האם הקורונה תפגע בשוק האודיו הרב ערוצי בעולם?
לא יודע מה איתכם, אבל אני מזה מספר חודשים לא מוצא סיבה להדליק את המערכת הרב ערוצית בשביל לצפות בסרט חדש טוב באמת.
אמנם הפורמט מאלץ אותנו לבלות יותר בבית, אבל כמות הסרטים החדשים שמופצת בטורנטים כמעט ולא קיימת. לא מעלים סרטים חדשים מהסיבה הפשוטה שגם בבתי הקולנוע כמעט לא מושקים סרטים חדשים.
עולה בי המחשבה, שכנראה שיש עוד שחווים את אותה התופעה ונמצאים בדילמה.
מדוע לשדרג רסיבר לדור הבא, אם אין סיבה מספיק טובה בשביל להדליק אותו?
במידה ויש עוד במצב דומה, זה עלול להוביל גם את חברות הרסיברים לדחות את ההשקות לשנה הבאה. לדעתי, חברות שיחליטו להשיק בכ"ז השנה, עלולים לסבול ממכירות מדולדלות במיוחד.
אפילו באתרי סקירות הרסיברים, whathifi, audioholics, avforums, הסקירות של הרסיברים מאד ישנות.
מה דעתכם?
אמנם הפורמט מאלץ אותנו לבלות יותר בבית, אבל כמות הסרטים החדשים שמופצת בטורנטים כמעט ולא קיימת. לא מעלים סרטים חדשים מהסיבה הפשוטה שגם בבתי הקולנוע כמעט לא מושקים סרטים חדשים.
במידה ויש עוד במצב דומה, זה עלול להוביל גם את חברות הרסיברים לדחות את ההשקות לשנה הבאה. לדעתי, חברות שיחליטו להשיק בכ"ז השנה, עלולים לסבול ממכירות מדולדלות במיוחד.
אפילו באתרי סקירות הרסיברים, whathifi, audioholics, avforums, הסקירות של הרסיברים מאד ישנות.
מה דעתכם?
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
@lasik
שוק הק"ב דווקא זכה לבוסט רציני בגלל שאנשים יושבים בבית. המשבר יפתר בסוף ויחזרו לשלשל סרטי המשך ורימייקים למותגים פופולאריים. לבינתיים אני משוכנע שרוב האנשים לא צפו עדיין בכל סרט שיצא בשנים האחרונות ויש לרובם מספיק מה לראות.
שוק הק"ב דווקא זכה לבוסט רציני בגלל שאנשים יושבים בבית. המשבר יפתר בסוף ויחזרו לשלשל סרטי המשך ורימייקים למותגים פופולאריים. לבינתיים אני משוכנע שרוב האנשים לא צפו עדיין בכל סרט שיצא בשנים האחרונות ויש לרובם מספיק מה לראות.
למה לראות סרטים ישנים שוב ושוב? ולמה רק להגביל את עצמך לסרטים חדשים? אם ב2020 לא יצאו מספיק סרטים, אפשר לראות סרטים מ2019. או 2018. או 2017. וכן הלאה. אני בטוח שלא ראית את כל הסרטים הטובים שיצאו בכל שנה בעשר שנים האחרונות. הנה הזדמנות להשלים פערים!
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 962
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 87 פעמים
לא הבנתי את הקשר בין סרטים פיראטים של 2020 לבין השקת רסיברים חדשים (פחות אכפת להם אם מייצרים חדש או ישן, עדיין יש עלויות ייצור). מה שחשוב להם זה מכירות, זה לא שאם לא ישיקו ימכרו יותר.
דבר אחד בטוח, המון אנשים עברו להיות בבית בתקופה זו וכל מה שקשור להוצאה שאמורה להכיל את השהייה בבית הציג עלייה במכירות. זה לא שבאמת לאנשים אין יותר כסף (כמו שאמר איזה שר או ח"כ פה: "הכל חרטא") ואני יכול להבטיח לך שהם מוציאים אותו כמו תמיד, רק שהפעם הדגש הוא על שהייה בבית, וזה ל-לפחות 20 עד 30 אחוז מהאוכלוסיה.
