4K Arcana 18Gbps - מישהו שמע עליו? (לבעלי טלוויזיה עם ARC בלבד שרוצים תמיכה בATMOS/DTSX)

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 63
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #1 

רכשתי לאחרונה סאונדבר תומך אטמוס, מבלי להבין שהטלויזיה שלי (LG OLED B6) כלל לא תומכת ביציאה הנדרשת.
לאחר חיפוש ברשת, נתקלתי בפתרון הזה:

https://www.hdfury.com/product/4k-arcana-18gbps/

מישהו שמע עליו? שוקל ברצינות לרכוש ולראות אם אכן זה יעביר אותות eARC ישירות לסאונדבר.

אני בטוח שיש כמוני עוד רבים, שמרוצים מהטלויזיה שלהם ולא מעוניינים לרכוש טלויזיה חדשה רק בשביל חיבור תומך eARC

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #2 

המוצר הזה לא קשור בעיקרון לARC, זו יחידה שמחלצת אודיו מHDMI. יש המון מוצרים כאלה בשוק ו(לדעתי) לא צריך מוצר שנראה כל כך טוב, גם ככה הוא יושב מאחורי כל המכשירים.

עריכה - רוב המוצרים שדיברתי עליהם מוציאים את האודיו בSPDIF או אנלוג, מה שאומר שלא תהיה תמיכה באטמוס וכו'. יחד עם זאת, אני מאמין שאפשר למצוא מוצר שמחלץ גם אטמוס אבל נראה יותר פשוט.

עריכה 2 - נראה שיש עוד מוצרים שיודעים להוציא אטמוס.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

ממליץ על משהו ספציפי? הם טוענים שהם החלוצים בתחום. סתם קשקוש?

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

RobotCop כתב:המוצר הזה לא קשור בעיקרון לARC, זו יחידה שמחלצת אודיו מHDMI. יש המון מוצרים כאלה בשוק ו(לדעתי) לא צריך מוצר שנראה כל כך טוב, גם ככה הוא יושב מאחורי כל המכשירים.

עריכה - רוב המוצרים שדיברתי עליהם מוציאים את האודיו בSPDIF או אנלוג, מה שאומר שלא תהיה תמיכה באטמוס וכו'. יחד עם זאת, אני מאמין שאפשר למצוא מוצר שמחלץ גם אטמוס אבל נראה יותר פשוט.

עריכה 2 - נראה שיש עוד מוצרים שיודעים להוציא אטמוס.
...
·קראתי קצת לעומק, ורק המקודד של HDFURY יודע לעבד נתונים מARC לeARC.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@citizen_x
אין לי מושג מה זאת אומרת לעבד נתונים מARC לeARC. למיטב ידיעתי ARC זה ראשי תיבות של "ערוץ אודיו חוזר" וeARC זה בערך אותו דבר רק עם רוחב פס יותר גדול. כשאני מסתכל על הדיאגרמה שהם מפרסמים בלינק אני לא רואה ערוץ חזור אלא כמה מקורות שמחוברים לממתג HDMI שיוצא למכשיר הזה שמפצל את האודיו (או מעתיק אותו) ושולח בנפרד לטלוויזיה ולרסיבר / סאונד בר.

יכול להיות שמה שמבלבל פה זה שהוא כותבים שצריך לחבר את המוצר לשקע HDMI שמסומן ARC כי הוא זה שיכול לקבל אודיו בערוץ חזור. בכל מקרה, אלא אם פספסתי משהו, הHDFury הזה הוא מחלץ אודיו שנראה טוב. אולי עובד מעולה עם אחלה צ'יפים ואיכות בניה וכו' אבל זה מחלץ אודיו.

WORLD’S FIRST eARC adapter that allows FULL AUDIO up to Dolby Atmos over TrueHD from ANY external HDMI source to ANY eARC sound system.

ולמקרה ואני טועה לגמרי, שלח לינק למקום שבו ראית את האמירה הזו על השדרוג.

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

RobotCop כתב:@citizen_x
אין לי מושג מה זאת אומרת לעבד נתונים מARC לeARC. למיטב ידיעתי ARC זה ראשי תיבות של "ערוץ אודיו חוזר" וeARC זה בערך אותו דבר רק עם רוחב פס יותר גדול. כשאני מסתכל על הדיאגרמה שהם מפרסמים בלינק אני לא רואה ערוץ חזור אלא כמה מקורות שמחוברים לממתג HDMI שיוצא למכשיר הזה שמפצל את האודיו (או מעתיק אותו) ושולח בנפרד לטלוויזיה ולרסיבר / סאונד בר.

