המלצה למערכת שמע לסלון

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
AlonRL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן, אני מעוניין לרכוש מערכת שמע חדשה לסלון, גם לסרטים וגם למוזיקה, ואשמח לקבל המלצה. אני לא מבין בתחום בכלל. איזה פרטים אתם צריכים בשביל לתת המלצה?

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

@AlonRL
·
היי אלון,
איזה כיף לצאת לדרך חדשה עם בניית מערכת מאפס :)

ראשית - תקציב. כמה בא לך להוציא? בלי זה אי אפשר להתחיל בכלל.
שנית - בא לך רמקולים גדולים, קרי רצפתיים או מדפיים או לוויניים או סאונד-בר שסוגר לך פינה ביחידה אחת.

מפה נוכל להתחיל להתקדם הלאה...

AlonRL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@Dannino
·תקציב: בין 5000 ל-6000 ש"ח. (יש אפשרות לקנות מאילת)
סוג רמקול: נראה לי מדפיים- יש לנו בסלון יציאות ב-4 פינות שלו (כולל תשתית לכבלים)- לתלייה בגובה, ומקום לבס ועוד רמקול במרכז בערך (הבנתי שזה המבנה הנפוץ).
רוב השימוש יהיה למוזיקה וסרטים.
עדיפות למשהו שיתמוך גם בשמע באיכות גבוה מהטלוויזיה.
אם קיימת אפשרות להשמיע מוזיקה דרך blutetooth מסמארטפונים זה יהיה מעולה.

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
שם מלא: muataz
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #4 

AlonRL כתב:@Dannino
·תקציב: בין 5000 ל-6000 ש"ח. (יש אפשרות לקנות מאילת)
סוג רמקול: נראה לי מדפיים- יש לנו בסלון יציאות ב-4 פינות שלו (כולל תשתית לכבלים)- לתלייה בגובה, ומקום לבס ועוד רמקול במרכז בערך (הבנתי שזה המבנה הנפוץ).
רוב השימוש יהיה למוזיקה וסרטים.
עדיפות למשהו שיתמוך גם בשמע באיכות גבוה מהטלוויזיה.
אם קיימת אפשרות להשמיע מוזיקה דרך blutetooth מסמארטפונים זה יהיה מעולה.
...
לא כדאי לתלות את הקדמיים גבוה מידי, רצוי שיהיו בגובה האוזניים. באס אתה מתכוון סאבוופר? כמה אתה אוהב להרגיש את התדרים הנמוכים? סאב נורמלי ואפקטיבי זה כבר חצי מהתקציב. תלוי מה הדרישות שלך.
ממליץ לך לקנות יד שנייה. חדש יאכל לך את התקציב בשניות.
בהצלחה.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@AlonRL
·
אחלה. למה שאלתי איזה סוג רמקולים אתה רוצה כי יש לקחת בחשבון גם את הרסיבר. בלעדיו מן הסתם אין לאן לחבר את רמקולים.
לקנות סט שלם חדש של 5 רמקולים + סאב וופר + רסיבר בתקציב כזה זה אולי מיד 2.
מה שכן אפשר לעשות זה להתחיל מרסיבר ומזוג קדמיים ולאט לאט להוסיף לסטאפ שלך.

כי למשל בשביל לסבר את האוזן, רסיבר טוב יעלה בכיף 2000-2500. זוג קדמיים טובים גם יכול להגיע ל-2000 וקצת.
נשאר לנו עוד 1000 וקצת לסנסר או לסאב-וופר והנה בנינו מערכת.
או, במקום שניהם, לקנות זוג אחוריים פחות מושקעים (כי רוב העבודה מגיעה מגוז הקידמיים ומהסנטר) ולאחר מכן להשלים.

הכי טוב בתור התחלה זה ללכת לכמה חנויות מקצועיות ולראות ולשמוע סוגים שונים כי אין לזה סוף. מיליון יצרנים מיליון דגמים.

בהקשר של רסיבר, אם אתה חושב לעתיד הרחוק האם תרצה שתהיה לך כבר תשתית של 7.1 רמקולים - זה כבר מקפיץ את המחיר.

