בעיית ניתוקים במערכת mesh של סלקום

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
audiobully פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום,
אני מחובר לתשתית הסיבים של סלקום ומותקנת אצלי יחידת mesh אחת במיקום מרוחק מהנתב הראשי.
היחידה הנוספת באמת נותנת כיסוי נוסף ומהיר לאיזורים ללא קליטה, במיוחד בממ"ד שנמצא בקו ראייה מהיחידה הנוספת, שם מתקבלת מהירות של 200-300mbps. כך שנראה שמערכת הmesh של סלקום מסוגלת להתממשק ישירות עם הנתב הראשי.
מיותר לציין שהמתקין של סלקום המליץ לחבר את היחידה הנוספת בצמוד לנתב, מה שלא נתן שום דבר באיזורים המרוחקים..
למרות זאת, אני חווה ניתוקים במעבר בין האיזורים בבית, מה שנשמע יותר כמו התנהגות של מגדיל טווח ולא מערכת mesh.

אשמח לשעת האם למישהו יש רעיון איך לפתור את בעיית הניתוקים - האם הוספת יחידת mesh עוזרת במקרה כזה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@audiobully
·

אני לא מכיר את מערכת ה-"mesh" של סלקום אז מאד קשה להגיד האם זה בכלל אמור לעבוד אחרת (או האם זה ציוד ידוע של חברה מוכרת?). ראה עוד פרטים על ה(חוסר) משמעות של המילה mesh כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2943524#2943524

האם יש קליטה טובה של שני ה-APs בנקודה מסויימת באמצע (הכי טוב לבדוק ע"י תוכנה שמראה את החוזק של ערוצים שונים כמו inSSIDer)? האם הבעיה נפתרת אם אתה מקרב את ה-AP המרוחק כך שתהיה חפיפה בין הקליטה של שני ה-APs? אם כן אבל אז זה פוגע בכיסוי של השטח המרוחק אז סביר שהוספת עוד יחידה באמצע תעזור.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”