יכול להיות שמה שמבלבל פה זה שהוא כותבים שצריך לחבר את המוצר לשקע HDMI שמסומן ARC כי הוא זה שיכול לקבל אודיו בערוץ חזור. בכל מקרה, אלא אם פספסתי משהו, הHDFury הזה הוא מחלץ אודיו שנראה טוב. אולי עובד מעולה עם אחלה צ'יפים ואיכות בניה וכו' אבל זה מחלץ אודיו.

WORLD’S FIRST eARC adapter that allows FULL AUDIO up to Dolby Atmos over TrueHD from ANY external HDMI source to ANY eARC sound system.

ולמקרה ואני טועה לגמרי, שלח לינק למקום שבו ראית את האמירה הזו על השדרוג.
...
...
אני מבין את זה, ואף נוטה להסכים על מה שאמרת. לי חשוב למצוא EXTRACTOR שיודע להעביר אותות ATMOS וDTSX היישר לסאונדבאר תומך eARC. כל ה"מחלצים" האחרים שציינת , וגם כאו שחיפשתי בעצמי, לא יודעים להתעסק עם שניהם.

כמובן שאני מדבר גם מחוסר ידע על הנושא, רק על סמך מה שקראתי. אם אתה מכיר או שמעת על כזה שמסוגל לבצע את הפעולה הזו, מה טוב.

בנוסף, אשמח לדעת אם כאשר אני מחבר רק את הסאונדבר ל"מחלץ" שכזה, האם נגני בלורי ו4K שמחוברים ישירות לטלויזיה עדיין יקבלו בהצלחה את אות הATMOS ?

תודה מראש על כל העזרה בנושא. מעריך זאת מאוד.
·

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

citizen_x כתב: אני מבין את זה, ואף נוטה להסכים על מה שאמרת. לי חשוב למצוא EXTRACTOR שיודע להעביר אותות ATMOS וDTSX היישר לסאונדבאר תומך eARC. כל ה"מחלצים" האחרים שציינת , וגם כאו שחיפשתי בעצמי, לא יודעים להתעסק עם שניהם.

כמובן שאני מדבר גם מחוסר ידע על הנושא, רק על סמך מה שקראתי. אם אתה מכיר או שמעת על כזה שמסוגל לבצע את הפעולה הזו, מה טוב.
...
לא מכיר מהראש מחלץ שיודע להתעסק עם אטמוס אבל גם לא מבין באמת את הצורך. זה לא שיש לך זוג או רביעיית רמקולים שקועים בתקרה שתוכל להנות באמת מהפורמט הזה. אלא אם יש לך סאונד בר מיוחד הוא בעיקר "תומך" באטמוס ולא "משמיע" אטמוס וגם אם הוא משמיע, עדיין חסרים לך רמקולי הסראונד ו/או הסנטר.
citizen_x כתב:בנוסף, אשמח לדעת אם כאשר אני מחבר רק את הסאונדבר ל"מחלץ" שכזה, האם נגני בלורי ו4K שמחוברים ישירות לטלויזיה עדיין יקבלו בהצלחה את אות הATMOS?
...
נראה לי שיש פה פער קטן לגבי אטמוס וכו'.
נגני בלו-ריי ו4K מייצרים סאונד, לא מקבלים אותו. הם מוציאים סטרים של וידאו+אודיו שנכנס למכשיר הזה ומשם מתפצל לסטרים אודיו וסטרים וידאו שמתחברים בהתאמה לרסיבר/סאונד בר ולטלוויזיה/מקרן.

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

RobotCop כתב:
...
...
נראה לי שיש פה פער קטן לגבי אטמוס וכו'.
נגני בלו-ריי ו4K מייצרים סאונד, לא מקבלים אותו. הם מוציאים סטרים של וידאו+אודיו שנכנס למכשיר הזה ומשם מתפצל לסטרים אודיו וסטרים וידאו שמתחברים בהתאמה לרסיבר/סאונד בר ולטלוויזיה/מקרן.
...
·המקרן יחובר לטלויזיה, אבל הנגנים מחוברים בHDMI לטלויזיה (שמוגבלת רק לARC).

