רכישת רסיבר תומך אטמוס

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Gliding פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אהלן,

המחסור בקולנוע בעקבות ימי הקורונה נותן את אותותיו ואני מתחיל לחשוב על שדרוג מערכת הסטריאו בהדרגה (איטית מאוד) למערכת קולנוע ביתית.
כרגע אני עם מערכת וינטאג' שכוללת שני רמקולים של polk audio מסדרה 4 (כאלו) ורסיבר ישן של Rotel (כזה).

כיוון שמדובר ביציאה למסע ארוך ויקר אני מתכנן לעשות אותו בשלבים.
קודם כל רסיבר חדש שיתמוך באטמוס ו4k, אחכ מסך oled, ואחר כך בהדרגה רמקולים סטליטיים היקפיים ובסוף את האטמוס.

מקור האודיו והוידאו הוא לפטופ של לנובו מסדרת ideapad700. מעבד i5 6300 וכרטיס מסך geforce gtx 950m.
מכמה שהצלחתי להבין המחשב ידע לתמוך בתכני 4k.

1. כצעד ראשון אשמח להמלצה לרסיבר בתקציב של 2000 שח עם אפשרות למתיחה של עד 500.רוצה לשמור את הרמקולים ולחבר אותם לרסיבר החדש.
2. מישהו מכיר משהו אחר לגבי היכולת של המחשב לתמוך ב4k?
3. כשב"ה אחליף את הרסיבר ואחבר את המחשב ישירות לרסיבר באמצעות כבל hdmi- האם צפוי שארגיש הבדל באיכות השמע?

תודה מראש לכל העונים,
שחר

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #2 

@Gliding
·
מה קורה אחך?

קודם כל בהצלחה! תמיד כיף להתחיל מסע שדרוגים בעקבות מחלת ה"שדרגת" חחח אני ככב שנה כבר בשנה וחצי האחרונות, החלפתי מערכת שלמה :)

היה פה מישהו שגם רצה מספר המלצות לגבי רסיבר ואלה מה שהצעתי לו:

Denon AVRX2400H
או Pioneer VSX933 או 831
Onkyo TXSR444
Marantz NR1508 או 1608
Yamahaa RXV683 או 485

חלקם תומכים 5.1 וחלקם 7.1 (אטמוס). כולם אבל כמובן תומכים 4K.

2. לגבי המחשב - לפי המפרט הוא אמור לתמוך בלי בעיה. אני גם הייעצתי עם מומחי מחשוב והבנתי שכל מעבד מסדרה 6 ומעלה ידע לעשות את העבודה. זה יותר קשור למעבד מאשר לכרטיס המסך.
חוצמזה, תוריד 2-3 סרטי 4k ותנגן אותם. תראה מה קורה במנהל המשימות task manager.

3. לגבי החיבור האחד לשני - לא יודע, לא ניסיתי. לי גם יש מחשב שמשמש להורדות סרטים ולאחרונה התקנתי עליו שרת Plex.עובד מדהים.
לגבי איכות השמע? המחשב אצלי מחובר לטלוויזיה ולא לרסיבר. צריך לבדוק האם המחשב יודע להוציא את השמע ב- pass-through ואז למעשה הוא לא "מתערב" ונותן לרסיבר לעשות את העבודה (שלשמה הוא נועד). זה המצב הכי מומלץ.
תחקור ותנבור במאפייני כרטיס הקול שלך במחשב וחפש pass-through או "מעקף" או "זרם"סיביות".

4. (הוספתי משלי חח) כפי שציינת שאתה עובד עם מחשב, ממליץ לך לקרוא ולהתעניין בעולם ה- Plex. זה מסדר לך את כל הסרטים בצורה ממש ממש יפה ונוחה. פשוט תענוג.

בהצלחה!

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

הגדרת passthrough audio נמצאת בנגן, ולא בדרייבר של כרטיס הקול.
אם אתה משתמש ביותר מנגן אחד, למשל KODI ו- VLC, צריך להגדיר זאת בנפרד בכל נגן.

