מה הסידור הנכון לרשת הביתית Mash, ubiquiti או ראוטר נוסף ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
NextHD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

כרגע אני והמשפחה עוברים דירה וישנה התלבטות מה הוא הסידור הנכון לגבי הרשת ההביתית וה-wifi.
מבנה הדירה הנוכחית נראת כך:

[imgur]TLKdQDE[/imgur]

כרגע יש שני ראוטרים מסוג Archer C7 V2 עם openwrt מותקן.
הראוטרים מחוברים קווית, כאשר הראוטר הראשי נמצא בחדר שלי ומחובר לראוטר בזק אשר נמצא במצב ברידג׳.
הבעיה היא שבחדר השלישי ומטבח אין כיסוי של הרשת הביתית.

הסיבה למה יש חיבור קווי היא בגלל שהראוטר בסלון מחובר לסטרימר עם kartinatv עליו.

מבנה הדירה החדשה נראה כך:
[imgur]aLDBYCF[/imgur]

בדירה החדשה הכוונה היא לעשות חיבור קווי בכל החדרים, כאשר בחדר שלי יהיה את החיבור לתשתית מבזק.
הדירה החדשה עצמה היא בסביבות 70 מטרים ריבועיים. בעוד הנוכחית היתה בסביבות 60 מטרים ריבועיים.

השאלה היא מה הפתרון העדיף מבחינת wifi ?

קראתי על שלוש אפשרויות עיקריות:

1. לקנות ראוטר חדש ״חזק״ והבעיה היא שאני לא יודע איזה יהיה טוב שיכסה את כל הבית, במיוחד שאני לא שם במרכז הבית. או לחילופין להתשמש בראוטרים הישנים כנק׳ גישה.

2. להשתמש ברשת Mesh כאשר האופציות שנראו לי הכי טובות הן Linksys Vepo וגם Netgear Orbi,
הבעיה העיקרית שלי עם הרעיון הזה הוא שהרעיון ב-Mesh שזה חיבור אלחוטי וכאשר הכוונה שלי היא להשתמש בחיבור חוטי זה קצת חסר תועלת. אני לא אוהב את tp-link deco m5 בעיקר כי הניהול הוא רק דרך אפליקציה וזה נראה לי לא נוח להתעסק בלפתור תקלות דרך הנייד.

3. Edgderouter X של ubiquiti ולחבר אליו נק׳ גישה אחת או שתיים של ubiquiti בהתאם לצורך. היתרון והחיסרון להבנתי הוא שצריך במצב כזה לעשות לפרוס כבל נוסף כדי לשים את ה-״צלחת״ במקום מרכזי.

האמת אני דיי מבולבל ולא בטוח מה הדבר הנכון במקרה הנ״ל.

בנוסף, אני לא בטוח כמה מהותי כרגע WIFI 6 ?

תודה מראש על העזרה!

עריכה:
שמתי לב שבטעות פתחתי את האשכול במקום הלא מתאים, אם יש אפשרות אשמח אם תעבירו לפורום של רשתות.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@NextHD
·

כמה נקודות:

א. שלוש האופציות שאתה מעלה הם דברים שונים ואתה צריך להחליט איזו מתאימה לך (אני בכוונה מציין אותם בסדר שונה):

2. פתרון mesh הוא האופציה הכי פשוטה. פתרונות ה-mesh מכוונים למשתמשים "פשוטים" שרוצים להבין כמה שפחות ברשתות ולכן הם יותר בכיוון של לחבר לחשמל והכל עובד. זה כמובן בא במחיר של פחות גמישות בקונפיגורציה (שהרי אופציות קונפיגורציה מתקדמות ומקיפות יבלבלו את המשתמש שלא רוצה להעמיק ולהבין מושגים ברשתות).

