שלום חברים,
יש לי לקוח שיש לו משרד קטן עם 10 מחשבים,ובעל דומיין שנרשם בחברת NETWORK SOLUTIONS לפני כ-8 שנים ומאוחסן ומנוהל בשרתים של UPRESS.
כל כמה חודשים יש איזה עניין עם המיילים שלו - לפעמים גודל האחסון לא מספיק, לפעמים החשבון ננעל שמופצים מיילים לרשימת תפוצה של כ-200 איש ועוד כל מיני דברים מוזרים.
שוחחתי עם האדם שכרגע מטפל לו בנושא (הוא מקים ומתחזק אתרים), והוא המליץ על העברת האחסון והניהול לגוגל/אופיס365.
העניין הוא שאצטרך לגשת לממשק ניהול הדומיין ב NETWORK SOLUTIONS, ובבדיקת WHOIS שערכתי, ראיתי שהחשבון מקשור למייל שלא קיים כבר מספר שנים, ואני רואה כאן כמה בעיות פוטנציאליות.
חשבתי שאולי ניתן יהיה להקים את המייל מחדש בשרת של UPRESS ואז לקבל אפשרות לניהול הדומיין ב NETWORK SOLUTIONS, אבל אני לא בטוח שזה יעבוד. בנוסף אני מעדיף ליצור לו דומיין חדש ולנהל אותו בחברות גדולות ומסודרות באמצעות גוגל/אופיס365 עם רכישת דומיין ב GO DADDY.
הלקוח רצה להמנע משינוי כתובת המייל שלו, אבל אני חושב שאפשר להתגבר על כך ביצירת כתובת מייל בדומיין חדש, והשארת המייל הישן לטווח של שנה עד שהמכותבים שלו יתרגלו לכתובת החדשה.
מה דעתכם, האם כדאי לנסות להקים את המייל המקורי לצורך ניהול הדומיין הקיים או להתחיל נקי מאפס בצורה מסודרת ?
תודה