היי,
יש לי xiaomi router mini, מחובר קווית במוד של repeater לנתב הראשי (TP link Archer C7). בעיקרון השיאומי תומך ב-100Mbps, אבל אני לא מקבל את המהירות הזו במחשב שמחובר אליו או כשמתחברים ל-wifi שלו. לפני שאני מחליף אותו ומתחיל להוציא כספים, רציתי לנסות להתקין רום חלופי, WRT או כל דבר אחר.
אשמח לקישור/הסבר/מדריך או כל מידע אחר.
תודה!
רום wrt ל-xiaomi router mini
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אין לי מושג במה אתה מתכוון מוד repeater, בכל מקרה זאת כנראה הגדרה שגויה אם הוא מחובר ל-C7 באופן קווי.Animor כתב:היי,
יש לי xiaomi router mini, מחובר קווית במוד של repeater לנתב הראשי (TP link Archer C7). בעיקרון השיאומי תומך ב-100Mbps, אבל אני לא מקבל את המהירות הזו במחשב שמחובר אליו או כשמתחברים ל-wifi שלו. לפני שאני מחליף אותו ומתחיל להוציא כספים, רציתי לנסות להתקין רום חלופי, WRT או כל דבר אחר.
אשמח לקישור/הסבר/מדריך או כל מידע אחר.
תודה!...
תאפס את השיאומי חזרה להגדרות היצרן, אח"כ תבטל DHCP וחבר אותו דרך אחת מיציאות ה-LAN שלו לאחת מיציאות ה-LAN של ה-C7 (חשוב! תשאיר את יציאת ה-WAN של השיאומי מנותקת). תעשה בדיקה נוספת, אתה אמור לקבל מהירות 100 מגה. שים-לב שאתה לא תקבל בשום מקרה מהירות גבוהה יותר כי הפורטים הקוויים של הראוטר הם רק 100 מגה.
אם אתה מתעקש להתקין קושחת צד ג' על הראוטר, יש תמיכה של OpenWRT (אם כי לא הכי אינטואיטיבי להתקין אותה על הראוטר הזה) -
https://openwrt.org/toh/xiaomi/mini
אבל זה לא ייתן לך לעקוף את המגבלה של ה-100 מגה, שהיא מגבלת חומרה.
תודה על התשובה. מעדכן שכרגע המצב תקין אצלי, לאחר כל מיני שינויים שעשיתי אתמול. המהירויות לפי החבילה שאני משלם ולפי החומרה, והכי חשוב - סוף סוף יש מספיק רוחב פס לנטפליקס.
repeater זה התרגום של שיאומי, אולי הוא לא מוצלח, אבל זה המוד המתאים לחיבור קווי. בקושחה סינית זה מתורגם ל-relay. בכל אופן, ככה זה נראה (רק שאצלי בציור יש 2 אנטנות):
[imgbig]https://xiaomi.eu/community/attachments ... jpg.22950/[/imgbig]
וכן, אני כמובן מודע לכך שהוא מוגבל ל-100Mbps, ככה הוא גם מזוהה ב-tp link (הראוטר הראשי).
במוד הזה, יציאת LAN של הראוטר הראשי מחוברת לכניסת WAN בשיאומי.
היו לי שתי בעיות שונות במערכת:
(1) ה-tp link archer c7 הוציא סיגנל לא יציב דרך האת'רנט. הטלוויזיה ו-Nvidia shield חוברו ישירות אליו וכך ראיתי את זה.
(2) השיאומי הוסיף לי לייטנסי והוריד בכחצי את הקצב. בפעם הראשונה שחיברתי אותם, הם עבדו תקין וקיבלתי כ-80Mbps. בשלב מסוים בשבועות האחרונים משהו השתבש (מבלי שעשיתי שינוי שאני מודע לו). כשחיברתי ישירות ל-PC קיבלתי כ-150Mbps (לא 200Mbps שאמורים להיות, אבל סביר, וההבדל נובע מבעיה (1)). כשחיברתי את ה-PC דרך השיאומי (מוגבל ל-100Mbps), המהירות הייתה כ-40-50Mbps. הייתי בטוח בהתחלה שהבעיה הזו נובעת מהבעיה הראשונה, אבל באופן מוזר גם לאחר שהראשונה נפתרה, עדיין השנייה לא נפתרה מייד. כנראה שהן בלתי תלויות באופן ישיר.
