כמה ימים עם LG CX - רשמים ראשוניים וכמה שאלות
אז ה-LG CX שלי הגיעה לפני כמה ימים. האיכות צפיה אכן מרהיבה, וגם הממשק והשלט של LG מאוד נוחים, אבל יש לטלויזיה כמה בעיות, כנראה בלתי פתירות:
1. Plex לא ממש מצליח להתמודד עם תכני UHD דרך הרשת. בנגן המובנה זה עובד מצויין
2. כשמקרינים UHD דרך הרשת (דרך Plex או דרך הנגן המובנה), אי אפשר לצפות בכתוביות (בחיבור ישיר זה עובד)
3. X-play לא זמין לדגם הזה (לא יודע למה, אבל זה המצב)
4. Plex לפעמים מסרב לפתוח קבצים מסויימים או סרטים מסויימים (למשל, עם כתוביות בעברית), בחלק מהמקרים אפילו השרת התרסק כשהקליינט ניסה לגשת לקבצים מסויימים.
מצד שני, עם ה-mi box S, הכל עובד נהדר. תכני ה-UHD רצים חלק דרך הרשת, וכל הכתוביות פועלות מצויין. החסרונות היחידים הם הממשק הפחות נאה של ה-Android TV ואיכות הצפיה שלפחות לעין הלא מיומנת שלי נראית קצת פחות טובה.
מישהו הצליח לפתור את הבעיות שמוזכרות למעלה? נראה שהפתרון הכי טוב (ויקר) הוא פשוט לקנות Nvidia Shield, שגם יכול לשמש כשרת Plex, ולהריץ קודי (שחסר לי עדיין לשימושים מסויימים, כמו טורנטים). אלא אם יש פתרון לבעיות האלו (ושוב, אני מניח ש-Android TV תמיד יהיה יותר מעודכן ונתמך מ-WebOS).
שאלה קטנה נוספת למי שמשתמש בשילוב של סטרימר + טלויזיה + רסיבר - הטלויזיה מחוברת כמובן לכניסת ARC של הרסיבר, אבל לאן עדיף לחבר את הסטרימר, לטלויזיה או לרסיבר? שתי האופציות עובדות, אבל האם יש יתרון לאחת מהן?
ועוד שאלה - האם הצלחתם לתפעל את ה-Mi Box או השילד באמצעות השלט של LG? מאוד הייתי רוצה להצליח להשתמש בשלט אחד בלבד.
1. Plex לא ממש מצליח להתמודד עם תכני UHD דרך הרשת. בנגן המובנה זה עובד מצויין
2. כשמקרינים UHD דרך הרשת (דרך Plex או דרך הנגן המובנה), אי אפשר לצפות בכתוביות (בחיבור ישיר זה עובד)
3. X-play לא זמין לדגם הזה (לא יודע למה, אבל זה המצב)
4. Plex לפעמים מסרב לפתוח קבצים מסויימים או סרטים מסויימים (למשל, עם כתוביות בעברית), בחלק מהמקרים אפילו השרת התרסק כשהקליינט ניסה לגשת לקבצים מסויימים.
מצד שני, עם ה-mi box S, הכל עובד נהדר. תכני ה-UHD רצים חלק דרך הרשת, וכל הכתוביות פועלות מצויין. החסרונות היחידים הם הממשק הפחות נאה של ה-Android TV ואיכות הצפיה שלפחות לעין הלא מיומנת שלי נראית קצת פחות טובה.
מישהו הצליח לפתור את הבעיות שמוזכרות למעלה? נראה שהפתרון הכי טוב (ויקר) הוא פשוט לקנות Nvidia Shield, שגם יכול לשמש כשרת Plex, ולהריץ קודי (שחסר לי עדיין לשימושים מסויימים, כמו טורנטים). אלא אם יש פתרון לבעיות האלו (ושוב, אני מניח ש-Android TV תמיד יהיה יותר מעודכן ונתמך מ-WebOS).
שאלה קטנה נוספת למי שמשתמש בשילוב של סטרימר + טלויזיה + רסיבר - הטלויזיה מחוברת כמובן לכניסת ARC של הרסיבר, אבל לאן עדיף לחבר את הסטרימר, לטלויזיה או לרסיבר? שתי האופציות עובדות, אבל האם יש יתרון לאחת מהן?
ועוד שאלה - האם הצלחתם לתפעל את ה-Mi Box או השילד באמצעות השלט של LG? מאוד הייתי רוצה להצליח להשתמש בשלט אחד בלבד.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
קשה מאוד לעזור לך כי אתה נותן מעט מאוד מידע.
איך הטלוויזיה מחוברת לרשת? איך מחובר שרת הפלקס? איזו וורסיה של קליינט הפלקס בטלוויזיה? האם שרת הפלקס מעודכן?
איזה מגבר יש לך ובאילו פורמטים הוא תומך? איזה סרטי UHD אתה מנסה לנגן (תרגום חיצוני או PGS)? איזה סוג אודיו?