מה יהיה עוד חצי שנה עד שנה, זה כבר משהו אחר, אבל זה בעתיד...
דבר אחד בטוח, המון אנשים עברו להיות בבית בתקופה זו וכל מה שקשור להוצאה שאמורה להכיל את השהייה בבית הציג עלייה במכירות. זה לא שבאמת לאנשים אין יותר כסף (כמו שאמר איזה שר או ח"כ פה: "הכל חרטא") ואני יכול להבטיח לך שהם מוציאים אותו כמו תמיד, רק שהפעם הדגש הוא על שהייה בבית, וזה ל-לפחות 20 עד 30 אחוז מהאוכלוסיה.
מה יהיה עוד חצי שנה עד שנה, זה כבר משהו אחר, אבל זה בעתיד...
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
- mulderfox
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
נו באמת. יש עשרות או מאות אלפי סרטים זמינים. חלק גדול מהם, מהשנים האחרונות וגם הרבה לפני, באיכות 4K ופסקול משודרג. לומר שבגלל שלא יוצאים הרבה סרטים חדשים (שזה לא מדויק, כי יוצאים יותר לסטרימינג ישירות), אז נפגע השוק הרב ערוצי - זוהי שטות גמורה, לדעתי.lasik כתב:לא יודע מה איתכם, אבל אני מזה מספר חודשים לא מוצא סיבה להדליק את המערכת הרב ערוצית בשביל לצפות בסרט חדש טוב באמת.
מה דעתכם?...
יש לי מאות סרטים שלא צפיתי בהם עדיין, פשוט כי לא התפניתי לכך. ובפירוש: לא תמיד חדש יותר זה טוב יותר. למעשה יש הרבה יותר *** כיום, כשכל זב חוטם עם אייפון חושב שהוא מרטין סקורסזה.
·
·הסרטים לא פיראטיים, ההפצה שלהם כן.ice2k כתב:לא הבנתי את הקשר בין סרטים פיראטים של 2020 לבין השקת רסיברים חדשים...
אתה באמת לא מבין את הקשר בין התכנים שמופצים עם פורמטים חדשים כמו אטמוס, DTSX, לבין המוטיבציה של אנשים לקנות רסיברים חדשים שיתמכו בפורמטים הללו?
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

את זה אני מבין, פחות מבין למה יקנו פחות רסיברים אם ישיקו סדרה חדשה עכשיו ולא בעתיד. לא ATMOS ולא DTSX זה פורמטים שלא עובדים על הרסיברים של היום.
הסיבה העיקרית להשקת דגמים חדשים היא תחרות: גם אם סה"כ קונים פחות, כל יצרן ירצה שאת "הפחות" הזה יקנו ממנו. אם הוא לא יחדש, אז יצרן אחר יחדש ויקח לו נתח מכירות.
אם היה רק יצרן אחד או שהיה תיאום בין היצרניות (קרטל לא חוקי) לגבי מה להשיק ומתי, אז זה אולי היה קורה.
הסיבה העיקרית להשקת דגמים חדשים היא תחרות: גם אם סה"כ קונים פחות, כל יצרן ירצה שאת "הפחות" הזה יקנו ממנו. אם הוא לא יחדש, אז יצרן אחר יחדש ויקח לו נתח מכירות.
אם היה רק יצרן אחד או שהיה תיאום בין היצרניות (קרטל לא חוקי) לגבי מה להשיק ומתי, אז זה אולי היה קורה.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
הצריכה הפרטית התכווצה ב-50% ברבעון השני של השנה. בספק שיהיה שיפור בזמן הקרוב.
