ארון תקשורת הוט

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם, הפוסט לא נועד לויכוח, שכן אני באמת לא מצליח להבין משהו בתקשורת המקומית בשכונה.

האם כל ארון תקשורת של הוט בכל רחוב מהווה fiber node או שהוא נקודה אחת לפני הfiber node האזורי?

דבר שני שאני לא מבין הוא הפצת הנתונים. אם אין לארון הזה יכולת של מתג אז איך הוא יודע להפיץ את הנתונים למודם הרלוונטי של בית מגורים רלוונטי?

הרי הוא מקבל נתונים ממודם עם כתובת Mac מסויימת על תווך משותף של כל הבתים שמחוסרים לארון וצריך להחזיר את זה לכתובת Mac מסויימת, אחרת יהיה ערבוב של הנתונים וכולם יקבלו את כל הנתונים של כולם.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #2 

מקפיץ לאחר שבדקתי:

בארון התקשורת של הוט (השכונתי) יש מקלט אופטי שממיר את האות הדיגיטלי לאנלוגי. לאחר מכן מתבצעת פעולת פילוג (ההפך מריבוב) על בסיס תדרים לפי מה שידוע לי. (FDMA).

כך בעצם מתגברים על בעיית השידור לכולם וכל מודם מקבל את המידע שלו בלבד בערוץ שלו בלבד.

עכשיו מה הבעיה? נניח שיש לי שרת על פורט 80 במחשב. מישהו בעולם החליט לשלוח לשרת חבילה.
איך בעצם המרבב יכול לשער בכלל לאיזה מודם להעביר את האותות הרלוונטיים לו אם אין איזשהו סמל בשבילם.
הרי נניח שהמרבב היה מסוגל לעבוד גם בשכבת הקו- אז הוא היה מסתכל בDestination MAC ויודע לאן להעביר.
אבל המרבב עובד אך ורק בשכבה הפיזית(מכשיר אנלוגי טהור) ואין לו שום דרך לראות את הDestination MAC.

האם בעצם המקלט האופטי עושה התאמה לפני זה? בודק את כתובות הMAC בחבילות ואז שולח אותן בפעולת פילוג על בסיס התדר שמוקצה לכל מודם?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #3 

כבר היו כמה שרשורים על נושא התשתית של הוט.
בגדול בארון השכונתי אין שום דבר ברמת IP/MAC
יש שם מתאם מכבל קואקס לכבל אופטי אבל הצד האופטי עדיין מעביר את התדרים האנלוגיים פשוט בצורה אופטית למרחק גדול יותר.
התרגום ל RF ו IP וההתייחסות ל MAC מתבצע בצד השני של הסיב האופטי במרכז.
כל מתאם אופטי כזה יכול לטפל במספר תדרים שמוגדרים לו מהמרכז.
התדרים האלו מוקצים למודמים השונים שמחוברים אליו בכבל הקואקס ובהחלת יש כמה מודמים שמקבלים את אותו סט של תדרים.
הפרוטוקול של DOCSIS מטפל כבר בזיהוי של הפקטות ששייכות לכל מודם.
קצת לינקים:
https://blog.adva.com/en/timing-in-digi ... e-networks
החלק העליון בציור הראשון בלינק הנ"ל מסביר את השלבים בדרך (HFC).
https://en.wikipedia.org/wiki/Hybrid_fiber-coaxial
בנ"ל יש קצת תמונות של הארונות השכונתיים והסברים נוספים (יותר בצד השידור של ה TV אבל ה IP רוכב על אותה התשתית)
https://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS
לסיום קצת על DOCSIS והניתוב שלו למודם האישי.
תהנה.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@rm1
·

תודה אחי. נשמע מעפן בגדול. אם נתב ביתי מעפן מסוגל לקרוא פריימים של אתרנט מכל כך הרבה מכשירים אז למה שמקלט אופטי לא יהיה מסוגל...

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #5 

כי זה לא התפקיד שלו.
הו מעביר את הסיגנל מצד אחד של הקואקס לציוד הרחוק ולא מנסה לפענח מה שעובר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 902 פעמים

שליחה #6 

@Dor1992
·
טוב, אנסה להסביר לך על כל הסיפור זה כפי שביקשת במסר פרטי.
כמובן שבארון תקשורת של הוט אין שום דבר שקשור לאותות אנלוגיים. כל האותות ברשת HFC של הוט, גם בצד האופטי וגם בצד של קואקס הם באפנון ספרתי.

