מפרט ל- HTPC - צריך חוות דעת

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
gr220 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הנה המפרט יש בו כמה דברים חסרים שאני צריך שתעזרו לי להשלים

מארז: SilverStone La-Scala LC17
לוח אם: בזה אני צריך עזרה אשמח אם תוכלו לומר לי אחד שיתאים לשאר המפרט
מעבד: INTEL CORE 2 DUO E6700 2.66GHZ 1066MHZ 4MB 64BIT LGA775 BOX או Intel Core 2 Duo E6400 : אני צריך שתענו לי אם המעבדים האלו מתאימים או שצריך יותר חזקים

קירור למעבד: Zalman CNPS7700-Cu
כרטיס מסך: Leadtek nVIDIA GeForce PX8800 GTS TDH PCI-E 640MB או ה-8600 אבל אני לוקח כנראה את ה-8800. האם ה-8800 יכול להתחבר לטלוויזית LCD וגם למסך מחשב רגיל?...כלומר להשתמש פעם במסך הזה ופעם במסך ההוא?
זיכרון: KINGSTON DDR2 1GB 800MHZ 2 מקלונים, ה-800MHZ יותר טוב מה- 600MHZ שזה מצדיק להשקיע בזה עוד כסף?...(חשוב להחלטה).
כונן קשיח: Seagate Barracuda 7200.10 SATA NCQ 3Gb/s 2x320GB
כרטיס קול: Creative Audigy 2 ZS שאלה: האם הכרטיס הזה מתחבר לרסיבר המחובר ל-5 רמקולים?
כונן אופטי: LG GSA-4167B
ספק כוח: Antec NeoHE 380

כרטיס טלוויזיה יוסף רק לאחר הקנייה שיהיה צורך בכך.

הייתי רוצה לשמוע את חוות דעתכם על המפרט...שיפורים, ובבקשה תענו לי על השאלות ששאלתי בתוך המפרט.
ותאמרי לי איזה לוח אם מתאים לפה.

תודה רבה ואני חייב לומר לכם שכל הבחירה שלי ככל הנראה תסתמך על העזרה שלכם אז אני לא רוצה להידפק.

תודה רבה!

נ.ב: המפרט יוצא מאוד יקר..יש דרכים לא להוריד בהרבה ברמה שלו אבל להוריד במחיר?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בקצרה (כי כבר מאוחר):
- אתה רוצה להוזיל עלויות, אבל להישאר עם מחשב חזק. למה שלא תלך על AMD Athlon64 X2 4200 או אפילו משהו חזק יותר כמו 4600 או 5000, במקום על אינטל? אם אתה מתעקש על אינטל, אתה יכול ללכת על אחד מלוחות האם של סידרת Fatal1ty של A-BIT.
- אין צורך לדעתי בזכרונות 800 מגהרץ. 667 מגהרץ יעשו יפה את העבודה, ולא חייבים קינגסטון.
- כל כרטיסי המסך שציינת מסוגלים להתחבר לשני מסכי מחשב. את מסך המחשב הישן חבר ל-VGA (יש תמיד יציאת DVI אחת שכוללת גם תמיכה אחורה ב-VGA ע"י אדפטר קטן) ואת מסך ה-LCD הגדול בסלון חבר ל-DVI או HDMI.
- כרטיס קול - רוב לוחות האם כיום מגיעים עם התקן קול מובנה באיכות HD ושל עד 7.1 רמקולים. קנה קודם ללא כרטיס קול, ואם לא תהיה מרוצה תמיד תוכל להוסיף כרטיס קול.
- הארד דיסק: למה שלא תתחיל עם אחד?

תתחדש ותיהנה!

gr220 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה!
אם אפשר עוד חוות דעת.
ויש לך עוד לוח אם להמליץ עליו?
והאם היציאה של האודיו שתבוא אם הלוח אם יכולה להתחבר למערכת קולנוע ביתית? (רסיבר)
ובקשר לזיכרון שאתה אומר "לא חייב קניגסטון" איזה חברות אחרות יש לך להציע? שהם טובות!

