היי חברים, אני יוצר מוזיקה אלקטרונית ולאחרונה נכנסתי לדירה חדשה בה קיים חדר 2.5X4 (בערך) שאותו אני רוצה להפוך לאולפן.
אחרי שחיברתי את העמדה ומיקמתי את המוניטורים באופן יחסי שווה, ניגנתי מוזיקה והבנתי שטבעי לא יהיה אפשרי לעבוד בחדר הזה, שומעים רק ריוורבים והחזרים. ממש קטסטרופה.
אני לא מומחה בתחום ולכן צריך ייעוץ בסיסי איך לטפל בחדר ולהפוך אותו לחלל עבודה נורמלי וכייפי.
יש ברשותי:
6 לוכדי באס מסוג מלמין (פינות) בגודל 125X60
6 פאנלים מסוג מלמין בגודל 125X60 , עומק 5 ס"מ
-אני עובד עם מוניטורים מסוג Dynaudio bm6a בגודל 6"
אני כמעט בטוח שהכמות הזו לא תספיק ויש לציין שמבחינה תקציבית יהיה קשה להשקיע עוד הרבה. ולכן:
חשבתי לבנות תיבות עץ לספוגים הקיימים + מספר תיבות אקסטרה בהם אכניס חומר מבודד מסויים (מגבות - ע"ע סרטון יוטיוב).
-האם אפשר לסמוך על הרעיון פה? מישהו ניסה/יודע?
-נאמר לי שהחדר גדול ואם אחצה אותו לשניים באמצעות קיר גבס יהיה טוב יותר וכך האקוסטיקה תשפיע יותר. האם זה עדיף?
ובאופן כללי, כיצד תיהיה הדרך הטובה ביותר לטפל בחדר לפחות באופן בסיסי לאולפן ביתי במינימום השקעה כספית? (אין לי אמצעים או יכולת למדידות אקוסטיות מקצועיות ובחינת החדר ע"י איש מקצוע).
אשמח לקבל פידבקים ועצות.
אקוסטיקה לאולפן ביתי חצי מקצועי, 2.5x4
יש לך קיר קצר וארוך , יהיה עדיף לשים את הרמקולים על הקיר הארוך ,
כדי שיהיה יותר מרווח מהקירות ומהרמקולים וזה יועיל מאוד למעט החזרים .
תבדוק ותנסה בעצמך איפה יש פחות הידהודים .
ככה כל חובב אודיו מנוסה מנסה כל העמדה אפשרית עד בא להצבה הטובה ביותר .
מבחינת האקוסטיקה , אין הרבה מה לחשוב בחדר קטן , ולהביא לא מעט סופגים , כדי למנוע החזרים .
כדי שיהיה יותר מרווח מהקירות ומהרמקולים וזה יועיל מאוד למעט החזרים .
תבדוק ותנסה בעצמך איפה יש פחות הידהודים .
ככה כל חובב אודיו מנוסה מנסה כל העמדה אפשרית עד בא להצבה הטובה ביותר .
מבחינת האקוסטיקה , אין הרבה מה לחשוב בחדר קטן , ולהביא לא מעט סופגים , כדי למנוע החזרים .