Sennheiser Momentum TW 2 vs Sony WF-1000XM3

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
N_Z פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

הצטרפתי לאחרונה לפורום ואני חייב להודות שאני מתרשם מרמת המקצועיות והידע של האנשים כאן, זה פשוט תענוג לקרוא.

ועכשיו אני צריך את עזרתכם. מתנצל על החפירה.

לפני כשנה וחצי קניתי את ה-sony wh-1000xm3 הגדולות והמפורסמות.
אני בהחלט יכול לומר שאני מרוצה. אמנם הייתי צריך לשחק קצת עם הEQ כדי לשפר מעט את הגבוהים, אבל בסה"כ הן נשמעות טוב מאוד.
מה שכן (ולמדתי זאת בדרך הקשה), הן לא הכי אופטימליות לאקלים הישראלי. מספיק מזג אוויר חמים כדי שהאוזניים שלי ירגישו כמו בסאונה, ובתור אחד שנוסע באופן יומי בתחבורה ציבורית, זה לעיתים קצת מעיק.
אז עכשיו, הייתי רוצה לרכוש אוזניות נוספות בדיוק בשביל ימי הקיץ הלוהטים.
מולי עומדים 2 מועמדים חזקים במיוחד - הSony WF-1000XM3 וה-Sennheiser Momentum TW 2.
קראתי וצפיתי בלא מעט ביקורות, אבל זה רק בלבל אותי יותר...

מה שבעיקר חשוב לי -

1. סינון רעשים. לפי מה שהצלחתי להבין, פה הSONY לוקחות די בקלות והסינון של ה-Sennheiser לא מספיק מרשים. אני לא רוצה לחזור לימים שבהם רעש מנוע של אוטובוס או שיח קולני נכנסים לי לתוך האוזן והורסים לי את השיר (כי אז אני צריך להגביר ממש את הווליום וזה לא כיף...)

2. סאונד.
פה דברים מתחילים קצת להסתבך.
קודם כל מעט רקע - אני לא אודיופיל בשום צורה, אבל כן יש לי אוזן יחסית עדינה. אני לא שומע מוזיקה 'איכותית' יתר על המידה, בעיקר EDM, האוס, טראנס וכו', אז כן חשוב לי שיהיה דגש על באס.
אחד הדברים שאני מאוד אוהב בSONY הנוכחיות שיש לי, הוא שהבאס נוכח ואף ניתן 'להרגיש' אותו. אני יודע שמן הסתם בTrue Wireless זה לא יהיה בדיוק כך, אבל הייתי רוצה להגיע כמה שיותר קרוב.
מצד שני, אני לא רוצה שהסאונד ירגיש יותר מדי כהה וMUDDY כמו שהSONY נשמעו בהתחלה. אני מניח שאוכל לשחק עם הEQ אבל אולי זה לא יהיה אותו דבר. הייתי רוצה גם סאונד 'רחב' ככל האפשר.
אז אפשר לומר שאני מחפש איזשהו שילוב בין באס מורגש לטרבל צלול וברור, בלי שישמע צורם מדי.
הנקודה הנוספת בנוגע לסאונד היא ה-Codec.
לסוני שלי יש תמיכה בLDAC, והדבר הראשון שניסיתי זה לבדוק האם יש בכלל הבדל בין LDAC וAAC ומבחינתי, היה קצת. אולי זה רק פסיכולוגי, לא יודע...
הבנתי שה-WF-1000XM3 לא תומכות בLDAC, בעוד של-Momentum TW 2 יש תמיכה בAPTX שזה לא רע.
כמה זה משנה בפועל? אין לי כמעט קבצי FLAC, הרוב 320kbps ומעט wav.

אז זו ההתלבטות שלי.
באופן אישי, אני יותר נוטה לכיוון הSONY כיוון שעם שקלול ההבדל במחיר (הSONY עולות 800 לעומת ה1,200 של הSennheiser) זה נראה יותר שווה ויותר משתלם, אבל אני לא רוצה לחסוך ולהצטער על כך.

עזרתכם?
תודה!

מתנצל שוב על הפוסט הארוך.
שבת שלום!

HadarR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא לפורום.
1. אתה צודק, הסוני לוקחים את sennheiser.
2. ציינת שחשוב הבאס מכאן ש sennheiser פחות מומלצים. מ rtings:
"The Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 lack a bit of low bass so fans of EDM and hip-hop may find this disappointing. The dip in the treble also reduces clarity...."

N_Z פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

HadarR כתב:ברוך הבא לפורום.
1. אתה צודק, הסוני לוקחים את sennheiser.
2. ציינת שחשוב הבאס מכאן ש sennheiser פחות מומלצים. מ rtings:
"The Sennheiser MOMENTUM True Wireless 2 lack a bit of low bass so fans of EDM and hip-hop may find this disappointing. The dip in the treble also reduces clarity...."
...
·זהו בדיוק העניין שכתבתי למעלה לגבי ביקורות.
כי אמנם בRTINGS אומרים שהבאס פחות מורגש, אבל ראיתי כמה מבקרים ביוטיוב שטוענים שלהיפך, דווקא בsennheiser יש יותר באס מאשר בSONY...

HadarR
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #4 

אני כמעט בטוח שב"חשמל נטו" ניתן לנסות את הסוני, לפחות לפני הקורונה.
לא יודע לגבי הסנהייזר אבל אולי זה יעזור לך בבחירה.

סתם
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 99
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

אם חשוב לך הסאונד יש את הTEVI LYPERTEC שעולות כ400 שח הרבה יותר זול מהסוני והסנהייזר...ומבחינת הסאונד הן נחשבות מעולות אף יותר מאלו. יש עליהם הרבה סקירות מהללות ברשת ותוכל אולי להאזין להם אצל היבואן בארץ (היפי קונקט)https://hificonnect.com/he/wireless/408 ... i-tws.html

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”