ועוד שאלה מאיפה ממולץ לקנות את הרכיבים?...לקנות כל אחד לבד בחנות הכי זולה ולתת למעבד להרכיב?...או שיש דרך אחרת?

ושוב תודה רבה!

zovirax
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 15949
שם מלא: zovirax
נתן תודות: 299 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

קודם כל... למה לקנות מעבד כל כך יקר? אתה הולך להריץ משחקים או משהו כזה?
המעבד הזהCORE 2 DUO S775 2.13GHz E6420 יספיק לדעתי.
זיכרונות אתה יכול לקחת OCZ או GSKILL וגם KINGSTON .
אני חושב שכדי שתקח מהירות זיכרון 800 זה כבר הסטנדרט.
לגבי ספק , לדעתי ENERMAX LIBERTY 400W הוא עדיף.

הכרטיס מסך שבחרת מריץ פחות טוב HD (לפי מה שאומרים חברי הפורום)
ל 8500 ו 8600 של NVIDIA יש תמיכה מובנת ב HD שמאפשרת להריץ חלק.
אז אם אתה לא מתכנן להריץ משחקים , לדעתי עדיף 8600GT

אם ללוח אם יש יציאה דיגיטלית (SPDIF) אז אפשר לחבר את המחשב דיגיטלית לרסיבר.

biodome
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 603
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #5 

טוב בוא נעזור לך.. :wink:

מארז - אחלה, גם אני בדיוק שדרגתי אליו.. לא קל כל כך למצוא במלאי תמיד. בקייאספי כרגע יש שחורים שמגיע גם עם card reader בחזית. אני קניתי אחד בלי, כסוף במקסימוס בפ"ת.

מעבד - אם אתה לא מפחד מאוברקלוק, אני ממליץ לך לחסוך כאן כסף וללכת על מעבד E2160, בעזרת העלאת הבאס מ-200 ל-333, אתה מקבל מעבד 3.0Ghz, זה לא מובטח אומנם, אבל כמעט ודאי ב-99%. וזה מעבד Core2Duo במחיר שווה לכל נפש של 500 ש"ח, אני עשיתי משהו דומה ל-HTPC שלי ו-HD עובד נפלא עם כרטיס מסך מובנה. אם אתה מפחד מאוברקלוק/אחריות ושטויות שכאלו, תצטרך להשקיע באמת במעבד בסגנון ה-E6700 אם אתה רוצה להיות בטוח שכל HighDef ירוץ חלק. ביקורת מקיפה על ה-E2160 והיכולות שלו, כאן:
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... e2160.html
בכל מקרה שים לב שצפויה הורדת מחירים במעבדי אינטל בחו"ל ב-22 לחודש, סביר להניח שהיא תורגש בארץ רק לקראת תחילת אוגוסט. אבל בכל מקרה, יצא מעבד E6750 חדיש יותר (עם FSB 1333MHZ) שיעלה בחו"ל רק 183 דולר (לשם השוואה E6700 עולה כיום ב-NewEgg כ-318 דולר), כך שלדעתי המחיר שלו בארץ יהיה בין 1100-1200 ש"ח.
http://www.hkepc.com/bbs/itnews.php?tid=789466

קירור מעבד - הייתי ממליץ על משהו עם Heatpipe על פני הזלמן הזה, שהוא גם לא סופר שקט. אני משתמש ב-Glacialtech 5700 שהתאים למארז ממש על הגבול, והחלפתי את המאוורר לאחד שקט יותר. יש פתרון נפוץ יותר של Arctic Cooling ואחרים.. בכל מקרה אם הוא גבוה לבדוק שהוא באמת מתאים למארז.

לוח אם - אחד לא רע הוא ה-Gigabyte GA-965P-DS3 באיזור ה-650 ש"ח. יכולות אוברקלוק טובות, ומגיע מובנה עם מה שצריך. יש גירסאות שונות של הלוח, כאלה עם יותר חיבורי SATA מובנים, תעשה את השיקולים שלך.
רצוי לשקול תוספת של בערך 250 ש"ח ללוחות אם חדשים יותר מבוססים שבב P35, זה יאפשר לך לשדרג למעבדים העתידיים של אינטל שיבוססו על 45. מיקרון.