אלה הפעולות שעשיתי:
אבל בעיה (2) עדיין לא נפתרה, השיאומי חתך את המהירות בחצי (ל-50Mbps במקום 100Mbps), והוסיף לייטנסי. בדקתי כמה פעמים דרך 4 אתרים שונים: speedtest, fast, הוט, ITC (הספק). בכולם המהירות הייתה נמוכה.
הזמנתי מעליאקספרס ראוטר חדש - AX3 pro של וואווי, קראתי עליו דברים טובים, כולל כאן.
ואז בדקתי שוב, סתם בשביל הכיף, את המהירות במחשב שמחובר לשיאומי, והרי זה פלא - קיבלתי 100Mbps כמעט מושלמים, עם לייטנסי נמוך. כאילו לפתע שני הראוטרים הסתכרנו ביניהם בצורה טובה. לא יודע מה הסיפור, אבל כאמור, גם לפני כמה שבועות זה עבד תקין ואז נדפק מבלי ששיניתי משהו, אז אני לא תולה בזה תקוות רבות מדי. כשיגיע ה-AX3, אני אעיף את השיאומי הזקן.
repeater זה התרגום של שיאומי, אולי הוא לא מוצלח, אבל זה המוד המתאים לחיבור קווי. בקושחה סינית זה מתורגם ל-relay. בכל אופן, ככה זה נראה (רק שאצלי בציור יש 2 אנטנות):
וכן, אני כמובן מודע לכך שהוא מוגבל ל-100Mbps, ככה הוא גם מזוהה ב-tp link (הראוטר הראשי).
(1) ה-tp link archer c7 הוציא סיגנל לא יציב דרך האת'רנט. הטלוויזיה ו-Nvidia shield חוברו ישירות אליו וכך ראיתי את זה.
(2) השיאומי הוסיף לי לייטנסי והוריד בכחצי את הקצב. בפעם הראשונה שחיברתי אותם, הם עבדו תקין וקיבלתי כ-80Mbps. בשלב מסוים בשבועות האחרונים משהו השתבש (מבלי שעשיתי שינוי שאני מודע לו). כשחיברתי ישירות ל-PC קיבלתי כ-150Mbps (לא 200Mbps שאמורים להיות, אבל סביר, וההבדל נובע מבעיה (1)). כשחיברתי את ה-PC דרך השיאומי (מוגבל ל-100Mbps), המהירות הייתה כ-40-50Mbps. הייתי בטוח בהתחלה שהבעיה הזו נובעת מהבעיה הראשונה, אבל באופן מוזר גם לאחר שהראשונה נפתרה, עדיין השנייה לא נפתרה מייד. כנראה שהן בלתי תלויות באופן ישיר.
אלה הפעולות שעשיתי:
- החלפתי כבלים ל-cat6 ו-cat7 לאורך כל הדרך. הייתה בעיה בכבל בין המודם לראוטר הראשי, שהיה cat5 ישן וכנראה לא הספיק ל-200Mbps יציב. ההחלפה שלו שיפרה את המצב, אבל לא לחלוטין (בקווי עדיין הייתה האטה ביחס ל-WIFI).
- איפסתי את ה-tp link (הראוטר הראשי) להגדרות יצרן והגדרתי אותו מחדש.
- ביטלתי את NAT boost בהגדרות ה-tp link,לאחר שקראתי באיזה פורום שהוא גרם למהירות איטית בחיבורים הקוויים. לאחר השינוי הזה, כבר קיבלתי מהירות קווית נורמלית בקווי, למעט דרך השיאומי - שם היה 50Mbps.
