איך מזהים BLACK CRUSH במסך
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
ברשותי מסך C9 65 ובסצנות חשוכות אני כימעט ולא רואה פרטים וזה די מוזר לי. טני מישצמש במצב TECHNICOLOR או במצב CINEMA.
בסצנות בהירות הכל מדהים ובדמואים ברשת הכל מהמם אבל בסרטים שאני מנגן דרך השילד אין שחורים אמיתיים או שמידמה לי וכך זה צריך להיות.
הקבצים שאני צופה בהם הם קבצי UHD HDR מלאים 60-90 GB
בסצנות בהירות הכל מדהים ובדמואים ברשת הכל מהמם אבל בסרטים שאני מנגן דרך השילד אין שחורים אמיתיים או שמידמה לי וכך זה צריך להיות.
הקבצים שאני צופה בהם הם קבצי UHD HDR מלאים 60-90 GB
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אתה יכול להשתמש בתבנית לכיול הבהירות (ולקרוא את ההסבר עבורה) בשביל להתרשם מהתופעה.
בדרך כלל בקבצים דחוסים הצבעים הכהים הם הראשונים להיפגע כי אם ממילא רוב המסכים לא מסוגלים להציג אותם אז חבל לבזבז עליהם מידע (כמו שבmp3 חותכים תדרים)
בדרך כלל בקבצים דחוסים הצבעים הכהים הם הראשונים להיפגע כי אם ממילא רוב המסכים לא מסוגלים להציג אותם אז חבל לבזבז עליהם מידע (כמו שבmp3 חותכים תדרים)
יכול להיות והבהירות (brightness) אצלך היא מעל 50
ובאופן עקרוני זוהי בעייה של נייטים של בהירות. הנה שתי דוגמאות:
LG CX
[img2=2400x1420]https://www.flatpanelshd.com/pictures/LG_CX_4_large.jpg[/img2]
Panasonic GZ2000
[img2=1500x923]https://www.flatpanelshd.com/pictures/P ... rge_28.jpg[/img2]
ובאופן עקרוני זוהי בעייה של נייטים של בהירות. הנה שתי דוגמאות:
LG CX
[img2=2400x1420]https://www.flatpanelshd.com/pictures/LG_CX_4_large.jpg[/img2]
Panasonic GZ2000
[img2=1500x923]https://www.flatpanelshd.com/pictures/P ... rge_28.jpg[/img2]
-
masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
הבהירות אצלי היא על ערך של 50
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@mordsxx
·
הדוגמאות שלך לא קשורות לניטים.
כידוע, מרבית טלוויזיות OLED לא מגיעות לרמות תאורה של יותר מ-700-800 ניט. תוכן HDR הרבה פעמים דורש רמות תאורה של 1,000 ניט ומעלה.
כל חברה מחליטה לבד איך היא ממפה את התמונה ליכולות הפיזיות של המסך.
LG בד"כ מנסה לשמר את רמות הפירוט בזמן שסוני ופנסוניק מעדיפות לשמר APL על חשבון איבוד פרטים באיזורים המוארים.
זו הסיבה שייתכן שב-LG סצינות HDR מסויימות יכולות להראות חשוכות אך מפורטות יותר בהשוואה לסוני\פנסוניק.
·
הדוגמאות שלך לא קשורות לניטים.
כידוע, מרבית טלוויזיות OLED לא מגיעות לרמות תאורה של יותר מ-700-800 ניט. תוכן HDR הרבה פעמים דורש רמות תאורה של 1,000 ניט ומעלה.
כל חברה מחליטה לבד איך היא ממפה את התמונה ליכולות הפיזיות של המסך.
LG בד"כ מנסה לשמר את רמות הפירוט בזמן שסוני ופנסוניק מעדיפות לשמר APL על חשבון איבוד פרטים באיזורים המוארים.
זו הסיבה שייתכן שב-LG סצינות HDR מסויימות יכולות להראות חשוכות אך מפורטות יותר בהשוואה לסוני\פנסוניק.
@TheCoolest
·
קורא מאותו הדף שלך: מקסימום הנייטים שאפשר להרכיב על פאנל OLED סטנדרטי תוצרת LG הוא כפי שאתה כותב, 800-700 נייטים לערך. כמו כן, כדי להנות מהמיטב שמציע פורמט HDR צריך 1000 ניידים ויתר.
בכל זאת קיים הבדל אחד בין מסכי OLED מהסדרות הגבוהות של פנאסוניק ליתר החברות. פנאסוניק עצמה ביקשה מהיצרן להרכיב פאנלים של 1000 נייטים וזאת בזכות טכניקת קירור אחורית יחודית שלהם הקיימת עוד מימי הפלזמה, מה שמאפשר להם להוסיף יותר נייטים לפאנל ועדיין לא לסבול מחימום יתר של הפאנל. ובכל זאת, עדיין ישנו חסרון הגלוי באיזורים בהירים מאד. במסך מרובה נייטים (מעל 1000) עצמים בקרבת עצם בהיר מאד כמו שמש או פוז׳קטור יהיו פחות מפורטים ודהוים ביחס לגלוי במסך של LG לדוגמא.
·
קורא מאותו הדף שלך: מקסימום הנייטים שאפשר להרכיב על פאנל OLED סטנדרטי תוצרת LG הוא כפי שאתה כותב, 800-700 נייטים לערך. כמו כן, כדי להנות מהמיטב שמציע פורמט HDR צריך 1000 ניידים ויתר.
בכל זאת קיים הבדל אחד בין מסכי OLED מהסדרות הגבוהות של פנאסוניק ליתר החברות. פנאסוניק עצמה ביקשה מהיצרן להרכיב פאנלים של 1000 נייטים וזאת בזכות טכניקת קירור אחורית יחודית שלהם הקיימת עוד מימי הפלזמה, מה שמאפשר להם להוסיף יותר נייטים לפאנל ועדיין לא לסבול מחימום יתר של הפאנל. ובכל זאת, עדיין ישנו חסרון הגלוי באיזורים בהירים מאד. במסך מרובה נייטים (מעל 1000) עצמים בקרבת עצם בהיר מאד כמו שמש או פוז׳קטור יהיו פחות מפורטים ודהוים ביחס לגלוי במסך של LG לדוגמא.