סיב אופטי מול VDSL
האם בחיבור לסיבים אופטים אני גם מגיע לשרתים יותר מהר מאשר ב-VDSL?
אני שואל מאחר והברוקר שלי בארה"ב טוען שהפינג שלי אליו מאוד מאוד גבוה ולכן הדברים לא זזים כמו שצריך. אני מחובר עם בזק בינלאומי ובזק על 100MB. השאלה אם אני עובר נניח לסלקום או פרטנר לסיבים אופטים אני באמת אראה שיפור בפינג, רוחב הפס לא כזה מעניין אותי כי לא מדובר על כמויות אדירות של דאטה, מה שיותר חשוב זה המהירות שאותו דאטה מגיע אליי ונשלח אל הברוקר.
אני שואל מאחר והברוקר שלי בארה"ב טוען שהפינג שלי אליו מאוד מאוד גבוה ולכן הדברים לא זזים כמו שצריך. אני מחובר עם בזק בינלאומי ובזק על 100MB. השאלה אם אני עובר נניח לסלקום או פרטנר לסיבים אופטים אני באמת אראה שיפור בפינג, רוחב הפס לא כזה מעניין אותי כי לא מדובר על כמויות אדירות של דאטה, מה שיותר חשוב זה המהירות שאותו דאטה מגיע אליי ונשלח אל הברוקר.
@redarmy
·
דבר ראשון פינג, אפילו לארה"ב, אמור להיות לכל היותר כמה מאות מילישניות (כלומר הרבה פחות משניה). לכן בהנחה שאתה מדבר על משהו אינטראקטיבי שאתה מזין הוראות בצורה ידנית אזי הפינג לברוקר אמור להיות זניח יחסית לזמן תגובה שלך.
ספציפית לגבי סיב, הוא אמור להקטין קצת את ה-latency בינך לבין הספק המקומי (נגיד 2 מילישניות במקום 10 מילישניות) שאמור להיות זניח לגמרי לעומת ה-latency בין בספק שלך לארה"ב (נגיד 150 מילישניות) שאמור להיות זניח יחסית לזמן תגובה שלך....
אם הברוקר שלך טוען שהפינג אליו "מאוד מאוד גבוה" אז שווה לבדוק את הנושא ע"י trace ולהבין האם ואיפה הבעיה (ב-windows נח להשתמש ב-winmtr). אם אתה צריך עזרה לפרש את התוצאות אתה יכול לשתף אותם (אם אתה מייצא text אז תשתמש בבלוק code כשאתה מדביק אותם פה).
·
דבר ראשון פינג, אפילו לארה"ב, אמור להיות לכל היותר כמה מאות מילישניות (כלומר הרבה פחות משניה). לכן בהנחה שאתה מדבר על משהו אינטראקטיבי שאתה מזין הוראות בצורה ידנית אזי הפינג לברוקר אמור להיות זניח יחסית לזמן תגובה שלך.
ספציפית לגבי סיב, הוא אמור להקטין קצת את ה-latency בינך לבין הספק המקומי (נגיד 2 מילישניות במקום 10 מילישניות) שאמור להיות זניח לגמרי לעומת ה-latency בין בספק שלך לארה"ב (נגיד 150 מילישניות) שאמור להיות זניח יחסית לזמן תגובה שלך....
אם הברוקר שלך טוען שהפינג אליו "מאוד מאוד גבוה" אז שווה לבדוק את הנושא ע"י trace ולהבין האם ואיפה הבעיה (ב-windows נח להשתמש ב-winmtr). אם אתה צריך עזרה לפרש את התוצאות אתה יכול לשתף אותם (אם אתה מייצא text אז תשתמש בבלוק code כשאתה מדביק אותם פה).
