מזמן לא פתחתי פוסט התחדשות והאמת? זה בכלל לא היה בתכנון אבל בחיים יש הפתעות, חלקן פחות טובות וחלקן מעולות, כאשר בהתחדשות הנוכחית, יש גם וגם .
אז כפי שרובכם יודעים הייתי אחד מחמשת האנשים שרכשו פרוססור של LYNGDORF MP-50 לפני כשנתיים. החלטה שבדיעבד אני מצר עליה.
עברו עלי שנתיים הזויות, בחלק מהזמן לא ממש הבנתי איך אכלתי אותה עם הלינגדורף ועל זה יתכן ואספר לכם, כנראה בפוסט נפרד, בהמשך.
לאור התפתחויות הזויות, שחוויתי מול חברת לינגדורף ,קיבלתי החלטה לשחרר ממני את הפרוססור שלהם ולנסות ולאתר אחד אחר שיאפשר לי להנות, כמו שאני אוהב.
יש לא מעט פרוססורים ובקצה העליון ניתן למצוא את היצרנים הבאים:
Trinnov - מיוצגים בארץ על ידי פיוצ'ר
Lyngdorf - מיוצגים בארץ על ידי פיוצ'ר
JBL Synthesis - מיוצגים בארץ על ידי כהנא
Datasat - מיוצגים על ידי ט.ר
Storm Audio - מיוצגים בארץ על ידי אר אנד די http://www.randd.co.il/
טרינוב לא הייתה אופציה מבחינתי (למרות שהוצע לי במחיר מפתה , כמו הלינגדורף בזמנו, אבל מהניסיון למול הלינגדורף הגעתי למסקנה שכסף, בתחום הזה, אינו חזות הכל) היות והחברה מיוצגת על ידי יבואן ,שלפחות מבחינתי , הציג רמת התייחסות / שירות נמוכה ביותר .
לינגדורף MP60 ,שמחליף את דגם ה 50 שהיה ברשותי ירד מהפרק ,בגלל אותה אכזבה ענקית.
JBL דגם 55, שיצא לאחרונה, וכולל דיראק משודרג מבחינת ניהול בס אבל למרות שניסיתי להשיג לבחינה הוא לא הגיע לארץ, נכון ללפני כשלושה חודשים לערך בנוסף לעיכוב בהגעתו בכל הפורומים נרשמו עליו דיווחים מאוד בעייתיים ולכן ויתרתי.
DATASAT פניתי ליבואן בארץ עם שאלות והוא לא ממש הבין/ידע על מה אני מדבר והבטיח לפנות ליצרן ולחזור עם תשובות, אבל מאחר והוא לא ממש חזר איתן, הסקתי את המסקנה המתבקשת.
והנה ,הגענו ל- Storm Audio
כמה מילים על חברת Storm Audio
Storm Audio היא חברה צרפתית, המייצרת מגברים ופרוססורים היי אנד, כאשר כל המוצרים מיוצרים בצרפת.
מעבר למוצרים שלה, היא מייצרת מעבדים עבור מספר חברות מאוד מוכרות כגון : FOCAL (מגבר משולב) ופרוססור של חברת Bryston דגם SP4
בתחילת דרכם עבדו כחלק מ AURO 3D ולאחר מכן כיחידה עצמאית, שפיתחה במשך 5 שנים פלטפורמה ייחודית, לשימוש ביתי.
המטרה הייתה לספק מוצר באיכות בניה וסאונד הטובים ביותר עבור סטריאו ו-IMMERSIVE AUDIO
מבט על פנים הפרוססור
[imgur]o3FtmkB[/imgur]
ספקי כח נפרדים לתחום האנלוגי והדיגיטלי
[imgur]TILfK9A[/imgur]
ממשק המוצר מאוד נוח לתפעול, ביחס לאופציות הבלתי נגמרות שקיימות בו (דוגמא לאופציה כזו היא האפשרות להגדיר לכל כניסה וכניסה האם היא נשלטת על ידי פקודות IR חיצוניות או לא, למה זה טוב ? ההסבר שקיבלתי הוא שזה עבור שליטה מוחלטת של אינטגרטורים על המכשיר, כלומר אין צורך בשליטת IR על כניסה מסוימת ? האופציה מבוטלת.), החל מכיול בס הכי מתקדם שיש ועד יבוא קובץ EQ מתוכנת REW , הגדרות קרוס אקטיבי , הגדרות של ניהול בס לכל רמקול ורמקול בנפרד מול הסאב/ים באמת מבחר הגדרות אין סופי, שדי נגיש למשתמש הקצה, שחשקה נפשו להתעמק קצת מעבר למקובל ובמידה ויהיה מי שיחליט להתעסק בהן, כנראה יוכל לנסוק גבוה ולמקסם את התוצאה הסופית.
