עזרה בהתקנת רשת יציבה בבית גדול

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
dmx770 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום וברכה חברים , כבר תקופה ארוכה אני מנסה להתמודד עם בעיה שיש לי . אינני מומחה גדול וקראתי המון חומר גם בפורום נפלא זה ולא הצלחתי להבין מה הכי טוב בשבילי ולכן אודה לעזרתכם בנושא .

תיאור העניין :
אני גר בדופלקס כאשר הקומה הראשונה בשטח של כ 160 מ"ר (קומת הגג פחות מעניינת אותי ..).
כיום יש לי ראוטר DLINK 225 שרכשתי מבזק לפני כ 3 שנים .
המחשב שלי מחובר לרשת דרך WIFI כי אין בחדר של המחשב נקודה של בזק . בגלל שהמחשב מרוחק מהראוטר (נמצא בחדר אחר) נאלצתי לרכוש מגדיל טווח TP WA850 . ולחבר אותו בשקע שממוקם (באופן יחסי) באמצע הבית .
וזה נותן לי יחסית פתרון סביר . למרות שמבחינת מהירות הורדה הוא נותן לי רק סביב 12MB ואם אני מחבר את הלפטופ עם כבל רשת למודם , המהירות עולה ל 60MB .

לפני מספר חודשים שמתי לב שהראוטר התחיל פשוט להתנתק מידי זמן מסויים (הנורה של הWIFI כבת ואין שידור של WIFI מהראוטר) . לצערי אין לתקלה הזו שום צפי . קרי , יכול להיות יום שיהיו מחוברים עליו 3 מכשירים במקביל והוא יתפקד טוב ויכול להיות יום שרק המחשב הנייח יהיה מחובר עליו והוא יתנתק כל מספר דקות . בקיצור , הבנתם את העניין ..

התחלתי לבדוק ראוטר (+מודם) חדש וכמעט הלכתי על AC1600 בעלות של סביב 450 שקל .

ופה כבר התחלתי לחשוב (ולהסתבך?) עם פתרונות/הצעות אחרות .. כגון :
- לקנות ראוטר חדש ולחבר למודם הישן
- לקנות MESH
- לקנות מתאמי חשמל
- ללכת על ה AC1600 ולקוות לטוב ..

כפי שאתם רואים , לכל הצעה כנ"ל ישנם יתרונות וחסרונות .. שלא לדבר על כך שהפתרונות הנ"ל לא ממש יתנו לי פתרון גם בקומה העליונה ..

התקציב שלי הוא סביב 450 שקל . באם יהיה פתרון קצת יותר יקר שיתן מענה גם לקומה העליונה , זה יישקל .

לסיכום חברים :
אודה לעזרתכם/תגובתכם בעניין . תודה רבה מראש!

arik100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #2 

1. הייתי בודק אופציה לרשת קווית בתור אופציה עדיפה, ואם לשאר החדרים כבר על הדרך עדיף
2. אם רוב הצרכים אלחוטיים הייתי קונה כנראה ראוטר יותר חזק - עם מודם אם אתה מחויב בזק - ובודק מה המצב, במידת הצורך מוסיף AP

dmx770 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

arik100 כתב:1. הייתי בודק אופציה לרשת קווית בתור אופציה עדיפה, ואם לשאר החדרים כבר על הדרך עדיף
2. אם רוב הצרכים אלחוטיים הייתי קונה כנראה ראוטר יותר חזק - עם מודם אם אתה מחויב בזק - ובודק מה המצב, במידת הצורך מוסיף AP
...
·תודה . אבל ..
1 : אין אופציה למשוך כבל רשת ו/או לחבר את המודם בחדר המחשב (כי אין שקע של בזק שם) .
2 : היכן שאני גר יש לנו רק בזק ולכן מחוייב לקטע של המודם .. השאלה האם לקנות רק ראוטר חדש (וטוב) ולהתסמך על המודם הישן שלי (שעושה בעיות..) או פשוט לקנות את הראוטר ומודם AC1600 כפי שציינתי ?

נ.ב.
מה לגבי המתאמי חשמל?

arik100
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 241
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #4 

אולי יש שם שקע אחר? כבלים?
אין ארון תקשורת? האם זה בשכירות או בית שלכם? אולי כדאי לשקול לסלול אם זה חדרים צמודים או שזה קל יחסית

כן עדיף כבר מודם עם ראוטר אם זה מקום שלא יסללו בו סיבים

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #5 

במידה ואין אפשרות להעביר חוטים בקיר, אתה צריך פתרון אלחוטי, והטוב ביותר היום זה מערכת MESH
הבית שלך גדול יחסית לתקציב.
בנוסף המהירות שלך מאוד מוגבלת אז בהנחה ואין לך יכול להגדיל את המהירות או לעבור לאינטרנט על בסיס סיבים, הייתי מחפש פתרון MESH סיני, דוגמה:
https://www.hometheater.co.il/vt345150.html
או מוצרים אחרים שממליצים עליהם בפורום.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”