AlonRL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@Dannino
·מה סדר גודל מחיר של סנטר או סאב וופר באיכות טובה?
כנל לגבי רמקולים אחוריים.
בהתחשב שאני מתכוון לקנות חדשים.

muataz
טרול
טרול

שליחה #7 

Dannino כתב:לקנות סט שלם חדש של 5 רמקולים + סאב וופר + רסיבר בתקציב כזה זה אולי מיד 2.
מה שכן אפשר לעשות זה להתחיל מרסיבר ומזוג קדמיים ולאט לאט להוסיף לסטאפ שלך.

כי למשל בשביל לסבר את האוזן, רסיבר טוב יעלה בכיף 2000-2500. זוג קדמיים טובים גם יכול להגיע ל-2000 וקצת.
נשאר לנו עוד 1000 וקצת לסנסר או לסאב-וופר והנה בנינו מערכת.
או, במקום שניהם, לקנות זוג אחוריים פחות מושקעים (כי רוב העבודה מגיעה מגוז הקידמיים ומהסנטר) ולאחר מכן להשלים.
...
המחירים שנתת לדוגמא הם של יד שנייה? עם סאב וסנטר ב1000 שקל לא מגיעים רחוק. אפשר כמו שאתה אומר לוותר על חלק בהתחלה, למשל סנטר. גם פאנטום יכול לעבוד טוב וגם ככה פה רוב האנשים רואים עם כתוביות, ולהוסיף אחר כך. סאב טוב לדעתי חשוב כמעט כמו הקדמיים. אבל תלוי בצרכים. ורק יד שנייה אם אפשר.
נערך לאחרונה על ידי muataz ב 21/07/2020 11:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@muataz
·
צודק. היה לי בראש מחירים יד שניה שחיפשתי בעצמי.
סאבים נורמאליים מתחילים באיזור ה-1500 עכשיו ראיתי. אני לא מבין בהרבה חברות ודגמים וסוגים אבל זה מה שראיתי מדפדוף מהיר באינטרנט. אני בעצמי קניתי סאב של פראדיים יד 2 ב-400 חח, אבל יש לו כמה שנים טובות. בזמנו הבנתי שהוא עלה 3000+.

כנ"ל סנטר - אני בימים אלו ננעל על מספר דגמים והמינימום זה 1500 למשהו טוב וחדש.

מה זה אומר "פאנטום" אגב..?

muataz
טרול
טרול

שליחה #9 

Dannino כתב:מה זה אומר "פאנטום" אגב..?
...
פאנטום אומר שהדיאלוג בא מימין/שמאל ויוצר אשלייה שזה בא מהאמצע. בעברית בטח אפשר לתרגם את זה ל"סנטר רפאים".
איזה סנטרים אתה שוקל?

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

@muataz
·
מגניב! אני מכיר את ההרגשה שבמצב סטריאו הדיבור נשמע כאילו הוא בא ממש מהאמצע מתוך המסך.

לשאלתך - אני התמקדתי בסנטר של קליפש דגם rp-400c. יש גם את ה-500 עם וופרים של 5 ורבי אינץ' (ה400 עם 4 אינץ').
יש לי זוג קדמיים של קליפש דגם RF-42 ii בגודל של 4 אינץ' אז כנראה שאלך על ה-400. אני מפחד שה-500 יהיה דומיננטי מידיי.

muataz
טרול
טרול

שליחה #11 

Dannino כתב:@muataz
·
מגניב! אני מכיר את ההרגשה שבמצב סטריאו הדיבור נשמע כאילו הוא בא ממש מהאמצע מתוך המסך.

