האם בעלות על מערכת ק"ב משוכללת משפיעה על בחירת הסרטים שלכם?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
פלאפי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #1 

כמו שיש אודיופילים שמקשיבים רק למוזיקה אודיופילית באיכות גבוהה כדי להתענג מהמערכות היקרות שלהם, אני תוהה אם יש אנשים שמגבילים את עצמם לראות רק סרטים שמוציאים את המקסימום ממערכת הקולנוע הביתי שלהם. אני יודע שיש כל מיני סרטים מרובי אפקטים קוליים שאנשים אוהבים לבחון איתם מערכות. האם אתם גם מעדיפים לראות רק סרטים כאלה? האם למשל מבאס אתכם לראות עם המערכת שלכם סרט שהוא בעיקר דיאלוגים או שאין בו אפקטים של סאב וופר?

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

לא מאמין שיש מישהו כזה.
לי באופן אישי יש סטאפ עממי פלוס, אבל אענה
בכל זאת שהתוכן הוא מה שקובע אם אראה את
הסדרה/סרט ולא איכות האפקטים.

הסאונד לצורך העניין זה השמן זית, המלח והפלפל שעושים
את הסלט יותר טעים זה הכל.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ממש אבל ממש לא.

אני אפילו אחדד זאת בכך שבעשור האחרון הרצון שלי לצפות בסרטים הולך ופוחת למרות ההתקדמות בטכנולוגיית האודיו בקולנוע ביתי והשיפור במסכים. הסיבה לכך היא בראש וראשונה מיעוט התכנים המעניינים וריבוי התכנים הממוחזרים ושימוש יתר בשבלונות מוכרות בסרטים חדשים. אני חושב שהסרט האחרון שבו צפיתי ונהניתי מהתוכן שלו היה פורד נגד פרארי ופס הקול המהמם של הסרט היה רק בונוס מבחינתי אבל לא העיקר.

מאותה סיבה גם הפסקתי לצפות בטלביזיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #4 

@פלאפי

בגדול - לא.
אני בד"כ לא מחפש רק סאונד או אפקטים. הרבה מהם סרטים מעייפים או גרועים. אם הם חלק מסרט טוב זה בונוס גדול.
דרמות או קומדיות רואים בידיעה מראש שאפקטים בטח לא יהיו שם.

הסאב שהזכרת למרות החשיבות שלו זה לא מה שעושה פסקול למעניין עבורי. לפני כמה ימים צפיתי שוב ב Gravity , כן, יש שם בסים אבל זה לא העיקר. זאת היתה צפייה ראשונה שלי בבית (הפעם הראשונה היתה בקולנוע) ובאמת נדהמתי מהקטעים האינטנסיביים שם. הסצינות האלה מורכבות ומטורפות ויזואלית, והפסקול צריך להתאים בול לכל מה שקורה על המסך בקטעים האלה. אם יש סרט שאתם רוצים לבחון איתו מערכת, זה בין הטובים.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #5 

@פלאפי
·
שאלה מאד מעניינת...אהבתי!

אז ככה, אני אישית למען האמת לא אתבאס אם לא אראה סרט אצלי פה במערכת שהוא פיצוצים ואקשן וכאלה אבללל....אני כן אמתין להיות בבית ולראות סרט ספציפי שאני יודע שהוא מרובה אפקטים ובלגאנים. בתור חובב גדול של הז'אנר הזה ולכן חשוב לי להנות עד כמה שאני יכול ולמצות כמה שיותר.
לא שיש לי פה סטאפ משוגע כן?..הוא סבבה לגמרי ו-ואללה...לפעמים גם אומר לעצמי שסרטים שראיתי בקולנוע וכשראיתי שוב פה אצלי בסלון, אני נהנה יותר אצלי מאשר בקולנוע. עם כל הכבוד. מרגיש בסרטים האחרונים שראיתי שסוגשל התקמצנו עליי בווליום, לא פירגנו ושמו את הבורר על 40-50 אחוז וזה מבאס. בשביל זה אני בא לקולנוע. סרטי דרמה\קומדיה שהם בעיקר דיאלוגים אני אעדיף לראות בבית או אם החברה ממש רוצה חחח.
וכן, רוב רובו הגדול של הסרטים שאני מוריד הם אקשן ואפקטים כי זה מה שאני אוהב. יש לי פה גם הרבה דרמות קלאסיות של השלמות שלא יצא לי לראות.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #6 