איך הטלוויזיה מחוברת לרשת? איך מחובר שרת הפלקס? איזו וורסיה של קליינט הפלקס בטלוויזיה? האם שרת הפלקס מעודכן?
איזה מגבר יש לך ובאילו פורמטים הוא תומך? איזה סרטי UHD אתה מנסה לנגן (תרגום חיצוני או PGS)? איזה סוג אודיו?
היי,
ברשותי LG CX שמחוברת דרך ה WIFI.
אני מתייחס ל PLEX בלבד:
1. אני מריץ תוכן 4K HDR באופן חלק, ביטרייט של 23k kbps.
2. הרצתי עם כתוביות SRT ואני לא רואה בעיה.
4. תהיה יותר ספציפי מה לא רץ, מה הסיומת של הקבצים?
לפי זה שהשרת קורס נראה לי שהבעיה לא מכיוון הטלוויזיה.
ברשותי LG CX שמחוברת דרך ה WIFI.
אני מתייחס ל PLEX בלבד:
1. אני מריץ תוכן 4K HDR באופן חלק, ביטרייט של 23k kbps.
2. הרצתי עם כתוביות SRT ואני לא רואה בעיה.
4. תהיה יותר ספציפי מה לא רץ, מה הסיומת של הקבצים?
לפי זה שהשרת קורס נראה לי שהבעיה לא מכיוון הטלוויזיה.
נערך לאחרונה על ידי HadarR ב 18/07/2020 17:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4784
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
יש בעיה בנגן של הטלוויזיה לשלוף קובץ כתוביות מקונטיינר mkv או MP4 ב-4k. עם srt חיצוני לא תהיה לך בעיה. זה יוביל להתרסקות או אי תמיכה בניגון קבצים. אם זה קריטי לך ומבחינתך כאב ראש להצמיד srt חיצוני אז אתה צריך סטרימר חיצוני.
הקירוטע לדעתי (מנחש כי לא צרפת קובץ לדוגמא) הוא בגלל קצב ביטרייט גבוה לקובץ. לא הסברת איך אתה מחובר לרשת אבל יש מגבלה של 10/100 לחיבור הקווי.
במידה ואתה לא מתכנן להשקיע בסטרימר אני ממליץ לך על מתאם רשת ל-usb שיאפשר לך חיבור מהיר ויציב ללא קרטועים.
הקירוטע לדעתי (מנחש כי לא צרפת קובץ לדוגמא) הוא בגלל קצב ביטרייט גבוה לקובץ. לא הסברת איך אתה מחובר לרשת אבל יש מגבלה של 10/100 לחיבור הקווי.
במידה ואתה לא מתכנן להשקיע בסטרימר אני ממליץ לך על מתאם רשת ל-usb שיאפשר לך חיבור מהיר ויציב ללא קרטועים.
@ChinggisKhan
תכני UHD דרך Plex לא ממש עובדים עם כתוביות בכלל (גם מובנות וגם SRT). כשאני מנסה להעביר לכתוביות תוך כדי ניגון, לרוב ה-Plex נתקע, ואם אני מנסה להריץ ישר עם כתוביות אני מקבל:
This server is not powerful enough to convert video
מה שכנראה מעיד שיש פה נסיון ל-transcoding (למרות שלפחות ניסיתי לבטל כל אפשרות כזאת). אותו קובץ בדיוק עובד מצויין עם Plex קליינט על ה-mi box S. מדובר בקובץ 4k Hevc 10 HDR עם אודיו של TrueHD 7.1.
אגב, גם כשמכבים את הכתוביות, ההזרמה ל-mi box עובדת יותר טוב, אני מניח שהסיבה היא שמהירות ה-WiFi של ה-Mibox יותר טובה.
ניסיתי אגב גם את הגירסא החדשה של Plex ("הנסיונית"). היא עובדת טוב מאוד, אבל אי אפשר לחפש כתוביות ביותר משפה אחת (באג ידוע בגירסא).
תכני UHD דרך Plex לא ממש עובדים עם כתוביות בכלל (גם מובנות וגם SRT). כשאני מנסה להעביר לכתוביות תוך כדי ניגון, לרוב ה-Plex נתקע, ואם אני מנסה להריץ ישר עם כתוביות אני מקבל:
This server is not powerful enough to convert video
מה שכנראה מעיד שיש פה נסיון ל-transcoding (למרות שלפחות ניסיתי לבטל כל אפשרות כזאת). אותו קובץ בדיוק עובד מצויין עם Plex קליינט על ה-mi box S. מדובר בקובץ 4k Hevc 10 HDR עם אודיו של TrueHD 7.1.
אגב, גם כשמכבים את הכתוביות, ההזרמה ל-mi box עובדת יותר טוב, אני מניח שהסיבה היא שמהירות ה-WiFi של ה-Mibox יותר טובה.
ניסיתי אגב גם את הגירסא החדשה של Plex ("הנסיונית"). היא עובדת טוב מאוד, אבל אי אפשר לחפש כתוביות ביותר משפה אחת (באג ידוע בגירסא).
אוקיי, תוך כדי שכתבתי את ההודעה עשיתי קצת נסיונות.