המקרו המדובר תומך אטמוס+DTS-X, בעל חיבור eARC

מדובר במקרן Sennheiser AMBEO

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

citizen_x כתב:
...
...
...
אם תעבוד ככה לא תרוויח כלום. אתה חייב למתג את המקורות שלך מחוץ לטלוויזיה אם אתה רוצה לקבל את מלוא האיכות המשודרת כי הטלוויזיה שלך תשמנך את הסאונד. תסתכל על השרטוט שלהם...

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

RobotCop כתב:
...
...
אם תעבוד ככה לא תרוויח כלום. אתה חייב למתג את המקורות שלך מחוץ לטלוויזיה אם אתה רוצה לקבל את מלוא האיכות המשודרת כי הטלוויזיה שלך תשמנך את הסאונד. תסתכל על השרטוט שלהם...
...
ברור לי.

אז להערכתך, אני צריך מפצל, נכון? על מנת שאוכל לחבר את כולם?

·

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

להערכתי אתה צריך לשקול שוב אם שווה לך להכנס לכל הטררם הזה בשביל אטמוס בסאונד-בר.
אם תחליט שכן, מה שתזדקק לו זה ממתג (Switcher או Selector) ולא מפצל (Splitter או Distribution Amp).
וודא רק שהממתג שתבחר גם תומך ב18Gbps וכול מה שצריך כדי שהוא לא יהיה צוואר הבקבוק במערכת.

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #12 

RobotCop כתב:להערכתי אתה צריך לשקול שוב אם שווה לך להכנס לכל הטררם הזה בשביל אטמוס בסאונד-בר.
אם תחליט שכן, מה שתזדקק לו זה ממתג (Switcher או Selector) ולא מפצל (Splitter או Distribution Amp).
וודא רק שהממתג שתבחר גם תומך ב18Gbps וכול מה שצריך כדי שהוא לא יהיה צוואר הבקבוק במערכת.
...
·הלכתי עד הסוף עם סאונדבר יקר במטרה להינות מאטמוס. אשמח למשהו מומלץ או להכוונה אחרת.

תודה!

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

RobotCop כתב:להערכתי אתה צריך לשקול שוב אם שווה לך להכנס לכל הטררם הזה בשביל אטמוס בסאונד-בר.
...
·אפרט ברשותך:
לLG OLED B6 מחוברים 2 נגני 4K:
1. OPPO UDP-203 - האופו תומך בATMOS
2. Panasonic DMP-UB700EBK

הטלויזיה תומכת ומזהה משניהם אות של DOLBY VISION. כנ"ל לאפליקציה המובנית בטלויזיה של NETFLIX. עם DOLBY VISION אין לי בעיה. נקלט ומשודר בצורה טובה.

הסאונד יוצא כרגע מסאונדבר סטנדרטי של סמסונג ששירת אותי שנים (חובר לטלויזה באמצעות כבל אופטי).

כעת, מכשקניתי מקרן תומך ATMOS , הייתי רוצה למצוא פתרון רק לסאונד. שהסאונדבר החדש יקבל את האות של הATMOS. אין לי בעיה שרק מכשיר אחד מהשניים יקבל את אות הATMOS, שכן אני משתמש לרוב בOPPO 203 לכותרי 4K

מקווה שהובנתי. ממש מודה לך על הליווי והעזרה :)

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

@citizen_x

ניסית לראות מה קורה אם אתה מכניס HDMI שמכיל גם וידאו לתוך הסאונד בר?
אם הוא מתעלם מהוידאו ומפענח את האודיו, אין לך צורך במחלץ הזה כי מפצל פשוט יעבוד.
אם זה לא עובד והסאונד-בר דורש חיבור HDMI בלי וידאו, האפשרויות הבאות עומדות בפניך:
1. אם אתה מוכן לקבל אטמוס רק מה Oppo חבר רק אותו למחלץ, ואז כבל אחד למסך וכבל שני לסאונד בר.
2. אם אתה רוצה שכל המכשירים החיצוניים שלך יעבדו באטמוס תצטרך ממתג HDMI לפני המחלץ.

*קח רק בחשבון שמה שיוצא מהטלוויזיה (נטפליקס וכו') לא יהיה באטמוס עד שתחליף למסך תומך eARC.