·אני לא יכול לתת לך את האיי פי של שרתי המסחר שלהם כי הם בעצמם לא מוסרים לי, הם מבצעים את הפינג ממני דרך פלטפורמת המסחר, זה לא שקוף לי. הברוקר הוא https://www.tdameritrade.com/ ואם אני לא טועה השרתים שלהם יושבים בטקסס, בכל אופן פניתי אליהם שוב על מנת לקבל קצת יותר פרטיםkaplaey2 כתב:בוא נתחיל בזה שתפרסם כתובת IP לדוגמא ואת הפינג שאתה מקבל (עדיף מדידה אופטימלית)
ואז אלו עם הסיבים האופטיים ימדדו ויעזרו לך (אם הם מוכנים כמובן) עם תוצאות משלהם
ככה תהיה מסוגל להשוות....
הטרייס הוא רק לאתר שלהם ולא לשרתי המסחר שלא חשופיםeran405 כתב:@redarmy
·
אם הברוקר שלך טוען שהפינג אליו "מאוד מאוד גבוה" אז שווה לבדוק את הנושא ע"י trace ולהבין האם ואיפה הבעיה (ב-windows נח להשתמש ב-winmtr ). אם אתה צריך עזרה לפרש את התוצאות אתה יכול לשתף אותם (אם אתה מייצא text אז תשתמש בבלוק code כשאתה מדביק אותם פה)....
נערך לאחרונה על ידי redarmy ב 13/07/2020 16:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
·eran405 כתב:@redarmy
·
ספציפית לגבי סיב, הוא אמור להקטין קצת את ה-latency בינך לבין הספק המקומי (נגיד 2 מילישניות במקום 10 מילישניות) שאמור להיות זניח לגמרי לעומת ה-latency בין בספק שלך לארה"ב (נגיד 150 מילישניות) שאמור להיות זניח יחסית לזמן תגובה שלך.......
כל מי שקשור, אפילו טיפה לתחום של תקשורת, מחשבים או של מסחר אלקטרוני במניות מודע לזה שבתחום זה של מסחר אלקטרוני במניות כל יתרון של מילי שנייה מתורגם ליתרון ישיר בעסקאות מול סוחרים אחרים וכמובן גם כתוצאה מכך לרווח בעסקאות שמתבצעות.
זו היא הסיבה שכל מי שעסק בכך משלם כסף רב לצמצם את השיהוי זה, אפילו באותן מילי שניות בודדות.
למשל השחקנים הגדולים פורסים קווים ישירים של אלפי קילומטרים של סיבים או בונים קוים כאלה של שרשרת עורקי מיקרוגל.
לציבור הרחב נתנו להביט על כך בסרט בשם THE HUMMINGBIRD PROJECT , שעוסק בדיוק על נושא זה.
כמובן שגם מי שעוסק במסחר מניות אלקטרוני בינלאומי מהבית, לא עושה את זה עם חיבור אינטרנט רגיל שלא מתאים לכך, אלה שרוכש לצורך זה מספק אינטרנט חבילת תקשורת שנועדה לכך ושהניתוב בה לארה''ב למשל מתבצע במסלול המהיר ביותר מהיבט השיהוי, וזה בניגוד לניתובים של הלקוחות הפרטיים הרגילים או של כל מני "גיימרים".
לקוח ביתי שנדרש לחיבור אינטרנט כזה, בעל שיהוי נמוך גם מוכן לשלם על כך "טיפה" יותר מהלקוח ביתי אחר שמשתמש בחיבור אינטרנט שלו למשחקים או ל ZOOM, וזה מהסיבה הפשוטה שבשבילו החיבור זה הוא כלי עבודה מהבית, כלי שנותן לו את האפשרות להרוויח במסחר שהוא עוסק בו.
זה בקצרה ועל רגל אחת על חיבורים של אלה שעוסקים במסחר בורסאי.
@sys_admin
·לא שמעתי אף פעם על שירות כזה, אני אפילו לא יודע מה לבקש מהספק שלי. אתה בטוח שיש דבר כזה בכלל?
