אנתם או לא להיות?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 585 פעמים

שליחה #1 

אני פותח שרשור חדש כי הקודם מיצה את עצמו.

המקום בו מרוכזות כל חנויות האודיו נקרא אלדפי. המקום מכוון בעיקר לתחום העליון של התציב וכמו שכתבתי לכם, אנשים פה עשירים ומרשים לעצמם להתפרע.
יש גם יצוג לתחום הבינוני אבל הוא ממש מוגבל ונמכר גם ברשתות האלקטרוניקה הרגילות.
חייב לציין את תודעת השרות והידע שסופק לי בכל החנויות.

כרגע אין אונקיו על המדפים, אונקיו טרם השיקה דגמים חדשים כך שלא ידוע מועד ההגעה. אם היה הייתי הולך על ה 740/840 וסוגר את העניין.

ימאהה גם במחסור על המדפים, כרגע זמין במלאי רק 880/2080. את ה 880 שמעתי וקשה מאוד להתרשם ממנו בחנות, עם רמקולים ואקוסטיקה שונים מהבית. הוא נשמע סביר פלוס וגם לא טוב יותר או פחות מה 685. אולי עם השמיעה שלי סאונד בר של סמסונג יהיה מספק? (בצחוק)

כל החנויות ללא יוצא מהכלל או שטענו שהצליל של דנון ניטראלי (מילה יפה לשטוח) או שפשוט לא המליצו עליו. ההמלצה שלכם לX4500 לא רלוונטית כי סידרה 500 כבר לא במלאי. שמעתי את ה X2600 והבנתי שוב למה אני לא מתחבר... פשוט לא... טובה ככל שתהיה טובה מערכת הכיול שלו. ה X3600 לא היה מחובר ולא התעקשתי לחבר אותו. אז נראה לי שדנון יורדים מהרשימה.

אח"כ הלכתי לשמוע את האנתם. הוא גם לא מחובר וחדר ההדגמה היה תפוס אז קבענו לשבוע הבא לשמוע את ה 720 למרות שרלוונטי לגבי זה 520. המחיר שלו יותר מכפול ממה שהתכוונתי להוציא, אין עם זה בעיה אמיתית, אני רק מנסה להבין את הצרכים שלי והאם באמת בסט אפ הנוכחי שלי יש הצדקה והיכולות של האנתם יבואו לידי ביטוי? הרי בסופו של יום עם מגבר כמו האנתם האם הרמקולים שלי לא יסרסו את היכולת וההוצאה לגמרי מיותרת? מה גם שאין במלאי וזמן האספקה (תשבו חזק 60-75 יום) WTF? בכל מקרה אעדכן לאחר הביקור, אם זה באמת כל-כך שווה... אני אשקול ברצינות, למרות המחיר (~6000 ₪ ל520)

בינתיים כמו שהבטחתי קצת תמונות מהקניון

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #2 

עוד

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7407
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #3 

יפה אבי אז מה גם שם יקר אה חשבתי שה520יהיה שם אולי 2500 שקל
Sony 1040
Monitor mass

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

ב 2700 ש"ח אפשר לגרד X3600 / A880

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

לשמוע לא עולה כסף. גם לי אין צורך כרגע ביותר מ 5.1 ערוצים אבל אני יודע שהרסיבר יישאר אצלי לתקופה ארוכה ושייתכן מאוד ובעתיד אצטרך את תוספת הערוצים ובחישוב רב שנתי של אורך החיים של הציוד אצלי תוספת המחיר התבטאה בכמה מאות שקלים לשנה.

בזמנו כשרכשתי את הרסיבר הקודם ישבתי יחד עם בן הדוד שלי להקשיב למה שנחשבו אז לרסיברים טובים. חיברו לנו רסיבר של ימהה, של אונקיו ושל דנון ליחידת מיתוג, נתנו לנו את השלט ועזבו אותנו בחדר ההאזנה שבו במשך חצי שעה הקשבנו למוזיקה שהבאנו והחלפנו בין הרסיברים.