בפרט לגבי הנושא של חיבור קווי של היחידות, זה נכון שפתרונות mesh מתוכננים בראש וראשונה לחיבור אלחוטי (בשביל פשטות ההתקנה שציינתי לעיל) אבל ברב הדגמים יש גם תמיכה ב-wired backhaul, לדוגמא בשניים שציינת:
https://kb.netgear.com/000051205/What-i ... iFi-System
https://www.linksys.com/us/support-arti ... Num=217442
(תוודא שיש תמיכה בזה בדגם הספציפי שאתה מזמין, אם אני זוכר נכון נתקלתי בעבר בדגם מסויים של orbi ללא תמיכה אבל אני לא זוכר או מוצא על איזה מדובר)

3. בקיצוניות השניה, יש לך ציוד עסקי כמו הדגמים של Ubiquiti, כולל במחיר זול יחסית. כאן הדגש הוא דבר ראשון על יציבות, אמינות וגמישות (דברים שידברו למשתמש העסקי). כאן פחות שמים דגש על התקנה וקונפיגורציה כמ שיותר פשוטה. על אף שלדוגמא ב-edgerouter יש wizard שמאפשר הגדרה ראשונית פשוטה מאד מהר ובקלות, יותר פשוט מחלק גדול מהראוטרים הבייתים שנתקלתי; ב-APs של unifi יש אופציה של standalone להתחרות בקונפיגורציה הפשוטה של פתרונות mesh וכו'.

אופציות קוניפורציה יותר מתקדמות ידרשו השקעה מסויימת ואולי אפילו למידה של מושגי רשת, במיוחד אם זה פעם ראשונה שאתה מנסה להגדיר הגדרה כזאת. ספציפית ב-edgerouter רק חלק מהאופציות זמינות בממשק ה-web ולחלק צריך להשתמש ב-CLI (אישית אני מוצא את ה-CLI הרבה יותר נח ומשתמש כמעט אך ורק בו אבל אני יודע שלהרבה אנשים יש סלידה ממשק כזה). ראה את השירשור כאן עם דוגמאות שבחרתי לשתף לגבי קונפיגרוציות שאני משתמש ב-edgerouter.
בציוד של unifi כך בחשבון שבשביל לקבל את אופציות הקונפיגורציה המלאות תצטרך להשתמש ב-unifi controller (תקרא על זה אם אתה לא יודע על מה אני מדובר).

ספיציפית לגבי הנושא של מיקום ה-AP שמופרד מהראוטר זה רק יתרון. אתה תמיד יכול לשם את ה-AP הראשון צמוד לראוטר הראשי ולקבל מצב דומה לציוד ביתי שהראוטר וה-AP ביחד (חוץ מאולי הנושא של התקנת ראוטר+AP ביתי במקום שמוגבל מבחינת המקום הפיזי ואז הצורך בראוטר ו-AP נפרדים הוא בעייתי). במקרה של AP בנפרד יש לך את הגמישות לבחור. זה אמנם נכון שגם ראוטר ביתי אפשר למקם איפה שאתה רוצה אבל אז אתה צריך להריץ מספר כבלי רשת + חשמל לנקודה הזאת, בעוד שבמקרה של AP בנפרד (עם תמיכה ב-PoE) אז אתה מריץ כבל רשת וזהו (אפילו חשמל הוא מקבל דרך אותו הכבל).

הבדל נוסף הוא שפתרונות ה-mesh כרגיל מקובל ושווה מבחינה כלכלית להזמין מספר יחידות מראש, בעוד שלדוגמא ב-APs של ubiquiti לדעתי עדיף לך להתחיל מיחידה בודדת ולראות האם היא מספיקה לצרכים שלך ובמידת הצורך להוסיף עוד יחידות.

חשוב לציין שיש גם ציודים עסקיים של חברות מתחרות, לא אציין דגמים ספציפיים כי אין לי ניסיון או המלצות לתת עליהם. אבל נתקלתי בהמלצות על הציודים של cisco, mikrotik ואפילו דגמים עסקיים של tplink (וכמובן יש עוד).

1. ראוטר ביתי "רגיל" (או "חזק" אם אתה רוצה לקרוא לו כך) הוא איפשהו באמצע. ציוד כזה יותר גמיש ובעל יותר אופציות קונפיגורציה מאשר mesh ופחות מאשר בציוד עסקי ובהתאם גם ההגדרה שלו דורשת השקעה באמצע. הניחוש שלי שהוא גם יותר יציב מפתרונות mesh (ופחות מפתרונות עסקיים) אבל אני מודה שאין לי מספיק ניסיון עם פתרונות mesh ביתיים בשביל לחוות דעה מבוססת.
בחלק מהמקרים אפשר גם להתקין קושחות צד שלישי ואז יש לך גישה לאופציות קונפיגורציה יותר מתקדמות, השאלה אם כבר ההתעסקות וההשקעה הזאת ברשתות האם לא עדיף כבר ללכת על ציוד עסקי עם תמיכה רשמית של היצרן בקושחה המתקדמת. אישית עברתי מציוד ביתי ל-ddwrt (מותקן על ראוטר ביתי) לציוד של ubiquiti ואני לא מסתכל אחורה (לצרכים שלי ציוד עסקי עדיף על קושחה צד שלישי שעדיפה על קושחת יצרן של ראוטר ביתי).

