מסך חדש - LG 55SM8600 - זליגת אור

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
IceB פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

קיבלתי היום את המסך המדובר. כתוצאה מהביקורות הלא מחמיאות במיוחד ברחבי הרשת של המסכים מבוססים IPS עם Edge-lit רכשתי את הדגם תוך היכרות בפשרות אחדות. המסך מיועד לרוב לצפייה בסלון שטוף אור, כך שהשחורים הבעיתיים לא מדאיגים אותי וה-Local Dimming נוטרל מהרגע הראשון.
עם זאת בבדיקת התצוגה של תמונה שחורה עכשיו בשעת לילה לצורך בחינת האחידות של תאורת המסך גיליתי זליגת אור שגברה על הציפיות שלי. כפי שניתן לראות בתמונה המצורפת בפינה תחתונה ימנית זה בולט מדי בעיניי. גם בפינה ההפוכה - שמאלית עליונה נראה ענן גדול יותר אך רך יותר. הפעלתי מיד סרט עם letterboxing וגיליתי כי בפס השחור תחתון הזליגה מימין בולטת באופן חריג מאוד כך שזה לא נראה טוב.

המסך באחריות ח.י.
  • האם כדי להפעיל את היבואן ולדרוש החלפה למסך חדש או שאין מסכים מהסדרה הזאת ללא זליגת אור עם פאנל אחיד (יחסית) כך כדי להשלים עם הדבר ?
  • מה הניסיון מלמד - כמה היבואן יעיל בפתרון הבעיות מהסוג הזה ומה הפתרונות שלו ?
  • חיפשתי כתובת דוא"ל של שירות לקוחות של ח.י. אבל לא מצאתי. יש כאן מישהו מהחברה או מישהו שמכיר למי ניתן לשלוח דוא"ל במידה ואקבל את החלטה ?
נערך לאחרונה על ידי IceB ב 04/08/2020 2:41, נערך פעם 1 בסך הכל.

eyalgottfried
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 216
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

אין ספק שיש תקלה במסך.

אני לא חושב שיש איזשהו יבואן דיסקים להחליף את המסך לפני שהוא ינסה קודם לתקן. צריך לעמוד על שלך שהטלוויזיה הגיעה אליך לא תקינה. בהצלחה עם זה.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #3 

אמרת lg אמרת זליגת אור.
החלפת מסך לא תפתור את הבעיה, עדיף במקרה הזה לבטל עסקה ולחסוך התעסקות ארוכה ומתישה.
נקודת האור החיובית היא היבואן שבדכ נותן שירות טוב, טלפונית.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2212
נתן תודות: 286 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #4 

תחליף לאלגי נאנו 90 או תבטל ותקנה סוני 9096 או 9505 XH

shiki
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1930
שם מלא: שלומי
נתן תודות: 239 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #5 

@IceB
·

המסך תקול בוודאות.

אני לא יודע איפה רכשת...
...במידה והרכישה בוצעה און ליין באחד מהאתרים המורשים של חי אז יש לך זכות החזרה של 60 יום. זה מה שאני הייתי עושה ומחפש אופציות אחרות.

https://www.hye.co.il/news/updates/%D7% ... %AA%D7%9A/

במידה ולא (או שאתה ״נעולֿ״ על הדגם הזה) תדרוש החלפה ואני מאמין שגם תקבל. רק תקווה שהמסך הבא יגיע במצב טוב יותר

בכל מקרה בהצלחה

gechts
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2509
שם מלא: שלומי גכט
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שליחה #6 

לא תקין
תפנה ליבואן ודרוש החלפת מסך

IceB פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

תודה על התגובות.
פניתי ליבואן ושלחתי תמונה.
הנציגה אמרה שתעביר את התמנה למעבדה ותחזור אלי כאשר תהיה תשובה.

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #8 

@IceB
·
לא רוצה לבאס אבל היה לי את אותו הסיפור עם LG וח.י. וכשחזרו אלי אמרו לי שזה תקין ואין מה לעשות.
אני בסוף ביטלתי עסקה והחזרתי.
מקווה שלך ילך יותר טוב.
בהצלחה.