לשאלתך - אני התמקדתי בסנטר של קליפש דגם rp-400c. יש גם את ה-500 עם וופרים של 5 ורבי אינץ' (ה400 עם 4 אינץ').
יש לי זוג קדמיים של קליפש דגם RF-42 ii בגודל של 4 אינץ' אז כנראה שאלך על ה-400. אני מפחד שה-500 יהיה דומיננטי מידיי.
...
אני לא ממוחה גדול ולא עברו אצלי הרבה רמקולים. אבל אני מתעניין וקורא הרבה לאחרונה. בחשיבה לוגית גרידא, התפקיד המרכזי של סנטר זה להעביר דיאלוגים שיהיו ברורים לאוזן. זה קריטי למי שרוצה רק להאזין ולא משתמש בכתוביות כי דיאלוג לא ברור יקשה להבין את הסרט, אם זה לא המקרה יכול להיות שאתה גם לא חייב אחד.
באופן עקרוני ההמלצה היא לרוב על סנטר 3WAY ורצוי עם וופרים לפחות "5. הסאונד של הקטנים יותר דק מידי. זה גם תלוי בגודל החלל. אם זה חדר קטן או סלון מכובד. אין מה לפחד מזה שזה יעפיל על ימין/שמאל לדעתי, מכמה סיבות: 1) כשיש סנטר יוצאים ממנו כמעט רק דיבורים 2) בAVR אתה יכול לעשות כיול וגם לעשות איזון של הווליום מה שנקרא LEVEL MATCHING. אתה גם יכול לעשות את זה עם אפליקציה בטלפון שמודדת את הווליום ואז להתאים בAVR. אם אתה עדיין מרגיש שאחד הרמקולים חזק מידי, אתה מוריד לו את הווליום (או להיפך).
אני לא מכיר את הסדרות השונות של קליפש, RF זו סידרה גבוהה או נמוכה יותר מRP?

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

@muataz
·
תודה רבה אחי!
סדרת ה- RF היא הנמוכה יותר.
סדרת ה- RP מייצגת את reference premier ומכאן שהיא חדשה, טובה ויקרה יותר.

בגדול, חזרתי לשמוע עם סנטר כשקניתי את הרסיבר החדש לפני חודשיים. קניתי את האונקיו 696 (שהחליף דנון בסיס ביותר).
כלומר שנתיים-שלוש בערך הייתי בלי סנטר ולמעשה הדיבורים יצאו מהקדמיים. מהסיבה שבאמת היה נדמה לי שיותר מידיי דברים קורים בסנטר ולא מנוצלים לקדמיים.
מאז שחזרתי לעבוד עם סנטר (של חברת JBL, נקנה לפני 15 שנה בערך) זה באמת עולם אחר.

muataz
טרול
טרול

שליחה #13 

@Dannino
ראיתי עכשיו חלק מהתמונות שלך באחד השירשורים
מה רע בjbl? אגב נדמה לי שהוא עם וופרים של "5 אז לא ברור לי למה אתה דואג :)

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #14 

AlonRL כתב:אהלן, אני מעוניין לרכוש מערכת שמע חדשה לסלון, גם לסרטים וגם למוזיקה, ואשמח לקבל המלצה. אני לא מבין בתחום בכלל. איזה פרטים אתם צריכים בשביל לתת המלצה?
...
היי ,
בגלל שאתה חדש ולא מבין בתחום - לא תדע מה אתה צריך .
כדאי לך לקרוא קצת פוסטים תחשף למושגים , תדע אילו פיצ'רים אתה זקוק להם .
ובכלל להחשף לעולם זה