אם אתה הולך על האופציה הזו, הייתי שוקל ראוטר של asus עם aiMesh. באופן כללי ל-asus יש ראוטרים מצויינים שמקבלים הרבה המלצות והתמיכה ב-aiMesh אומרת שבמקרה שאתה לא מצליח לכסות את כל השטח עם יחידה בודדת תהיה לך את האופציה להוסיף עוד יחידה.

ב. אתה מדגיש את הדאגה שלך לגבי הכיסוי האלחוטי של כל השטח. בגדול 60-70 מטר אלה לא דירות גדולות ובחלק גדול מהמקרים אפשר גם לקבל כיסוי מספק עם יחידה בודדת. הבעיה שמאד קשה לחזות כיסוי אלחוטי כי הוא תלוי ביותר מידי גורמים, כולל: מבנה הדירה והקירות, הפרעות מהשכנים, ציוד הרשת והמקום והזווית בו הוא מותקן, הגדרות של הציוד וכו'. עד שאתה לא תבדוק ציוד מסויים בדירה החדשה לא תוכל באמת לדעת מה המצב.

האידאל הוא להתקין AP (לדוגמא כזה של unifi) במקום גבוה במיקום מרכזי. אם יש לך הנמכת תקרה, לדוגמא בשביל מזגן מרכזי, זה אופציה מצויינת להעביר לשם כבל ולהתקין את ה-AP על הנמכת התקרה. אבל גם אם תשם ראוטר ביתי "רגיל" בפינה המרוחקת של "החדר שלי" מאד יכול להיות שתהיה קליטה מספקת בכל הבית. המצב שאתה מתאר בדירה הישנה נראה לי די קיצוני, בדירה בגודל כזה אין סיבה ששתי יחידות לא יצליחו לכסות את כל השטח בצורה טובה.

לא ציינת ממ"ד בשירטוט של הדירה, אבל אם יש ממ"ד צריך לקחת בחשבון שברב המקרים הקירות העבים של הממ"ד חוסמים את ה-wifi.

ג. אם יש לך שתי יחידות של C7 כרגע, וחוץ מאולי הנושא של הכיסוי אתה מרוצה מהם, אז למה לא להתחיל מלעבור לדירה החדשה ולבדוק איפה אתה יכול למקם את היחידות האלה בשביל כיסוי מקסימלי והאם הוא מספק? תמיד תוכל להחליט לשדרג את הציוד שלך בעתיד היותר קרוב או היותר רחוק ואז גם יהיה לך עוד מידע. אם יש לך עוד סיבות לרצות לשדרג את הציוד שיש לך היום, אם תציין אותם נוכל לעזור לך להבין איזה מבין האופציות יכול לענות לדרישות הנוספות האלה.

לגבי התיכנון של נקודות הרשת וצינורות התקשורת בדירה החדשה (אם בכלל יש לך שליטה על זה), הייתי מנסה לחשוב בצורה כמה שיותר כללית וכמה שיותר על גמישות עתידית. בזמנו, לפני יותר מעשור, כשעברתי לגור בדירה שלי עשינו שיפוץ גדול והעברתי את הכבלים שהייתי צריך אז. כמובן שאין שום קשר בין מה שהייתי צריך אז ומה שאני צריך היום ואני מאד מצר על זה שלא חשבתי קדימה בזמנו.
נערך לאחרונה על ידי eran405 ב 28/08/2020 9:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

NextHD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

קודם כל, תודה רבה על התגובה המפורטת.

אישית הנטייה שלי היא כן לכן לכיוון של Ubiquiti אך אני מסכים אני צריך לבדוק איך הכיסוי בדירה החדשה לפני שאני קונה את הציוד עצמו.

