קניה שגויה של ראוטר - מה עושים עכשיו?
תאור המצב:
1. אני גיימר מושבע וככזה רציתי לרכוש ראוטר איכותי ומהיר עם ממשק נוח לגיימרים.
מצאתי ראוטר מצויין, קצת יקר אבל מעולה - Asus RT-AX88U.
2. הספסיפיקציות של הראוטר החדש הן-
א. תקן ax (wifi6
ב. dual band 2.4, 5
ג. AiMesh
ד. מעבד Quad core, 1.8GHz
ה. אפשרות לסיגנל ברוחב של עד 160MHz
3. הבעיה היחידה (גדולה) היא שלא שמתי לב שהראוטר לא מכיל מודם... ופתחתי את הקופסא...
עכשיו, בהינתן המצב הזה - מה כדאי לי לעשות ?
1. האם כדאי לי להשתמש במודם-ראוטר של חברת התשתית/ספק ולהגדירו כ bridge ?
אם כן, לדעתי אאבד את כל היתרונות של הראוטר החדש?
2. האם כדאי לי לרכוש (שוב הוצאה כספית גדולה) מודם טוב עבור הראוטר החדש?
תודה רבה על העזרה.
1. אני גיימר מושבע וככזה רציתי לרכוש ראוטר איכותי ומהיר עם ממשק נוח לגיימרים.
מצאתי ראוטר מצויין, קצת יקר אבל מעולה - Asus RT-AX88U.
2. הספסיפיקציות של הראוטר החדש הן-
א. תקן ax (wifi6
ב. dual band 2.4, 5
ג. AiMesh
ד. מעבד Quad core, 1.8GHz
ה. אפשרות לסיגנל ברוחב של עד 160MHz
3. הבעיה היחידה (גדולה) היא שלא שמתי לב שהראוטר לא מכיל מודם... ופתחתי את הקופסא...
עכשיו, בהינתן המצב הזה - מה כדאי לי לעשות ?
1. האם כדאי לי להשתמש במודם-ראוטר של חברת התשתית/ספק ולהגדירו כ bridge ?
אם כן, לדעתי אאבד את כל היתרונות של הראוטר החדש?
2. האם כדאי לי לרכוש (שוב הוצאה כספית גדולה) מודם טוב עבור הראוטר החדש?
תודה רבה על העזרה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
שני דברים:
א. ראוטר "טוב וייקר" לא ישפר לך את ביצועי ה"גיימינג", הוא יכלול פיצ'רים מתקדמים ויכולת לעמוד בתעבורה גבוהה יותר. בהנחה והציוד הקיים שלך "תקין" ולא קורס באמצע, אתה לא תרגיש הבדל, מה גם שלא ממש הבנתי את הרצון ל"ממשק נוח לגיימרים", ראוטר זה Appliance שנכנסים אליו פעם ב- לשנות הגדרה. זה לא Launcher למשחקים או שולחן העבודה שלך.
ב. אין שום מגבלה בלהשתמש במודם-נתב כמודם בלבד, אתה לא "תאבד" מהיתרונות של הראוטר החדש שלך, כי הוא עדיין יהיה ה"ראוטר" ברשרשת בקונפיגורציה תקינה.
א. ראוטר "טוב וייקר" לא ישפר לך את ביצועי ה"גיימינג", הוא יכלול פיצ'רים מתקדמים ויכולת לעמוד בתעבורה גבוהה יותר. בהנחה והציוד הקיים שלך "תקין" ולא קורס באמצע, אתה לא תרגיש הבדל, מה גם שלא ממש הבנתי את הרצון ל"ממשק נוח לגיימרים", ראוטר זה Appliance שנכנסים אליו פעם ב- לשנות הגדרה. זה לא Launcher למשחקים או שולחן העבודה שלך.
