איזו מכונת דוד כפול אמינה לקנות?
שלום שמי עידן אני שותה בדרך כלל לטה.
במסגרת העבודה שלי יוצא לי לארח אנשים שאנחנו רוצים לפנק בקפה טוב.
מתוך מה שקראתי בפורום מכונת דוד כפול הכי מתאימה למשימה.
אשמח אם תכוונו אותי למכונה ספציפית ולמטחנה תואמת.
חשוב לנו שהמכונה תהיה מאוד אמינה ותצריך מינימום תחזוקה.
חשוב לנו שהמכונה תהיה מאוד אמינה ותצריך מינימום תחזוקה.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3632
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אתה מבין שמכונה כזו דורשת התעסקות?
לא יותר פשוט לקנות מכונה אוטומאטית שכוללת מטחנה מובנית והתכניות למשקאות מראש?
לא יותר פשוט לקנות מכונה אוטומאטית שכוללת מטחנה מובנית והתכניות למשקאות מראש?
·Mini Vivaldi 2kondason כתב:שלום שמי עידן אני שותה בדרך כלל לטה.
חשוב לנו שהמכונה תהיה מאוד אמינה ותצריך מינימום תחזוקה....
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
@kondason
חשבתי הרבה לפני שאני עונה לך ואני מבקש שתקח את התשובה שלי באהבה ובאמת בדאגה שהקפה שלך יהיה מתאים לך.
יש לי מין תחושה מוזרה שלא ממש הכנת שיעורי בית לפני שאתה מתכנן לזרוק 13K ולהתאכזב.
לכל אחד כאן יש דעה לגבי מכונות/מכשירים להכנת קפה, ממקינטה ועד למכונות בעשרות אלפי שקלים, וזה בסדר, אבל מה תעשה עם שלל המידע הזה? איך תמיין ותנפה אותו? איך תקבל החלטה מושכלת שאינה בניחוש?
האם כל שם של מכונה שמישהו שאינך מכיר כלל יזרוק לך כאן תרוץ ותקנה?
יש כאן בפורום (ולא רק) מידע עצום, החל מנושא הבנה של סוגי מכונות הקפה ועד למידע ספציפי על מכונה כזו או אחרת.
אני ממליץ לך מדאגה אמיתית שתחפור קצת, ויותר מקצת בפורום, תלמד כאן ובאתרים אחרים על הנושא כדי שיהיה לך לפחות מושג מינימלי מה זה קפה, איך מכינים אותו, כמה התעסקות זה וכמה משלמים על זה. ממליץ לך גם שתיגש לחנות מקצועית תשמע, תראה, תטעם ותקבל קצת מושג על התחום.
החלטתי להגיב לאחר שראיתי:
- שרשור בנושא "איזו מכונת דוד כפול אמינה לקנות?" - שאלה של מישהו שכבר החליט מה הוא צריך.
- תקציב 13K כולל מטחנה אבל רוצה בפחות
- התבייתות על ECM Synchronika בגלל ש: "בחיפושים בחול נתקלתי בשם ECM Synchronika"
- טוויסט חד בעלילה: "איזה מכונה אוטומטית אתה ממליץ?" לאחר שמישהו זרק אופציה כזו
- נזרק שם של מכונה אחרת ואתה שואל "היא עדיפה על ECM Synchronika"
בקיצור, בלבלה אמיתית ללא יכולת להבין ובעצמך מה הפרמטרים החשובים להשוואה ויותר מכך מה אתה צריך?
החלטתי בשלב זה להגיב, כי על כל שם נוסף של מכונה שייזרק כאן הבלבלה שלך רק תגדל ובסוף תקבל החלטה
שיש סיכוי רב שממש לא תהיה תואמת לצרכים, לרצונות ולחלומות שלך והחוויה תגמר במפח נפש וכיס.
לסיכום, עם יד על הלב ועל כוס הקפה, אני ממליץ לך לעצור ולעשות חושבים.
אני ממליץ לך לקחת פסק זמן וללמוד. אני מבטיח לך שתראה את הדברים אחרת לאחר שתשקיע כמה שעות לימוד בנושא.
בהצלחה רבה ותיהנה מהקפה שלך.
חשבתי הרבה לפני שאני עונה לך ואני מבקש שתקח את התשובה שלי באהבה ובאמת בדאגה שהקפה שלך יהיה מתאים לך.
