כיצד מעבירים פורטים מהמודם לראוטר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806
נתן תודות: 187 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #1 

היי,

כיצד אני מעביר פורטים או בודק שהם פתוחים בראוטר חדש שהתקנתי
אסביר - מודם של הוט אלי מחובר tp link mash היוצר רשת משלו.
אני רוצה להעביר את הויבוקס של החשמל החכם ולחבר אותו ליצאה הקווית של הרשת החדשה mash
ולכן אשמח למדריך מסודר בענין

תודה

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@אוריה
·

תוודא שה"מודם" של הוט מוגדר במצב bridge ושהראוטר הפרטי מקבל כתובת אינטרנט (כלומר שהכתובת WAN בממשק של הראוטר זהה לכתובת שרואים אותך מהאינטרנט כמו לדוגמא בחיפוש "my ip"בגוגל). אם הראוטר הפרטי לא מקבל כתובת אינטרנט אז או שההוטבוקס לא במצב bridge או שהספק שלך שם אותך מאחורי NAT וצריך לדבר איתו (או לקבל את המצב שאתה לא יכול לפתוח פורטים).

אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה !
להוט פייבר 4K אין אפשרות להפוך ל bridge בלבד....

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #4 

@אוריה
·

אם אתה חייב להשתמש בפייברבוקס (שאני לא ממש מכיר אבל למיטב הבנתי באמת אין אפשרות להפוך אותו לברידג'), אז נשארו לך שתי אופציות פחות טובות:

א. להשתמש בפייברבוקס כראוטר הראשי ולהגדיר את הציוד הפרטי כ-AP בלבד (רק בשביל רשת אלחוטית ואולי גם כסוויץ בשביל להריווח עוד כמה פורטים קווים). במקרה כזה כל ההגדרות של ניהול הרשת, הפניית פורטים וכו' נעשים בפייברבוקס. טכנית במקרה הזה אתה מחבר פורט LAN של הראוטר הפרטי לראוטר של הוט וכמובן מוודא שה-DHCP מכובה בראוטר הפרטי.

ב. להשתמש בציוד הפרטי בתצורה של double NAT, כלומר הראוטר הפרטי יהיה מאחורי ראוטר של הוט וכמובן צריך שלכל אחד יהיה טווח רשת שונה. במקרה כזה תהיה חייב להפנות פורטים מהפייברבוקס לראוטר הפרטי ואחרי זה מהראוטר הפרטי לציוד הרלוונטי. טכנית במקרה הזה אתה מחבר את ה-WAN של הראוטר הפרטי לראוטר של הוט ומאד מומלץ להגדיר לו כתובת קבועה מהטווח של הרשת של הפייברבוקס שפנויה ומחוץ לטווח שה-DHCP של הפייברבוקס מחלק.
אם יש אופציה של DMZ בפייברבוקס, שאני בספק, זה יכול לעזור כי זה בעצם מפנה את כל הפורטים בהגדרה אחת ואחרי זה נשאר רק להפנות את הפורטים שאתה באמת צריך רק בראוטר הפרטי.

ככה או ככה, תוודא דבר ראשון שהפייברבוקס מקבל כתובת אינטרנט, כי אם הספק שם אותך מאחורי NAT לא תצליח לפתוח פורטים לא משנה מה תעשה ברשת המקומית.

אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

ערן ראשית ממש תודה !
אתן לך רקע שתבין את הבעיה...
יכולות הוואי-פיי של הפייברבוקס הוט הם עלובות בלשון המעטה. מלא ניתוקים. כל יום מאפסים אותו.
מאחר ואני צרכן כבד של וואי-פיי: מצלמות אבטחה,מערכת אזעקה,מערכת השקייה,חשמל חכם וכמובן כל המכשירים של הילדים החלטתי פשוט לעזוב את הוט. לא בכלל האינטרנט שלהם שהוא בסדר ואפילו טוב יותר מבזק (באזור שלי) אלא בגלל ציוד הקצה ובעיות הווי פיי. אבל , מאחר ויש להם יתרון גדול בדמות מיני פייבר שיושב בכל חדר וגם מעניק וואי-פיי לחדר וגם מאפשר חיבור רכזת עם יציאות קוויות אני מנסה כן להשאר.
לכן החלטתי ללכת על tp-link mesh וחיברתי אותו ליציאת LAN במודם מאחורה והוספתי עוד 2 נקודות בבית ואכן הפריסה והקליטה השתפרו פלאים. גם במרתף וגם בגינה.
אבל מאחר וזה סוג של קומבינה יש בעיות אחרות שצצו. למשל הראוטר של חברת ויטראה שחובר עדין קווית לפייברבוקס לדעתי לא יעבוד גם אם אחבר אותו לרכזת ומשם ל Mesh כי יש ענין של הפנית פורטים ולכן כרגע אני עובד עם האפליקציה שלהם כאילו אני לא נמצא בבית... מתחבר מבחוץ. זה עוד בסדר אבל יש גם את הויבוקס של ויטראה שמאפשר חיבור לאלקסה להפעלה קולית של חשמל ותריסים בבית והוא לא יעבוד גם אם אחבר אותו קווית ל mesh כי יש שם ענין של פורטים...
אני לא יודע כיצד לגשת לרשת mesh כדי להגיד אותה אחרת למשל double NAT. לא מצליח להכנס לכתובת ה IP של mesh ובאפלקיצה אין אופציות כאלו ...
אשמח לשמוע איזה אופציה אתה היית מעדיף במקומי. האם הראשונה או השניה. ובענין הפייברבוקס שמקבל כתובת אינטנרט - כיצד בודקים זאת ? אני כן יודע שיש לי IP חיצוני קבוע.

תודה רבה !

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #6 

@אוריה
·

דבר ראשון, חשוב לציין ש"מיני פייבר שיושב בכל חדר וגם מעניק וואי-פיי לחדר..." זה פתרון שיכול להיות מאד בעייתי מבחינה טכנית ובנוסף גם כובל אותך עסקית ומבחינת תמיכה טכנית להוט (שדווקא ידועה בשירות ה"מדהים" שלה אבל לא במובן החיובי).
הפתרון היחיד שבאמת טוב מבחינה טכנית הוא לאפיין ולהתקין רשת שמתאימה לצרכים. במקרה כמו שלך הייתי ממליץ על חיבור קווי של כל המכשירים שאפשרי והגיוני לחבר בחיבור קווי ומספר APs מפוזרים בשביל להבטיח כיסוי טוב וכמובן מחוברים בחיבור קווי לראוטר/יחידת mesh הראשית. אם אתה רוצה ללכת לכיוון הזה ואין לך לא את הידע הנדרש ולא את הרצון להשקיע את ההשקעה הנדרשת ללמוד את הנושא, אז כמו בכל תחום אחר מומלץ להעזר בבעל מקצוע מתאים.

על אף כל האמור לעיל, מאד יתכן שהפתרון "קומבינה" יכול לספק את הצרכים שלך (לא באמת קומבינה אלא פשוט פתרון פחות טוב מבחינה טכנית ויותר מסובך מבחינת ניהול וכו'). כל אחד והשיקולים שלו ורק אתה יכול להגיד עד כמה מתאים לך הפתרון היותר מלא שתיראתי בפיסקה לעיל, הפתרון מסעיף א' או מסעיף ב' בפוסט הקודם.

אנסה לפרט עוד קצת לגבי מה שהצעתי בפוסט הקודם:

א. זה הפתרון היותר פשוט. הדבר היחיד שאתה צריך זה להבין איך להגדיר את ה-"tp-link mesh" במצב של AP בלבד. זה אמור להיות משהו כזה:
https://www.tp-link.com/us/support/faq/1842/
שם לב שכמו שהסברתי באופן יותר כללי בפוסט הקודם, הגדרה כזו בפרט תנטרל את ה-DHCP ב-tplink ובתקווה תהפוך את הפורט WAN של ה-tplink לפורט LAN (ההבדל בין WAN ל-LAN זה בדיוק ההבדל בין פתרון א' לב', כלומר האם ה-tplink מפריד בין הרשת המקומית לרשת של הציוד של הוט או לא).
בהנחה שהגדרת וחיברת הכל כמו שצריך אזי ה-tplink ישמש רק כ-AP, כלומר רק בשביל שיפור הרשת האלחוטית, אבל כל המכשירים יתחברו ישירות לציוד של הוט, מבחינת קבלת כתובת, פתיחת פורטים, יציאה לרשת וכו'. בפרט כל הנושא של הפניית פורטים נעשה אך ורק בציוד של הוט, לא משנה אם הוא מחובר ישירות לציוד של הוט, מחובר דרך מתגים כלשהם או מחובר ל-tplink.