לגביי מה שתיארת על חשיבות המהירות ידוע לי, מה זה עוזר לי? אתה לא מצפה שאחפור לי עכשיו קו אישי עד לניו יורק נכון? ראיתי את הסרט, מכיר את הסיפור, בהחלט מומלץ
·לא שמעתי אף פעם על שירות כזה, אני אפילו לא יודע מה לבקש מהספק שלי. אתה בטוח שיש דבר כזה בכלל?
לגביי מה שתיארת על חשיבות המהירות ידוע לי, מה זה עוזר לי? אתה לא מצפה שאחפור לי עכשיו קו אישי עד לניו יורק נכון? ראיתי את הסרט, מכיר את הסיפור, בהחלט מומלץ
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·redarmy כתב:@sys_admin
לגביי מה שתיארת על חשיבות המהירות ידוע לי, מה זה עוזר לי? אתה לא מצפה שאחפור לי עכשיו קו אישי עד לניו יורק נכון? ראיתי את הסרט, מכיר את הסיפור, בהחלט מומלץ...
ההסבר שלי היה לאותו משתמש שלא מודע לחשיבות של זמן השיהוי לצורך של מסחר במניות.
כמובן שממך כמלקוח סופי אך אחד לא מצפה לחפור קו אישי עד לניו יורק וגם לא להתקין את המערכת של תקשורת ישירה לשם דרך גלי רקיע. בזה עוסקים גופים שמחברים את הזירות מסחר ביניהן.
אתה כלקוח סופי צריך בסך הכל לבקש מספק אינטרנט שלך את החבילת תקשורת שנועדה לאלה שעוסקים במסחר מנייות עם חו''ל ובמקרה שלך עם המיקוד לארה''ב.
ומן הסתם אתה צריך לפנות לא לילדים ממוקד שמטפל בלקוחות הפרטיים של הספק אינטרנט זה, אלה ליצור קשר עם אחד המנהלי מכירות של תחום העסקי אצל ספק אינטרנט. רק מה, המחירים של חבילות תקשורת עסקיות נדרשות, הן "קצת" שונים מהמחירים של חבילות תקשורת שנועדו ללקוחות הפרטיים, מכיוון הרי שמדבר על כלי עבודה ולא על צעצועים או על משחקים, כמו במקרה של לקוחות הפרטיים.
@redarmy
·
sys_admin מדבר על מסחר אוטומטי שהמחשב מבצע עסקאות בזמני תגובה מאד מאד קצרים ואז מן הסתם זמני התגובה מאד חשובים ובפרט הליטנסי מאד מאד משמעותי (לדוגמא תקרא על ה-The Hummingbird Project שהוא ציין). אם אתה שואל כאן בפורום, במקום לשכור את אנשי הרשת המובילים בעולם, כל זאת לא רלוונטי עבורך ובכוונה חסכתי לך את הפרטים האלה שרק מבלבלים אותך. sys_admin כנראה כיוון את כל הדברים שלו אלי (ובשביל sys_admin אציין שאתה יכול להרגע אני יודע את כל מה שכתבת וברור שלקוחות עסקיים רציינים חייבים ללכת לכיוונים שציינת, בתקווה אנשי ה-IT שלהם לא צריכים את הפורום כאן בשביל להדריך אותם).
וחזרה לנושא של הבעיה שלך redarmy:
ה-trace שהבאת הוא בכלל לא מלא ועצרת אותו לפני שקיבלנו את הפינג הסופי. בנוסף מומלץ להשתמש בתוכנה כמו WinMTR שקישרתי לעיל ולהביא גם נתונים של פינג מומצע ומקסימלי שהצטברו אחרי זמן מסויים (לפחות 10 דקות ואולי יותר) בשביל להבין האם יש ספייקים של פינגים מאד גבוהים שמעידים על בעיה.