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #15 

@AlonRL
·
באתר הזה יש הרבה אנשים מקצועיים ואוהבי התחום ולכן ההמלצות מאוד מקצועיות כדי להגיע לרמות סאונד מאוד גבוהות,אבל פעמים רבות לאנשים שאין את כל הידע הבדלי הרמות לא יורגשו.
בעבר עזרתי לחברים שלא היה להם ציוד בכלל ולא היו מהתחום ובעזרת תקציבים לא גבוהים היו מסופקים כאילו רכשו ציוד במאות אלפי שקלים.
כל רסיבר כמעט ב2000 שקלים יתן לך את השליטה מרחוק ואת כל האופציות החדישות הרלוונטיות ,לרסיבר כזה תשדך סט רמקולים 5.1 ותאמין לי אתה מאודדד תאוהב את מה שתקבל.
עוד כמה שנים ,אחרי שתתחיל להבין קצת יותר תתחיל את השידרוגים ,תגדיל את הקדמיים או תחליף סאב וכו...
בביתי יש ציוד יקר יותר ומקצועי יותר וברור שאם במצב מוזר נחבר מערכת שעולה עשירית משלי ונשמיע יחד אז ההבדלים יורגשו אבל זה לא המצב,כאשר תחבר את המערכת בעשירית הסכום ותעשה כיול נכון תקבל סאונד טוב ונעים לאוזן.
בעבר חבר רכש סט 5.1 של וורפידל עם רסיבר אונקיו סידרה 6 ,עברו מאז מעל 6 שנים ועד היום הוא מודה לי על ההמלצה.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@muataz
·
צודק! חח לא חשבתי על זה אפילו.
גם יש פה עניין של מחיר - 400 ש"ח הבדל בין שני הדגמים.
איזה בחור בחנות סאונד אמר לי לפני שבוע שה-400 יספיק לי וסוגשל "סגר לי ת'פינה". ואתה בא עכשיו וטורף לי את הקלפים מחדש חח

muataz
טרול
טרול

שליחה #17 

@Dannino
יכול להיות שיספיק לך גם ה400. כל אחד והאוזן שלו. השאלה היא אם המקום שאתה קונה בו יסכים להחליף לך אם אתה לא מרוצה. לדעתי יש סיכוי כי הם יכולים ככה לשדרג את הקנייה אם אתה מחליף ליקר יותר.
השאלה הגדולה היא מה לא טוב בJBL שיש לך כרגע. אין לגיל שלו משמעות אם הוא שמור טוב. אני לא מכיר אותו כדי להגיד אם הוא טוב או לא.
אולי בא לך שכל הרמקולים הקדמיים יהיו קליפש ויראו דומה, זה גם שיקול לגיטימי. אגב, האם בסוף העלת אותו מהמדף התחתון שישב בו בתמונה שראיתי? אתה גם צריך לוודא שאם אתה מחליף, אז החדש יתאים בגודל למקום שתציב אותו בו.

תמיד תיקח בערבון מוגבל כל מה שאומרים לך מוכרים בחנויות. הם רוצים לסגור מכירות יותר מהכל. לא יודע אם זה היה בחנות שאתה מתכנן לקנות בה, אבל אם כן יכול גם להיות שאמר לך כי ראה שאתה מתלבט בגלל המחיר הנוסף ורצה לסגור מכירה במקום.אגב, זה שאחד עולה יותר, לא בהכרח אומר שהחנות או המוכר ירוויח יותר. יש הרבה פעמים מתח רווחים שונה לכל מוצר.

AlonRL פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

claudia5 כתב:@AlonRL
·
באתר הזה יש הרבה אנשים מקצועיים ואוהבי התחום ולכן ההמלצות מאוד מקצועיות כדי להגיע לרמות סאונד מאוד גבוהות,אבל פעמים רבות לאנשים שאין את כל הידע הבדלי הרמות לא יורגשו.
בעבר עזרתי לחברים שלא היה להם ציוד בכלל ולא היו מהתחום ובעזרת תקציבים לא גבוהים היו מסופקים כאילו רכשו ציוד במאות אלפי שקלים.
כל רסיבר כמעט ב2000 שקלים יתן לך את השליטה מרחוק ואת כל האופציות החדישות הרלוונטיות ,לרסיבר כזה תשדך סט רמקולים 5.1 ותאמין לי אתה מאודדד תאוהב את מה שתקבל.
עוד כמה שנים ,אחרי שתתחיל להבין קצת יותר תתחיל את השידרוגים ,תגדיל את הקדמיים או תחליף סאב וכו...
בביתי יש ציוד יקר יותר ומקצועי יותר וברור שאם במצב מוזר נחבר מערכת שעולה עשירית משלי ונשמיע יחד אז ההבדלים יורגשו אבל זה לא המצב,כאשר תחבר את המערכת בעשירית הסכום ותעשה כיול נכון תקבל סאונד טוב ונעים לאוזן.
בעבר חבר רכש סט 5.1 של וורפידל עם רסיבר אונקיו סידרה 6 ,עברו מאז מעל 6 שנים ועד היום הוא מודה לי על ההמלצה.
...
הבנתי, ברור לגמרי. אבל יש מצב רק להמלצה למערכת כזאת יותר "בסיסית" בטווח של המחיר, רק בשביל להתחיל לחפש מנקודה מסוימת ומשם אתחיל לרוץ.
·