יש לי מין תחושה מוזרה שלא ממש הכנת שיעורי בית לפני שאתה מתכנן לזרוק 13K ולהתאכזב.
לכל אחד כאן יש דעה לגבי מכונות/מכשירים להכנת קפה, ממקינטה ועד למכונות בעשרות אלפי שקלים, וזה בסדר, אבל מה תעשה עם שלל המידע הזה? איך תמיין ותנפה אותו? איך תקבל החלטה מושכלת שאינה בניחוש?
האם כל שם של מכונה שמישהו שאינך מכיר כלל יזרוק לך כאן תרוץ ותקנה?
יש כאן בפורום (ולא רק) מידע עצום, החל מנושא הבנה של סוגי מכונות הקפה ועד למידע ספציפי על מכונה כזו או אחרת.
אני ממליץ לך מדאגה אמיתית שתחפור קצת, ויותר מקצת בפורום, תלמד כאן ובאתרים אחרים על הנושא כדי שיהיה לך לפחות מושג מינימלי מה זה קפה, איך מכינים אותו, כמה התעסקות זה וכמה משלמים על זה. ממליץ לך גם שתיגש לחנות מקצועית תשמע, תראה, תטעם ותקבל קצת מושג על התחום.
החלטתי להגיב לאחר שראיתי:
- שרשור בנושא "איזו מכונת דוד כפול אמינה לקנות?" - שאלה של מישהו שכבר החליט מה הוא צריך.
- תקציב 13K כולל מטחנה אבל רוצה בפחות
- התבייתות על ECM Synchronika בגלל ש: "בחיפושים בחול נתקלתי בשם ECM Synchronika"
- טוויסט חד בעלילה: "איזה מכונה אוטומטית אתה ממליץ?" לאחר שמישהו זרק אופציה כזו
- נזרק שם של מכונה אחרת ואתה שואל "היא עדיפה על ECM Synchronika"
בקיצור, בלבלה אמיתית ללא יכולת להבין ובעצמך מה הפרמטרים החשובים להשוואה ויותר מכך מה אתה צריך?
החלטתי בשלב זה להגיב, כי על כל שם נוסף של מכונה שייזרק כאן הבלבלה שלך רק תגדל ובסוף תקבל החלטה
שיש סיכוי רב שממש לא תהיה תואמת לצרכים, לרצונות ולחלומות שלך והחוויה תגמר במפח נפש וכיס.
לסיכום, עם יד על הלב ועל כוס הקפה, אני ממליץ לך לעצור ולעשות חושבים.
אני ממליץ לך לקחת פסק זמן וללמוד. אני מבטיח לך שתראה את הדברים אחרת לאחר שתשקיע כמה שעות לימוד בנושא.
בהצלחה רבה ותיהנה מהקפה שלך.
@coffeeavi
·
מסכים עם כל מילה. יש פה חוסר הבנה בשילוב עם רצון לשופוני ללקוחות. סיטואציה שתיגמר בעוגמת נפש למכין ולשותה.
המלצתי היא לבחון מכונה כמו ה Brevile Barista כיד לשלב את השופוני עם חוסר הבנה בעולם הזה. סוג של All in 1 עם תוצר טוב.
·
מסכים עם כל מילה. יש פה חוסר הבנה בשילוב עם רצון לשופוני ללקוחות. סיטואציה שתיגמר בעוגמת נפש למכין ולשותה.
המלצתי היא לבחון מכונה כמו ה Brevile Barista כיד לשלב את השופוני עם חוסר הבנה בעולם הזה. סוג של All in 1 עם תוצר טוב.
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
Breville Barista Express היא מכונה נחמדה עם תמורה טובה לכסף, במיוחד במחירים שאפשר היה לרכוש אותה מאמזון במבצעים של השנה שעברה. עם זאת, האספרסו שהיא מספקת הוא סביר, לא יותר, וההקצפה שלה חלשה מאוד ודורשת המתנה לא קצרה עד שהמכונה בונה איזשהו לחץ. לא היא ולא אחותה הגדולה, ה-Barista Pro, הן לא מכונות שקל לקבל תוצאות טובות איתן. ואני יודע את זה כי אני מכיר שניים שקנו את המכונות האלה ועזרתי להם לחנוך אותן.