נ.ב.
באמת נראה סאונדבר מתוחכם ויקר. מקווה שהוא יתן חוויה טובה (f)

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

RobotCop כתב:@citizen_x

ניסית לראות מה קורה אם אתה מכניס HDMI שמכיל גם וידאו לתוך הסאונד בר?
אם הוא מתעלם מהוידאו ומפענח את האודיו, אין לך צורך במחלץ הזה כי מפצל פשוט יעבוד.
אם זה לא עובד והסאונד-בר דורש חיבור HDMI בלי וידאו, האפשרויות הבאות עומדות בפניך:
1. אם אתה מוכן לקבל אטמוס רק מה Oppo חבר רק אותו למחלץ, ואז כבל אחד למסך וכבל שני לסאונד בר.
2. אם אתה רוצה שכל המכשירים החיצוניים שלך יעבדו באטמוס תצטרך ממתג HDMI לפני המחלץ.

*קח רק בחשבון שמה שיוצא מהטלוויזיה (נטפליקס וכו') לא יהיה באטמוס עד שתחליף למסך תומך eARC.

נ.ב.
באמת נראה סאונדבר מתוחכם ויקר. מקווה שהוא יתן חוויה טובה (f)
...
·הסאונדבר החדש עדיין לא הגיע אלי. אמור לקבלו ביום ראשון הקרוב.

נתת כמה רעיונות - תודה לך. מבטיח לבדוק ולעדכן.

נציג מHDFURY חזר אלי, והמליץ לי על המוצר הבא שלהם:
https://www.hdfury.com/product/4k-vertex2-18gbps/

המחיר נראה גבוה, אך היכולות שלו מרשימות. מעניין אם הוא כן יכול לתת מענה על כל דרישותי. שלחתי לו כמה שאלות המשך. אעדכן ברגע שאקבל אותם.

וכן, תודה. הלכתי עד הסוף כאמור, ובחרתי למעשה בסאונדבר היקר בשוק. איך אומרים, או ללכת עד הסוף או לוותר.

רק אחרי שקניתי אותו, קראתי לעומק על כל עניין הeARC וקצת התבאסתי לגלות שהטלויזיה שלי לא יכולה לתמוך בATMOS. יכול להיות שאם הייתי חוקר לעומק לפני כן, הייתי קונה משהו זול בהרבה או דוחה את רכישת הסאונדבר. אבל זה נעשה ואני לא מתחרט על כך.

מרבית הצפיה האודיופילית\ אם ניתן להסתכל על זה כך, נעשה ממילא דרך האופו, אז אני מוכן"להתפשר" בפורמט DD בשימוש בנטפליקס. לסאונדבר הזה יש יכולת לדמות סביבת 3D בצורה מאוד מרשימה, ואני משוכנע שכשאחבר אותו ואצפה בנטפליקס, ספק רב אם ארגיש בהבדל בין הדמיית 3D לאטמוס אמיתי, אבל נראה.

לדעתך, כל מה שאני צריך זה לחבר את הסאונדבר החדש ישירות לOPPO וזהו? מעניין. ההגיון באמת אומר שדרך האופו אני אמור לקבל תמיכה בATMOS (למרות שהוא בעל חיבור של ARC ולא eARC).

הנה המידע הרלוונטי מהאתר של OPPO:

Advanced Audio Formats
With internal decoding of Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio, and bitstream output for object-based immersive audio formats such as Dolby Atmos and DTS:X, the UDP-203 delivers great sound for both movie soundtracks and music.

https://www.oppodigital.com/blu-ray-udp-203/

האם ניצלתי? יותר מזל משכל??

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

citizen_x כתב:ההגיון באמת אומר שדרך האופו אני אמור לקבל תמיכה בATMOS (למרות שהוא בעל חיבור של ARC ולא eARC)
...
·

שוב, יש פה פער קטן שלדעתי גורם לך לראות את התמונה באופן לא מדוייק. דולבי אטמוס ושאר הפורמטים קיימים ועובדים בלי קשר לARC.