פשוט השיקול שאם אני מתכוון להשתמש ב-AP של Ubiquiti אז אני אצטרך להעביר לחדר הכניסה כבל נוסף כדי שהיא תהיה במרכז הבית.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

NextHD כתב: פשוט השיקול שאם אני מתכוון להשתמש ב-AP של Ubiquiti אז אני אצטרך להעביר לחדר הכניסה כבל נוסף כדי שהיא תהיה במרכז הבית.
...
השאלה מאיזה בחינה אתה מדבר:

אם אתה מדבר על הכנה להעברת כבלים מהארון תקשורת המרכזי לנקודות שונות בבית (או אולי אפילו העברת כבל או כבלים ללא שימוש לנקודות שסביר שתצטרך בעתיד), לדעתי זה מאד מומלץ. כרגיל דברים כאלה הרבה יותר קלים לפני שעוברים לגור בדירה וכדאי לנצל זאת. תזכור שאם תשאר בבית הזה לאורך שנים כמעט בטוח יהיו לך צרכים חדשים שאתה לא חושב עליהם עכשיו.

אם אתה מדבר על זה שבטוח עדיף לך למקם יחידה מסויימת של Ubiquiti במקום זה ולא אחר, זה מאד קשה לנחש מראש מה יהיה הכיסוי של תצורה מסויימת מראש. אני מבין שכרגע אתה מניח שיחידת unifi בודדות במרכז הדירה תתן לך כיסוי טוב בכל הדירה, אבל האם אתה באמת יכול להיות בטוח בזה? הרי אם יחידה בודדת לא נותנת כיסוי מספק תרצה לפזר כמה יחידות ואז לא הגיוני לשם יחידה במרכז הדירה (לדוגמא שתי יחידות, אחת לחלק הימני ואחת לחלק השמאלי).

שם לב שאם אתה מדבר על דגם "צלחת" של unifi, אזי אלה דגמים שמיועדים בראש וראשונה לתליה על התקרה ולכן גם הכיסוי הוא בעיקר כלפי הצד המעוגל של הצלחת (כלומר למטה במקרה של תליה על התקרה). כל עוד שזה באמת תליה על תקרה ואין צורך לכיסוי הקומה מעל אז בתקווה לא תהיה בעיה. אפשר כמובן גם לתלות על הקיר אבל אם אתה תולה על קיר באמצע הבית אני לא בטוח עד כמה הקליטה בצד "האחורי" תהיה טובה. לפחות בתיאוריה, עדיף לתלות צלחת כזאת על קיר החיצוני, לדוגמא ב"חדר שלי" ואם אין קליטה מספקת אז להוסיף עוד צלחת לדוגמא על הקיר החיצוני הנגדי בסלון.
ראה מידע מפורט על הכיסוי שלהם כאן:
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115005212927
שם לב להבדל בין הדגמים ובמיוחד להבדל בין תליה של דגם כמו לדוגמא כמו ה-AC Pro על הקיר לדגם כמו ה-flex HD (שלא מיועד לתליה על תקרה ולכן יתן כיסוי של 360 מעלות).
במעשי, הכי טוב לקחת את הציוד ו"לשחק" איתו ולבדוק מקומות שונים בבית לפני שמחליטים על מיקום סופי, עד כמה שניתן מבחינת אילוצים לוגיסטיים.

NextHD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

האמת חשבתי שכדי ליצור פריסה טובה אני צריך לשים את נק׳ הגישה בנק׳ הכי מרכזית. אך אם אני יכול לשים נק׳ גישה בחדר שלי ובמקרה הצורך לשים נק׳ נוספת בסלון זה עדיף לי. אין לי צורך בפריסה לקומה אחרת. רק יצירה פריסה נורמלית בכל החדרים.

בנוסף השאלה היא האם אני יכול להשתמש במקרה הצורך להשתמש במקום אחד בנק׳ גישה של ubiquiti ובמקום אחר להשתמש בראוטר הישן או כנק׳ גישה ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46353
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #6 

אני מציע שקודם כל תגיע לדירה החדשה ותחבר את הציוד שיש לך, רק אם תהיה בעיה, לעורר את הדיון שוב.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #7 

NextHD כתב:בנוסף השאלה היא האם אני יכול להשתמש במקרה הצורך להשתמש במקום אחד בנק׳ גישה של ubiquiti ובמקום אחר להשתמש בראוטר הישן או כנק׳ גישה ?
...
בהחלט אבל למיטב הבנתי roaming לא יעבוד ביניהם.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #8 

הC7 תומך בפתרון MESH של TPLINK. לא יודע עד כמה הביצוע טוב.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #9 

eran405 כתב:בהחלט אבל למיטב הבנתי roaming לא יעבוד ביניהם.
...
·

למען הסר ספק התכוונתי שאפשר להפעיל רשת mesh עם roaming בין יחידות של tplink עם קושחת יצרן (לדעתי אפילו בין דגמים שונים של tplink), אפשר להפעיל roaming בין יחידות שמריצות openwrt (כמה שידוע לי גם בין דגמים שונים ואפילו בין יצרנים שונים אם כולם מריצים openwrt), וכמובן אפשר להפעיל roaming בין APs שונים של ubiquiti.

