סתירה בין קצב רשת נמדד ע"י Iperf לבין קצב רשת מזוהה ע"י סטרימר NVIDIA

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
ju_ja_ju פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה השחלתי בבית כבלים של CAT6 ע"מ להעלות קצב הרשת הביתית ל-1G.
כאשר אני מחבר הסטרימר שלי (NVIDIA) לאחת הנקודות עם כבל CAT6, מצליח למדוד קצב של 1G בעזרת תוכנת Iperf.
לאחרונה הזמנתי כבלי CAT6 מאיזשהי חנות וכאשר אני מחבר איתם הסטרימר, מודד רק 100M עם Iperf, אולם בהגדרות הסטרימר מזוהה של 1G - יש למישהו מושג איך זה קורה ? (אם אני שם כבל CAT5 מזוהה ע"י הסטרימר חיבור של 100M כצפוי)

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

הסטרימר מזהה מהירות חיבור בינו ובין הסוויץ שהוא מחובר אליו.
iperf בודק מהירות בין 2 ההתקנים שאתה מריץ את התוכנה עליהם.
אם הסטרימר מזהה חיבור גיגה, זה אומר שיש בעיה בחיבור של ההתקן השני, ולא בכבילה בין הסטרימר לסוויץ שהוא מחובר אליו.
אם אני שם כבל CAT5 מזוהה ע"י הסטרימר חיבור של 100M כצפוי
...
אתה בטוח שהכבל הוא cat5 ולא cat5e?
הכבל יכול להיות cat5 אם הוא בן יותר מ- 20 שנה, או שהוא cat5e, אבל מחווטים רק 4 גידים, ולא כל ה- 8.
אם הכבל הוא cat5e, וכל 8 הגידים מחוברים נכון, אתה צריך לקבל חיבור 1 גיגה גם איתו.

ju_ja_ju פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

תודה על הדיוק במדידות שרשמת - לא הייתי מודה לאופן המדידה של הסטרימר.(ורק לידיעה, הסטרימר אכן מחובר לסוויץ')

בכל מקרה, העובדה היא שכאשר הכבל היחיד שאני מחליף הינו כבל החיבור של הסטרימר - מצליח להגיע ל-1G עם Iperf ולכן אני לא חושד בחיבור של ההתקן השני. אני צונח במדידה ל-100M רק כשמחליף כבל החיבור של הסטרימר לכבל החדש שקניתי.

בקשר למה ששאלת על כבל ה-CAT5, אכן מחובר בכבל בערך מקום המדינה עם 4 גידים ותו-לא.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #4 

הסטרימר מחובר תמיד לסוויץ, גם אם הוא מחובר ישירת לנתב.
חיבורי הרשת (LAN) בנתב הם סוויץ, שפשוט מותקן בתוך הנתב.

אין חיבור לסוויץ, רק אם אתה מחבר את הסטרימר ישירות למחשב אחר (ואז, כמובן הסטרימר מיותר...)

אם רק עם הכבל החדש שקנית אתה מקבל 100 מגה, אז אולי הוא לא תקין?
אתה יכול לחבר את הכבל הזה בין המחשב שאליו בדקת iperf, לשקע בקיר,
או במקום המגשר בין הסוויץ לשקע שמחבר את הנקודה של הסטרימר לסוויץ, אם הכבל שבקיר לא מחובר ישירות לסוויץ,
או אפילו אצל שכן, ולראות אם עכשיו אתה עדיין מקבל 100 מגה במכשיר שמחובר לכבל הזה.

ju_ja_ju פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

@Amir64
·ברור לי שבכל ראוטר יש סוויץ', התכוונתי שיש לי סוויץ' נוסף שאליו מחובר הסטרימר.
גם די ברור לי שהכבל החדש לא תקין (קניתי חבילה של 10 כבלים ובדקתי 3 מהם - בכולם אותה בעיה), רק לא ברור לי איך בכ"ז הסטרימר מזהה חיבור של 1G כאשר מודד 100M.
ההצעה בהודעה הראשונה שלך יכלה לבוא בחשבון (לגבי כבל CAT5 במכשיר השני) בתור פיתרון אפשרי, אך כפי שהסברתי - לא רלוונטית מכיוון שאם מחליף רק הכבל בין הסטרימר לקיר - מצליח להגיע ל-1G.

לגבי ההצעות החדשות שנתת, הסוויצ' נמצא בארון תקשורת וממנו יוצא כבל בצינור בקיר עד לנקודה באיזור הסטרימר. כאשר אני מודד עם ה-Iperf, מחבר לנקודה בקיר מחשב במקום הסטרימר.
הצד השני מחובר ישירות לראוטר בחדר אחר.
אורך הכבל החדש הינו רק 3 מטר, כך שהאפשרויות שלי מוגבלות.
ובכל מקרה, כאשר ניסיתי להתחבר עם הכבל הזה בנקודות אחרות בבית - נמדדים רק 100M.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #6 

הכי טוב לבדוק את הכבלים עם בודק כבלים, או עם מכשיר AVO meter, ולוודא שכל הגידים מחוברים נכון ושאין קצרים.
לא יודע בדיוק אך מבוצעת בדיקת החיבור שמבצע כרטיס הרשת, אבל תיאורטית יכול להיות, שהוא בודק חיבוריות בכל 8 הגידים, ואם יש חיבוריות הוא כותב 1 גיגה, אבל אם לדוגמה יש קצר איפה שהוא בכבל, נניח בין גיד 3 ו- 4, תעבורה תיכשל ב- 1 גיגה, אבל תצליח ב- 100 מגה.

הזוי שכבלים מוכנים חדשים לא תקינים.
נשמע ממש לא הגיוני.

ju_ja_ju פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@Amir64
·ברור לי, אך אין לי מכשיר כזה בנמצא...:-(

וכן - אני מסכים איתך ש"הזוי שכבלים מוכנים חדשים לא תקינים".

תודה על העזרה בכל מקרה !

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

אז תקנה.
לא יקר, ומועיל לפתרון בעיות.

לי אין טסטר ייעודי, אבל יש AVO, וזה מספיק כדי לבדוק כבלי רשת.
היה לי כבל אחד ארוך שעשה בעיות בתקשורת, ובמדידה עם AVO גיליתי שכל הפינים מחוברים נכון, אבל פין אחד היה בעל התנגדות גבוהה מהאחרים.
לחיצה נוספת של הקונקטור בשני הצדדים פתרה את הבעיה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”