אצלי יש הפרדה ברורה בין סרטים עם סאונד ואפקטים לסרטים בלי. סרטים עם סאונד ואפקטים נכנסים לתור הצפייה בקולנוע הבייתי בסלון וסרטים בלי נכנסים לתור הסרטים שאני צופה בחדר השינה בטלויזיה שהרמקולים שלה הם אביזר השמע.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

ברור שכן לא רואה אז סרט בכלל אם אין איזה בובובווווווום קטן.
Sony 1040
Monitor mass

Wattlexp
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #8 

לי זה לא משנה כלום, אבל לא חסר אנשים שמחפשים רק סרטים עם אפקטים על מנת להצדיק את העלות שהם הוציאו על הברזלים.

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #9 

במוסיקה הסאונד הוא אבות המזון ובלעדיהם מתים מרעב

בסרטים התמונה היא אבות המזון, הסאונד הוא תבלין שבלעדיו הסרט רק פחות טעים.

חובבי קולנוע, סינמטקים וקלאסיקות - הסאונד פחות חשוב להם.

atothem
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 59
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

ממש לא, ותכלס מי שרואה סרטים עתירי אקשן רק על מנת ל"נצל" את המערכת שהוא קנה בלי באמת לאהוב את הסרטים שיוריד דמואים של דולבי ויראה אותם בריפיט כי חובב קולנוע אי אפשר לקרוא לו.

אני רואה 99.9 אחוז מהסרטים/סדרות בסלון לא משנה אם הם מפוצצי אקשן או סרטים ב-channel אחד משנות ה-40 שכולל שיחות בלבד, כי בכל מקרה זה ייראה ויישמע טוב יותר מאשר הטלויזיה בחדר שינה שלא מחוברת לכלום.
לראות סרטים גרועים עם סאונד טוב זה בזבוז זמן בשבילי ואני מאמין שבשביל רוב האנשים

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7040
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #11 

חווית הצפיה היא שילוב של איכות הסרט מבחינת תסריט צילום בימוי עריכה וסאונד

אז אני לא אראה סרט רק בגלל הסאונד (סרטי רובוטריקים למיניהם למשל) אבל אם יש סרט טוב יהיה לי מאוד חשוב איכות הסאונד שלו

אני חושב שלא הייתי רואה את סרטי באטמן אם לא היה להם סאונד מפוצץ

את הסרט Mad Max Fury Road לא הייתי רואה אם לא היה לו פס קול כזה מפוצץ אותו דבר את הסרט גודזילה האחרון

אז אני רואה סרטים גם בגלל התסריט המשחק והעלילה אבל גם בגלל פס הקול שלו

במיוחד עם הסאב המפלצתי של SVS

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9020
נתן תודות: 1576 פעמים
קיבל תודות: 1349 פעמים

שליחה #12 

תמיד עדיף שהחבילה "שלמה" כך שיש גם איכות תמונה טובה וגם סאונד טוב.
במידה ואין תמיד אפשר לשחק עם מצבי ה-DSP בשביל איכשהו למקסם את החוויה (כדוגמת ניוראל X שעושה יחסית עבודה טובה).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 960
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #13 

שאלה מעולה!

למרות שאני לא מתבייש בעובדה שאני מעדיף תוכן שמנצל את המערכת שלי, זה פשוט לא קורה בסרטים. אני רואה סרט אם הבנתי שהוא טוב, ממש אין בעיה אם יש לו הרבה סאונד אפקטס או אין. למזלי התברכתי במערכת טובה ועוטפת. גם סרט - כל עוד הוא מודרני, יוצר אפקט טוב מדי פעם, אני אפילו מעדיף את האפקטים הרגועים. מוזיקה טובה תמיד יש בסרטים מודרנים, ואפילו משהו שיגרום לך להזיז את הראש לאחור או לצדדים עם מערכת טובה. כנראה בסרטים, רובנו רוצים סרט איכותי עם ערך מוסף מאשר סרט עם פס קול מפוצץ (אהמ.. AQUA MAN שהיה לא רע). במוזיקה זה סיפור אחר...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #14 