ב. זהו פתרון דומה לא', רק שה-tplink משמש כראוטר מלא ולכן מפריד את הרשת המוקמית שלו (כלומר את המכשירים שמחוברים "מאחוריו") מהרשת של הציוד של הוט. לכן גם חשוב לוודא שהטווח כתובות שמוגדרת ב-tplink שונה מזה שמוגדר בציוד של הוט. אם לדוגמא הרשת של הוט היא בטווח 192.168.1.0, אז את ה-tplink אתה יכול להגדיר בטווח ב-192.168.2.0 (או כל טווח אחר שאינו חופף עם הרשת של הציוד של הוט). בחיבור הכי פשוט כבר ה-tplink אמור לקבל כתובת מהפייברבוקס, ורק בשביל היציבות של הפניית פורטים כדאי להגדיר ל-tplink כתובת WAN קבועה (כלומר כתובת קבועה ברשת של הפייברבוקס בשביל הפניית הפורטים מהפייברבוקס). לדוגמא אם ה-DHCP בציוד של הוט מחלק כתובות בטווח 192.168.1.10-250, אז אתה יכול לתת ל-tpink כתובת 192.168.1.2 או 192.168.1.251 (כמובן לוודא שאין אף מכשיר אחר שאתה נותן לו את אותה הכתובות). אחרי זה אתה פשוט מגדיר הפניית פורטים גם בפייברבוקס לכתובת הנ"ל של ה-tplink וגם הפנייה "רגילה" ב-tplink. זה הכל.

ספציפית לגבי ה"ראוטר של חברת ויטראה" וה"הויבוקס של ויטראה" אני לא מכיר ואין לי מושג על מה מדובר אבל בכל תצורה שתבחר ותגדיר בצורה נכונה זה בטוח יעבוד. אם אין צורך בהפניית פורטים אז זה פשוט יעבוד ללא הגדרות מיוחדות, ואם יש צורך בהפניית פורטים אתה צריך להגדיר את הפניית הפורטים או רק בפייברבוקס (אופציה א') או גם בפייברבוקס וגם ב-tpink (אופציה ב') כמו שהסברתי לעיל.

לבסוף לגבי הנושא של הכתובת אינטרנט, דבר ראשון אם יש לך "IP חיצוני קבוע" אז זה אמור להבטיח שהספק לא ישם אותך אף פעם מאחורי NAT (כהערת אגב לצרכים פרטיים זה סתם ביזבוז כסף לשלם לספק על IP קבוע אבל זה כבר נושא אחר). עדיין כדאי לוודא שהכתובות שאתה רואה בממשק ניהול של הפייברבוקס זו אותה הכתובת שאתה מקבל בחיפוש "my ip" בגוגל. אם לא אזי אתה מאחורי NAT של הספק ובפרט אין לך IP קבוע.

בשלב הזה אני מציע שתבחר כיוון ותנסה לגרום לדברים לפעול. אם יש בעיות תנסה לפרט מה עשית ובאיזה בעיה נתקלת וננסה לעזור.

אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

ערן ראשית - תודה ענקית !
קראתי כמה פעמים כדי להבין את ההבדלים ונראה לי שהכל מובן.
שמע מאחר ואני יודע שרשת וואי-פיי של הוט לא יציבה בעיקר בגלל הפייברבוקס אז לדעתי להגדיר את mesh כ AP לא ימנע את הבעיות האלו. אומנם כאשר הכל יעבוד תהיה פריסה נהדרת אבל הניתוקים יהיו בכל מקרה.
בנוסף כבר הגדרתי בבית את mesh כרשת "עצמאית" שחילקה כתובות לכל מוצר זה נראה לי עכשיו כאב ראש לחזור אחורה כי זה לקחת מוצר מוצר ולהגדיר מחדש לרשת של הוט.
זה משאיר אותי בגדול עם אופציה B שתכלול התערבות של מישהו מבחוץ (טכנאי של ויטראה) בענין של הפורטים כי מה שייקח לי לעשות שעה הוא יעשה בכמה דקות.

אני אעדכן אותך בהקדם ושוב תודה.

אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

כיצד ניתן לסרוק את הרשת המשנית שלי tplink ac1900 mesh שמחוברת למודם של הוט
זאת כדי למצוא IP של מכשיר מסויים.

תודה

שלח תגובה