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #19 

@AlonRL
·
סט ממש טוב זה
MONITOR AUDIO MASS Surround Sound
זה סט מצויין ,מחירו בערך 4500 שקלים ומאוד מומלץ.
סט כזה ישמע טוב מאוד עם רסיברים של רוב החברות.
אישית אני מתחבר מאוד לסאונד החם יותר של חברות כמו אונקיו,דנון,מרנץ.

לגבי רסיבר...
לצערי אין כרגע הזמנות מאמזון ולכן צריך להסתפק במחירים הגבוהים של הארץ.
יש את הסדרה 3/4 של אונקיו ,או דנון 1400/1500 750/650 שיכנסו בתקציב .
מאיפה אתה בארץ ?אם אפשר לשאול...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #20 

muataz כתב:
...
...
אני לא ממוחה גדול ולא עברו אצלי הרבה רמקולים. אבל אני מתעניין וקורא הרבה לאחרונה. בחשיבה לוגית גרידא, התפקיד המרכזי של סנטר זה להעביר דיאלוגים שיהיו ברורים לאוזן. זה קריטי למי שרוצה רק להאזין ולא משתמש בכתוביות כי דיאלוג לא ברור יקשה להבין את הסרט, אם זה לא המקרה יכול להיות שאתה גם לא חייב אחד.
באופן עקרוני ההמלצה היא לרוב על סנטר 3WAY ורצוי עם וופרים לפחות "5. הסאונד של הקטנים יותר דק מידי. זה גם תלוי בגודל החלל. אם זה חדר קטן או סלון מכובד. אין מה לפחד מזה שזה יעפיל על ימין/שמאל לדעתי, מכמה סיבות: 1) כשיש סנטר יוצאים ממנו כמעט רק דיבורים 2) בAVR אתה יכול לעשות כיול וגם לעשות איזון של הווליום מה שנקרא LEVEL MATCHING. אתה גם יכול לעשות את זה עם אפליקציה בטלפון שמודדת את הווליום ואז להתאים בAVR. אם אתה עדיין מרגיש שאחד הרמקולים חזק מידי, אתה מוריד לו את הווליום (או להיפך).
אני לא מכיר את הסדרות השונות של קליפש, RF זו סידרה גבוהה או נמוכה יותר מRP?
...
ערוץ הסנטר מכיל בד"כ כ- 70% מכל הסאונד הקיים בפס קול 5.1.
הסנטר כמובן מעביר את עיקר הדיאלוגים, אבל גם המון מוזיקה.
לא חושב שיש קשר לכתוביות.
אם יש לך רמקול שאתה לא מצליח לשמוע ברור את הנאמר - תחליף אותו מהר ושים אותו בפח.

לדעתי אתה טועה במושג 3WAY.
כמה WAY הרמקול הזה?
KLIPSCH R-34C
https://f072605def1c9a5ef179-a0bc3fbf18 ... GM_v01.pdf

וכמה WAY הרמקול הזה?
https://www.morelhifi.com/product/octav ... re-centre/

זו טעות לבצע כיול level עם סמרטפון.
עדיף לבצע כיול של הרסיבר עם המיקרופון שמגיע איתו.
מיקרופון הכיול הוא onmi-directional.
מיקרופון של סמרטפון הוא uni-directional, וזה משפיע על התוצאה.
אפשר להשוות, אבל אם יש לך הבדל, לעומת התוצאה ממיקרופון הרסיבר, סביר שהשגיאה היא במדידה בטלפון, ולא ברסיבר.
אם לא סומכים על הכיול של הרסיבר, אז בודקים עם מד SPL אמיתי, ולא סמרטפון.
מיקרופון של סמרטפון לא יכול למדוד תדרי סאב, אז ממילא אי אפשר לסמוך רק עליו בכיול.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”