כשאומרים ARC מתכוונים לערוץ אודיו שחוזר מהטלוויזיה. זה משהו שתפס תאוצה עם הסמארט כשהטלוויזיות הפכו להיות מקור בעצמן, אבל פורמטי אודיו עוברים על HDMI הרבה שנים לפני שהמציאו את הARC. תחשוב בלו-ריי שמחובר לרסיבר שמחובר למקרן (אמיתי, לא מקרן סאונד) ומערך סראונד של 7.4.2 רמקולים. כל הפורמטים הכי מלאים עוברים שם ואין שום ARC במערכת.

הסיבה שכניסת הHDMI של הסאונד בר שלך מסומנת ככה היא כי הוא מצפה לקבל ערוץ ARC מהטלוויזיה אבל זה לא אומר שהוא לא יקבל כל מקור אודיו אחר שיגיע בHDMI ולכן גם השאלה (שאולי שווה להפנות לסנהייזר) אם הסאונד-בר מסוגל לקבל גם וידאו בכניסה הזו או שהוא חייב רק אודיו.

citizen_x פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #17 

אהיה חכם יותר כשאקבל את הסאונדבר ואחבר אותו.

בחיבור 7 רמקולים ויותר אומנם תקבל אחלה סאונד, אבל זה לא יהיה אטמוס. זה אמור להיות סיגנל שנשלח למערכת שיודעת לפרש אותו ככזה ולפעול בהתאם. זה בדיוק כמו DOLBY VISION. אפשר תאורתית לשלוח אות של DV גם לטלויזיה שלא תומכת בזה ולכן תציגו באיכות המקסימלית שהיא יודעת לשדר. זה יראה טוב, אבל זה לא יהיה DV.

אבל בהחלט אנסה לברר זאת מול סנהייזר.

OrenMizrav
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 996
נתן תודות: 100 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #18 

"לדעתך, כל מה שאני צריך זה לחבר את הסאונדבר החדש ישירות לOPPO וזהו? מעניין. ההגיון באמת אומר שדרך האופו אני אמור לקבל תמיכה בATMOS (למרות שהוא בעל חיבור של ARC ולא eARC)."

כן. אם תחבר את הסטרימר ישירות לסאונד בר אין שום קשר לARC. הוא יוציא אטמוס ובר שתומך באטמוס.
אבל איך התמונה תגיע לTV? יש לבר גם יציאות?
Denon 3400 | Front: Focal 806 | Center: Focal CC 800V | Back: Q acoustics 3020
https://webtip.cc/

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #19 

citizen_x כתב:אהיה חכם יותר כשאקבל את הסאונדבר ואחבר אותו.
בחיבור 7 רמקולים ויותר אומנם תקבל אחלה סאונד, אבל זה לא יהיה אטמוס. זה אמור להיות סיגנל שנשלח למערכת שיודעת לפרש אותו ככזה ולפעול בהתאם.
...
נראה שיש לך בעיה בהבנה מה זה אטמוס.
כל הרסיברים בשנים האחרונות, בעלה הגברה של 7 ערוצים ומעלה, תומכים באטמוס, והרבה יותר טוב מכל סאונד בר שתקנה.
בוודאי שתקבל אטמוס בחיבור 7 רמקולים ויותר, אם תמקם אותם כמו שצריך, ותגדיר נכון את הרסיבר.
אטמוס בסאונדבר זה גימיק, ולא משנה כמה יקר הוא.
וככל שהסאונדבר יקר יותר, יותר כדאי ללכת לכיוון של רסיבר ורמקולים.
התוצאה הרבה יותר מרשימה.

כבר קנית אז זה מאוחר מידי, אבל הייתי מציע לך ללכת לחנות ולשמוע אטמוס במערכת רמקולים למול סאונד בר.

dudy3
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

citizen_x כתב:
...
...

המקרו המדובר תומך אטמוס+DTS-X, בעל חיבור eARC

מדובר במקרן Sennheiser AMBEO
...
חיבור הarc בטלוויזיה מחובר לחיבור הearc המקרן
המקורות שלך מחוברים למקרן ע״מ לקבל את האפקטים הנדרשים לך ולהעביר את התמונה למסך
באם יש לך יס/ הוט חבר אותם ישירות לטלוויזיה מאחר והם לא מוציאים אטמוס וכך נשארת לך כניסת hdmi פנויה לשימוש עתידי המקרן.

דרך אגב מקרן קול אדיר אבל זקוק לסאב שמוסיף המון.
מכל מלמדיי השכלתי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”