מה שכן יש בארון תקשורת של הוט שעליו מגיע סיב אופטי, זה מפצל dwdm שעליו מחובר סיב כניסה וממנו יוצאים שני יציאות אופטיות באורכי גל שונים. באורך גל אחד נמצאים כל השידורים של DVB-C , שהם כוללים את ערוצי טלוויזיה ורדיו ( במפת תדרים זו לא בשימוש תדרים שישמשו לצורך DOCSIS ). ויציאה זו מתחברת לממיר תחום אופטי פשוט, שממיר את כל התחום של אורך גל זה לתחום תדרים של RF שפועלים בו שידורי כבלים.

ביציאה השנייה של המפצל DWDM נמצאת תקשורת DATA שכוללת את השירותי טלפון, VOD ואינטרנט. שם כבר סיפור שונה לגמרי. לחיבור זה מתחבר ממיר מדייה אופטי שהיציאה שלו היא L2 מסוג של ETHERNET ושעליו רוכב IP. עליו מחוברת יחידה של CMTS, אשר מוזנת בתקשורת IP זו וביציאה שלה לרשת קואקס היא משלבת לכל התדרי נושא DVB-C מהסיפור הקודם גם את האותות של DOCSIS שהיא מייצרת, כ 24 תדרים של 8MHZ שהם יכולים לספק רוחב פס מצטבר של כ 800MBPS לכל הלקוחות שיתחברו לאותו ה CMTS ויתחרו על רוחב פס זה ( זו הסיבה שבגללה מספיק שבאזור מסויים יש שני משתמשים של חבילת 500M שמנצלים אותה לגמרי, בכדי שכל שאר מאות הלקוחות של האזור ישארו ללא האינטרנט כלל או עם מהירויות של כמה מגה בודדים ). כל המודמים שיתחברו באותו האזור לאותו הארון תקשורת של הוט עובדים מול הרכיב CMTS זה וכולם נרשמים בו לפי ה MAC שלהם.

עכשיו למה קורה לתקשורת ברמה של MAC ברשת קואקס. אחרי שמודם מסויים נרשם ב CMTS בארון תקשורת, כל התקשורת IP שמיועדת למודם זה, בתוך הרשת הפנימית הארצית של הוט מגיעה לאותו רכיב CMTS ( לאחר שמודם נרשם בו ) שבאותו ארון תקשורת ומשם היא עוברת בתוך ה FRAMES של DOCSIS עד למודם זה. כל המודמים של שמחוברים לאותו ה DOCSIS קולטים את כל התקשורת של אותו האזור וממנה הם כבר בוחרים רק את מה שנועד להם לפי ה MAC שלהם. וזה מה שמכונה תווך משותף.

זה כל הסיפור.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

@sys_admin
·

טוב חלק מהמושגים שרשמת הכרתי.. זו ארכיטקטורה יחסית "מורכבת" בהתחשב לכך שאתה מפרט כאן גם על תדרים במדיום ובכך שפירטת גם על הממירים (מעדיף לא להיכנס לממירים כי זה יסבך אותי לשווא).. לגבי מה שאמרת על ה-VOD - איך הגיוני שזה עובר על הערוץ של הראוטר\מודם כי לפחות אצלי יש יציאה אחת של קוואקס לראוטר ועוד כמה יציאות קוואקס שמגיעות לחדרים אחרים לטובת הממירים.

אני אצטרך לשבת על זה ולהבין לעומק עם שרטוטים כמובן.

השאלה היא האם בכלל אני צריך כזה דבר ל-CCNA? לפחות ב-Certification Guide מוסבר ממש בקצרה על HFC - עמוד אחד מתוך האלף עמודים, שמסביר בקצרה על קיומם של CMTS ושל מקלט אופטי ועל כך שמהמקלט יוצא כבל קוואקס אחד לכולם בטופולוגיית אפיק... וזהו.. כל מה שכתבת נשמע לי לרמת ה-CCNP לא?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@Dor1992
·
כל מה שהסברתי כאן זה מושגים פשוטים וכלליים ברמת הכותרות והסבתי את זה מבלי להיכנס לפרטים טכניים כלשהם יותר מדי, אלה כ popular science.
ב CCNA לא עוסקים בזה יותר מדי כלל, רק במקרה הטוב מזכירים שדבר כזה כמו HFC קיים. גם ב CCNP Enterprise טיפה יותר נוגעים בכך ועוד יותר מרחיבים ב CCIE Enterprise .
גם בהיבט של האבטחת מידע בהקשר של רשתות DOCSIS ב CCIE Security למשל, לא צוללים יותר מדי לעומק.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

@sys_admin
·

חשוב לי להבין משהו אחד. אתה אומר שהCMTS בארון תקשורת השכונתי מוזן בתקשורת Ip .
אני מנסה להגיע לרמת דיוק.