מקס הלוחם בדרכים אה משה שהנגרר יורד לרצפה ואז היא מניעה את המשאית . בובובווווווווום בובובוווווווווווווום אה משה . או סן אנדראס שהבניינים נופלים. בשביל קטעים כאלה קניתם מערכת 20 רמקולים ומגברים ב50000 שקל מה אתם מקשקשים לא לא .
Sony 1040
Monitor mass

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #15 

לדעתי לפחות, אין קשר בין סוג המערכת לתכנים.
שדרגתי את הסטאפ אצלי לפחות ארבעה פעמים, ואפילו עם המערכת הראשונה הנחותה ביותר של ווסטרה, תמיד השתדלתי להשיג את המקור האיכותי ביותר, בלוריי מלא.

אני אגב ממש לא מתלהב מהבומים והסצנות בהם הסאב מרעיד את הבית.
לי הרבה יותר כיף לשמוע את הדיאלוגים, ומאחר והקטעים האלה לא ממש מרעישים, אין בעיה "להרביץ" שם ווליום.
פשוט תענוג לשמוע שחקנים בעלי קול צלול ונעים לאוזן, כגון מורגן פרימן, ג'ורג' קלוני, רסל קרואו ואחרים.

לגבי הסרט Mad Max שהוזכר כאן, נו ניסיתי לצפות פעם בבית, ואחרי כעשר דקות נאלצתי לסגור, מפחד שכל רגע יזמינו לי משטרה.
סרטים "מפוצצים" כאלה, עדיף מבחינתי לצפות רק בקולנוע.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #16 

bariko כתב:פשוט תענוג לשמוע שחקנים בעלי קול צלול ונעים לאוזן, כגון מורגן פרימן, ג'ורג' קלוני, רסל קרואו ואחרים.

לגבי הסרט Mad Max שהוזכר כאן, נו ניסיתי לצפות פעם בבית, ואחרי כעשר דקות נאלצתי לסגור, מפחד שכל רגע יזמינו לי משטרה.
סרטים "מפוצצים" כאלה, עדיף מבחינתי לצפות רק בקולנוע.
...
בדרך כלל שחקנים בריטים נשמעים לי הכי טוב וצלול, יותר מזה של האמריקאי הממוצע.

למשל קולין פירת' (עבורי נשמע אולי הכי טוב), הלן מירן, איאן מקאלן ..

לגבי "מקס", תראה בכיף, אם אתה שומע בווליום סביר (עבור בריאות השמיעה לך) בשעות לפי תקנות הרעש, לדעתי אין שום בעיה.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

סרטים כאלה שומעים בבית יותר יפה מהקולנוע . אבל עזבו דעה שלי כבר דובר פה מיליוני פעם על זה .
Sony 1040
Monitor mass

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3067
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #18 

mulder כתב:
...
...

לגבי "מקס", תראה בכיף, אם אתה שומע בווליום סביר (עבור בריאות השמיעה לך) בשעות לפי תקנות הרעש, לדעתי אין שום בעיה.
...
·

(Y)
נאום המלך אחד הסרטים הכי גדולים בהיסטוריה.
אין שם פיצוץ אחד שמרעיד את הסאב, אבל אתה מרגיש
את העוצמה של הסאונד בוקעת מכל רמקול בסרט הזה.

חוייה של תוכן וצליל. סרט רפרנס לבדיקת סנטר בין השאר.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #19 

mulder כתב:
...
...

...
·

כן, גם אני אוהב יותר את המבטא הבריטי.
למזלנו קיבלנו מזה בשפע, הודות ל"משחקי הכס"..

את "מקס" ראיתי כבר בקולנוע, מיציתי.
לא מדובר ביצירת מופת ששווה צפייה חוזרת, וכל הקטע של רעש וצלצולים- ממש לא עושה לי את זה כבר...
בחודשים האחרונים עקב המצב, אני מתמקד יותר בסדרות דרך נטפליקס .
בעבר זה היה נחשב מבחינתי "כפירה" ,לצפות במקורות נחותים כאלה :lol:

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”