השאלה האם roaming עובד בין קושחות שונות. בתיאוריה אולי roaming כן יכול לעובד בין קושחות שונות שתומכות בתקנים הרלוונטים בצורה טובה. אני מודה שאף פעם לא ניסיתי דבר כזה ושההנחה שלי שזה לא יעבוד לא באמת מבוססת. בפרט הרבה יותר יפתיע אותי אם roaming בין unifi לבין קושחת יצרן של tplink עובד לעומת אם roaming עובד בין הקושחה של unifi ל-openwrt (כאשר אם אני מבין נכון פותח השירשור התקין כבר openwrt על היחידות tplink שלו).

אשמח לשמוע אם מישהו בדק את הנושא.

esaly
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2003
שם מלא: esaly
נתן תודות: 328 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #10 

@ag43
·

היי, איך הוא תומך בMESH אם הוא מכשיר בודד?

NextHD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@eran405
·
אני התקנתי על שתי היחידות openwrt אך האמת לא הייתי מודע ליכולת להפעיל roaming על שניהן. אולי עשיתי משהו מטומטם אך יש הגדרתי את ה-SSID של שניהן עם אותו שם. אם כי ה - 5ghz ו -2.4ghz נפרדות.
אני תוהה האם זה היה יכול להוסיף לבעיות הקליטה ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #12 

@NextHD
·

אני לא בטוח שאתה מבין מה זה roaming, תוודא שאתה מבין על מה מדובר לדוגמא בהסבר שכתבתי כאן:
https://www.hometheater.co.il/vp2943524#2943524
ו/או בהסבר של Ubiquiti:
https://help.ui.com/hc/en-us/articles/115004662107
ו/או יש עוד הרבה מאד מידע על הנושא באינטרנט.

חשוב לשם לב שאין שום קשר בין roaming לנושא בעיות קליטה של מכשיר נייח. roaming מדבר רק על המקרה שיש לך מספר APs עם אותו SSID והמכשיר מתנייד מבחינה פיזית מהנקודה שבה התחבר ל-AP אחד, כי הסיגנל שלו היה חזק בנקודה הזו, לנקודה שניה שבה הסיגנל של ה-AP הראשון כבר חלש אבל היית מצפה שהוא יעבור ל-AP שני בעל סיגנל חזק בנקודה החדשה. גם ללא roaming המכשיר יכול להחליט לעבור ל-AP החדש, אבל roaming אמור לשפר את אמינות וחלקות של מעברים כאלה בצורה משמעותית.

מבחינת הגדרות הנושא שהכי חשוב בשביל בעיות קליטה הוא הנושא של בחירת הערוץ. במיוחד במקרה של מספר APs (בין אם אתה משתמש באותו SSID או ב-SSIDs שונים) אתה צריך לבחור ערוץ ידני לכל AP לפי מצב הערוצים באיזור של אותו ה-AP. לדוגמא ב-windows אפשר להשתמש ב-inSSIDer בשביל לבדוק את מצב הערוצים. אתה מחפש להמנע כמה שאפשר מחפיפה בערוצים, כולל בין ה-APs שלך (כלומר ה-APs של אותה הרשת). ככל שהחפיפה היא עם רשת בעוצמה חלשה יותר זה פחות משמעותי.
חשוב גם לבדוק מידי פעם את הבחירה שלך כי הציוד של השכנים יכול לשנות ערוצים, במיוחד ציוד שמוגדר על auto שאני מניח שרב הרשתות שתראה יהיו מוגדרות על auto.