IceB פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@gvid
רכשתי את המסך ברשת ומדיניות ההחזרה של 60 ימים של LG מאפשאת נוחות מסוימת, כך שמידה ולא אסתדר יש פתרון.
איזה מסך היה לך ?
מה רכשת במקום ?

gvid
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 335
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 41 פעמים

שליחה #10 

@IceB
·
אני החזרתי במסגרת ה-60 ימים.
בגדול אני התאכזבתי מאוד מהשירות של ח.י למרות שבפורום פה די משבחים אותם
אתה יכול לראות את תמונות הבעיה שלי היתה בפוסט כאן:
https://www.hometheater.co.il/vt342938.html

IceB פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

עדכון

לאחר נבחנה התמונה ששלחתי ליבואן על ידי המעבדה תאמו איתי הגעת התכנאי לאיתות התקלה בדגש על כך שהוא מגיע עם טלויזיה חדשה במידה ויוחלט להחליף במידת הצורך במקום וללא המתנה נוספת.
לזכותה של LG יאמר שהטכנאי הגיעה בזמן עם עוזר ועם מסך חדש ארוז מאותו הדגם. בחן את המסך שלי במשך דקות אחדות והסביר לי כי זאת תופעה הנובעת מהמבנה הלדים (Edge Lit) ואמר שגם לאחר ההחלפה ייתכן ותראה זליגת אור המידה כזאת או אחרת. החליפו את המסך לחדש ומיד ראיתי לצד זליגת האור של הלדים בדופן התחתון/עליון כי התאורה הרבה יותר אחידה. הודתי לטכנאי והוא המשיך לדרכו עם המסך הישן.
מבחינת מספרים הסרליאליים של המסכים, המסך שקיבלתי לפני שבועיים מתחיל ב-910 - שנת ייצור 2019 חודש 10. המסך שהגיע היום אף ישן יותר מתחיל ב-909 - חודש 9 שנת 2019 כך שלא מדובר על שיפור הייצור.
מצורפות תמונות של 2 המסכים שצולמו בתנאים תאורה (חושך ללא השתקפויות) וההגדרות זההים ( Black - Low / Local Dimming - Off ).
כאמור ניתן לראות של הזליגה של הלדים בבירור וכנראה שזאת המחלה של המבנה המדובר. עם זאת במסך הנוכחי הזליגה סימטרית למדי והתאורה אחידה ללא עננים כפי שהיה במסך הקודם. מבחינת חווית הצפייה גם עם לטרבוקס בזכות האחידות התמונה השתפרה באופן משמעותי.

לסיכום אני מאוכזב מה בקרת איכות של LG ומרוצה מהשירות של היבואן - גם החלפה ללא שאלות מיותרות וגם 60 יום החזר כספי. לאחר ההחלפה בתכנים 16:9 זליגת האור לא בולטת בכלל. במידה וזה היה המסך ההיחד/הראשי לצריכת סרטים עם לטרבוקס, הייתי מחזיר גם את הדגם שקיבלתי היום. זה לא המקרה אצלי ונראה לעת עתה שהמסך נשאר.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

במסך הראשון יש זליגת אור, במסך השני יש זליגת אור.
נשארת עם שירות "מצוין".

במסך מקביל של סמסונג אין זליגות אור, ואם כן הרבה פחות חמורות מ- Lg
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #13 

vivi כתב:במסך הראשון יש זליגת אור, במסך השני יש זליגת אור.
נשארת עם שירות "מצוין".

במסך מקביל של סמסונג אין זליגות אור, ואם כן הרבה פחות חמורות מ- Lg
...
·
במסך מקביל של סמסונג אין אולי זליגת אור (יש המון צרות אחרות), אבל שירות לא תקבל מהם גם אם הטלויזיה שלך תעלה בלהבות.
אז אני מעדיף שירות של LG מאשר "שירות בלהות" של סמסונג/אלקטרוניקס פרו.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

@Arie10
אחלה

אני הרגשתי צורך לחדד שאני חושב הפוך
מבחינתי, שירות טוב מתחיל במוצר.

עדיף מוצר טוב ללא שירות כלל (סמסונג)
לעומת שירות מצוין (ולא בציניות) שכולל מוקדנים נחמדים, עם מנהלים וטכנאים מקצוענים ואדיבים שבסוף מחליפים מוצר תקול במוצר תקול.

אני ממש לא מנסה לשכנע מישהו, שכל אחד יבחר במה שהוא רואה לנכון

Arie10
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 289 פעמים

שליחה #15 

אם במוצרי סמסונג לא היו תקלות- היבואן לא היה צריך לתת אחריות (גם לא מורחבת).
אבל מכיון שלא כך הוא הדבר, איכות האחריות מאוד משמעותית.
ולראיה אינסוף סיפורים כאן גם על תופעות/תקלות במוצרי סמסונג (כולל טלויזיות). כנראה שכחת למשל את תופעת התאורה המוגזמת סביב התרגום
בכל מיני דגמי סמסונג. האם התופעה הזאת עדיפה על פני זליגות כאלה ואחרות ב LG ? לא בטוח...

אתה גם מוזמן אלי לכוס קפה ואראה לך מקרר סמסונג שעלה 10K ולא שווה אגורה, בגלל אינספור תקלות שהחברה לא יודעת לתקן.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”