לא מבין אמירה מנותקת (כמו אותו הנגבי שאמר שאין רעבים והכל חרטא) שלאנשים יש אותה כמות כסף והם מוציאים אותו פשוט על דברים אחרים...
https://www.calcalist.co.il/local/artic ... 94,00.html
אין לי מקורות בשוק, אבל תחושתית כולם מסביבי מצמצמים צריכה - גם מי שפוטר וגם מי שלא פוטר וגם מי ששורד על חלת. מה שנוגע לדברים "לבית" אנשים ממשיכים לקנות, אבל שדרוג של רסביר משנת 2016 עם אטמוס 7.2 ערוצים לשנת 2020 עם כניסה בודדת של 8K ותמיכה ב 9.2 ערוצים זה נשמע משהו בעל תשואה שולית למעט מי שיציב מספיק כלכלית שהסכום לא משנה לעתיד הכלכלי שלו.
ואמנם אסיה+אירופה במגמה חיובית לצאת מהמשבר, אבל ארצות-הברית (וגם ישראל הקטנה) רחוקות מכך - אז מעניין לדעת מה נתח השוק ביניהם.
נ.ב. דוגמית של אחד, אבל אישית כבעלים של פיוניר בן כעשור, שקלתי לשדרג לדנון או אפילו אנתם חדש. כרגע הקפאתי את כל תוכניות השדרוג.
לא מבין אמירה מנותקת (כמו אותו הנגבי שאמר שאין רעבים והכל חרטא) שלאנשים יש אותה כמות כסף והם מוציאים אותו פשוט על דברים אחרים...
אין לי מקורות בשוק, אבל תחושתית כולם מסביבי מצמצמים צריכה - גם מי שפוטר וגם מי שלא פוטר וגם מי ששורד על חלת. מה שנוגע לדברים "לבית" אנשים ממשיכים לקנות, אבל שדרוג של רסביר משנת 2016 עם אטמוס 7.2 ערוצים לשנת 2020 עם כניסה בודדת של 8K ותמיכה ב 9.2 ערוצים זה נשמע משהו בעל תשואה שולית למעט מי שיציב מספיק כלכלית שהסכום לא משנה לעתיד הכלכלי שלו.
ואמנם אסיה+אירופה במגמה חיובית לצאת מהמשבר, אבל ארצות-הברית (וגם ישראל הקטנה) רחוקות מכך - אז מעניין לדעת מה נתח השוק ביניהם.
נ.ב. דוגמית של אחד, אבל אישית כבעלים של פיוניר בן כעשור, שקלתי לשדרג לדנון או אפילו אנתם חדש. כרגע הקפאתי את כל תוכניות השדרוג.
·אל תתבלבל, אף אחד לא יצא מהמשבר הזה בקרוב. מדינות באירופה ואוסטרליה החזירו ההגבלות.akira כתב:ואמנם אסיה+אירופה במגמה חיובית לצאת מהמשבר...
ידוע כבר אחוז האנשים ששומרים על נוגדנים שבועיים לאחר שהבריאו מקורונה נמוך ביותר. לכן הסיכוי שאדם יחזור לחלות בקורונה שוב ושוב גבוה. מכאן גם הפסימיות לפיתוח חיסון חד פעמי, כזה שלוקחים ולא חולים יותר לעולם..
הקורונה תישאר איתנו לאורך שנים, ועימה ההשפעה על המשק.
לדעתי הערך המוסף שמקבל שוק הקו"ב על צמצום ההוצאות הרגיל, הוא חוסר הזמינות של תכנים, המנוע שהזין אותנו עד כה ועודד לשדרג ולצפות בהנאה בבית. השקות סרטים מוכנים נדחות וסרטים שהיו בתיכנון מבוטלים. כדור השלג הזה חייב להשפיע על שוק הרסיברים שרגיל להוציא סדרה חדשה כל שנה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
@lasik
זאת תקופה טובה לנסות סרטים ישנים יותר שלא ראית אף פעם, או כאלה שבא לך לראות שוב אחרי הרבה זמן.