ב. אין שום מגבלה בלהשתמש במודם-נתב כמודם בלבד, אתה לא "תאבד" מהיתרונות של הראוטר החדש שלך, כי הוא עדיין יהיה ה"ראוטר" ברשרשת בקונפיגורציה תקינה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
@TGamer
·
תחבר את הראוטר החדש למודם/ראוטר במצב מודם בלבד (מצב bridge). זאת בין כה וכה הקונפיגורציה המומלצת כי באופן כללי מודם/ראוטרים משולבים פחות איכותיים מראוטר ללא מודם + זה נותן לך גמישות לעתיד אם וכאשר תחליף/תשדרג את התשתית שלך הראוטר היקר והטוב נשאר ללא שינוי ורק המודם הזול מתחלף (או נעלם).
המודם/ראוטר יכול להיות הציוד שקיבלת מבזק/ספק, בהנחה שבאמת אפשר להגדיר אותו כמודם בלבד או אתה יכול להחזיר אותו לבזק/ספק ולקנות מודם/ראוטר זול כמו לדוגמא ה-9970 שמצויין לשימוש של מודם בלבד. שם לב שאין שום סיבה ל"הוצאה כספית גדולה" על מודם בלבד אתה לא תקבל שום יתרון מהנושא (אולי קצת חסרונות).
·
תחבר את הראוטר החדש למודם/ראוטר במצב מודם בלבד (מצב bridge). זאת בין כה וכה הקונפיגורציה המומלצת כי באופן כללי מודם/ראוטרים משולבים פחות איכותיים מראוטר ללא מודם + זה נותן לך גמישות לעתיד אם וכאשר תחליף/תשדרג את התשתית שלך הראוטר היקר והטוב נשאר ללא שינוי ורק המודם הזול מתחלף (או נעלם).
המודם/ראוטר יכול להיות הציוד שקיבלת מבזק/ספק, בהנחה שבאמת אפשר להגדיר אותו כמודם בלבד או אתה יכול להחזיר אותו לבזק/ספק ולקנות מודם/ראוטר זול כמו לדוגמא ה-9970 שמצויין לשימוש של מודם בלבד. שם לב שאין שום סיבה ל"הוצאה כספית גדולה" על מודם בלבד אתה לא תקבל שום יתרון מהנושא (אולי קצת חסרונות).
@IamEzio
·
אני מבין. את הקניה כבר עשיתי ובכל זאת יש בראוטר לא מעט יתרונות.
אני לא בטוח שהבנתי אותך - האם זה נכון להגיד שב"שרשרת הציוד" החוליה החלשה תהיה המודם (הברידג'), שלמעשה יהווה צוואר בקבוק ?
תודה רבה רבה על הסיוע !
דרך אגב - האם חברות התשתית (או הספק) תומכות בהגדרת הראוטר שלהן לברידג' ?
·
אני מבין. את הקניה כבר עשיתי ובכל זאת יש בראוטר לא מעט יתרונות.
אני לא בטוח שהבנתי אותך - האם זה נכון להגיד שב"שרשרת הציוד" החוליה החלשה תהיה המודם (הברידג'), שלמעשה יהווה צוואר בקבוק ?
תודה רבה רבה על הסיוע !
דרך אגב - האם חברות התשתית (או הספק) תומכות בהגדרת הראוטר שלהן לברידג' ?
תודה רבה על התגובה המפורטת. זה ממש לא מובן מאליו.eran405 כתב:@TGamer
·
המודם/ראוטר יכול להיות הציוד שקיבלת מבזק/ספק, בהנחה שבאמת אפשר להגדיר אותו כמודם בלבד או אתה יכול להחזיר אותו לבזק/ספק ולקנות מודם/ראוטר זול כמו לדוגמא ה-9970 שמצויין לשימוש של מודם בלבד. שם לב שאין שום סיבה ל"הוצאה כספית גדולה" על מודם בלבד אתה לא תקבל שום יתרון מהנושא (אולי קצת חסרונות )....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
תתחדש אחלה ראוטר גם אני קניתי אותו.
אצלי הוא מחובר למודם של הוט(שמוגדר כבריד׳ג) במהירות 500 והכל עובד פיקס.