למיטב הבנתי מדובר על איזור ה-200 מילישניות שזה חמישית השניה. האם זה הפינג ה"מאוד מאוד גבוה" שאתה רואה דרך פלטפורמת המסחר? אם הפינג דרך פלטפורמת המסחר הרבה יותר גבוה, נגיד מעל שניה, אז כנראה באמת יש שם בעיה ואתה צריך להסביר להם שאתה חייב כתובת IP בשביל לטפל בנושא מול הספק שלך ושפינג לאתר שלהם הוא תקין. ברגע שתהיה לך כתובת IP אפשר להשוואת עם ספקים אחרים או אפילו לנסות להעביר את המידע למחלקה הרלוונטית אצל הספק שלך בשביל שיטפלו בעניין.
אם סה"כ מדובר על פינג של 200 מילישניות, אזי זה פינג תקין והתלונה שלך ש"הדברים לא זזים כמו שצריך" קשורה למשהו אחר. אתה באמת חושב שתרגיש אם המידע יגיע אליך תוך שישית השניה או אפילו עשירית השניה במקום חמישית השניה?
·
sys_admin מדבר על מסחר אוטומטי שהמחשב מבצע עסקאות בזמני תגובה מאד מאד קצרים ואז מן הסתם זמני התגובה מאד חשובים ובפרט הליטנסי מאד מאד משמעותי (לדוגמא תקרא על ה-The Hummingbird Project שהוא ציין). אם אתה שואל כאן בפורום, במקום לשכור את אנשי הרשת המובילים בעולם, כל זאת לא רלוונטי עבורך ובכוונה חסכתי לך את הפרטים האלה שרק מבלבלים אותך. sys_admin כנראה כיוון את כל הדברים שלו אלי (ובשביל sys_admin אציין שאתה יכול להרגע אני יודע את כל מה שכתבת וברור שלקוחות עסקיים רציינים חייבים ללכת לכיוונים שציינת, בתקווה אנשי ה-IT שלהם לא צריכים את הפורום כאן בשביל להדריך אותם).
וחזרה לנושא של הבעיה שלך redarmy:
ה-trace שהבאת הוא בכלל לא מלא ועצרת אותו לפני שקיבלנו את הפינג הסופי. בנוסף מומלץ להשתמש בתוכנה כמו WinMTR שקישרתי לעיל ולהביא גם נתונים של פינג מומצע ומקסימלי שהצטברו אחרי זמן מסויים (לפחות 10 דקות ואולי יותר) בשביל להבין האם יש ספייקים של פינגים מאד גבוהים שמעידים על בעיה.
למיטב הבנתי מדובר על איזור ה-200 מילישניות שזה חמישית השניה. האם זה הפינג ה"מאוד מאוד גבוה" שאתה רואה דרך פלטפורמת המסחר? אם הפינג דרך פלטפורמת המסחר הרבה יותר גבוה, נגיד מעל שניה, אז כנראה באמת יש שם בעיה ואתה צריך להסביר להם שאתה חייב כתובת IP בשביל לטפל בנושא מול הספק שלך ושפינג לאתר שלהם הוא תקין. ברגע שתהיה לך כתובת IP אפשר להשוואת עם ספקים אחרים או אפילו לנסות להעביר את המידע למחלקה הרלוונטית אצל הספק שלך בשביל שיטפלו בעניין.
אם סה"כ מדובר על פינג של 200 מילישניות, אזי זה פינג תקין והתלונה שלך ש"הדברים לא זזים כמו שצריך" קשורה למשהו אחר. אתה באמת חושב שתרגיש אם המידע יגיע אליך תוך שישית השניה או אפילו עשירית השניה במקום חמישית השניה?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@eran405
·
מן הסתם שצריך להבין את הדבר הפשוט והוא שלא רק "לקוחות עסקיים רציינים" צריכים את המהירות תגובה שנדרשת לביצוע העסקאות במסחר ONLINE שלהם, אלה כל מי שעוסק במסחר בורסאי אלקטרוני זה לפרנסתו גם מהבית צריך חיבור מתאים, אחרת הוא במקום להרוויח רק יפסיד את הכסף.