שנינו הסכמנו שהימהה נתן את הצליל הדו ערוצי המפורט והמעניין ביותר מבין השלושה. אבל חיפשנו רסיבר רב ערוצי ושם התגלו חילוקי הדעות שגרמו לכך שהוא רכש רסיבר של אונקיו ואילו אני יצאתי עם Denon 4380ci. הרסיבר שלי פעל ללא דופי עד לפני שנה ומה שגרם לי להחליף אותו היה רצון לשינוי וגם ייאוש מצטבר מהביצועים שלו בדו ערוצי. האונקיו לעומת זאת סבל מבעיות בכרטיס ה HDMI, שבדיעבד התברר כבעייתי במיוחד באותה סדרה וכנקודת חולשה ברוב הדגמים של אונקיו באותה תקופה.

יצא לי לשוב ולהקשיב לרסיברים של ימהה והמסקנה שאליה הגעתי, שלא חייבים לקבל - באמת שלא אעלב - היא שיש לימהה כחברה פילוזופיה כיצד צליל אמור להיות מושמע בדו ערוצי והם מחילים את אותה השקפה על כל מבחר ציוד האודיו הביתי שלהם. כלומר, הדבר הדומה ביותר שיצא לי לשמוע לרסיבר שלהם בדו ערוצי זה מגבר סטיריאו משולב שלהם. אני לא טוען שהם צודקים או שההשקפה שלהם שגויה. זה כבר עניין של העדפות אישיות. מה שאני כן יכול לטעון זה שההתמקדות שלהם בביצועים בדו ערוצי בא על חשבון ביצועים ברב ערוצי ועל זה אני כבר לא מוכן להתפשר.
נערך לאחרונה על ידי Catskinner ב 11/07/2020 11:08, נערך פעם 1 בסך הכל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

@עופרפולק
·המחיר לאחר הנחה בארץ של Anthem לא שונה משמעותית מזה שבו הוא נמכר בארה"ב

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #7 

לגבי אנתם תיקח בחשבון שממש בקרוב עומדת לצאת סידרה חדשה כנראה עם hdmi 2.1 ועוד כל מיני שיפורים ותוספות.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #8 

אני אומר סגור על טרינוב.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

mulder כתב:אני אומר סגור על טרינוב.
...
·תראה, @ahersko לא פוסל סאונדבר אז הכל אפשרי.

אני דווקא חשבתי על Trinnov כשחיפשתי רסיבר חדש וגם על לינגדורף. הלינגדורף נפל כי החלטתי שאם אני כבר הולך על משהו בטופ אז אני ישר אתקע דגל בפיסגה.

הסיפור עם הטרינוב יותר מעניין. נבירה באתר של החברה מעלה את העובדה, שאותה הם כלל לא מסתירים, שבבסיס מדובר במחשבים שולחניים. מדוגמים אומנם, אבל זה עדיין משפיע על פרק הזמן עד שהמערכת תעלה למשל. עדיין חשבתי שזו אפשרות מעניינת עד שדיון מאוד ארוך בפורום האודיו היוקרתי הביא לי את ההבנה שכדי למצות את הפוטנציאל צריך בעצם לפתוח את קריאת השירות האינסופית אצל היצרן. אני לא יודע מה לגביכם אבל עבורי המשאב היקר ביותר שיש לי זה הזמן הפנוי שלי ואותו אני לא מוכן להקריב על מזבח Fine tune אינסופי. בקיצור, זה לא התאים לי.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

הסאונדבר היה סתם בדיחה.

אני לא מחפש טופ. מחפש טוב בלי להשתגע וגם בלי לחטוא במגבר שלא ידע לנצל את הרמקולים שלי.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1869
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 610 פעמים

שליחה #11 

Catskinner כתב:
...
...
·תראה, @ahersko לא פוסל סאונדבר אז הכל אפשרי.