אצלי הוא מחובר למודם של הוט(שמוגדר כבריד׳ג) במהירות 500 והכל עובד פיקס.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אם מדובר על תקשורת לרשת חיצונית (אינטרנט במקרה צרכנים פרטייים), אז צוואר הבקבוק שלך אמור להיות ספק השירות שמגביל אותך למהירות שאתה משלם עליה ולא הציוד שלך. רכיב המודם בנתב שלך מאפשר לך להגיע למהירות מקסימלית מסויימת שהטכנולוגיה שהוא תומך בא מאפשרת בצד התשתית הטלפונית מודם אחר באותה טכנולוגיה לא ישנה זאת, והוא אמור להיות מסוגל "לסחוב" את זה.
במידה ויש לך מודם-נתב משולב מודרני, צוואר הבקבוק יהיו התשתית הטלפונית/החבילה שאתה משלם עליה לפני שהמודם יהיה בעיה.
במידה ויש לך מודם-נתב משולב מודרני, צוואר הבקבוק יהיו התשתית הטלפונית/החבילה שאתה משלם עליה לפני שהמודם יהיה בעיה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
תודה רבה ! אתה יכול אולי להמליץ לי על איזה הסבר להגדרת ראוטר כברידג' (DSL) ?IamEzio כתב:אם מדובר על תקשורת לרשת חיצונית (אינטרנט במקרה צרכנים פרטייים), אז צוואר הבקבוק שלך אמור להיות ספק השירות שמגביל אותך למהירות שאתה משלם עליה ולא הציוד שלך. רכיב המודם בנתב שלך מאפשר לך להגיע למהירות מקסימלית מסויימת שהטכנולוגיה שהוא תומך בא מאפשרת בצד התשתית הטלפונית מודם אחר באותה טכנולוגיה לא ישנה זאת, והוא אמור להיות מסוגל "לסחוב" את זה.
במידה ויש לך מודם-נתב משולב מודרני, צוואר הבקבוק יהיו התשתית הטלפונית/החבילה שאתה משלם עליה לפני שהמודם יהיה בעיה....
·
איזה דגם יש לך וממי קיבלת אותו? תתחיל מחיפוש בגוגל עם שם הדגם והמילה bridge בעברית או באנגלית. אם אתה לא מצליח תפרט כאן וננסה לעזור.TGamer כתב: תודה רבה ! אתה יכול אולי להמליץ לי על איזה הסבר להגדרת ראוטר כברידג' (DSL) ?
·...
@eran405
·
אחלה. זה ראוטר חדש של בזק בינלאומי.
היום אחד הנציגים בתמיכה הטכנית אמר לי שהוא עושה לי טובה, וניסה לעזור לי עם ההגדרות. אבל מסתבר שמשהו מההגדרות כנראה לא היה נכון/מדוייק.
אני אנסה למצוא הדרכהה ברשת ואם לא - אחזור לכאן. תודה רבה!
·
אחלה. זה ראוטר חדש של בזק בינלאומי.
היום אחד הנציגים בתמיכה הטכנית אמר לי שהוא עושה לי טובה, וניסה לעזור לי עם ההגדרות. אבל מסתבר שמשהו מההגדרות כנראה לא היה נכון/מדוייק.
אני אנסה למצוא הדרכהה ברשת ואם לא - אחזור לכאן. תודה רבה!
הראוטר הוא של בזק בינלאומי. זה ראוטר חדש שלהם ודומה חיצונית לראוטר B של בזק (לדעתי זה בדיוק אותו דבר).
מיוצר ע"י חברה ישראלית בשם Heights Telecom. דגם HT-138S-B.
ראיתי שאפשר להיכנס לממשק שלו ולעשות הרבה שינויים, כולל bridging, אבל לא מצאתי באינטרנט הסבר על הסוג הזה של הראוטר.
מיוצר ע"י חברה ישראלית בשם Heights Telecom. דגם HT-138S-B.
ראיתי שאפשר להיכנס לממשק שלו ולעשות הרבה שינויים, כולל bridging, אבל לא מצאתי באינטרנט הסבר על הסוג הזה של הראוטר.