עם תקציב כל כך גדול אפשר להתפנק ולקנות ציוד שיהיה גם יותר קל לשימוש וגם ייספק קפה והקצפה טובים יותר. וממש לא צריך להוציא 13K בשביל זה. LeLit PL62S ב-5000 ש"ח (או בקרוב ה-PL62X החדשנית בעוד אלפיה) + מטחנה Eureka Mignon Specialita עבור 2300 ש"ח נוספים יהיה סט נהדר, ללא שום חסרונות משמעותיים. המחיר הכולל הוא קצת יותר מחצי מהתקציב, אבל התמורה בשמיים.
עם תקציב כל כך גדול אפשר להתפנק ולקנות ציוד שיהיה גם יותר קל לשימוש וגם ייספק קפה והקצפה טובים יותר. וממש לא צריך להוציא 13K בשביל זה. LeLit PL62S ב-5000 ש"ח (או בקרוב ה-PL62X החדשנית בעוד אלפיה) + מטחנה Eureka Mignon Specialita עבור 2300 ש"ח נוספים יהיה סט נהדר, ללא שום חסרונות משמעותיים. המחיר הכולל הוא קצת יותר מחצי מהתקציב, אבל התמורה בשמיים.
@coffeeavi
רציתי רק להודות לך על תגובה עניינית ומנומקת, תעודת כבוד לפורום. קל מאוד להפוך לציני וסרקסטי מול משתמשים חדשים שלא תמיד מוצאים את הזמן/רצון לקרוא וללמוד על התחום. כל הכבוד על שיתוף הידע שלך
בברכת קפה טעים לכולנו
רציתי רק להודות לך על תגובה עניינית ומנומקת, תעודת כבוד לפורום. קל מאוד להפוך לציני וסרקסטי מול משתמשים חדשים שלא תמיד מוצאים את הזמן/רצון לקרוא וללמוד על התחום. כל הכבוד על שיתוף הידע שלך
בברכת קפה טעים לכולנו
@coffeeavi
·תודה על התשובה המנומקת.
אפשר בבקשה לקבל שורה תחתונה מה לקנות?
אנחנו מבינים שלהפעיל מכונה ידנית צריך יכולות של בריסטה.
והקפה שיצא ממכונה אוטומטית אף פעם לא עשה לי וואו.
יש לי נכונות ללמוד להכין קפה וואו.
אז במה בוחרים?
·תודה על התשובה המנומקת.
אז במה בוחרים?
- coffeeavi
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 974
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
- יצירת קשר:
@kondasonkondason כתב:@coffeeavi
·תודה על התשובה המנומקת.
אז במה בוחרים?...
אין על מה
שורה תחתונה מה לרכוש? סורי, ממש לא תקבל ממני המלצה על מכונה כי לדעתי אתה ממש לא שם עדיין, אתה רחוק מזה.
מכונות אוטומטיות יש ברמות שונות ועד שלא תטעם ותראה איך התהליך אני מציע שלא תמהר לפסול, מכונות כאלו בטח מתאימות יותר לסביבה משרדית או לכזו שיש הרבה צרכני קפה שלא ממש בראש שלהם להפעיל מכונה מורכבת.
כפי שרשמתי, תלמד מה ההבדלים בין המכונות. חפש בפורום, יש שרשורים שמסבירים את ההבדל בין דוד יחיד, מחליף חום ודוד כפול.
אתה חייב להבין איך נראה תהליך חליטה במכונות כאלו (לך לחנות או שוטט ביוטיוב ותחפש לראות תהליך מלא) כי אין מנוס, זו התעסקות עם תפעול מכונה, מים ושאריות קפה מסביב, זה לא מתאים לכל אחד שרוצה בס"ה מנת קפה על הבוקר, שלא לדבר שיש גם תחזוקה שוטפת שחייבים לבצע אחרת כל ההשקעה הולכת לפח מהר מאוד.
רק אחרי שתבין שאתה/ם מוכנים לייצר ככה קפה, תוכל להבין איזה סוג מכונה ובאיזה תקציב זה והאם בכלל אתה/ם בשלים להרפתקה.
ועוד לא דיברנו על הקפה עצמו, אם עוד לא הבנת, אם תבדוק כל פעם מכונה כלשהי אך עם קפה אחר אין כל ערך לבדיקה שלך!
וקפה... מה לעשות, זה עולם ומלואו בלי קשר בכלל למכונת הקפה שמייצרת משקה קפה ממנו.
