Compak K3 & Ascaso Basic - עזרה בהוצאת שוט
-
coffeenoob
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
היי,
לפני חודשיים רכשתי את ה K3 במטרה להשמיש את האסקסו בייסיק שלי, כדי שתחליף את הנספרסו כמכונת קפה עיקרית.
רכשתי גם לאסקסו את הקיט שהופך אותה מתאימה לקפה טחון, והחלפתי את הסלסלאות ל non-pressurized, ואנחנו משתמשים בדוחסן מתכת נורמלי (במקום בפלסטיק שמגיע עם המכונה) כדי לוודא שדוחסים כמו שצריך.
הבעיה היא שלא משנה מה רמת הטחינה, או כמות הקפה ששמים, הקפה באסקסו עדיין יוצא חמוץ ומעט דליל (וללא קרמה בכלל).
לשם השוואה, כשאני שותה את אותו הקפה במקינטה, הקפה יוצא מאוזן וטעים.
אני משתמשת בקפה שנקלה לפני שבועיים של unicoffee - Papua New Guinea
עבור הקפה של הבוקר (כפול) שמתי 16 גרם, וטחנתי על 0 במטחנה. לקח 16 שניות להגיע לכוס קפה ביחס של 1:2.
נסיתי לשחק עם כמות הקפה ועובי הטחינה, אבל לא הצלחתי לגרום לחליטה להיות יותר איטית.
למישהו יש את המכונה, ומצליח להוציא איתה קפה סביר?
לפני חודשיים רכשתי את ה K3 במטרה להשמיש את האסקסו בייסיק שלי, כדי שתחליף את הנספרסו כמכונת קפה עיקרית.
רכשתי גם לאסקסו את הקיט שהופך אותה מתאימה לקפה טחון, והחלפתי את הסלסלאות ל non-pressurized, ואנחנו משתמשים בדוחסן מתכת נורמלי (במקום בפלסטיק שמגיע עם המכונה) כדי לוודא שדוחסים כמו שצריך.
הבעיה היא שלא משנה מה רמת הטחינה, או כמות הקפה ששמים, הקפה באסקסו עדיין יוצא חמוץ ומעט דליל (וללא קרמה בכלל).
לשם השוואה, כשאני שותה את אותו הקפה במקינטה, הקפה יוצא מאוזן וטעים.
אני משתמשת בקפה שנקלה לפני שבועיים של unicoffee - Papua New Guinea
עבור הקפה של הבוקר (כפול) שמתי 16 גרם, וטחנתי על 0 במטחנה. לקח 16 שניות להגיע לכוס קפה ביחס של 1:2.
נסיתי לשחק עם כמות הקפה ועובי הטחינה, אבל לא הצלחתי לגרום לחליטה להיות יותר איטית.
למישהו יש את המכונה, ומצליח להוציא איתה קפה סביר?
-
coffeenoob
-
- חבר שרק התחיל

הוספתי תמונות וסרטון כאן:
[imgur-album]glUQdPV[/imgur-album]
העלתי תמונה של הרמה אליה המטחנה מכוונת, הקפה לאחר הטחינה, הקפה לאחר שפיזרתי את הגושים (שהתחילו מהרגע בו ירדתי מרמה 10 במטחנה), וסרטון של החליטה.
שמתי 17 גרם וזה די נראה כמו הקיבולת של הסלסלה. זמן החליטה עדיין פחות מ 20~ שניות.
הקפה יצא מאוד חמוץ.
[imgur-album]glUQdPV[/imgur-album]
העלתי תמונה של הרמה אליה המטחנה מכוונת, הקפה לאחר הטחינה, הקפה לאחר שפיזרתי את הגושים (שהתחילו מהרגע בו ירדתי מרמה 10 במטחנה), וסרטון של החליטה.
שמתי 17 גרם וזה די נראה כמו הקיבולת של הסלסלה. זמן החליטה עדיין פחות מ 20~ שניות.
הקפה יצא מאוד חמוץ.
נערך לאחרונה על ידי coffeenoob ב 29/07/2020 12:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
הגעת למצב שאת לא יכולה להקטין את דרגת הטחינה אבל הסכינים עדיין לא עושות רעש של נגיעה (לא שצריך להגיע למצב הזה! זו רק אינדיקציה שמגלה אם הגורם המגביל הוא הבורג או נגיעה של הסכינים)?
אם כן, יש ב-k3 בורג 'בטיחות' שעשוי למנוע ממך לקרב את הסכינים, את צריכה להסיר אותו, ולנסות להמשיך להקטין בעדינות את דרגת הטחינה.