Gliding פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תודה רבה לשניכם על המענה!

כמה שאלות המשך כדי שאוכל להתחיל להתכוונן (הכי של מתחילים,אז מתנצל מראש אם הן מטופשות):
1. את הרמקולים הישנים אוכל לחבר לרסיבר חדש,נכון?
2. למה חשוב לשים לב בקנייה של רסיבר?
יש חנויות מומלצות?
3. מוודא- מבין הרסיברים שהוצעו- רק אלו שתומכים ב7.1 יתמכו באטמוס?

שוב תודה לעונים.עולם חדש וסופר מעניין נפתח לי פה

Amir64
גורו
גורו

שליחה #5 

1. בוודאי.

2. מסובך קצת.
חשוב לוודא שהוא תומך בכל מה שאתה רוצה שהוא יעשה.
למשל אם אתה דורש שתהיה יכולת חיבור לספוטיפיי, צריך לוודא במפרט שהרסיבר יודע לעשות זאת.
ועד לדרישה איזוטרית לגמרי, שתהיה תאורת משקים בשלט, אם דווקא זו דרישה מבחינתך.
כל רסיבר שאתה חושב שהוא מועמד לרכישה, מומלץ מאוד להוריד את הוראות ההפעלה שלו, ולהבין מה הוא יודע לעשות, ומה לא.

חנויות: פיוצ'ר בת"א, סינמה סטאר בפתח תקוה, ארמגדון רמת גן, ויש כמובן עוד.

3. אטמוס זה פורמט אודיו המשתמש ברמקולים מהתקרה, (או, פחות טוב, יושבים על הרמקולים הקדמיים) בנוסף לרמקולי 5.1 הסטנדרטיים.
הסידור המינימאלי של רמקולים לניגון אטמוס זה 5.1.2.
אתה בטח מכיר ש- 5.1 אומר 5 רמקולים שמיועדים להיות בגובה האוזניים , וה- 1 זה סאבוופר.
המספרים הנוספים אחרי ה- 1 הם רמקולי אטמוס. והם רמקולים נוספים, המתחברים לרסיבר.
רסיבר 5 ערוצים, לכן, לא מספיק כדי להפעיל מערכת אטמוס.
אז אם אתה רוצה 2 רמקולים בתקרה, בנוסף ל- 5 הסטנדרטיים, אתה צריך הגברה ל- 7 רמקולים.

אם אתה רוצה 4 רמקולים בתקרה, כלומר 5.1.4,
או 2 רמקולים בתקרה, בנוסף ל- 7 רמקולים בגובה האוזניים, כלומר 7.1.2, אתה צריך הגברה ל- 9 רמקולים.

Gliding פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה!!

Gliding פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

משתמש בשרשור לעוד שאלה.
בתוך התקציב המוגבל מצאתי אופציה לרמקולים עם ביקורות די טובות-
פולק אודיו TL1600.

1. חושב לחבר את המערכת כך:
את הרמקולים מתחילת השרשור כקדמיים, ואת הtl1600 לחבר שניים אחוריים,ושניים עיליים. סנטר וסאב במקומם.
אם אני מחבר אותם בצורה כזו לאחד הרסיברים שהוצעו כאן,שתומכים באטמוס,זה יעבוד?
2.בתקציב של 3000 שח לסנטר,סאב ו4 סטליטים (2 אחורי ו2אטמוס)- יש אופציות טובות יותר?

שוב תודה מראש לעונים

Amir64
גורו
גורו

שליחה #8 

ביקורות טובות תמצא על כל דבר.
אין מתנות חינם.
רמקול TL1 הוא רמקול מאוד זול, ואיכותו בהתאם.

אולי הוא יספק אותך, ואולי לא.
רק אם תשמע אותו, תדע.
לעבוד זה יעבוד.