מצטער שאני לא עושה לך חיים קלים, כל מטרתי מגיעה מכוונה טובה שתבין למה אתה נכנס ושלא תזרוק כך סתם 13K.
לא יודע איפה אתם בארץ, אבל לא הייתי פוסל שלא לרכוש דבר בשלב ראשון ולקנות משקה קפה על בסיס קבוע בבית הקפה השכונתי שישמח להציע לכם מחיר מנוי וכך גם תתרום לכלכלה המקרטעת בימים אלו..
בהצלחה
@coffeeavi
אני בהחלט מבין שאתה מנסה לעשות לי טוב.
התארחה אצלי בביית למשך 3 שבועות R58 של rocket עם מטחנה פאוסטינו.
ושתיתי היום כמה כוסות לטה בקפה אדה בתל אביב.
שום בית קפה באזור שלנו לא מסוגל להוציא קפה כמו בקפה אדה.
אני מעוניין להגיע לקצה ביכולת הכנת הקפה, מוכן להתמודד עם הלכלוך והסרבול.
מבין שצריך למדוד 18 גרם קפה בפילטר, שצריך קפה איכותי, מיומנות והתעסקות.
חיי הקפה שלי נחלקו לשניים, לפני שהתארחה אצלי המכונה בבית ואחרי.
לפני מאוד נהנתי מכוס נס קפה של ג'ייקובס, אחרי כוס קפה של ג'ייקובס לא טעימה לי.
שתיתי קפה ממכונות באולם תצוגה של הונדה אופנועים ובאולם תצוגה של BMW.
יותר טעים לי הקפה שיצא לי מהמכונה הידנית בביית למרות חוסר מקצועיות שלי, מכל פתרון אחר חוץ מקפה אדה.
אפילו הקפה בארומה הפך לפחות טעים.
אצלנו בעבודה שותים קפה שחור עלית או נס קפה עלית, לא טעים להם קפה אחר.
זאת אומרת שרק אני אפעיל את המכונה וכמות כוסות הקפה עומדת על 4 כוסות ביום.
מחפש מכונה שגם אם נחרוג מטיפול ראוי המכונה תצליח לעמוד במשימה.
או בזאת שתצטרך מינימום טיפול.
מה אתה חושב שהכי יתאים לנו?
יותר טעים לי הקפה שיצא לי מהמכונה הידנית בביית למרות חוסר מקצועיות שלי, מכל פתרון אחר חוץ מקפה אדה.
מה אתה חושב שהכי יתאים לנו?
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 120 פעמים
נראה לי שיש לך עוד מה ללמוד ולחשוב בנושא לפני הרכישה, מכונה כמכונה משרדית עדיף בד"כ מכונה אוטומאטית והייתי בוחר במותג יורה.kondason כתב:@coffeeavi
מה אתה חושב שהכי יתאים לנו?...
ה-R58 שהתנסית בה היא דוגמה ליכולות של דוד DB אני לא התחברתי לעיצוב ולמחיר בארץ, וחשוב מאוד לקנות בארץ בגלל שירות. את ה-ECM או PROFITEC מייבא קדמה (אותו יצרן) שנמצאים ברמת ישי, הסט החדש שרכשתי בתחילת מאי עלה לי מעל 15000 ש"ח כמושג לתקציב וחוויתי שתי תקלות שטופלו, הבעייה לשנע מכונה ששוקלת 31 ק"ג למעבדה.
רכשתי פרופיטק פרו 700 V2 ומטחנת צ'יאדו E37S, התקלות שהיו לי הן סתימה בראש החליטה בעת חיבור במכונה לצנרת המים (חיבור ישיר) ושעון הלחץ קרס אחרי שבועיים והוחלף. המכונה דולקת אצלי 24/7 אבל נכנסת למצב חיסכון שדורש חימום בכל התנעה
תעשה חושבים היטב שכן מכונה כזו DB או מחליף חום לא מתאימה למשרד בריבוי משתמשים. החזקתי מכשיר כזה במשרדי הפרטי במשך שנים אבל זה היה מכשיר פרטי שלי שטופל ושומש על ידי בלבד.
יש מותגים נוספים ואיני מכיר את כולם, אולם שירות ואחריות אצלי הם שיקול ברכישה ולכן יש לי בעייה לקנות מוצר כזה בחו"ל
ערן