כל מוצרי החברה בנויים בצורה מודולרית לחלוטין, לתמיכה בשדרוגים עתידיים.
מערכת הכיול ,מסתמכת על DIRAC LIVE ,בתצורה הכי מתקדמת שלה וברזולוציה ,שאין באף מוצר אחר .
ובנוסף מערכת ניהול המוצר ,שמאפשרות עריכה חופשית ללא הגבלות ,לפני הכיול וגם לאחריו ,כך שאין למעשה הגבלה ביכולות ובהתאמה האישית. חשקה נפשכם בקרוס אחד לרמקול קידמי ימני ואחר לקידמי שמאלי ? קיבלתם , חשקה נפשכם בוויסינג (Channel EQ הכולל 20 פילטרים שונים לכל ערוץ ויכולות ניהול קרוס מתקדמות) ספציפי לרמקול כזה או אחר, במערך הקיים ? קיבלתם ..........
אחד ממסכי הוויסנג המורכב של הפרוססור
[imgur]trRLyI0[/imgur]
STORM AUDIO היו הראשונים שהציעו ללקוחותיהם (בחינם- מדובר בהטבה שמסתכמת בכ 400$, כשמדובר על יותר מסאב אחד.) אתDIRAC LIVE BASS MANAGEMENT החדש, המאפשר לראשונה, כיול של המערכת כמכלול ולא מתייחס לכל רמקול כיחידה עצמאית.
השילוב בין היכולת הגבוהות של STORM AUDIO ברמת החומרה ,תוכנה וגמישות, בשילוב יישום אופטימלי וייחודי של DIRAC LIVE ,הביאו לליין מוצרים מנצח
.
החברה משתפת פעולה כבר שנים בתערוכות, שמקדמות גם את תחום ה HIGH END CINEMA ,זוכה לתשבחות רבות מצד המכיילים וגורפת פרסי Best Of Show רבים .
בתחילת שנת 2020 השיקה החברה את סדרת MK2.
פניתי ליבואן בארץ אר אנד די והתעניינתי לגבי דגם ISP MK2 ,שהוא למעשה הדגם החדש, ששוחרר לאחרונה ומחליף את ה-MK1 .
ענה לי בחור בשם דן, שעליו יסופר רבות.
דן הוא אחד מהבעלים של אר אנד די ואני יכול להצהיר פה, שמדובר בעוף חריג בנוף ארצנו, זה בולט במיוחד לאחר החוויה המפוקפקת, שעברתי עם הלינגדורף.
מדובר בבחור שחי ונושם את התחום, שמורגש שהוא פשוט אוהב את מה שהוא עושה.
הסברתי לדן, שאני מעונין לבחון את המכשיר אצלי בבית, עם שאר הציוד שלי.
התשובה לא אחרה להגיע "אין בעיה, מתי תרצה?"
האמת? קצת הופתעתי אחרי שפימפמו לי באחת החנויות המתמחות , חזור ופמפם, שהוויז'ן (כן כן למי שלא ידע , מסתבר שיש וויז'ן בתחום הזה
סיכמנו שלאחר שהמכשיר יקבל עדכון גרסה, שתכלול את מודול הבס החדש של דיראק, נתאם הדגמה.
ובכן עבר קצת זמן ועל הדרך נכנסה גם הקורונה לחיינו אבל הופ העדכון הגיע ולמעשה Storm היו הראשונים לקבל אותו ,מבין כל החברות, שאמרות היו לקבלו.
קבענו ודן הגיע ב 10:00, כשהוא מדייק כמו שעון שוויצרי .
חיברנו את ה MK1 (ה MK2 עדין לא היה זמין)
בשלב הראשון ,בכלל לא הדלקנו אותו.
דן ביקש קודם לבחון את החדר שלי על ידי תכנת REW ובהתאם לתוצאות, להגדיר את מיקום הרמקולים והסאבים.
ובכן חברים מדובר בתהליך של מספר שעות לא מבוטל, כאשר אנחנו גוררים את הסאבים ממקום למקום, בכל מיקום מבצעים מדידות על מנת לבחון את העקומות שלהם ואת הפאזות בניהם ואת הפאזות בניהם לבין הרמקולים הקדמיים ואת הפרשי התזמון, אשכרה עבודה מתישה, אבל לראות את דן מבצע אותה היה פשוט תענוג.
הכל בנחת ללא לחץ, בלי להסתכל על השעון , ללא ויתור על ניסיונות נוספים אפילו שאני כבר הותשתי לחלוטין ובסוף, הכל מוקם כנדרש (בחלל האזנה שלי) ,כמו שכתוב בספר( אחד הסאבים הועבר ממקומו מצד שמאל מקדימה למקומו החדש בצד ימין מאחורה), נבדקו נקודות החיתוך המיטביות לרמקולים השונים וכשכל הנתונים היו בידינו התכבדנו להדליק את ה Storm.
