושב שאתה צודק - הטלוויזיה הזו מעולה, כוללת 3 חיבורי HDMI, איכות מדהימה, טיפול מרשים בצריבות, מצב "Gamer" למשחקים, ביקורות מעולות בארץ ובחו"ל וממשק נוח.

מצד שני, אם כבר אתה צריך 50" וגם 32", אז המחיר המשותף יוצא מאוד דומה.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #13 

glzr כתב:יש לי את הפנסוניק TH-50PH9UK ביחד עם המודול הכפול הנ"ל:(קומפוננט וקומפוזיט)

האם אני עדיין צריך טרנסקודר כדי לחבר את הממיר של יס בRGB ? האם מספיק לקנות כבל סקארט - rgb ?

תודה מראש
...
אתה לא צריך כנראה, אבל תקנה מחנות שמבינה כי יש כמה סוגים של כבלים כאלו.
HiFiMusic IL

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825

שליחה #14 

אחד ועוד אחד "חינם".. מזכיר את המבצעים במגה. אולי יש להם גם הגדלה בשקל תישעים :wink:
נראה לי שירוקום בדילמת תימחור קשה - איך לתת מחיר אטרקטיבי ביחס למתחרה מבלי לכרסם יותר מידי בהילת היוקרה שנקשרה למותג פאנאסוניק בתחום הפלאזמות. בארה"ב המשווקים המקומיים כבר מזמן הבינו שהצרכן לא אידיוט (לפחות לא הצרכן האמריקאי) ולכן הפאנא דור 10 (לא המוניטור, ה- 50PX77U) מתומחרת בדומה לסמסונג, טיפלה יותר.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1569
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #15 

שלום לכולם אני מחזיק מולי את המגזין WHAT HIFI גיליון יולי יש מבחן שנעשה לגבי 46-50' במבחן השתתפו :
PANASONIC TH-50PX70 (זכתה ב-5 כוכבים מחיר 1800 פאונד)
PIONEER PDP-507XD (זכתה ב- 4 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
SAMSUNG PS5OQ97HDX (זכתה ב-5 כוכבים מחיר 1500 פאונד)
SHARP LC46XDIE (זכתה ב-3 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
SONY KDL-46W2000 (זכתה ב- 4 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
ועוד כמה מכשירים זניחים וזולים שניתן לוותר עליהם מראש
הזוכה הינה הסמסונג, האמריקאים ואירופה הבינו מזמן ששמות ומותגים זה לא הכל יש גם עניין של עלות מול תועלת.
ולכן אנו רואים שאת אותו מכשיר של סמסונג בשינויים קלים(חיבורים) נמכר בארץ ב-14000 לפני משא ומתן שהם בערך שווים ל- 12500 באנגליה) סמסונג עשו מהלך שיווקי וניסיון חדירה לשוק בארץ גם במכשירי הLCD והורידו את המחירים באופן שכמעט משתווה למחירים בארופה.
יש לקוות שהסידרה החדשה של פנסוניק דור 10 לא יימכר ב- 24000 אלף ש"ח כמו שנאמר ע"י היצרן כי אז פנסוניק הולכים למכור את ה-50' בכמות מדהימה של 0 יחידות, אנשים לא מטומטמים הם קוראים מגזינים משווים מחירים ואם הסמסונג שניצחה אותה נמכרת ב-10000 ש"ח פחות אז יורוקום פשוט לא על הקרקע וכדאי שיתעוררו.

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #16 

לדעתי הסמסונג עדיין לא ברמה של פיוניר.
ראיתי את ה-Q91 לעומת הפיוניר 507 ועדיין לדעתי הצבעים של הפיוניר יותר טובים.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1569
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #17 

יתכן שהפיוניר צבעיה יותר טובים במקצת ריתי את שניהם אבל לשלם על הפיוניר כפול 2 שך שלכ-29000 אלף ש"ח זו התאבדות

shraga007
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

טיפ למעוניינים ב-Q91

שליחה #18 

אני מסכים איתך שהמחיר של הסמסונג מאוד אטרקטיבי. אבל המחירים של פיוניר ירדו במקצת אומנם עדיין זה הפרש של כמעט 100%.

לגבי הסמסונג,
לכל מי שרוצה לרכוש את הסמסונג בגודל 50 אינץ'.
המחיר הזול ביותר שחברת סמליין מוכנה לשחרר את המסך הוא 12,500 שקל
באתר GETIT יש מין מכרז, תציעו בו 12,500 ואתם זוכים גם אם בשלב ראשון אתם רואים שלא, נציגי האתר יחזרו אליכם לאחר זמן מה עם בשורה שזכיתם במחיר 12500.

ייתכן שבמכרז של המדינה, עם קצת תושיה אפשר לזכות בקצת יותר בזול.(אני זכיתי ב-10900)

בהצלחה.

detailer
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1217
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #19 

glzr כתב:יש לי את הפנסוניק TH-50PH9UK ביחד עם המודול הכפול הנ"ל:(קומפוננט וקומפוזיט)

תודה מראש
...
glzr
האם קנית את המסך מ-B&H?
אם כן, האם אתה יכול לספר לנו כמה מיסים שילמת בסופו של דבר?
אני שוקל להביא בעצמי מסך משם.

תודה

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

zaviv כתב:שלום לכולם אני מחזיק מולי את המגזין WHAT HIFI גיליון יולי יש מבחן שנעשה לגבי 46-50' במבחן השתתפו :
PANASONIC TH-50PX70 (זכתה ב-5 כוכבים מחיר 1800 פאונד)
PIONEER PDP-507XD (זכתה ב- 4 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
SAMSUNG PS5OQ97HDX (זכתה ב-5 כוכבים מחיר 1500 פאונד)
SHARP LC46XDIE (זכתה ב-3 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
SONY KDL-46W2000 (זכתה ב- 4 כוכבים מחיר 2000 פאונד)
.
...
לא הייתי מחשיב את המגזין הזה כאורים ותומים,ובוודאי לא כגורם חף מאינטרסים.בנוסף,אם תקרא את הביקורת על הדגם החדש של פיוניר,תראה שהפער די גדול:
http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP4280XD/
הגיע הזמן לחתוך רקמות

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”