מתברר שברגע אני מעביר את האודיו מ-7.1 ל-5.1, אפשר לפתע לראות כתוביות ב-SRT (אבל עדיין לא כתוביות מובנות) וגם ההזרמה יותר חלקה. המערכת שלי היא 5.1, אז זה לא משנה לי כל כך, אבל במי בוקס הכל עובד חלק ב-TrueHD עם כל סוגי הכתוביות.
מתברר שברגע אני מעביר את האודיו מ-7.1 ל-5.1, אפשר לפתע לראות כתוביות ב-SRT (אבל עדיין לא כתוביות מובנות) וגם ההזרמה יותר חלקה. המערכת שלי היא 5.1, אז זה לא משנה לי כל כך, אבל במי בוקס הכל עובד חלק ב-TrueHD עם כל סוגי הכתוביות.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8255
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
תעבוד עם הגירסה הנסיונית של קליינט הפלקס על הטלוויזיה. 5.0.12.
בתור התחלה תכבה את המגבר כי בלי EARC הטלוויזיה לא יכולה להעביר למגבר פורמטי אודיו מתקדמים ותראה מה קורה.
לגבי כתוביות, תגדיר את הגירסה הנכונה בשרת פלקס עצמו בסרט (כלומר הסרט החיצוני).
בלי שום קשר תוכל להתקין במחשב השרת LG SMART SHARE ולנגן דרכה בטלוויזיה וגם אז לראות מה קורה.
מה הוייפי נותן לך בטלוויזיה? כמה הוא חזק? יש לך אופציה לחבר קווית?
כשאתה עובד דרך המיבוקס, בכל מקרה הוא יעביר סטריאו אז לא כ"כ רואה איך הוא עוזר לך (אלא אם כן אתה מנגן דרך הפלקס של הקודי ומגדיר נכון PASSTHROUGH כולל קידודים).
בתור התחלה תכבה את המגבר כי בלי EARC הטלוויזיה לא יכולה להעביר למגבר פורמטי אודיו מתקדמים ותראה מה קורה.
לגבי כתוביות, תגדיר את הגירסה הנכונה בשרת פלקס עצמו בסרט (כלומר הסרט החיצוני).
בלי שום קשר תוכל להתקין במחשב השרת LG SMART SHARE ולנגן דרכה בטלוויזיה וגם אז לראות מה קורה.
מה הוייפי נותן לך בטלוויזיה? כמה הוא חזק? יש לך אופציה לחבר קווית?
כשאתה עובד דרך המיבוקס, בכל מקרה הוא יעביר סטריאו אז לא כ"כ רואה איך הוא עוזר לך (אלא אם כן אתה מנגן דרך הפלקס של הקודי ומגדיר נכון PASSTHROUGH כולל קידודים).
לכבות את המגבר לא עוזר וגם לא להגדיר את הכתוביות בשרת. אבל אני אנסה את LG Smart Share. לחבר קווית אני כנראה לא אחבר אלא אם כן אין לי ברירה.
לגבי המיבוקס - למה שהפלקס ינגן סטריאו, הגירסא של Android TV לא תומכת בסראונד? בזמן הניגון הקליינט ב-mi box אומר שהוא מנגן ב7.1, וככה זה גם נשמע ברמקולים (עם צליל היקפי מלא). האם תהיה לי את אותה בעיה גם עם Nvidia Shield?
לגבי המיבוקס - למה שהפלקס ינגן סטריאו, הגירסא של Android TV לא תומכת בסראונד? בזמן הניגון הקליינט ב-mi box אומר שהוא מנגן ב7.1, וככה זה גם נשמע ברמקולים (עם צליל היקפי מלא). האם תהיה לי את אותה בעיה גם עם Nvidia Shield?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@the-hexx
·
כל מה שפירטת נשמע כמו בעיות של פלקס ו\או הגדרות לא תקינות, שוב של פלקס.
·
כל מה שפירטת נשמע כמו בעיות של פלקס ו\או הגדרות לא תקינות, שוב של פלקס.
PLEX עובד מצוין דרך ה-CX שמחברים רשת קווית. אם אתה מנסה לנגן REMUX של UHD אז אתה תהיה קצת מוגבל כי המהירות של הרשת הקווית בטלוויזיה מוגבלת ל-100 מגה. תחבר מתאם USB לרשת במהירות 1 ג'יגה ותקבל פי 2 וחצי מהירות. אל תחבר סטרימר ישירות לטוויזיה אלא רק לרסיבר, זה בגלל שלמרות שהטלוויזיה תחזיר לרסיבר את הסאונד דרך ARC/EARC, הדגם הנ"ל (CX) כבר לא תומך DTS, גם לא ב-BITSTREAM, ככה שאתה לא תשמע סאונד בהרבה תכנים עם DTS או DTS-HD/X. תקנה SHIELD או APPLE TV והכל יעבוד מושלם. טלוויזיה (מבחינתי לפחות) לא נמדדת באיכותה לפי יכולות הסטרימינג הביתי שלה, עובדה שסטרימינג של נטפליקס ודומיו עובד מצוין.