התייעצות בנוגע לתקלה במחשב נייד לנובו

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3187
נתן תודות: 909 פעמים
קיבל תודות: 236 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

ברשותי מחשב נייד של לנובו בן כשנתיים וחצי שרכשתי עבורו הארכת אחריות ל-3 שנים.
לפני כחודש הופיעה תקלה שהמחשב לא נדלק. פתחתי אותו לצורך ניתוק הסוללה, ולאחר מכן הוא נדלק, אך התופעה חזרה על עצמה לאחר אתחול (שוב לא נדלק).
שוחחתי עם התמיכה של לנובו אשר שלחו טכנאי כעבור מספר ימים, הוא פתח את המחשב, ניתק את הסוללה והחזיר, וראה שהיא לא נטענת בחלונות ואמר שלדעתו הבעיה בסוללה ושאוכל להזמין סוללה מחו"ל כדי לחסוך בעלויות.
כמו כן הוא זיהה רעשים בעת הזזת כבל הטעינה והחליף את המטען.
לפני מספר ימים הגיעה הסוללה מחו'ל, אך הבעיה לא נפתרה. הבעיה כנראה בלוח האם (הסוללה שהגיעה וגם הקודמת לא מאפשרות את הדלקת המחשב כלל כשלא מחובר אליו המטען, ובנוסף לא נטענות כשהמטען כן מחובר - בחלונות מופיעה ההודעה ליד השעון NO BATTERY DETECTED).
ההבדל מאז שניסיתי להחליף את הסוללה הוא שעכשיו המחשב נדלק בכל פעם (עם כל אחת מהסוללות) בעוד שבעבר הוא לא היה נדלק כל פעם והיה צורך לנתק את הסוללה.
התקשרתי לשירות הלקוחות ושלחו לי קבצים לעדכון המערכת כאשר הראשון שבהם הוא הביוס, אך אני לא יכול להתקין את הביוס מאחר והוא דורש סוללה מלאה ב-30 אחוז לפחות.....
התומך הדגיש שאסור לי לפתוח את המחשב כי זה יבטל את האחריות, בעוד שהטכנאי אמר שניתן לפתוח את המחשב להחלפת דיסק קשיח למשל....

אני לא יודע מה לעשות בשלב זה, כי החלפת סוללה (שלדעתי הבעיה אינה בה) תעלה איזה 500-600 שח להערכתי בלנובו, אבל הבעיה לדעתי בלוח האם ואני לא יודע כיצד לבקש מהם לבדוק זאת, כי רק אני יודע למעשה שהחלפת הסוללה אינה פותרת את הבעיה.

אשמח לייעוץ.

תודה

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #2 

האחריות לא כוללת סוללה? אם הוכחת שהבעיה לא בסוללה ויש לך אחריות לעוד חצי שנה, למה הם לא מתקנים?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #3 

Fish72 כתב: לפני מספר ימים הגיעה הסוללה מחו'ל, אך הבעיה לא נפתרה. הבעיה כנראה בלוח האם (הסוללה שהגיעה וגם הקודמת לא מאפשרות את הדלקת המחשב כלל כשלא מחובר אליו המטען, ובנוסף לא נטענות כשהמטען כן מחובר - בחלונות מופיעה ההודעה ליד השעון NO BATTERY DETECTED).
...
רק מהתיאור הזה, ברור שהבעיה במחשב, ולא בסוללה.
לא רק שאין טעינה, גם אין ניסיון לעבוד מהסוללה.
סוללה חדשה מגיעה חצי טעונה, והמחשב צריך לעבוד אם מחברים אותה למחשב, ומדליקים אותו, גם כשלא מחובר המטען.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

@kingikra
·הסוללה לא כרוכה באחריות. יש עליה אחריות של שנה שלא ניתנת להארכה למיטב ידיעתי.
הבעיה היא שלדברי התומך הטלפוני, אסור לי לפתוח את המחשב ולהחליף סוללה, כך שאני לא יודע כיצד מבלי להכנס לעלויות נוספות ומבלי לפגוע באחריות להוכיח שהבעיה בלוח ולא בסוללה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #5 

Fish72 כתב:@kingikra
·הסוללה לא כרוכה באחריות. יש עליה אחריות של שנה שלא ניתנת להארכה למיטב ידיעתי.
הבעיה היא שלדברי התומך הטלפוני, אסור לי לפתוח את המחשב ולהחליף סוללה, כך שאני לא יודע כיצד מבלי להכנס לעלויות נוספות ומבלי לפגוע באחריות להוכיח שהבעיה בלוח ולא בסוללה.
...
שהטכנאי יבוא שוב ויחליף את הסוללה בעצמו ויבדוק. גם אז הוא יאמר לך לרכוש עוד סוללה? מקווה מאוד בשבילך שלא.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@kingikra
·תודה על הרעיון. אפנה מחר לתמיכה ואבקש שיגיע טכנאי לבדוק שזו אכן הסוללה.

oplemen
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #7 

אהלן, הייתה לי בעיה שהמחשב היה נכבה אחרי זמן מה. הבעיה שהייתה לי זה שהמחבר של החשמל נשרף קצת.
https://www.touchfancy.com/product/dc-p ... noEALw_wcB

החלפתי לבד וזה הסתדר.
תפתח את המחשב ותבדוק אולי הוא קצת שרוף שם. אם לא כנראה זאת בעיה בלוח אם.

Fish72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

@oplemen
·תודה רבה. הבעיה הייתה בלוח האם אשר הוחלף ע"י הטכנאי שהגיע.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”