אני דווקא חשבתי על Trinnov כשחיפשתי רסיבר חדש וגם על לינגדורף. הלינגדורף נפל כי החלטתי שאם אני כבר הולך על משהו בטופ אז אני ישר אתקע דגל בפיסגה.

הסיפור עם הטרינוב יותר מעניין. נבירה באתר של החברה מעלה את העובדה, שאותה הם כלל לא מסתירים, שבבסיס מדובר במחשבים שולחניים. מדוגמים אומנם, אבל זה עדיין משפיע על פרק הזמן עד שהמערכת תעלה למשל. עדיין חשבתי שזו אפשרות מעניינת עד שדיון מאוד ארוך בפורום האודיו היוקרתי הביא לי את ההבנה שכדי למצות את הפוטנציאל צריך בעצם לפתוח את קריאת השירות האינסופית אצל היצרן. אני לא יודע מה לגביכם אבל עבורי המשאב היקר ביותר שיש לי זה הזמן הפנוי שלי ואותו אני לא מוכן להקריב על מזבח Fine tune אינסופי. בקיצור, זה לא התאים לי.
...
מה הכוונה "קריאות שירות"?

טרינוב מעניקה שירות של 24/7 לרבות התחברות למכשיר שלך מרחוק, מענה על שאלות וגם עזרה בכיול.
אתה יכול להשתמש בזה, אתה יכול גם לא...

יש לך סטרימר חדש ואין לך פתאום תמונה-טרינוב שם לענות ולפתור את זה מיידית.

אתה רוצה לבצע כיול חדש, טרינוב יעזרו לך בכל שלב וגם יפקחו מרחוק על הכיול בזמן שהוא יתבצע על מנת לאשר שהתוצאות המתקבלות משביעות רצון.

יש לך שאלה על כיול, הצבת הרמקולים, או כל שאלה אינפורמטיבית אחרת (לא מזמן החלפתי סראונדים והם עזרו בניתוח יתרונות וחסרונות של 3 המתמודדים הסופיים....)
- טרינוב שם למענה מיידי.
בטלפון, במייל או בווטס אפ.

החיסרון כביכול של מחשב, אותו ציינת, הוא במקרה הזה יתרון. טרינוב לא נסמכת על אף אחד בייצור צ'יפים כלשהם, אלא מייצרת את הכל in-house ולכן החברה תמיד תצא ראשונה עם כל פורמט או כל שידרוג.

כמו לכל חברה, גם לטרינוב, שנחשבת בעולם האודיו לקצה העליון, חסרונות והחיסרון המרכזי בעיניי, הוא היכולת של המשתמש לממש את אותו קצה.

אין שום בעיה למשתמש הלא מנוסה לבצע כיול, זה מתבצע בדקות ספורות והוא ישמע (ראש בראש) טוב יותר מכל מערכת כיול שקיימת בשוק (אודיסי, ימהה, רום פרפקט, ARC, דירק 1 ודירק 2 ) ובהפרש ניכר, אבל זה לא קרוב לקצה של המכשיר. לא קרוב בכלל..

להגעה לאותו קצה, נדרש כיול מקצועי שאורך מספר ימים וכולל הטסה של אנשי מקצוע, בתי מלון, שכר טרחה וכיוצב..
נדרשים כאן עוד משאבים.

רן

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

@RanMoyal
·רן היקר, כל מה שאתה מתאר הם בדיוק הסיבות מדוע אני לא הייתי נוגע בטרינוב גם עם דקר חבלנים. זה עובד עבורך ואני מאושר שכך, אבל בבקשה קבל שמה שמתאים לך עשוי שלא להתאים לאחרים.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3438
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #13 

מה יש לא להתאים??? כיול לוקח מספר דקות גם למי שאין מושג
....