חשוב: כשאת מקטינה את דרגת הטחינה, עשי זאת תוך כדי שהמטחנה עובדת כדי שלא תהרסי את הסכינים אם יש לך פולים ביניהן, או אם הן מתחילות לזוז ממרחק קטן מדי.
אם כן, יש ב-k3 בורג 'בטיחות' שעשוי למנוע ממך לקרב את הסכינים, את צריכה להסיר אותו, ולנסות להמשיך להקטין בעדינות את דרגת הטחינה.
חשוב: כשאת מקטינה את דרגת הטחינה, עשי זאת תוך כדי שהמטחנה עובדת כדי שלא תהרסי את הסכינים אם יש לך פולים ביניהן, או אם הן מתחילות לזוז ממרחק קטן מדי.
-
coffeenoob
-
- חבר שרק התחיל

הורדתי את רמת הטחינה למקסימום: יותר דק מזה והסכינים נוגעות.
שמתי 17 גרם קפה, והתוצאה היא שילוב נדיר של קפה ממש חמוץ, וקצת שרוף
הזמן החליטה דוקא נראה בסדר (לעניות דעתי). יש עוד משהו שאפשר לשנות?
מצרפת עוד סרטון:
[imgur-album]yCSvY0S[/imgur-album]
שמתי 17 גרם קפה, והתוצאה היא שילוב נדיר של קפה ממש חמוץ, וקצת שרוף
הזמן החליטה דוקא נראה בסדר (לעניות דעתי). יש עוד משהו שאפשר לשנות?
מצרפת עוד סרטון:
[imgur-album]yCSvY0S[/imgur-album]
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
מה שהוא אמר ^WolfM כתב:יש גם בריחה של מיים מהידית ואם זה קורה ברמת טחינה כזאת,זה או שהגומייה מלוכלכת או דורשת החלפה (אני מניח שהידית מהודקת עד הסוף)....
קודם כל לפתור את הנזילה.coffeenoob כתב:שמתי 17 גרם קפה, והתוצאה היא שילוב נדיר של קפה ממש חמוץ, וקצת שרוף...
קפה חמוץ ושרוף זה באמת שילוב מיוחד. אם הוא חמוץ, יכול להיות שהמכונה לא מספיק חמה. תני לה עוד עשר דקות ותקפידי להעביר מים חמים בראש לפני שאת חולטת.
הייתי גם מנסה להשתמש בסלסלת סינגל במקום בדאבל. אבל כאמור, הנזילה זה הדבר הראשון שאת צריכה לטפל בו.
יש לי את אותו סט כבר 8 שנים ואני ומוציא אספרסו מצויין.
כמו שאמרו לפני את חייבת לסדר את הנזילה שמוהלת לך את הקפה במיים, מנסיון בדרך כלל מדובר בשאריות קפה, אני מעביר מברשת כשהראש יבש או דוחף סמרטוט לח בין הראש לגומיה בסיבובים ומוציא את כל הג'יפה שמצטברת שם. כמובן שאם לא עוזר כדאי לפרק את הבורג פיליפס במרכז הראש ולנקות ביסודיות.
לגבי הטחינה אני בדרך כלל מודד באזור 16 גרם קפה לדאבל.
תנסי לטחון ברמה שלא יוצא כלום וכל פעם להזיז את המטחנה מעט לכיוון הגס יותר את שמתקבלת זליגת זנב עכבר קלאסית (דורש בסביבות 3 שוטים לכיור )
בנושא הטמפ חליטה הגעתי לתוצאות הכי טובות כשהתחלתי את החליטה מיד לאחר שנורת הדוד נכבת.
בהצלחה.
כמו שאמרו לפני את חייבת לסדר את הנזילה שמוהלת לך את הקפה במיים, מנסיון בדרך כלל מדובר בשאריות קפה, אני מעביר מברשת כשהראש יבש או דוחף סמרטוט לח בין הראש לגומיה בסיבובים ומוציא את כל הג'יפה שמצטברת שם. כמובן שאם לא עוזר כדאי לפרק את הבורג פיליפס במרכז הראש ולנקות ביסודיות.
לגבי הטחינה אני בדרך כלל מודד באזור 16 גרם קפה לדאבל.
תנסי לטחון ברמה שלא יוצא כלום וכל פעם להזיז את המטחנה מעט לכיוון הגס יותר את שמתקבלת זליגת זנב עכבר קלאסית (דורש בסביבות 3 שוטים לכיור )
בנושא הטמפ חליטה הגעתי לתוצאות הכי טובות כשהתחלתי את החליטה מיד לאחר שנורת הדוד נכבת.
בהצלחה.