אם אין לך סיבה טובה להגדיר אחרת הייתי מגדיר שני SSIDs שונים, אחד לערוץ 5 גיגה משותף לכל ה-APs והשני לערוץ 2.4 משותף לכל ה-APs. ברגע שיש לך SSIDs שונים לכל תדר, אתה יכול לבדוק לכל מכשיר/איזור איזה תדר עדיף לו להתחבר. בנוסף אם יש לך הרבה מכשירים על אותם בין התדרים, כאשר כרגיל תרצה לחבר מכשירים שדורשים חיבור יותר מהיר ל-5 גיגה. לכן גם חשוב לקבוע channels לא חופפים ל-APs שונים, כדי שלא תהיה התנגשות בין מכשירים שתחברים ל-APs שונים.
כמובן אם יש לך אופציה להפעיל fast roaming הייתי מפעיל אותה.

לבסוף, במיוחד בחומרות מתקדמות כמו openwrt כנראה שיש עוד הגדרות שיכולות במידה מסויימת לעזור עם הנושא של בעיות קליטה, בעיקר הגדרה של עוצמת השידור (על אף ששם לב שזה משפיע רק על כיוון התקשורת מה-AP אל ה-client, כאשר עוצמת השידור של ה-client זה כבר הגדרה פר client שלא בטוח שתמצא בכל client).

בנושא של בעיות קליטה, אין הרבה ברירה, צריך לשחק עם הרבה "פרמטרים" ולנסות להבין מה יכול לעזור. מדברים פיזיים כמו מיקום וזווית ה-APs וציוד הקצה ועד הגדרות בראוטר ובציוד הקצה. חשוב גם להתחיל מבדיקות כמה שיותר נקיות, לדוגמא ע"י בדיקה עם iperf בין מכשיר אלחוטי בודד (כלומר כל שאר המכשירים האחרים מנותקים לגמרי מה-wifi) לשרת שמחובר קווית לראוטר/AP, וכמובן לבדוק את שני כיווני התקשורת. אם חשוב לך אחרי זה אפשר לעבור לבדיקות של מספר מכשירים אלחוטיים במקביל ו/או בדיקות בין מכשיר אלחוטי אחד לשני.

NextHD פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

אני עונה רק עכשיו כי היה לי מבחן וגם המעבר דירה עצמו, אני כבר בדירה עצמה וכמו חששתי יש בעיות עם הרשת האלחוטית.

לגבי roaming ממה שאני מבין זה מה שיגרום לכך שמכשיר לא יתקע על הראוטר המרוחק יותר אלא יפנה דווקא את הראוטר הקרוב יותר.

איך שאני מבין את זה, הבעיה עם שני AP בעלי אותו SSID זה שלפעמים המכשיר יכול להמשיך להשתמש בראוטר המרוחק יותר במקום בראוטר שקרוב יותר אליו. קראתי שגם המליצו בגלל זה להוריד את ה - TX, בפועל שמתי אותו על מקס׳ שם. יש בהגדרות של openwrt גם אפשרות להגדיר roaming אך לא הבנתי איך אני אמור לעשות את זה שם.

לגבי ערוצים, אני כבר פעמיים ניסיתי להגדיר את הערוצים הטובים ביותר והשתמשתי בשביל הסריקה ב wifi analyzer לאנדרואיד.

כרגע עדיין לא שמתי את הראוטר השני, ככה שכרגע זה רק הראוטר שבחדר שלי כי לא העברתי את הכבל עדיין.

אני חושב שהרשת 2.4Gghz במצב טוב יחסית וגם בסריקה זה הראה לי 27dBm- שממה שאני מבין זה בסביבות 30dBm- זה נהדר, יש לציין שזה כאשר אני נמצא ליד הראוטר עצמו.

הבעיה היתה בעיקר עם רשת ה - 5Ghz שלא משנה איזה ערוץ שמתי היתה באיזור 60dBm- וגם כאשר השתמשתי בה ב- mi box סרטונים ביוטיוב קפאו. לא לדבר שהייתי צריך להחליף גם בסלון לרשת ה-2.4Ghz.
וזה כאשר אני נמצא למעשה באותו חדר עם הראטור :-/

הבעיה ששמתי לב אליה שכאשר מחליף את הערוץ של ה - 5Ghz בראוטר ה- Wifi analyzer מגדיר את אותו ערוץ כגרוע.

לגבי הרשתות מה שעשיתי הוא שקראתי לרשת ה-2.4 בשני הראוטרים MyRouter

ולרשת ה-5 בשני הראוטרים קראתי MyRouter_5g

פשוט לא היית בטוח האם יכול להיות שזה שקראתי לשתי הרשתות 2.4 ולשתי רשתות 5 זה איכשהו יכול ליצור בעיות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”