שאלה לגבי שימוש במוקה 2.5 וסיבים של פרטנר
שימוש במוקה 2.5 - אני מעוניין שהסיב של פרטנר ישאר בממד , אבל שמרכז התקשורת יהיה בעצם בסלון. אז חשבתי על שימוש במוקה 2.5 (יש לי כבלי קואקס בדירה שהיו מחוברים פעם להוט - והיום לא מחוברים) האם אני יכול לחבר את כבל הרשת שיוצא מהממיר האופטי של פרטנר (יש לי נתב פרטי) לכניסת מוקה ובעצם ביציאת כבל הקואקס בסלון לחבר את החלק השני של המוקה שיכנס ל WAN של הנתב ?
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
הייתי ממליץ קצת שונה, להשאיר ממיר אופטי של פרטנר בממ'ד,
להוסיף נתב בלי WIFI בממ''ד, אבל יציא לLAN שלו להעביר לסלון דרך מוקה. בסלון צריך סוויטץ' וAP (שזה יכולך להיות נתב בגדרות מיוחדות)
להוסיף נתב בלי WIFI בממ''ד, אבל יציא לLAN שלו להעביר לסלון דרך מוקה. בסלון צריך סוויטץ' וAP (שזה יכולך להיות נתב בגדרות מיוחדות)
Life is too short for bad coffee
·ויצליח לסחוב 1 גיגה?Lyonia כתב:הייתי ממליץ קצת שונה, להשאיר ממיר אופטי של פרטנר בממ'ד,
להוסיף נתב בלי WIFI בממ''ד, אבל יציא לLAN שלו להעביר לסלון דרך מוקה. בסלון צריך סוויטץ' וAP (שזה יכולך להיות נתב בגדרות מיוחדות)...
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
ברשת כתוב שמוקה 2.5 זה 2.5 גיגה.
אני חושב, אולי אני טועה, שיהיה במוקה רשת ביתי במקום WAN/אינטרנט
זה נותן לך אופציה (לעתיד) להכניס נקודת השלישית מוקה בנוסף לסוויץ' בסלון
כי אם יש לך חייגן בפרטנר, אני לא יודעה עד כמה זה יעבוד טוב דרך מוקה.
גם בלי חייגן דרך DHCP גם לא יודוע.
אני יאישי לא אוהב מוקה, כי כבל רשת פשוט לדעתי יותר טוב.
שכן שלי למשל הכניס קבל רשת נוסף לממ''ד במקום כבל טלפון שהיה שם.
האם אין ברירה לך עם מוקה, אבל מה יעבוד שם, אתה תצטריך לבדוק לבד
אני חושב, אולי אני טועה, שיהיה במוקה רשת ביתי במקום WAN/אינטרנט
זה נותן לך אופציה (לעתיד) להכניס נקודת השלישית מוקה בנוסף לסוויץ' בסלון
כי אם יש לך חייגן בפרטנר, אני לא יודעה עד כמה זה יעבוד טוב דרך מוקה.
גם בלי חייגן דרך DHCP גם לא יודוע.
אני יאישי לא אוהב מוקה, כי כבל רשת פשוט לדעתי יותר טוב.
שכן שלי למשל הכניס קבל רשת נוסף לממ''ד במקום כבל טלפון שהיה שם.
האם אין ברירה לך עם מוקה, אבל מה יעבוד שם, אתה תצטריך לבדוק לבד
נערך לאחרונה על ידי Lyonia ב 09/07/2020 10:50, נערך פעם 1 בסך הכל.
Life is too short for bad coffee
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לא יודע אם לזה התכוונת אבל אני מחובר לסלקום פייבר ומשתשמש בפתרון הזה בכל הבית. נכון שזה מוגבל ל 100 מגה אבל לי זה מספיק
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
המוקה יודע לחבר בין צרכני רשת לנתב לדעתי לא מיועד ולא ידע להתחבר לנקודת הגישה החיצונית של הסיב-המתאם מאופטי לרשת- שאמור לתת ip ולא לקבל אחד....
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
@Borderline1
·
כן אתה צודק - לא שמתי לב לשאלה. אי אפשר להשתמש בפתרון הזה ללא נתב
·
כן אתה צודק - לא שמתי לב לשאלה. אי אפשר להשתמש בפתרון הזה ללא נתב
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
·Borderline1 כתב:המוקה יודע לחבר בין צרכני רשת לנתב לדעתי לא מיועד ולא ידע להתחבר לנקודת הגישה החיצונית של הסיב-המתאם מאופטי לרשת- שאמור לתת ip ולא לקבל אחד.......
מתאם MOCA , הוא בסך הכל ממיר מדייה, שפועל כגשר BRIDGE של ETHERNET, והוא שקוף מבחינת IP ( רק שהוא מכניס שיהוי מסויים די גבוהה ) . כך שמנקודת מבט זו של IP לא יכולה להיות שום בעיה, מעבר לזה שמדובר על פתרון עקום ולא היגיוני, במקום ששם עדיף לפרוס כבל רשת.