לפי מה שאני מבין הוא לא עובד ברמת שכבת הרשת אלא ברמת ברמת שכבת הקו. הוא מסתכל בפריימים שמגיעים אליו ושולח למודם הרלוונטי.

עכשיו מה הכוונה בלהגיד שהוא מוזן בתקשורת IP. זה לא יותר נכון להגיד שהוא מוזן בתקשורת ETHERNET? כי הוא הרי לא פותח את חבילות הIP אלא מסתכל רק על כתובות הMAC.

אם אמרת שהור מוזן בתקשורת IP אז אני יכול גם להגיד שהטא מוזן בתקשורת TCP לא?
אבל שוב, אני לא חושב שזה נכון להגיד שהוא מוזן בתקשורת IP. כי הרי למשל רכיב שעובד בשכבה 7 נתייחס אליו כרכיב שמוזן בתקשורת של אותות בלבד. ורכיב שעובד בשכבת הקו נתייחס אליו כרכיב שעובד שמוזן בתקשורת ETHERNET כי הוא מוזן גם באותות וגם בפריימים של אתרנט.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

@Dor1992
·

מכשיר CMTS ברשת של הוט עובד עד לרמה של רשת L3 ( כנתב ) ואת זה ניתן לראות כאשר מבצעים בדיקת ניתוב מהצד של הלקוח. ה HOP הראשון יהיה אותו ה CMTS שהמודם של לקוח מחובר דרכו והוא גם משמש כ dhcp relay, כך הנתב של הלקוח יכול לקבל את הכתובת IP שספק מקצה לו. כך ניתן להקטין את כמות ה BROADCAST שקיים ברשת הפנימית של הוט. צירפתי צילום מסך שמדגים את הנושא:
[imgbig]https://i.ibb.co/BGdbC2F/tracertcmts.jpg[/imgbig]
במובן ש CMTS עובד גם ברמה של שכבת נתונים וגם בשכבה פיזית מול מודם שבצד הלקוח.
צירפתי חוברת הפעלה של מכשיר CMTS לדוגמה ואת המפרט שלו.
https://sitouch.com/wp-content/uploads/ ... Manual.pdf
https://sitouch.com/wp-content/uploads/ ... heet-1.pdf

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@sys_admin
·

עכשיו הבנתי למה מופיעה לי כתובת פרטית בtraceroute.. פתחתי שרשור על זה לא מזמן ולא ידעו לענות על זה..
אתה אומר שהcmts נמצא גם בhead end ויש גם אחד בארון תקשורת השכונתי?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

@Dor1992
·
CMTS ב head end היה לפני כשני עשורים, בידיוק כפי שחברות טלפון DSLAMs במרכזיות היו גם בתקופה ההיא, בעשורים אחרונים צמצמו את המוקדים של כבלים למוקד כלל ארצי ובבזק גם צמצמו מרכזיות ואת הציוד האקטיבי מקדמים ללקוח. כך שבמוקד של כבלים נשארו רק המודולטורים של DVB-C ומערכות קליטה מלוויינים וכל מה שקשור למערכות שו''ב ושל דאתה של חברות כבלים העבירו ל DATA CENTERs שלהם.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@sys_admin
·

אגב משהו מוזר לי בCMTS.. בלי קשר לTracerout אני מדבר כרגע בכללי על התקשורת שמתבצעת כל הזמן.
אתה אומר שהוא מוזן בתקשורת IP. תכלס אבל את התקשורת IP שלו הוא עושה מול ראוטר אחר ברשת הפנימית של הוט. כי הרי לראוטר שלי אין שום קשר לסאבנט של רשת פרטית שמתחילה ב-10..
ככה שמול הראוטר הביתי שלי הוא חייב לעבוד אך ורק על בסיס תקשורת Ethernet..

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”