זה המקום לפרט קצת על ה DIRAC החדש תוך התייחסות לשילובו ב Storm
DIRAC זו חברה ,שכל כולה מתעסקת בתחום הכיול , הן למערכות סאונד דו / רב ערוציות והן למערכות סאונד ברכבי יוקרה.
כפי שהוסבר המכשיר משתמש בגירסת ה DIRAC האחרונה ששוחררה, שכוללת ניהול בס מטורף.
תוכנת DIRAC ,עד הגרסה V3.0 ששוחררה ממש לא מזמן, בדומה לשאר תוכנות ה RC, לא התייחסה כלל לאינטגרציה בין רמקולים (נניח קידמי ימני ושמאלי) ובטח שלא בין סאב/סאבים לרמקולים באזור ה CROSS.
בגרסה הנוכחית V3.0 ישנה התייחסות לכל המערכת כיחידה אחת, מה שמאפשר אינטגרציה בין כל רמקול לרמקול וגם בין כל סאב לסאבים נוספים ולרמקולים האחרים, התזמון והפאזה הנכונה בין כל הרכיבים מייצרים חוויה מאוד מיוחדת ונכונה.
המכשיר כולל, מעבר לשימוש במספר רב ואיכותי של ממירים ושבבים המייצרים טווח דינאמי של 118dB , גם שני מעבדיDSP נפרדים לDIRAC (תוצרת SHARC) ,מה שמאפשר עיבוד של 32 ערוצים והכי חשוב -כל ערוץ מקבל 3048POINTS OF ADJUSTMENTS (TAPS), פי שלוש ממוצרים אחרים שמשתמשים ב DIRAC ולכן מעלה את הדיוק לרמה אחרת.
כפי שציינתי דן ביצע מדידות עם תוכנת ה REW וקיבלנו תוצאות של פאזות ודיליים נכונים וכאשר הרצנו את אופצית הכיול האוטומטי בדיראק וקיבלנו תוצאות היה מדהים לראות כמה הן היו קרובותתתתת לתוצאות שקיבלנו במדידה ידנית מה שאומר שאכן ה DIRAC מבצע עבודה מעולה ומדוייקת.
התוכנה מאפשרת התעסקות אין סופית בנתוני המדידות ניתן לייבא גרפי מטרה חיצוניים (למשל להרמן יש כמה כאלו) בקיצור, מדובר בתוכנה מורכבת, זה נכון, אבל גם די ידידותית, שמגיעה עם הסברים און ליין , תמיכה מטורפת וחסרת פשרות של היבואן בארץ ובנוסף ,החברה קשובה מאוד לכל שאלה ומגיבה מהר .
להלן 2 תמונות אקראיות מהמסכים של התוכנה:
[imgur]U5blZOh[/imgur]
[imgur]3ZZ16Ly[/imgur]
ובכן לאחר סיום כל המדידות בוצע כיול של דיראק, למעשה שלושה כיולים:
1. כיול רחב ידני
2. כיול צר ידני
3. כיול רחב אוטומטי (באוטומט התוכנה מגדירה הכל לבד אין צורך בשום התערבות חיצונית).
בסיום הכיולים הפעלנו את המערכת וקדימה לעבודה, שלשמה התכנסנו.
נבחנו מספר קטעי הדגמה, שאותם אני מכיר היטב שכללו את:
קטע התופים בסרט - מחול הפיגיונות , ובפתיחת הסרט של בונד - ספקטר
היריות המטורפות בסרט - מאורת הגנבים
קטע מרדף המסוקים בסרט האחרון -משימה בלתי אפשרית
קטע היריות בסוף הסרט הישן (אבל אני אוהב אותו
קרב הסיום - בסרט IP MAN הראשון , בין הגנרל היפני ל IP MAN .
אמרתי לדן פה חסר ככה ושם חסר ככה ודן משנה עקומה כזו ועקומה אחרת והגדרות במקום אחד והגדרות במקום אחר והופ אני מקבל סאונד מטורף חברים מטורףףףףףףףףף פשוט 180 מעלות מהלינגדורף ,שזרמתי איתו , כשהיה תקין.
סאונד, שגורם לך להיות מעורב בסרט, במה קדמית מטורפת ,הסנטר שלי נולד מחדש, בס מטורף ישר לבטן ,כמו שאני אוהב.
