גישה לאינטרנט בחדר ללא קליטה מהסלון
שלום, אני מחפש דרך איך לגרום לכך שאקבל אינטרנט אלחוטי בחדר מסוים בבית.
בגדול אין לי הרבה הבנה ברשתות אז מראש תסלחו לי אם אשאל לגבי מושגים בהמשך.
העניין הוא כזה, בסלון נמצאת נקודה של בזק (טלפון) שאליה טכנאי בזמנו חיבר את הראוטר.
מהראוטר מחוברים בקו ישיר המחשב הביתי הנייח שבסלון גם כן, טלוויזיה חכמה וסטרימר, כולם מחוברים בחיבור קווי אל הראוטר ונמצאים בסלון.
המצב הוא שעכשיו אני זקוק לקליטה בחדר בקצה השני של הדירה אך, אין קליטה של WIFI בחדר (יש כמה קירות בדרך שכנראה מפריעים, לא מדובר בממ"ד).
מה עליי לעשות על מנת לקבל קליטה בחדר? אילו מכשירים עליי לחבר והיכן?
נתונים -
בחדר המרוחק קיימת נקודה ישנה של קו טלפון בזק שכרגע פנויה, האם יש קשר בין הנקודה הזו לבין חיבור לאינטרנט?
האם אליה אני צריך לחבר כבל מסוים שאותו אחבר לראוטר נוסף בחדר?
תודה
בגדול אין לי הרבה הבנה ברשתות אז מראש תסלחו לי אם אשאל לגבי מושגים בהמשך.
העניין הוא כזה, בסלון נמצאת נקודה של בזק (טלפון) שאליה טכנאי בזמנו חיבר את הראוטר.
מהראוטר מחוברים בקו ישיר המחשב הביתי הנייח שבסלון גם כן, טלוויזיה חכמה וסטרימר, כולם מחוברים בחיבור קווי אל הראוטר ונמצאים בסלון.
המצב הוא שעכשיו אני זקוק לקליטה בחדר בקצה השני של הדירה אך, אין קליטה של WIFI בחדר (יש כמה קירות בדרך שכנראה מפריעים, לא מדובר בממ"ד).
מה עליי לעשות על מנת לקבל קליטה בחדר? אילו מכשירים עליי לחבר והיכן?
נתונים -
בחדר המרוחק קיימת נקודה ישנה של קו טלפון בזק שכרגע פנויה, האם יש קשר בין הנקודה הזו לבין חיבור לאינטרנט?
האם אליה אני צריך לחבר כבל מסוים שאותו אחבר לראוטר נוסף בחדר?
תודה
יש כמה דרכים לפיתרון הבעיה:
- אופטימלי, אבל כנראה יצריך איש מקצוע: להשחיל כבל רשת מהנקודה של הנתב בסלון לנקודה שבחדר. שם אתה יכול לחבר ישירות למחשב או לנתב משני.
- לקנות נתב עוצמתי שאולי יצליח להגיע לחדר. הנתבים של הוט/בזק וכו' בדרך כלל לא חזקים במיוחד. זה הימור, כי אתה עלול להשקיע מאות ש"ח בנתב וגם הוא לא יצליח להגיע לחדר.
- מתאם רשת על גבי החשמל (powerline network adapter). זה זוג מכשירים שמחוברים לחשמל, אחד אתה מחבר קווית לנתב, את השני אתה מחבר לחשמל בחדר הבעייתי ושם מחבר קווית למחשב, נתב משני וכו'. הם מעבירים את תעבורת הרשת דרך תשתית החשמל הביתית. שים לב שאם יש לך תלת פאזי, אתה צריך מתאם מיוחד, הרגילים לא יעבדו טוב. דוגמה למוצר כזה.
- להעביר את הנתב למקום אחר בסלון, בו קו הראייה לחדר הבעייתי יהיה פחות חסום ע"י קירות.
- להעביר כבל רשת בעצמך, נניח דרך תעלת מזגן מרכזי אם יש, דרך הבוידעם, לאורך התקרה וכו'.
- לחבר repeater באמצע הדרך. יש כאלה זולים של שיאומי, שכמובן נותנים מהירות מוגבלת (סביב ה-10$). יש גם יקרים יותר ואיכותיים יותר. את הרפיטר מחברים לחשמל, מגדירים אותו באמצעות הטלפון כך שיקלוט את ה-wifi של הנתב, והוא משדר wifi בעצמו. זו יכולה להיות רשת חדשה, או אותה רשת (אותו SSID). זו דוגמה למוצר כזה.
- מערכת Mesh, זה מעין 2-3 נתבים שאתה מציב במקומות שונים ברחבי הבית. הם מקושרים אחד לשני ויודעים להעביר בצורה יעילה את מכשיר הקצה מ-wifi של אחד ל-wifi של שני, כשאתה עובר בין חדרים. חפש לדוגמה Tenda MW6.
·תודה רבה על התשובה המפורטת, סידרת לי הרבה דברים בראש בכל הנושא המבולגן הזה.Animor כתב:יש כמה דרכים לפיתרון הבעיה:
- אופטימלי, אבל כנראה יצריך איש מקצוע: להשחיל כבל רשת מהנקודה של הנתב בסלון לנקודה שבחדר. שם אתה יכול לחבר ישירות למחשב או לנתב משני.
- לקנות נתב עוצמתי שאולי יצליח להגיע לחדר. הנתבים של הוט/בזק וכו' בדרך כלל לא חזקים במיוחד. זה הימור, כי אתה עלול להשקיע מאות ש"ח בנתב וגם הוא לא יצליח להגיע לחדר.