יש מספיק סדרות לטעם של כולם.
יש מה לראות, למרות שלא מגיעים סרטים חדשים.
ולמשל, זה כנראה השלב הבא
https://www.ynet.co.il/entertainment/article/SkR1Z6Pbv
כמה כסף פנוי יש לאנשים עבור התחביב, זאת השאלה. אם תסתובב ברחבי הפורומים בארץ ולא רק באתר הזה, תראה שמוכנים להוציא כספים מטורפים על ציוד, גם יקר והזוי ככל שיהיה. לכן, אם הייתי יצרן בתחום לא בטוח שהייתי נכנס לפאניקה.
זאת תקופה טובה לנסות סרטים ישנים יותר שלא ראית אף פעם, או כאלה שבא לך לראות שוב אחרי הרבה זמן.
יש מספיק סדרות לטעם של כולם.
יש מה לראות, למרות שלא מגיעים סרטים חדשים.
ולמשל, זה כנראה השלב הבא
https://www.ynet.co.il/entertainment/article/SkR1Z6Pbv
כמה כסף פנוי יש לאנשים עבור התחביב, זאת השאלה. אם תסתובב ברחבי הפורומים בארץ ולא רק באתר הזה, תראה שמוכנים להוציא כספים מטורפים על ציוד, גם יקר והזוי ככל שיהיה. לכן, אם הייתי יצרן בתחום לא בטוח שהייתי נכנס לפאניקה.
@mulder
·הלינק לסרט מולאן שיופץ בסטרימינג, רק מחמיר לדעתי את הבעיה. כמו בהפצות סרטים שהיו רק בנטפליקס, גם כאן הסרט יופץ בטורנטים בביטרייט נמוך יחסית, עם איכות סאונד בסיסית של דולבי דיגיטל\ATMOS.
ריפים של סרטים שיופצו בסטרימינג בלבד יגרמו לנו לשכוח מהם בפורמט רימוקס עם ביטרייט גבוה ופורמט DTSX או DTSMA, והחוויה תדעך.
הזמן הוא שיוכיח אם טעיתי בנוגע לרסיברים.
אבל לעת עתה די אם תצא לקניונים, ומרכזי הבילוי. לא צריך סגר כשכולם משחקים "בונקר" על הארנק. כשיש כמליון מובטלים, ואחוז גבוה מהם זה עצמאיים שהיתה להם הכנסה פנויה גבוהה יחסית לממוצע האוכלוסיה, זה רק שאלה של זמן עד שהכלכלה תיפגע עוד יותר.
·הלינק לסרט מולאן שיופץ בסטרימינג, רק מחמיר לדעתי את הבעיה. כמו בהפצות סרטים שהיו רק בנטפליקס, גם כאן הסרט יופץ בטורנטים בביטרייט נמוך יחסית, עם איכות סאונד בסיסית של דולבי דיגיטל\ATMOS.
ריפים של סרטים שיופצו בסטרימינג בלבד יגרמו לנו לשכוח מהם בפורמט רימוקס עם ביטרייט גבוה ופורמט DTSX או DTSMA, והחוויה תדעך.
אבל לעת עתה די אם תצא לקניונים, ומרכזי הבילוי. לא צריך סגר כשכולם משחקים "בונקר" על הארנק. כשיש כמליון מובטלים, ואחוז גבוה מהם זה עצמאיים שהיתה להם הכנסה פנויה גבוהה יחסית לממוצע האוכלוסיה, זה רק שאלה של זמן עד שהכלכלה תיפגע עוד יותר.
