@bangoo
·
1. באופן כללי הפתרון הכי טוב לחיבור יציב ואמין הוא חיבור רשת קווי. חיבורים אלחוטיים תמיד יהיו תלויים באלף אחד וגורמים כמו מרחק, מכשולים, קירות, מבנה הבית, האיכות של ציודי הרשת - גם ה-APs וגם ציוד הקצה, המיקום המדיוק גם של ה-APs וגם של ציוד הקצה, הפרעות מהשכנים וכו'.
באידיאל תרצה:
א. לחבר את כל מה שאפשר בחיבור קווי. שם לב שגם בדירה ישנה, בתקווה שיש חיבורים של בזק/טלויזיה בחדר המרוחק (או בנקודה אחרת שמעיינת אותך), אז סביר שיהיה אפשר להעביר כבל רשת בתעלות תקשורת הקיימות.
ב. במידת הצורך לפזר מספר APs בצורה כזאת שנותנת לך כיסוי טוב. אידאלית ה-APs מחוברים בצורה קווית לראוטר הראשי (בציוד ביתי היחידה הראשית תהיה גם ראוטר ראשי וגם ה-AP הראשון ויחידות נוספות ישמשו רק כ-APs, כאמור בתקווה בחיבור קווי ליחידה הראשית).
במידה ואין אפשרות להתקין AP משני בחיבור קווי, צריך לוודא שהוא במיקום כזה שתהיה לו קליטה טובה של ה-AP הראשי (או של AP אחר שמחובר בצורה אמינה לראוטר הראשי).
לגבי פתרונות ספציפיים יש הרבה אופציות ורק אתה יכול להחליט מה מתאים לך. דבר ראשון יש הבדל בין פתרונות mesh, פתרונות "עסקיים" או ראוטר ביתי (כמו נגיד ה-C9). פירטתי על כל זה בהרחבה כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp3084197#3084197
ספציפית לגבי "MESH של TPLINK", אני מנחש שאתה מתכוון ל-deco של tplink, כמו deco M5. אין לי ניסיון איתו אבל ראיתי הרבה חוות דעת חיוביות עליו כאן בפורום. דבר ראשון הייתי מחליט האם פתרון mesh בכלל מתאים עבורך (ראה את השירשור הראשון שקישרתי) ואם כן הייתי שוקל גם פתרונות mesh אחרים כמו לדוגמא orbi וכו'.
במקרה שאתה הולך על ה-M5, ומשלב כמה יחידות בחיבור קווי, שם לב לבחירת הסוויצ'ים כמו שמוסבר
בשירשור כאן.
שם לב שאם לא איכפת לך מהנושא של roaming (אם אתה לא מכיר ראה לדוגמא את
הפוסט כאן), אז אפשר לשקול חיבור קווי מה-C9 לחדר המרוחק + התקנת AP שם (שיחובר קווית). אפשר AP, או ראוטר בשימוש של AP בלבד, זול יחסית כי הוא רק צריך להשלים את הקליטה באיזור המרוחק. זה עושה לי הגיון מסויים, כי מצד אחד לא הייתי משקיע הרבה בציוד שאינו AX ומצד שני גם לא הייתי משקיע ב-AX לפני שיש לך צורך אמיתי (האם כבר יש לך מכשירי קצה שתומכים ב-AX?).
2. אני לא מבין מה אתה מתכוון "הראוטר שלי הוא הצוואר בקבוק". אם אתה שואל האם החלפת הראוטר תשפר את הקליטה שלך באיזור המרוחק, קשה לדעת בלי לבדוק. בנוסף אין לי ניסיון עם ה-C9 ואני לא יודע איך עוצמת השידור שלו יחסית לראוטרים אחרים (על אף שכך בחשבון שכל הראוטרים מוגבלים ע"י אותם תקנים שמגבילים עוצמת שידור מקסימלית אז כרגיל ההבדל בעוצמת השידור לא כזה משמעותי). בנוסף כך בחשבון שיש גם את הכיוון ההפוך, שציוד הקצה משדר לראוטר ושם החלפה של הראוטר לא תעזור.
בשביל לקבל עוד מידע אפשר להשתמש ב-iperf3 בשביל לבדוק בצורה יותר מדיוקת את ביצועי הרשת האלחוטית באיזורים שונים, ראה לדוגמא את ההסבר כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp3045219#3045219
ברגע שאתה בודק עם iperf אתה גם לא צריך חיבור אינטרנט, אז קל יחסית להזיז את ה-C9 למיקום אחר בבית ולבדוק האם זה עוזר. האם ה-C9 כרגע ממוקם במיקום מרכזי? בהנחה שלא, אולי שווה לבדוק האם קיים מקום מרכזי עם נקודה של בזק/טלויזיה (כך שפרטנר יכולו להעביר את הפייבר שלהם לשם) שנותן קליטה מספקת בכל הבית. שם לב שהמיקום המדיוק ואפילו הזווית של הראוטר יכולים להשפיע, ודברים כמו לשם את הראוטר גבוה יחסית (מעל מכשולים) יכולים לעזור בצורה משמעותית.
3. שאתה שוקל פתרון ספציפי תבדוק האם הוא תומך בכל התכונות שאתה צריך. שם לב שהנושא של עדכון dynamic dns אפשר גם לעשות דרך מחשב (בתקווה שיש לך מחשב שתמיד דולק; בזמנו היה לי ראוטר שלא תמך ובמשך שנים פשוט המחשב היה מעדכן).
אני כן יכול לציין שהיום אישית אני נוטה לכיוון של ציוד יותר עסקי/מקצועי, כמו לדוגמא מה
שפירטתי כאן ושבציוד כזה לא רק שאפשר להגדיר guest network (וגם כמובן
ddns מול noip), אלא שכאן יש לך שליטה אמיתית בדיוק מה אתה מאפשר ב-guest network ומה לא. בגדול ה-guest network הוא פשוט VLAN נפרד שאתה חושף כ-SSID שונה ב-APs ובראוטר אתה יכול להגדיר בדיוק מותר ומה אסור מה-VLAN הזה. באופן כללי ציוד כזה הרבה יותר גמיש, ואם יש לך רקע מתאים ומוכנות לעקומת לימוד מסויימת אני ממליץ בחום.