- מתאם רשת על גבי החשמל (powerline network adapter). זה זוג מכשירים שמחוברים לחשמל, אחד אתה מחבר קווית לנתב, את השני אתה מחבר לחשמל בחדר הבעייתי ושם מחבר קווית למחשב, נתב משני וכו'. הם מעבירים את תעבורת הרשת דרך תשתית החשמל הביתית. שים לב שאם יש לך תלת פאזי, אתה צריך מתאם מיוחד, הרגילים לא יעבדו טוב. דוגמה למוצר כזה .
- להעביר את הנתב למקום אחר בסלון, בו קו הראייה לחדר הבעייתי יהיה פחות חסום ע"י קירות.
- להעביר כבל רשת בעצמך, נניח דרך תעלת מזגן מרכזי אם יש, דרך הבוידעם, לאורך התקרה וכו'.
- לחבר repeater באמצע הדרך. יש כאלה זולים של שיאומי, שכמובן נותנים מהירות מוגבלת (סביב ה-10$). יש גם יקרים יותר ואיכותיים יותר. את הרפיטר מחברים לחשמל, מגדירים אותו באמצעות הטלפון כך שיקלוט את ה-wifi של הנתב, והוא משדר wifi בעצמו. זו יכולה להיות רשת חדשה, או אותה רשת (אותו SSID). זו דוגמה למוצר כזה .
- מערכת Mesh, זה מעין 2-3 נתבים שאתה מציב במקומות שונים ברחבי הבית. הם מקושרים אחד לשני ויודעים להעביר בצורה יעילה את מכשיר הקצה מ-wifi של אחד ל-wifi של שני, כשאתה עובר בין חדרים. חפש לדוגמה Tenda MW6.
...
עכשיו שאלה נוספת - בעיקר לגבי הפתרונות הקוויים שיותר רלוונטים אליי מכיוון שיש חוסר בשקעי חשמל באמצע הדרך אל החדר במקום שלא נחסם ע"י קיר עבה (בית יחסית ישן).
נניח וחיברתי כבל רשת מהנתב אל החדר (תעלה בקיר מהנתב הראשי אל החדר\חיצונית על הקירות), עכשיו אני יכול לקבל גישה לחיבור קווי מתוך החדר מהקיר אל המחשב עצמו זה נכון, אבל, אם אני רוצה לקבל גם WIFI?
אני אצטרך בעצם לעשות משהו כזה אולי?:
נתב בסלון > כבל אל החדר חיצונית\פנימית בקיר > החדר המיועד > חיבור של מכשיר כלשהו אל הכבל שיתן WIFI בתוך החדר עצמו (לא יודע איזה מכשיר צריך) > WIFI עם קליטה בחדר.
הגיוני מה שאני מתאר? אם כן, איזה מכשיר צריך?
באותו אופן, אני יכול לחבר פתרון כזה?:
נתב בסלון > חיבור 2 מכשירי רשת על גבי החשמל (אחד לנתב ואחד בחדר) > חיבור למכשיר שיתן WIFI בחדר ולא רק קו ישיר?
לחילופין, יש מתאם רשת על גבי חשמל שפולט גם WIFI בקצה המיועד?
סליחה ותודה.
לגבי השאלה הראשונה: אתה יכול לחבר בחדר נתב, להגדיר אותו במוד bridge, כך שהוא מקבל כניסת את'רנט ומוציא גם קווי וגם wifi. מי שינהל את הרשת (DHCP) יהיה הנתב הראשי בסלון.
לגבי השאלה השנייה, עם ה-powerline network adapter: חלקם מוציאים WIFI, חלקם קווי, חלקם גם וגם. תלוי בדגם. בקישור שנתתי לך של TP link, יש מכל הסוגים. כמובן שיש גם יצרנים אחרים, זו הייתה רק דוגמה.
לגבי השאלה השנייה, עם ה-powerline network adapter: חלקם מוציאים WIFI, חלקם קווי, חלקם גם וגם. תלוי בדגם. בקישור שנתתי לך של TP link, יש מכל הסוגים. כמובן שיש גם יצרנים אחרים, זו הייתה רק דוגמה.
לגבי הpowerline adapter הבנתי. תודה.Animor כתב:לגבי השאלה הראשונה: אתה יכול לחבר בחדר נתב, להגדיר אותו במוד bridge, כך שהוא מקבל כניסת את'רנט ומוציא גם קווי וגם wifi. מי שינהל את הרשת (DHCP) יהיה הנתב הראשי בסלון.
לגבי השאלה השנייה, עם ה-powerline network adapter: חלקם מוציאים WIFI, חלקם קווי, חלקם גם וגם. תלוי בדגם. בקישור שנתתי לך של TP link, יש מכל הסוגים. כמובן שיש גם יצרנים אחרים, זו הייתה רק דוגמה....
לגבי נתב שיהיה bridge בחדר, יש מדריך כיצד מגדירים נתב שישמש כbridge? או מדריך איך להתעסק עם הגדרות וכיצד?
תודה.
כל נתב וההגדרה שלו. אבל אין סיבה להיות מוטרד מזה, זה די פשוט. הנה דוגמה בנתב שלי (דגם די נפוץ) - TP link Archer C7:
[imgbig]https://i.ibb.co/TTxVbmG/tp-link-mode.jpg[/imgbig]
[imgbig]https://i.ibb.co/TTxVbmG/tp-link-mode.jpg[/imgbig]