- mulderfox
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 27 פעמים
- יצירת קשר:
רק בקשר לבחירת הרסיבר: אם תוכל בהחלט לך על אנתם. אבל.. אם לא, עדיף מרנץ על דנון. אני נתקל ביותר מדי בעיות שאנשים מדווחים עליהם. אני כבר הייתי סגור על ה-X3600H לדירה החדשה, אבל שיניתי את דעתי בגלל זה. כנראה אלך על מרנץ SR6014 במקום.akira כתב:הצריכה הפרטית התכווצה ב-50% ברבעון השני של השנה. בספק שיהיה שיפור בזמן הקרוב.
נ.ב. דוגמית של אחד, אבל אישית כבעלים של פיוניר בן כעשור, שקלתי לשדרג לדנון או אפילו אנתם חדש. כרגע הקפאתי את כל תוכניות השדרוג....
·
Drops of Wisdom
http://www.eyalo.com
http://www.eyalo.com
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אין ספק שכמות הסרטים ירדה לכמעט אפס ומה שכן יוצא ממש עלוב. מצד שני יש המון סרטים ישנים בספריה שלי שלא הגעתי אליהם אף פעם בגלל קצבי השחרור.
מצד שלישי, כמות השחרורים בנטפליקס ושאר שירותי הסטרימינג רק עולה. אני לא מספיק לעמוד בקצב. רוב הצפיה שלי בקורונה היא של סדרות ואני ממש לא עומד בקצב. זה שהאיכות סאונד פחות מבלוריי, אין ספק אבל עדיין זה אטמוס ו הרסיבר דלוק אצלנו כל הזמן.
מצד שלישי, כמות השחרורים בנטפליקס ושאר שירותי הסטרימינג רק עולה. אני לא מספיק לעמוד בקצב. רוב הצפיה שלי בקורונה היא של סדרות ואני ממש לא עומד בקצב. זה שהאיכות סאונד פחות מבלוריי, אין ספק אבל עדיין זה אטמוס ו הרסיבר דלוק אצלנו כל הזמן.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 888 פעמים
אני לא מודאג מהאיכות, כשהסרט יופץ די בטוח שגם יגיעו גרסאות 4K HDR עם סאונד מצוין.lasik כתב:@mulder
אבל לעת עתה די אם תצא לקניונים, ומרכזי הבילוי. לא צריך סגר כשכולם משחקים "בונקר" על הארנק. כשיש כמליון מובטלים, ואחוז גבוה מהם זה עצמאיים שהיתה להם הכנסה פנויה גבוהה יחסית לממוצע האוכלוסיה, זה רק שאלה של זמן עד שהכלכלה תיפגע עוד יותר....
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

·akira כתב:הצריכה הפרטית התכווצה ב-50% ברבעון השני של השנה. בספק שיהיה שיפור בזמן הקרוב.
אין לי מקורות בשוק, אבל תחושתית כולם מסביבי מצמצמים צריכה - גם מי שפוטר וגם מי שלא פוטר וגם מי ששורד על חלת. מה שנוגע לדברים "לבית" אנשים ממשיכים לקנות,...
אתה באמת חושב שלקהל היעד, אנשים בעולם המערבי, נגמר הכסף?
יש הבדל עצום בין "צמצום צריכה" ל-"נגמר הכסף". כנראה פירשת לא טוב את דברי, ממליץ שתעבור עליהם שוב.
גם מכותרות מפוצצות בעיתונות ובייחוד מגרפים כלכלים מסועפים היתי מציע להזהר (למשל האם חופשה בחו"ל שהיא הוצאה כבדה מאוד שבכלל לא אפשרית עכשיו גם נחשבת צריכה פרטית?)
בקיצור המצב מתחיל להיות לא טוב, ואנו בפיתחו של משבר כלכלי. כואב מאוד הלב על מי שבאמת נפגע ומאוד לא כואב הלב על מי שלא נפגע. דיון ענייני בנושאים כלכליים בסוף חייב להיות חסר רגש, לכן המילה "מנותק" כנראה לא במקום...
(אלא אם כן הפוליטיקה, נכנסה גם לפה)