בכדי שאני לא אחזור על יסודות הידועים לכל בהקשר זה, אני רק אתן קישור שמסביר בשפה פשוטה את הנושא. בקישור מסבירים גם למי שעוסק במסחר זה מהמחשב הביתי שלו:
How Does Latency Impact Trading?
https://www.fxcm.com/markets/insights/h ... y%20issues.
·
מן הסתם שצריך להבין את הדבר הפשוט והוא שלא רק "לקוחות עסקיים רציינים" צריכים את המהירות תגובה שנדרשת לביצוע העסקאות במסחר ONLINE שלהם, אלה כל מי שעוסק במסחר בורסאי אלקטרוני זה לפרנסתו גם מהבית צריך חיבור מתאים, אחרת הוא במקום להרוויח רק יפסיד את הכסף.
בכדי שאני לא אחזור על יסודות הידועים לכל בהקשר זה, אני רק אתן קישור שמסביר בשפה פשוטה את הנושא. בקישור מסבירים גם למי שעוסק במסחר זה מהמחשב הביתי שלו:
How Does Latency Impact Trading?
https://www.fxcm.com/markets/insights/h ... y%20issues.
@sys_admin
·
אכן יש פה קושי בהבנת הנקרא ואפילו בלי לקרוא קצת היגיון בסיסי עובד במקרה הזה, אבל כל זה לא רלוונטי לפותח השירשור.
מה שכן רלוונטי הוא שאין שום הצדקה לזרוק אלפי שקלים על חיבור עסקי עם latency מובטח לארה"ב בשביל לעשות קצת מסחר עם ברוקר בחו"ל. מי שיש לו מחזור מספיק גדול בשביל שהסכומים שמדובר עליהם לא מזיזים לו לא ישאל שאלות כאן בפורום, ולכל אדם פרטי ברור שדווקא "השקעה" של סכומים כאלה גדולים ברווחים של חברות התקשורת המקומיות הם מה שיבטיחו שסה"כ הוא רק יפסיד כסף.
·
אכן יש פה קושי בהבנת הנקרא ואפילו בלי לקרוא קצת היגיון בסיסי עובד במקרה הזה, אבל כל זה לא רלוונטי לפותח השירשור.
מה שכן רלוונטי הוא שאין שום הצדקה לזרוק אלפי שקלים על חיבור עסקי עם latency מובטח לארה"ב בשביל לעשות קצת מסחר עם ברוקר בחו"ל. מי שיש לו מחזור מספיק גדול בשביל שהסכומים שמדובר עליהם לא מזיזים לו לא ישאל שאלות כאן בפורום, ולכל אדם פרטי ברור שדווקא "השקעה" של סכומים כאלה גדולים ברווחים של חברות התקשורת המקומיות הם מה שיבטיחו שסה"כ הוא רק יפסיד כסף.
חברות האלגו טריידינג הגדולות פותרות את בעיית הלייטנסי פשוט על ידי זה שהן שוכרות משרדים קרוב לוולסטריט ומוודאות שיש מעט מאוד hops בדרך.
כל מה שנאמר למעלה לא רלוונטי למסחר אונליין, אלא רק למסחר אלגו טריידניג שהוא מסחר אונליין שמבוצע אוטומטית על ידי מחשבים. הלייטנסי הוא כלום לעומת הנצח שלוקח לאדם לקבל החלטה.
חפשו קצת על חברת פיינל. final.
כל מה שנאמר למעלה לא רלוונטי למסחר אונליין, אלא רק למסחר אלגו טריידניג שהוא מסחר אונליין שמבוצע אוטומטית על ידי מחשבים. הלייטנסי הוא כלום לעומת הנצח שלוקח לאדם לקבל החלטה.
חפשו קצת על חברת פיינל. final.