חיבור סלקום פייבר ל- VR600

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
smch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
שם מלא: smch
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אהלן,

פתחתי ת'רד בפורום מעל, אבל לא קיבל מענה o_O

בגדול, אנחנו עוברים דירה עוד כשבועיים ואני רק רוצה להיסגר על איך אני הולך לסדר את החיבור לסלקום. התשתית בבניין היא של סלקום (לא אנלימיטד), ז"א סיב לתוך הדירה ולא כבל רשת מהארון למטה.

לפי מה שאני מבין - הסיב מתחבר לרכיב של סלקום. מודם? מתאם מדיה?
ממנו ארצה לחבר אותו ל- VR600 שלי לצורכי ווייפיי בסיסיים וחיבור כבל פיזי למחשב, טלויזיה וממיר של יס.

כל מה שצריך זה לבקש מסלקום שיביאו רק את "הרכיב", ולא גם ראוטר בנוסף? (אם אכן כן, שמח להודיע שכבר ביקשתי).
ממנו יש לחבר עם RJ45 לכניסת ה- WAN בראוטר, ישנן הגדרות שצריך לשנות בראוטר, חוץ מלשנות אותו רק ל"ראוטר" ולא "מודם+ראוטר"?

תודה רבה!

GuyKhmel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 232
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #2 

@smch
·
My 2 cents:

שים לב שאתה צריך להגדיר את ה Operation Mode בVR600 כ- Wireless Router Mode (בניגוד למודם או כל דבר אחר) - המשמעות היא שהוא רוכש את הכתובת איי פי מה-WAN (כלומר מהממיר סיב-אינטרנט שלך).
בנוסף - אתה צריך להגדיר שתצרוך את האות לפי Dynamic IP.

זה אמור לעבוד לך. בדגש על אמור - שכן אני בדיוק באותה סירה.

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@GuyKhmel
·אם אתה מתחבר לסיבים של סלקום, אתה מקבל מהם נתב שכניסת ה-WAN שלו היא הסיב עצמו. מדובר בדגם F@st 5657 של חברת Sagem. הוא מייתר את הצורך להשתמש ב-VR600 אלא אם אתה רוצה להשתמש בו כנקודת גישה אלחוטית. ה-5657 הוא בסה"כ מוצר סביר מאוד עם יכות אלחוטית לא רעה. ההתמודדות שלו עם מהירויות גבוהות היא טובה מאוד.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”