- צרבתי קושחה יציבה מטאיוואן על השיאומי (יש שתי גרסאות לראוטר כנראה). היא רק בסינית, אבל עודכנה שנתיים אחרי הקושחה שהייתה לי.
- הגדרתי את ההוטבוקס לעבור כ-bridge.
- עשיתי ריבוט לכל הרכיבים בשרשרת.
אבל בעיה (2) עדיין לא נפתרה, השיאומי חתך את המהירות בחצי (ל-50Mbps במקום 100Mbps), והוסיף לייטנסי. בדקתי כמה פעמים דרך 4 אתרים שונים: speedtest, fast, הוט, ITC (הספק). בכולם המהירות הייתה נמוכה.
הזמנתי מעליאקספרס ראוטר חדש - AX3 pro של וואווי, קראתי עליו דברים טובים, כולל כאן.
ואז בדקתי שוב, סתם בשביל הכיף, את המהירות במחשב שמחובר לשיאומי, והרי זה פלא - קיבלתי 100Mbps כמעט מושלמים, עם לייטנסי נמוך. כאילו לפתע שני הראוטרים הסתכרנו ביניהם בצורה טובה. לא יודע מה הסיפור, אבל כאמור, גם לפני כמה שבועות זה עבד תקין ואז נדפק מבלי ששיניתי משהו, אז אני לא תולה בזה תקוות רבות מדי. כשיגיע ה-AX3, אני אעיף את השיאומי הזקן.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
נתק את הכבל מיציאת ה-WAN של השיאומי וחבר לאחת מיציאות ה-LAN שלו, זה אמור לפתור את הבעיה.Animor כתב:תודה על התשובה. מעדכן שכרגע המצב תקין אצלי, לאחר כל מיני שינויים שעשיתי אתמול. המהירויות לפי החבילה שאני משלם ולפי החומרה, והכי חשוב - סוף סוף יש מספיק רוחב פס לנטפליקס.
אלה הפעולות שעשיתי:אחרי כל אלה, בעיה (1) נפתרה והטלוויזיה קיבלה את מלוא רוחב הפס שלה (100Mbps - כהערת אגב, בושה שזה הרכיב שסוני מכניסים למסכי 2020).
- החלפתי כבלים ל-cat6 ו-cat7 לאורך כל הדרך. הייתה בעיה בכבל בין המודם לראוטר הראשי, שהיה cat5 ישן וכנראה לא הספיק ל-200Mbps יציב. ההחלפה שלו שיפרה את המצב, אבל לא לחלוטין (בקווי עדיין הייתה האטה ביחס ל-WIFI).
- איפסתי את ה-tp link (הראוטר הראשי) להגדרות יצרן והגדרתי אותו מחדש.
- ביטלתי את NAT boost בהגדרות ה-tp link,לאחר שקראתי באיזה פורום שהוא גרם למהירות איטית בחיבורים הקוויים. לאחר השינוי הזה, כבר קיבלתי מהירות קווית נורמלית בקווי, למעט דרך השיאומי - שם היה 50Mbps.
- צרבתי קושחה יציבה מטאיוואן על השיאומי (יש שתי גרסאות לראוטר כנראה). היא רק בסינית, אבל עודכנה שנתיים אחרי הקושחה שהייתה לי.
- הגדרתי את ההוטבוקס לעבור כ-bridge.
- עשיתי ריבוט לכל הרכיבים בשרשרת.
ואז בדקתי שוב, סתם בשביל הכיף, את המהירות במחשב שמחובר לשיאומי, והרי זה פלא - קיבלתי 100Mbps כמעט מושלמים, עם לייטנסי נמוך. כאילו לפתע שני הראוטרים הסתכרנו ביניהם בצורה טובה. לא יודע מה הסיפור, אבל כאמור, גם לפני כמה שבועות זה עבד תקין ואז נדפק מבלי ששיניתי משהו, אז אני לא תולה בזה תקוות רבות מדי. כשיגיע ה-AX3, אני אעיף את השיאומי הזקן....