מעולם לא שמעתי ככה את הסנטר, משהו אשכרה חריג ועוצמתי, חווית סאונד מטורפת, שגרמה לי להבין שבעצם הלינגדורף ,שהתרגלתי אליו וזרמתי אתו, פשוט היה רדום / סתום / מכוסה בשמיכה עבה, (כל אחד מהתיאורים תופס), הכל אצלו על מי מנוחות לעומת ה Storm (יש שאוהבים את זה אבל אני, לאחר שנחשפתי ל Storm, הבנתי, שמצאתי אהבה חדשה).
ההדגמה חברים הסתימה בשעה 21:00 ,כלומר בחשבון פשוט דן, שזו לי הפעם הראשונה שאני פוגש, ישב אצלי קרוב ל-11 שעות והכל בסבלנות אין קץ והכל ללא התחייבות מצידי לכלום, רק כדי שאוכל להתרשם מהמכשיר שהוא כל כך מאמין בו (לזה אני קורא וויז'ן ,לא ככה?).
בסיום ההדגמה נפרדו דרכנו, כשאני אומר לדן שאני צריך לעכל את מה ששמעתי ונדבר בהמשך .
לאורך השנים הרבות, שאני חי את התחום, ביקרו בביתי מספר פרוססורים.
היו לי פרוססורים של : E.A.D ( OVATION ) ,מכשיר מטורף לזמנו , אינטגרה, אנתם, לינגדורף,
כולם היו לאוזני די דומים, באחד מעט יותר בס, בשני מעט יותר פרוט, אבל לא חשתי במהפך בניהם והם הוחלפו יותר בגלל "המחלה" והרצון להתחדש ופחות ,בגלל התוצאות הסוניות.
ואז הגיע אלי הStorm וזו פעם ראשונה שיצאתי מהחדר ושאלתי את עצמי , מה פה קורה פה?
הסאונד שלו פשוט אדיר אין לי מילה אחרת להגדיר מה ששמעתי. פירוט אין סופי, במה קדמית מטורפת, בס מדהים, הדוק ועוצמתי תחושה שאתה נמצא בתוך הסרט ולא פחות חשוב הוא מגיע עם דן, יבואן ואני יכול כבר לומר אפילו חבר, שאני יודע שאני יכול לסמוך עליו בכל שאלה, בכל יום ובכל שעה, מה שנקרא מוצר עם גב חזק מאחוריו מוצר, שמגיע עם וויז'ן.
התהליך הנ"ל בצירוף מענה לכל השאלות והתהיות שלי הובילו אותי למסקנה המתבקשת.
אז זהו חברים אני בעליו הגאה של פרוססור Storm דגם ISP MK2, שכולל כמובן את כל פורמטי הסאונד הכי מתקדמים היום, שמאפשר שדרוג כרטיסים מלא, כולל כרטיס HDMI 2.1 לכשיגיע, כולל אופציה להוספת כרטיסים לצורך תוספת ערוצים ,בקיצור מוכן לעתיד לבוא.
אני רוצה בהזדמנות זאת להודות מקרב לב, תוך הערכה גדולה, לדן, שהפגין רמת שרות וידע , שלצערי לא מקובלת במחוזותינו.
אני רוצה להמליץ ,לכל מי שרוצה למקסם את הציוד בביתו, לפנות לדן ולתאם אתו מפגש, שבו הוא ימדוד , בעזרת שימוש בתוכנת REW, ימקם וימליץ על הערכים הנכונים, שכדאי להכניס לרסיבר / פרוססור שלכם לצורך מיקסום התוצאה הסונית ,זו חוויה שאסור לפספס וכמובן מי שחשקה נפשו בפרוססור, חייב לעצמו בחינה של הסטורם ,פשוט חייב.
ועוד קצת תמונות לסיום
הפרוססור במקום הכבוד
[imgur]q8p0rQJ[/imgur]
ומאחור, אצלי יציאות ה XLR באמצע לא קיימות כי הוא רק 16 ערוצים , בשלב זה
[imgur]Vb6XE4S[/imgur]
שלט לתפעול שוטף
[imgur]sIjdwZY[/imgur]
הגדרות מערך הרמקולים
[imgur]PTeNqGK[/imgur]
אחד מאין ספור מסכי הגדרות
[imgur]A8cGwOV[/imgur]
את מי שזה מענין ולא התעייף מהפוסט אני מצרף 2 סרטונים האחד מסביר את ההגדרות הבסיסיות של הפרוססור והשני את התפעול הבסיסי של תוכנת DIRAC
תהנו
נ.ב
קיבלתי לאחרונה מייל עדכון מסטורם
First up- we are extending our warranty coverage for the MK2 range to 5 years, this means that ALL MK2 products will be retroactively covered by a 5-years warranty (parts and labor) when we make the announcement officially next month
פעם ראשונה שאני נתקל בחברה, שמוסיפה שנות אחריות רטרואקטיבית.
לינק לוידאו
לינק לוידאו
לוידאו