זיכרון - אלא אם כן אתה מתכוון להתעסק באוברקלוק extreme אז זיכרון 800 מ"ה מיותר. 667 מ"ה יתאים גם לאוברקלוק לבאס 333 שדיברתי עליו (שכן מכפלת הזיכרון היא X2). באשר לחברה, מי שלא מעודכן לא יודע שקינגסטון value הם בין הזולים ביותר בשוק, אני לא מזמן קניתי שני סטיקים של 1GB שלהם (DDR-II 667mhz) ב-400 ש"ח סה"כ.

כרטיס מסך - את גירסת ה-640 מ"ב של ה-8800GTS מיותר לקנות, יש גירסאות 320 מ"ב ב-1650 ש"ח, וההבדל בביצועים זניח כמו שהראתי בדיון האחר שלך. בכל מקרה אלא אם כן אתה גיימר ממש כבד אז כרטיס 8500 או 8600 יהיה עדיף מכיוון שגם יש לו תמיכה חומרתית ב-H264, וגם יהיה יותר קל להשתיק אותם (או למצוא גירסה מקוררת פאסיבית כמו של ג'יגהבייט).

כונן קשיח - לי אישית יש סלידה מ-Seagate מבחינת רעש, מאז הברקודה IV המוצלח, הם היו סוררים בקטע הזה. לא טרחתי לבדוק אם בדגמים החדשים יותר זה תוקן, אבל ראה הוזהרת. דגמי AAKS של WD הם שקטים. ואני ממליץ לך להתחיל מ-500GB בודד (ב-610 ש"ח באייבורי לדוגמא) מאשר שני 320GB, כשתצטרך עוד, תקנה עוד אחד (וסביר להניח שבזול יותר).

כרטיס קול - מיותר, תקח לוח אם עם יציאה דיגיטלית לרסיבר ואין שום סיבה לכרטיס קול.

ספק כוח - Enermax Liberty 400W שהוא מודולרי, יהיה שקט יחסית, חזק מאוד, ויהיה נוח מהבחינה הפנימית של המארז מכיוון שאפשר לנתק את הכבלים שלא צריך, אפשר למצוא ב-435 ש"ח בלוג'יק (www.logicpc.co.il).

סביר להניח שתרצה להחליף את המאווררים של ה-LC17 לכאלו שקטים יותר, ממליץ על JSP-Tech 80mm לאחוריים, ו-Glacialtech 92mm לקדימה.. למרות שגם אותם השתקתי עם בקר מאווררים.

אגב אם אתה לא מתכוון להיות זולל ג'יגהבייטס כמו רוב חברי הפורום כאן, שווה לשקול את המארז Antec NSK2400, שתוכנן במיוחד לשקט ע"י ראש הצוות של SPCR, עולה פחות מה-LC17, ומגיע כבר עם ספק כח של Antec:
http://www.silentpcreview.com/article591-page1.html
החסרון הבולט שלו הוא מקום לרק שני כוננים קשיחים, וזו הסיבה שאני אישית הלכתי על ה-LC17, מלבד זאת תמיכה בלוחות MicroATX בלבד (ואז באמת המומלץ יהיה ה-Abit Fatal1ry F-I90HD). אבל מבחינת תכנון פנימי וקירור - הוא שולט.

חנויות מומלצות
מבחינת שירות ואמינות יש רק אחת - www.zigzag2000.co.il, אבל לא תמצא אצלהם את כל החלקים (למרות שתמיד אפשר להביא להם להרכיב אם אתה לא יודע).
לוג'יק שהזכרתי הם בסדר.. מעבר לכך אין לי הרבה המלצות במרכז.

gr220 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה לכולכם אני ישמח לקבל עוד תגובות ובקרוב מאוד אני ירכיב את המפרט הסופי!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”