לדעתי, אפילו הסט morel primo טוב יותר מ- TL1600.
וקשה לי לכתוב במשפט אחד morel primo ואת המילה "טוב". :)

muataz
טרול
טרול
תגובות: 953
שם מלא: muataz
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #9 

@Gliding
אם אתה רוצה 4K נוח אתה שם סטרימר עם קודי בין המחשב לAVR. עזוב אותך מלנגן 4K ישירות מהמחשב. בשביל העברה של HDR אתה צריך HDMI שתומך ב18mbps.

muataz
טרול
טרול

שליחה #10 

Dannino כתב: 3. לגבי החיבור האחד לשני - לא יודע, לא ניסיתי. לי גם יש מחשב שמשמש להורדות סרטים ולאחרונה התקנתי עליו שרת Plex.עובד מדהים.
לגבי איכות השמע? המחשב אצלי מחובר לטלוויזיה ולא לרסיבר. צריך לבדוק האם המחשב יודע להוציא את השמע ב- pass-through ואז למעשה הוא לא "מתערב" ונותן לרסיבר לעשות את העבודה (שלשמה הוא נועד). זה המצב הכי מומלץ.
תחקור ותנבור במאפייני כרטיס הקול שלך במחשב וחפש pass-through או "מעקף" או "זרם"סיביות".

4. (הוספתי משלי חח) כפי שציינת שאתה עובד עם מחשב, ממליץ לך לקרוא ולהתעניין בעולם ה- Plex. זה מסדר לך את כל הסרטים בצורה ממש ממש יפה ונוחה. פשוט תענוג.

בהצלחה!
...
המחשב מחובר לטלויזיה ומהטלויזיה אתה מוציא לרסיבר את האודיו דרך ARC? האם יש לך ARC או eARC?

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

@muataz
·
היי אח,

בדיוק - המחשב לטלוויזיה עם HDMI (יש מצב פשוט מאד) והטלוויזיה לאונקיו באמצעות ARC.
לא חושב שזה eARC. כתוב ממש eARC במקום ARC?

אני משתמש במחשב נטו להורדות וכשרת "פלקס" כך שלא באמת אכפת לי. אני לא מנגן ממנו כלום.

muataz
טרול
טרול

שליחה #12 

Dannino כתב:@muataz
·
היי אח,

בדיוק - המחשב לטלוויזיה עם HDMI (יש מצב פשוט מאד) והטלוויזיה לאונקיו באמצעות ARC.
לא חושב שזה eARC. כתוב ממש eARC במקום ARC?

אני משתמש במחשב נטו להורדות וכשרת "פלקס" כך שלא באמת אכפת לי. אני לא מנגן ממנו כלום.
...
הממ. איפה הקליינט של הPLEX? מניח שסרבר על המחשב, קליינט על הטלויזיה? ואז האודיו עובר מהטלויזיה דרך הARC למגבר? במצב כזה בלי eARC אם אתה צופה עם DTS-HDMA או ATMOS (ואני לא מדבר על האטמוס של נטפיכס) אתה מקבל אודיו של עד 1.1MBPS בלבד. כאשר האודיו בפורמטים האלו הוא בין 3-7~
הPLEX לא עושה לך טרנסקודיג במצב כזה? או שהטלויזיה תומכת בפורמטי האודיו האלו?
וכן, יהיה כתוב eARC. זו גירסא מתקדמת יותר של ARC שמאפשרת העברת אודיו בביטרייט הרבה יותר גבוה:
https://cdn.mos.cms.futurecdn.net/26eNf ... 200-80.jpg

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

@muataz

קודם כל תודה על ההבהרה ועל האינפורמציה.
עשתה לי סדר בהבנה הטבלה הזאת.

