קיבלתי היום את המסך המדובר. כתוצאה מהביקורות הלא מחמיאות במיוחד ברחבי הרשת של המסכים מבוססים IPS עם Edge-lit רכשתי את הדגם תוך היכרות בפשרות אחדות. המסך מיועד לרוב לצפייה בסלון שטוף אור, כך שהשחורים הבעיתיים לא מדאיגים אותי וה-Local Dimming נוטרל מהרגע הראשון.
עם זאת בבדיקת התצוגה של תמונה שחורה עכשיו בשעת לילה לצורך בחינת האחידות של תאורת המסך גיליתי זליגת אור שגברה על הציפיות שלי. כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת בפינה תחתונה ימנית זה בולט מדי בעיניי. גם בפינה ההפוכה - שמאלית עליונה נראה ענן גדול יותר אך רך יותר. הפעלתי מיד סרט עם letterboxing וגיליתי כי בפס השחור תחתון הזליגה מימין בולטת באופן חריג מאוד כך שזה לא נראה טוב.
המסך באחריות ח.י.
האם כדי להפעיל את היבואן ולדרוש החלפה למסך חדש או שאין מסכים מהסדרה הזאת ללא זליגת אור עם פאנל אחיד (יחסית) כך כדי להשלים עם הדבר ?
מה הניסיון מלמד - כמה היבואן יעיל בפתרון הבעיות מהסוג הזה ומה הפתרונות שלו ?
חיפשתי כתובת דוא"ל של שירות לקוחות של ח.י. אבל לא מצאתי. יש כאן מישהו מהחברה או מישהו שמכיר למי ניתן לשלוח דוא"ל במידה ואקבל את החלטה ?
נערך לאחרונה על ידי IceB ב 04/08/2020 2:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
אמרת lg אמרת זליגת אור.
החלפת מסך לא תפתור את הבעיה, עדיף במקרה הזה לבטל עסקה ולחסוך התעסקות ארוכה ומתישה.
נקודת האור החיובית היא היבואן שבדכ נותן שירות טוב, טלפונית.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אני לא יודע איפה רכשת...
...במידה והרכישה בוצעה און ליין באחד מהאתרים המורשים של חי אז יש לך זכות החזרה של 60 יום. זה מה שאני הייתי עושה ומחפש אופציות אחרות.
@IceB
·
לא רוצה לבאס אבל היה לי את אותו הסיפור עם LG וח.י. וכשחזרו אלי אמרו לי שזה תקין ואין מה לעשות.
אני בסוף ביטלתי עסקה והחזרתי.
מקווה שלך ילך יותר טוב.
בהצלחה.
@IceB
·
אני החזרתי במסגרת ה-60 ימים.
בגדול אני התאכזבתי מאוד מהשירות של ח.י למרות שבפורום פה די משבחים אותם
אתה יכול לראות את תמונות הבעיה שלי היתה בפוסט כאן: https://www.hometheater.co.il/vt342938.html
לאחר נבחנה התמונה ששלחתי ליבואן על ידי המעבדה תאמו איתי הגעת התכנאי לאיתות התקלה בדגש על כך שהוא מגיע עם טלויזיה חדשה במידה ויוחלט להחליף במידת הצורך במקום וללא המתנה נוספת.
לזכותה של LG יאמר שהטכנאי הגיעה בזמן עם עוזר ועם מסך חדש ארוז מאותו הדגם. בחן את המסך שלי במשך דקות אחדות והסביר לי כי זאת תופעה הנובעת מהמבנה הלדים (Edge Lit) ואמר שגם לאחר ההחלפה ייתכן ותראה זליגת אור המידה כזאת או אחרת. החליפו את המסך לחדש ומיד ראיתי לצד זליגת האור של הלדים בדופן התחתון/עליון כי התאורה הרבה יותר אחידה. הודתי לטכנאי והוא המשיך לדרכו עם המסך הישן.
מבחינת מספרים הסרליאליים של המסכים, המסך שקיבלתי לפני שבועיים מתחיל ב-910 - שנת ייצור 2019 חודש 10. המסך שהגיע היום אף ישן יותר מתחיל ב-909 - חודש 9 שנת 2019 כך שלא מדובר על שיפור הייצור.
מצורפות תמונות של 2 המסכים שצולמו בתנאים תאורה (חושך ללא השתקפויות) וההגדרות זההים ( Black - Low / Local Dimming - Off ).
כאמור ניתן לראות של הזליגה של הלדים בבירור וכנראה שזאת המחלה של המבנה המדובר. עם זאת במסך הנוכחי הזליגה סימטרית למדי והתאורה אחידה ללא עננים כפי שהיה במסך הקודם. מבחינת חווית הצפייה גם עם לטרבוקס בזכות האחידות התמונה השתפרה באופן משמעותי.
לסיכום אני מאוכזב מה בקרת איכות של LG ומרוצה מהשירות של היבואן - גם החלפה ללא שאלות מיותרות וגם 60 יום החזר כספי. לאחר ההחלפה בתכנים 16:9 זליגת האור לא בולטת בכלל. במידה וזה היה המסך ההיחד/הראשי לצריכת סרטים עם לטרבוקס, הייתי מחזיר גם את הדגם שקיבלתי היום. זה לא המקרה אצלי ונראה לעת עתה שהמסך נשאר.
vivi כתב:במסך הראשון יש זליגת אור, במסך השני יש זליגת אור.
נשארת עם שירות "מצוין".
במסך מקביל של סמסונג אין זליגות אור, ואם כן הרבה פחות חמורות מ- Lg
...
·
במסך מקביל של סמסונג אין אולי זליגת אור (יש המון צרות אחרות), אבל שירות לא תקבל מהם גם אם הטלויזיה שלך תעלה בלהבות.
אז אני מעדיף שירות של LG מאשר "שירות בלהות" של סמסונג/אלקטרוניקס פרו.
אני הרגשתי צורך לחדד שאני חושב הפוך
מבחינתי, שירות טוב מתחיל במוצר.
עדיף מוצר טוב ללא שירות כלל (סמסונג)
לעומת שירות מצוין (ולא בציניות) שכולל מוקדנים נחמדים, עם מנהלים וטכנאים מקצוענים ואדיבים שבסוף מחליפים מוצר תקול במוצר תקול.
אני ממש לא מנסה לשכנע מישהו, שכל אחד יבחר במה שהוא רואה לנכון
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |
אם במוצרי סמסונג לא היו תקלות- היבואן לא היה צריך לתת אחריות (גם לא מורחבת).
אבל מכיון שלא כך הוא הדבר, איכות האחריות מאוד משמעותית.
ולראיה אינסוף סיפורים כאן גם על תופעות/תקלות במוצרי סמסונג (כולל טלויזיות). כנראה שכחת למשל את תופעת התאורה המוגזמת סביב התרגום
בכל מיני דגמי סמסונג. האם התופעה הזאת עדיפה על פני זליגות כאלה ואחרות ב LG ? לא בטוח...
אתה גם מוזמן אלי לכוס קפה ואראה לך מקרר סמסונג שעלה 10K ולא שווה אגורה, בגלל אינספור תקלות שהחברה לא יודעת לתקן.