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

Catskinner כתב:@RanMoyal
·רן היקר, כל מה שאתה מתאר הם בדיוק הסיבות מדוע אני לא הייתי נוגע בטרינוב גם עם דקר חבלנים. זה עובד עבורך ואני מאושר שכך, אבל בבקשה קבל שמה שמתאים לך עשוי שלא להתאים לאחרים.
...
לחלוטין מסכים ומקבל..:)

הטרינוב מציב בהחלט אתגר למשתמשים והוא בהחלט לא עבור כולם.

ואגב בעיני, וחשוב יותר לאוזניי, אחרי הרבה שנים של נסיונות והשוואות בין כל המכשירים, זו טעות "לדלג" על לינגדורף...מכשירים מעולים (עם חסרונות כמו כולם) עם סאונד מרשים.

רן

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3438
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 220 פעמים

שליחה #15 

רן,

לא כל אחד צריך וחייב להיכנס לקרביים של המכשיר ולכן הם עשו את ה wizard שהוא Step by step מאוד קל וגם איתו מתקבלת תוצאה מעולה.

כמובן שבשביל לנצל את היכולות של המכשיר זה לא מספיק ויש להתעמק בו.
....

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #16 

@RanMoyal
·רן, אני לא פוסל את Trinnov לעתיד, רק שבמתכונת הנוכחית זה לא משהו ששווה לי את ההתעסקות. זה גם בבירור לא מתאים ל @ahersko אלא אם כן הוא פתאום חווה שינוי מהותי בדרישות שלו.

ahersko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

חברים, הדיון סטה למחוזות רחוקים.
אין לי צורך בחללית רבת כיולים
איש פשוט וצנוע אנוכי
כל שביקשתי הוא להתרווח בסוף יום עבודה ולהנות מקנופלר מנגן, ספרינגסטין שר או סטינג מסלסל.
לא רוצה להוציא עבור זה את התל"ג של אנגולה
לא רוצה שחייזר יכייל לי את המערכת בשלט רחוק
לא רוצה תמיכה בפורמטים שטרם הומצאו.
בקיצור... אתם לא בכיוון.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3068
נתן תודות: 141 פעמים
קיבל תודות: 491 פעמים

שליחה #18 

@ahersko
·
רק כמה דגשים -
א.רסיבר זה לא מגבר סטריאו ורמקולים. מה שאתה שומע אצל
חבר, חנות, חלל כזה או אחר, ללא כיול בחלל שלך שווה לקליפת
השום.

ב. אני יכול להגיד ומבלי לשכנע אותך ללכת על דנון או מרנץ,
שמה שהיום אני מקבל אחרי הכיול באודיסי פרו לא דומה
במהומה מהצליל ששמעתי out of the box.
180 מעלות הבדל!!

ג. אם אהבת את האוקניו מציע לך לבדוק את החטיבת יוקרה
שלהם, אינטגרה.
יש להם ברמות ה entry Level רסיברים מצוינים.

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אכן סטינו.

נחזור לנושא השרשור.

רן

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 488 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #20 

ahersko כתב:חברים, הדיון סטה למחוזות רחוקים.
אין לי צורך בחללית רבת כיולים
איש פשוט וצנוע אנוכי
כל שביקשתי הוא להתרווח בסוף יום עבודה ולהנות מקנופלר מנגן, ספרינגסטין שר או סטינג מסלסל.
לא רוצה להוציא עבור זה את התל"ג של אנגולה
לא רוצה שחייזר יכייל לי את המערכת בשלט רחוק
לא רוצה תמיכה בפורמטים שטרם הומצאו.
בקיצור... אתם לא בכיוון.
...
אפשר להבהיר שסתם התבדחתי לגבי הטרינוב? :)

רק אל תיגע בדנון מאף סוג, כי רק בדנון הגיטרה של קנופלר תישמע כמו יוקללי לא מכוון. הסלסול של סטינג יישמע כמו עומר אדם אחרי פאקט סיגריות, והבוס יישמע כמו מרגול. כל סוג אחר, אפילו פירלס, בקיצור רק לא דנון.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”