אני רק שאלה - זה האונקיו 696 שלי (או לפחות המדבקות שלו בחזית) כתוב תמיכה באטמוס וב- DTS X, זה אומר שהוא עובד ב- eARC? ·

אז ככה:
הכל התחיל מבעיה שעליתי עליה שסרטי DTS שהייתי צופה היו נשמעים לי מהרמקולים הקדמיים בלבד. הפכתי עולמות קראתי חקרתי וגיליתי שכשאני מנגן משהו בטלוויזיה בפורמט DTS, אין תמיכה ולכן הסאונד יוצא בסטריאו.
עד עכשיו הייתי מחבר דיסק חיצוני ישירות לטלוויזיה. בקיצור, גיליתי שהיא לא תומכת DTS. אל-ג'י דגם 8600.

אמרתי אוקיי, אני צריך פה סטרימר כי יש לי מלא סרטי 4K שאני מוריד ואני אמשיך להוריד וחלקם מקודדים ב-DTS על כל סוגיו אז רכשתי לפני כחודש את השילד פרו המושלם :)

אז אמרתי אוקיי בוא נראה איך נמשיך מכאן ושמעתי רבות רבות על פלקס ועל קודי.
קודי עם בילד ממש לא הטייפ שלי, עבד גרוע על גבול הלא-עובד. ירדתי מזה. ותקופה קצרה עבדתי עם קודי נקי אבל מוגדר כמו שצריך בעזרת אחד החברים פה בפורום שעבר איתי הגדרה הגדרה כדי לסדר את עניין ה- fps אל מול ההרצים.

ואז גיליתי שפלקס יכול לרוץ על מחשב לא מפלצתי כמו שהם דורשים במידה ולא עושים טראנסקודינג.
אז יש לי שרת פלקס על מחשב PC (לא חזק בכלל - מעבד i5 סדרה 4) והקליינט על השילד פרו (לא יכול לעבוד עם קליינט של הטלוויזיה כי היא לא מוציאה לי pass-thruogh, כבר בדקתי).
כעת אני מבסוט עד הגג כי הכל עובד כמו שצריך ואני ממש ממש לא צריך את הטרנסקודינג הנוראי הזה כי אין טעם, אני פה בבית על אותה הרשת (קווית כמובן). לא הבנתי איך שרתי NAS ממוצעים טוענים שהם תומכים שרתי פלקס אבל מנגד פלקס בנתונים שלהם דורשים מחשבי i7 סדרה 9 ומעלה (!!!!)
בחור נחמד מאד מהפייסבוק אמר לי על זה והנה....עובד מדהים בלי בעיות.

הלכתי על השילד כי הוא כאמור תומך בכל פורמט אפשרי שקיים היום.
הלכתי על הפרו כי לו יש חיבורי יואסבי לכונן החיצוני שלי. מה שעכשיו אני פחות משתמש כי אני מחבר את הכונן למחשב ורואה הכל דרך הפלקס.

לשאלתך - הטלוויזיה תומכת רק בדולבי ובדולבי +. ממש מאכזב כל העניין הזה. כנראה חסכו רישיון של DTS.
עוד יותר התאכזבתי שאין אופציה של pass-through!!! אבל לא משנה כבר.
חלק מהסרטים שניגנתי באמצעות השילד, ברסיבר כן ראיתי DTS-HD וכאלה..אז...הכל תקין?

סליחה על החפירה חח

Amir64
גורו
גורו

שליחה #14 

אני רק שאלה - זה האונקיו 696 שלי (או לפחות המדבקות שלו בחזית) כתוב תמיכה באטמוס וב- DTS X, זה אומר שהוא עובד ב- eARC? ·
...
אין שום קשר.
התמיכה הכתובה בפורמטים שציינת היא כשהאודיו מגיע באחת מכניסות HDMI של הרסיבר.
האודיו המגיע דרך יציאת HDMI של הרסיבר, מוגבל ל- DD/DTS 5.1 אם ברסיבר יש ARC,
ולא מוגבל לפורמטים האלו אם יש ברסיבר יציאת HDMI עם תמיכה ב- eARC.
(הוא גם מוגבל ביכולות של הטלויזיה המחוברת לאותה יציאת HDMI ברסיבר
אם היא יודעת למשל להעביר ב- ARC עד DD 2.0, אז זה מה שתקבל ברסיבר דרך ARC, גם אם הוא תומך ביותר מזה)