כך שהוא לא צריך להיות "מיועד" או "לדעת" "להתחבר לנקודת הגישה החיצונית של הסיב-המתאם מאופטי לרשת- שאמור לתת ip ולא לקבל אחד", אלה שזה לא קשור עליו כלל, אלה שהוא משמש כסוג של כבל מאריך לנתב פרטי שפותח השרשור כתב שיש לו כבר ושהוא רוצה להשתמש בו.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

וואלה,
לומדים משהו חדש
זה נראה לי פתרון שלא הייתי מיישם אצלי
לומדים משהו חדש
זה נראה לי פתרון שלא הייתי מיישם אצלי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·Borderline1 כתב:וואלה,
לומדים משהו חדש
זה נראה לי פתרון שלא הייתי מיישם אצלי...
לכל פתרון יש את המקום המתאים משלו. למשל אני השתמשתי בפתרון זה בתכנון של חיבורים של רשת במסגרת מפעיל של רשת כבלים שהוא שולח את המתקינים שלו ואין להם זמן ואפשרות לפריסה של תשתיות רשת תקניות ללקוח וכל מה שהם צריכים זה רק להספיק כמה שיותר התקנות בזמן מוגדר. כך שמתקין כזה שמגיע ללקוח שאין לו תשתיות רשת תקניות מחבר מספר מתאמים לרשת כבלים קיימת, מתקין מסנן מכניסה ללקוח וממשיך הלאה. גם למפעיל שאני משלב לו את הפתרון זה, כל מתאם MOCA 2.5 עולה פחות מ 50$ ליחידה, בגלל שמפעיל זה רוכש אותם בכמות של מאות אלפים יחידות. מצד שני ללקוח סופי, אם הוא רוצה לרכוש זוג של מתאמים כאלה, המחיר יוצא כבר כ 300$ לזוג,
https://www.ebay.com/itm/Actiontec-MoCA ... SwWFlfBLEC
ובמחיר זה כבר יותר משתלם לפרוס כבל רשת תקני.
וגם למפעיל הפתרון זה מתאים, רק, אם הוא לא מתכוון לשדרג את הרשת שלו ל 2150MHZ, כפי ששידרגו אותה כבר לפני שנים רבות מספר רב של מפעילים בחו''ל וכך הצליחו להגדיל כפי שלוש את הרוחב פס הספקטרלי של הרשת שלהם ועם מעבר ל docsis 4.0 ול DVB-C2 להגדיל את הרוחב פס של DATA בה ביותר מפי 100 ממה שקיים ברשת הוט העתיקה למשל.
וכך כל המפעילים אלה של רשתות טלוויזייה בכבלים בחו''ל כבר מספקים יותר מעשור חיבוריות של 1G סימטרי ללקוח ללא תלות בשכנים שלו וכבר מוכנים בלחיצת כפתור לספק ללקוחות גם חיבורים של 10G סימטריים.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

@sys_admin
·התכוונתי לישום בסצנריו של השואל,
בתור מי שיש לו מוקה 2.5 שעובד מעולה על תשתית קואקס מנותקת ממקור חיצוני לחיבור נתב לנתב נוסף שמשמש כנקודת גישה לצרכנים מרוחקים זה פתרון מאד יציב וללא תקלות שאפשר לסמוך עליו
ואם אני זוכר נכון העלות היתה. 60 דולר ליחידה,
·התכוונתי לישום בסצנריו של השואל,
בתור מי שיש לו מוקה 2.5 שעובד מעולה על תשתית קואקס מנותקת ממקור חיצוני לחיבור נתב לנתב נוסף שמשמש כנקודת גישה לצרכנים מרוחקים זה פתרון מאד יציב וללא תקלות שאפשר לסמוך עליו
ואם אני זוכר נכון העלות היתה. 60 דולר ליחידה,
היתרון של מוקה ללקוח (ולא לספק או המתקין), הוא שאפשר לקבל רשת קווית בלי להתעסק בתשתית קווית, השחלות, ושאר תענוגות.
לי יש בבית מתאמי מוקה 2.0 שעלו לי 70$ ב B&H, הם נותנים "רק" 1 גיגה ועובדים חלק לגמרי. לשלם פי 2 עבור זוג, כדי לקבל פי 2 מהירות? נראה לי לא יחס טוב של עלות לביצועים.
לי יש בבית מתאמי מוקה 2.0 שעלו לי 70$ ב B&H, הם נותנים "רק" 1 גיגה ועובדים חלק לגמרי. לשלם פי 2 עבור זוג, כדי לקבל פי 2 מהירות? נראה לי לא יחס טוב של עלות לביצועים.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·liam כתב:מתעלק על השרשור... מה ההבדל בין מוקה 2.0 ל- 2.5? שניהם מעבירים 1Gbps,לא?...
ההבדל הוא ש MOCA2 נותן במקרה הטוב חיבור של 200M, תקן MOCA2 Bonded את החיבור של 500M ותקן MOCA2.5 את החיבור של כ 1G. וזה במקרה שהתשתית תקינה ושיש רק שני מתאמים. עם כל מתאם נוסף מהירות חיבור יורדת עוד יותר.