muataz
טרול
טרול

שליחה #15 

@Dannino
עכשיו הבנתי. שילד זה אחד המכשירים היחידים שפלקס רץ עליו כמעט בלי טרנסקודינג, על כמעט כל מכשיר אחר הדבר הזה סיוט. יש לו תלות מוחלטת ביכולות של הקליינט.
הבעיה היחידה שלך שאתה מעביר אותו בצורה לא נכונה.
מחשב --> שילד+פלקס --> טלויזיה+ARC <--ARC+מגבר = אודיו בביטרייט מונמך (כשמדובר באודיו מלא מUHD ובלוריי בין 1/2 ל1/7 מהביטרייט במקור).
מחשב --> שילד+פלקס --> מגבר+ARC <--ARC+טלויזיה = אודיו מלא.
זה עדיין נשמע טוב מאוד, זה לא שאתה שומע מתוך קופסא אטומה, אתה פשוט מקבל רק חלק קטן ממנו. אם יש לך אוזניים טובות אתה תבחין בזה אם תשנה את השרשור.

בעיני אין תחליף לקודי אבל זה צורך סבלנות והתעסקות עד שמתרגלים.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@muataz

אז בעצם אתה אומר שאני צריך לחבר את המחשב לרסיבר וזה הכל?

לא הבנתי אבל למה זה כל כך ישנה? - אני סך הכל משתמש בטלוויזיה כמסך למחשב.
המחשב מעביר לי את התוכן על גבי הרשת ישירות לשילד. השילד מחובר לי ישירות לרסיבר, לא לטלוויזיה. ואז הרסיבר מעביר ב-ARC לטלוויזיה.
כשאני צופה בסרט, אני מדליק את השילד ואז אוטומטית הטלוויזיה עוברת לInput של ה-ARC שם מחובר הרסיבר והרסיבר עובר אוטומטית ממצב TV למצב STRM BOX (ששם מחובר לו השילד).
אם הייתי מחבר את השילד לטלוויזיה לא הייתי עושה כלום, הייתי עדיין נשאר באותה הבעיה.

לא הבנתי את השרשור שהצעת פה:
מחשב --> שילד+פלקס --> מגבר+ARC <--ARC+טלויזיה = אודיו מלא

תודה רבה!

muataz
טרול
טרול

שליחה #17 

אז בעצם אתה אומר שאני צריך לחבר את המחשב לרסיבר וזה הכל?

לא הבנתי אבל למה זה כל כך ישנה? - אני סך הכל משתמש בטלוויזיה כמסך למחשב.
המחשב מעביר לי את התוכן על גבי הרשת ישירות לשילד. השילד מחובר לי ישירות לרסיבר, לא לטלוויזיה. ואז הרסיבר מעביר ב-ARC לטלוויזיה.
כשאני צופה בסרט, אני מדליק את השילד ואז אוטומטית הטלוויזיה עוברת לInput של ה-ARC שם מחובר הרסיבר והרסיבר עובר אוטומטית ממצב TV למצב STRM BOX (ששם מחובר לו השילד).
אם הייתי מחבר את השילד לטלוויזיה לא הייתי עושה כלום, הייתי עדיין נשאר באותה הבעיה.

לא הבנתי את השרשור שהצעת פה:
מחשב --> שילד+פלקס --> מגבר+ARC <--ARC+טלויזיה = אודיו מלא

תודה רבה!
...
קודם אמרת שהשילד מחובר לטלויזיה..אלא אם לא קראתי נכון. אם השילד הולך למגבר אז הכל טוב :)
אה אמרת שהמחשב מחובר לטלויזיה. יותר מאוחר דיברת על השילד. התמונה לא היתה מלאה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”